Články

Kontakty se záhrobím

Smrt a odchod na druhou stranu - (komentáře)

saysska
s
1. 04. 2013 7:08

a co Dalajláma??? myslím,že to jediný dukaz tohot všeho!!!!
iv
re.tyna
28. 07. 2008 3:57

Ja ti jen chtela pridat nazor,mej se krasne a ja diskutovani radeji necham pro ostatni.
tyna
to iv
26. 07. 2008 18:03

mrzí mě, že jsi mé odpovědi nepřečetla pořádně, zkus to ještě jednou. Diskuze není přece o tom kdo má pravdu či nemá. Dikuzi, jak ji chápu já, je to, že někdo řekne nějakou základní myšlenku a ten kdo se chce přidat, ji rozvine nějakým směrem, kde by se dalo pokračovat, abychom se dopátrali toho, jak asi to může být...Jinak se nechci bavit o tom, co je podle tebe pravda a co není protože vlastní zkušenost je nepřenosná a je důležitá jen pro toho, kdo ji zažil.
iv
re.tyna
26. 07. 2008 17:42

Takze podle zkusenosti tve mamy soudis zbytek?Ale ony ne vsechny duse prochazeji tunelem a odchazeji na druhou stranu,sou ty,co jdou ne nejake temne misto,kde cekaji na nove telo a hned se opet rodi na zem,dale sem jeste cetla,ze ponoreni do tmy nejakou dobu trva nez se duse vspamatuje a naladi se a az po te se ji tyto veci otevrou.Dale sou jeste duse,ktere nechou umrit,boji se smrti a chcou na zemi zustat a stavaji se duchy.Ale o tomto je tezske diskutovat,ja o techto vecech nepochybuji a nechci te premlouvat.Na tyto veci kazdy musi prijit sam,takze ti to pisi,jen jako nazor do sbirky.Na diskusi verim,pokud jsou lidi naladeni na stejnou vlnu,jinak me to prijde dohadovani kdo ma pravdu,ktere je stratou casu.
tyna
to iv
24. 07. 2008 11:01

Nemyslím si, že bych slovíčkařila. Jen pro úvahu: koho hypnoterapeut hypnotizuje? Člověka nebo mysl? Osobně se domnívám, že mysl. Kde se zážitky z tzv. barda a minulých životů odehrávají? Domnívám se že v mysli.Ačkoliv člověk má pocit, že své životy skutečně prožil a byl v nich přítomen, vše se odehrává v jeho zhypnotizované mysli.Neberu těm , kteří chtějí věřit v posmrtný život, jejich víru a naději pokud jim to pomáhá. Pomáhá jim se vyrovnat se ztrátou jejich blízkých a dává jim naději na setkání v dalším životě. Docela dobře je chápu. Stejně tak chápu i ty, kteří tvrdí, že po smrti nic není a život je pro jen jeden. Pokud se náhodou účasní regrese, někteří z nich bývají překvapeni, a začnou věřit, že je to jinak.Jiní jako například moje matka, která měla 4 min. klinickou smrt, zase učinili jinou "zkušenost" a to tu , že se ponořila do tmy, kde nebylo nic. A obě strany si myslím měly pravdu. Protože co není obsaženo v mysli tak mimo ni není. Možná si mnozí pomyslí, co to kecám za nesmysly. Vždyť vše kolem nás je přece skutečné.Ale upřimně řečeno jak vnímáme svět? Pomocí našich smyslů, kde zkušenost je předávána naší mysli a naopak. Nemůžeme svět poznat přímo, protože nejsme k tomu uzpůsobeni. Svým názorem jsem chtěla přispět do diskuze, protože se mě zdá , že to tady usnulo na mrtvém bodě. Sice si tady vyměnujěme své zkušenosti s paranormálními jevy a co dál?
iv
re.tyna
24. 07. 2008 4:13

Nevim jestli bych tu slovickarila.Clanek je jen kratky vyber z prvnich dvou kapitol.Navic toto je cesky preklad,cetla sem jednou knihu v originalu a pak i jeji cesky preklad.Zarazilo me,jak spatny ten preklad byl a ze prekladatel tem vecem asi ani neveril a prislo my ze svym vyberem slov,knize velmi ublizil.Tak nebo tak,myslim,ze pokud si predctes alespon prvni dil,najdes sve odpovedi.
tyna
názor
22. 07. 2008 17:07

V tomto článku mě zaujalá ta část ve které se hovoří:"..lépe vnímat obrazy, které mu nabízela jeho mysl." Četla jsem si ji stále dokola a napadla mě tato úvaha: Co když se všechny tyto děje spjaté s naším životem a posmrtným stavem odehrávájí jen v naší mysli a mimo ni nic neexistuje? Dále parafrázuji, že "duše" nemůže určit místo, kde se nachází. To jest ani fyzické místo, ani nic konkrétního, ani naši Zemi.Cituji "V mé mysli je Země velmi blízko...". Chápu, že to může být pro některé čtenáře tohoto webu velmi abstraktní úvaha, ale je to jen názor, který zde předkládám k zamyšlení, ikdyž ti čtenáři, kteří učinili podobnou zkušenost, jaká je v článku popisována, budou hovořit o opaku.
Fisch
Zajímavé
22. 07. 2008 11:59

Tento článek z níže uvedené knihy je velmi zajímavý a myslím, že stojí za to přečíst celou knihu + další tři knihy od téhož autora.