Články

Zamyšlení

Čo je zlo? - (komentáře)

Jaroslav
Morid
2. 08. 2008 8:53

Moride, co to zase proboha je?
Morld
zlo?
1. 08. 2008 23:55

i zlo ma na tomhle svete ma svoje misto.jeto motor jenz se vlastni silou stale zmensuje. je to motor jez pochani dobro .jenze zlo si neuvedomuje ze je tu jen proto aby bylo jednou samo sebou zniceno.protoze na konci vseho uz bude misto jen pro dobro .vsechno zlo bude qvadriliony let trvajicim vyvojem vsech bytosti a tvoru vymiceno.na konci vseho se vsechno vrati zpatky k nemu .tak to ma byt a tak to bude.otazkou nas jen je za jak dlouho s k nemu dostaneme.protoze zlo v nasi dimenzi ma velkou silu a znacne spomaluje vyvoj.po roce 2012-2013 ovsem tenhle boj nabere finalove obratky.a to tak ze zlo se ukaze v materialni podobe.strhne se tisicilety boj v nemz andele a demoni nebudou pouhymi duchovnimi bytostmi ale budou realne zasahovat do zivotu vsech.vitez je ovsem predem predurcen ikdyz za krvavou dan.rikejme tomu transformace.:)
Jaroslav
Tyno
31. 07. 2008 21:40

Tyno, vždy mi jsou bližší otázky než odpovědi, neboť dá člověk najevo, že opravdu neví všechno. Já se snažím žít tak, abych bych nebyl příčinou utrpení. Je to těžké a vždy to nejde, ale opravdu se snažím vzít si méně než více. Zlo je podle mne také lhostejnost k utrpení a lidská nadřazenost.
Jaroslav
Morid
31. 07. 2008 21:34

Teď s tebou Moride souhlasím a napsal jsi to pěkně.
tyna
co je zlo?
31. 07. 2008 18:24

Co je zákon stvoření? Kdo ho zná? Není zlo třebas to, jak ostatní posuzujeme?
Morld
njn osud
30. 07. 2008 0:45

nemyslel sem tim rasu jako lidskou ale jako pozemskou.vsichni jsme bratri to je pravda .ovsem clovek ma byt vladcem a ochrancem.tem zviratum to jaksi nedochazi,proto jsme tu od toho my.muzem se snazit jak chceme budoucnost bude jina:)je velice malo pravdepodobne ze by konani nas dvou ji mohlo jakkoliv vychylit.ale budu se snazit.hodne stesti preju. :)
Jaroslav
Morid
29. 07. 2008 9:16

Všichni jste se dočista pomátli, jediná věta se kterou souhlasím je že máme právo jako všichni ostatní..Viděl jsi Planetu opic? To o té rase je nesmysl a projevuješ pouhou druhovou nadřazenost. Nestarej se o karmu a místo toho čiň dobro, bez nároku na odměnu, teď a tady..hlavně přemýšlet!člověk, který přemýšlí přeci musí vidět dál než na špičku svého nosu. Člověk je jen jedním z mnoha druhů tvorů na této planetě, a je jen na přírodě, jestli mu ponechá jeho panovačné privilegium. Proto více pokory a méně nadřazenosti!
Morld
heh
28. 07. 2008 23:19

a ci by jako mel byt ??? boha ?? zapominas ze i my jsme jeho soucasti .cele univerzum je jen vyvojove centrum a nic vic .nasim jedinym ukolem je vyvijet se a povznes az spatky k nemu.on je ohen a my jsme jeho plaminky.tudis mame na zemi stejne pravo jako vsichni ostatni .ovsem v budoucnu ji budeme muset ochranit pred tema zlima.musime se o ni starat a chranit protoze je nase.nasi rase byla pridelena a my ji jen nicime .a ze spravedlnost neexistuje?no lol ikdyz se nekdy zda ze ti spatni nejsou potrestani tak JSOU! to mi ver.jak rekl jezis drive nebo pozdeji:)mozna ti neco rika slovo karma?
Jaroslav
Morid
21. 07. 2008 23:51

Jak můžete říct, že si celý svět utváříme sami, vždyť ten svět není jen náš, nemáme žádné morální právo se tak nadřazovat, však už na to doplatili indiáni a jiné menšiny, doplácejí na to zvířata atd. Myslím, že jsme jen hosté a měli bychom se tak chovat, opravdu věříte na zákon akce a reakce? na spravedlnost? také bych si moc přál, aby to tak fungovalo, ale říct to z jistotou svědčí o ignorování utrpení druhých.
Morld
Souhlas
19. 07. 2008 22:52

celej svet si utvarime sami tutiz i to jestli bude dobrej nebo spatnej pokud se budou vsichni mit radi bude mir poradek a duchovni vyvoj .lide jsou jako zrcadlo kdyz k nim vyslete zlo oni vam ho obratem vrati proto jedinym ucinym prostredkem jak ke zniceni zla je ho obejmout s nejvetsi laskou .tim ho absolutne zneutralizujem protoze clovek jakozto zrcadlo vam bude muset vratit dobro .tohle je podle me jeden ze zakonu naseho univerza.ZAKON AKCE A REKCE.jez plati vsude a za vsech podminek.jestli tedy chcete lepsi svet prejte kazdemu kazdemu pomahejte a radte jedni tak dosahnem raje a celkoveho povzneseni ke svetlu
Jaroslav
Reakce
17. 07. 2008 9:58

Myslím si, že pokud člověk nenalezne soucit ke všem živým bytostem a nebude činit vše v souladu s tímto přesvědčením jsou výše uvedené rady zbytečné, matoucí a sebestřetné. Místo ráje a vlastního duchovního růstu se raději zamyslím o tom jak činit dobro bez veškerého nároku na odměnu. Tudíž s filozofií tohoto článku absolutně nesouhlasím!