Články

Zajímavosti

Zvířata předpovídají katastrofy - (komentáře)

garias
čo??
6. 03. 2009 22:10

hovor za seba, ja nieeeeeeesom :D
Morld
:-)
6. 03. 2009 21:49

musíte nas z gariasem braát s rezervou jsme preci jenom pubertáci :-D
Věra
pro Zbyňka P
6. 03. 2009 20:25

Ptal jste se, jestli lituji toho, že jsem Vás podpořila.Chtěla bych odpovědět, že ne Vás ale Vaší myšlenku, kterou jsem vycítila tak, že je třeba ji podpořit.Hezký den.
garias
som veľmi rád
6. 03. 2009 20:15

že sme si to vyriešili. Ani mňa netešia príliš hrubé slová, no aspoň je vidno, že máme každý svoj názor a ja osobne mám takých ľudí najradšej. Pretože, kto iba pritakáva a so všetkým súhlasí toho asi veľa o svete nevie. Naozaj som za myšlienku, že prvoradou vecou u človeka by mala byť jeho sila ducha a múdrosť, aj keď to predtým tak nevyznelo. Aby sa dali ľudia na inú cestu akou doteraz kráčali, budú naisto potrebovať práve tieto zmieňované veci. Dúfam ale, že to stihneme, urobiť zmenu, prospešnú pre všetkých. Bolo by veľmi smitné, keby sme boli 4tou civilizáciou, ktorá padne vlastnými zbraňami kvoli vlastnej pýche. Ako to bola naposledy Atlantída (asi). Tuším to bol Einstein, ktorý povedal: "Neviem akými strašnými zbraňami sa bude bojovať v tretej svetovej vojne, no v tej štvrtej to budú kyjaky". To asi hovorí za všetko. Ak má prísť niečo ako v minulých civilizáciách, tak potom príde opäť piata a tej sa to už snáť podarí. Napriek tomu verím, že to dokážeme už my. lebo ak nie, tak jediná choroba na tejto planéte sa volá "človek". Takmer všetko má svoj kolobeh. Tak ako lesy v Amerike horia, vraj každých 200 rokov, spáleniny na zemi sú akýmsi hnojivom, ktoré napomáha rastu ďaľšiemu lesu a rastlinám, ktoré by vtej časti inak nemohli vyrásť, tak možno aj Zem má akýsi kolobeh civilizácií.
Věra
AAA
6. 03. 2009 19:40

Vážení, než jsem stačila reagovat, tak jste se zde pěkně rozepsali. Píšete, že na duchovno není čas a je třeba jednat.Vše co se děje ve světě, projde napřed v duchovnu a potom ve fyzice, vše co neprojde duchovnem neexistuje Jen transformace nás samých se děje obráceně.Bůh vydechl a povstaly světy, bůh vdechl a zanikly světy, to se děje nejen u člověka ale i ve vesmíru.Ano, svět kolem nás je opravdu všelijaký. Lidstvo naráz se změnit nedá ale dají se změnit naše postoje. Duchovní člověk není blázen, ani ten co si všechno nechá líbit Je to především, moudrost, láska,spravedlnost, odvaha, pravda.Něco měnit ve světě na to člověk potřebuje mít charisma moudrosti a takovou vůli aby lidé tomu uvěřili.To si lze vypěstovat opravdu jen z duchovna s upevněním ve hmotě to znamená ve světě.Navíc člověk, který má tyto atributy, vyzařuje ze sebe takovou čistotu, která každému zabrání zesměšnění ho.Čím čistčí budeme, tím budeme měnit svět aniž by si toho všim.Lidé ovšem sami budou měnit své postoje a myšlení pod tíhou tlaků, které na ně už jsou vyvíjeny v podobě katastrof, povodní, zemětřesení, ale i tlaků v práci ve školách atd.Buďme silní a moudří, potom projdeme životem bez větších škrábanců a modřin.A ještě k těm různým názorům, jeden pán my kdysi řekl, kdyby jsme měli stejný názor, není o čem se bavit.
Zbyněk P
Pro Garias
6. 03. 2009 18:17

Vážený "Garias", kolego (mohu-li Vás zde tak oslovit),vím, že v dosti věcech jsme asi na stejné "straně" barikády. A jak píšete správně, ne vždy se dokonale podaří formulovat myšlenku do takové podoby, aby obstála u všech a všemu. Obzvláště, je-li utkána tím nejjemnějším vláknem, kde i nevhodně zvolené hrubé slovo ji může zahubit. Také jsem poznal (za dobu, co si spolu takto "dopisujeme"), že každý z nás, tedy Vy i já, představujeme oheň a vodu (berte to pouze jako obraz, ne jako realitu). Vy - oheň, já - voda. (Nebo naopak ??? - vždyť je to vlastně jedno). Tyto dva živly se navzájem podporují a jeden bez druhého nemůže existovat. Ale běda, jestliže jeden z nich převýší a zahubí toho druhého - potom tím tedy zaniknou oba. Tím vším chci naznačit, že má slova a úvahy (někdy i velmi tvrdá a nelítostná - to uznávám), nejsou myšlena ve zlém, ani proti nikomu, natož, aby někoho ranila. Jsou vyslovena jen proto, aby upozornila na něco...., a hlavně jsou určena jen a jen pro diskusi. Nicméně, mne velmi potěšilo (a jsem tomu velice rád), že i v této na první pohled antagonistické diskusi mezi námi dvěma (prosím, berte to opět jen obrazně), jste našel pozitivum (jak sám píšete). To vskutku potěší. A nyní, proč Vám vlastně píši:"Velice rád přijímám Vaši podanou ruku, a věřím, že i v případech, kdy se budu opět tvrdě vyjadřovat, nebudete to bráti jako útok na Vás, ale jen jako vyjádřený názor s alarmující energií. Přeji Vám příjemný večer, a vše dobré. Zbyněk P.
garias
ak
6. 03. 2009 17:15

diskutujú ľudia spolu a snažia sa nájsť pravdu, nejaké riešenie, môže natasť veľa veci, o ktorých ani nevieme. Jednou znich je tá, že ani jeden nepovie dokonale pravdu, akúsi iba polopravdu s mnohými cestičkami a únikmi myšlienok. Tieto polopravdy sú časti dôvodom hádok, nezrovnalostí, nejasností. Vyplnenie týchto medzier je, pre náš nedokonalý rozum, takmer nemožné. Preto nevyhnutne musí dôjsť ku "konfrontáciám" medzi diskutujúcimi. Povedzme, že dvaja ľudia vedia dokonale nejakú pravdu. Ako bude vypadať ich diskusia? Povedia si to navzájom a bodka. No ak pravda nieje poznaná dokonale, začína diskusia plná "nezmyslov", ktoré vyusťujú do živých často horlivých diskusíí, ktoré navyše niekam nemusia viesť. Áno sme obmädzovaný svojou pýchov, pocitom že "bude lešpie hovoriť, že mám pravdu a hotovo" aby náš mozog nadobudol vedomie, že sme "niekto" a že nie sme len nejaký "niktoši". no v prvom rade naše nepravdy prikladám nedokonalosti nášej mysle. Nielenže neobsahuje informácie, ktoré sú potrebné na presné dešifrovanie problému ale ani nieje schopná neiktoré fakty porozumieť, ako by bolo najlepšie. Skrátka, mozgy, ktoré máme pracujú lepšie a efektívnejšie na hádky, ako na objasňovanie záhad.
Morld
:-)
6. 03. 2009 15:54

pismem se nedá vyadřit dokonale mnohdy vznika nepochopení ale nakonec se to vzdycky nejak vysvetlí :-)
Zbyněk P
Pro Morld
6. 03. 2009 15:36

Vážený, podotýkám, že vše je diskuse, nikoho nechci ničím urazit či ranit. Vždy je třeba se na danou věc dívat z nadhledu a bez emocí - to na úvod. Máte hlubokou pravdu v tom, že MY všichni jsme pod jhem našeho "EGA - jáství". Jsem to já, jste to Vy, zkrátka všichni. Neberte to ve zlém, ale je to tak. Lidé, kteří si toto uvědomují, tedy o tom více či méně vědí, nebo to aspoň tuší, tak na tom pracují, aby to přetranformovali do vyšší úrovně, tedy, aby to naše lokální "Já-EGO" splynulo s Universem a tím se naše sobectví, předsudky, chtíče,aj. rozplyne.Nemysleme ale tak, že tím vzniknou tzv."Hodní lidé", se kterými můžeme dělot co se nám zlíbí. I to Universum má svá pravidla, své zákony a běda tomu, kdo něco zneužije ve svůj prospěch. Jsou ale i lidé, kteří si neuvědomují výše zmiňované jho EGA, nebo si jej zkrátka nepřipouští. Důsledkem toho pak jest, že káží vodu a pijí víno. Svého času jsem psal kolegovi "Gariasovi", že vše, co uvádím a píši, že je tvrdě podloženo přísnou logikou a poznáním. V žádném případě bych si nedovolil něco vypustit z pusy (lidově z huby), kdybych to neměl ošetřené, potvrzené a přesíté sítem logiky. Připouštím, že někdy má slova jsou opravdu velmi tvrdá a skoro až nestravitelná - to znávám. Ale z druhé stránky je třeba někdy na něco velmi důrazně upozornit bez ohledu na to, stanu-li se "nežádoucím" či "problémovým". Možná znáte stavy, že když něco čtete, tak se Vám ihned paralelně s tím, co čtete, odvíjí myšlenky, které jsou či nikoli v souladu s tím, co čtete. Pochopitelně že to, co se Vám takto zobrazuje v mysli, jest ovlivněno tím, co vše a za jakých podmínek prožijete, ať již ve fyzické podobě, či v jiné vyšší sféře "psychicko-duchovní" (nicméně mám v tomto konkrétním případě na mysli to, že jsem prožil několik návratů zpět na tuto hmotnou zemi po výletech s převozníkem). Budu-li se držet striktně toho, co bych kde jenom přečetl (ať již jsou to noviny, tisk, propaganda všech velmocí, předpovědi budoucnosti či duchovní materiály), potom mé poznání a mé reakce budou povrchní a zcela jinde. Znovu podotýkám, v žádném případě se nechci nikoho dotknout či někoho urazit - to chraň Bůh. Blížil bych se ale k naivnímu stvoření, kterému by vskutlku stačilo přežvýkat to, co by mi předhodili a myslel bych si o sobě, jak jsem chytrým, co vše znám a že mě nemůže nikdo ničím překvapit, protože bych údajně věděl vše. Berte mě tudíž takovým, jakým jsem i s těmi tvrdými slovy či poznámkami. Vězte, že si vážím každého, ač to tak na první pohled nemusí vypadat, a nemíním či vůbec nechci se do někoho "navážet" či atakovat jej, případně ho urážet. Toho jsem vskutku dalek. Přeji Vám pěkný den. Zbyněk P.
garias
:D
6. 03. 2009 14:33

tu máte dobrý príklad tých šialencov :D
garias
nie
5. 03. 2009 21:54

nepokladám to s Hitlerom za myslené ako vážne. Ja sám mám občas výbuch hnevu kedy poviem to čo nechcem. Preto na to zabudnime prosím. Uvážme ale, že takéto výbušné diskusie majú čo to doseba. Ja som len rád aj keď to znie divne. Pri výbuchu povieme myšlienky, ktoré by inak možno nevznikli, a ktoré nám povedia nielen o diskutovanom ale aj o inom. napríklad aký sme všetci do jedného pyšný :D
Morld
:-)
5. 03. 2009 21:51

ted sem napisu abychom se tolerovali a ucili jeden od druheho a hned na to prijde toto. my se tady nepeskujeme ,nehadame a nebuzerujume my se tady vzajemne obohacujeme a vymenujeme si nazory nenasilně tak proc sem porad tahat ten negativizmus?zbynku nepochybuji o tvojích vedomostech a schopnostech .opravdu se velice moudrej clovek.ale porad ses jeste nevimanil ze sparu sveho ega.tyhle stranky jsou jediny misto kde ja sam tak cinim protoze vím ze je navstevuji podobní lidé jako ja.tvuj utok na gariasa byl nepodlozeny. do hitlera ma hodne daleko.naucte se odrazet negativni myslenky!!buh rekl miluj sveho blizního ja rikam miluj vsechny a vse to je pro me duchovní vyvoj !
garias
aaaaah
5. 03. 2009 21:47

zanechajme už tých nezhôd a nebudme proti sebe. Ponúkam ruku na podanie, ako znak priateľstva :D
garias
diskusia
5. 03. 2009 21:41

Vierkin názr som zovšeobecnil, a nič som našej kolegini nevytkol, alebo ju neurazil pre odlišnú myšlienku. iba som navodil nejaké nové. A ak je to prosím diskusia, nehovorme o druhom, že je horší ako nacista. Buďme civilizovaný prosím.
Zbyněk P
Pro Garias
5. 03. 2009 21:40

Vážený, vše je diskuse. Nic nevztahujte na sebe - to by byla jen zbytečná zábrana k dalšímu dialogu !!!!! Přeji i Vám příjemný večer. Zbyněk P.
Zbyněk P
Pro Věru
5. 03. 2009 21:35

Vážená Věro, nelitujete nyní toho, že jste se vyjádřila a trochu podpořila někoho, za což jste byla celkem důkladně vypeskována zdejším "učitelem - myslitelem", že nesdílíte jeho názory? Přeji příjemný večer. Zbyněk P.
garias
cieľ
5. 03. 2009 21:32

to je cieľom dnešných vládcov. Poštvať nás proti sebe a navodiť podmienky, s ktorými je duchovný vývoj minimálny. Preto v dnešnom svete, systéme je nemožné sa správne vyvýjať, mám tým na mysli spoločnosť. Nieže na mňa zasa niekto vyskočí, že on sa dokáže duševne vyvýjať :D
Morld
:-)
5. 03. 2009 21:26

vzd ja vím pomyslný vrchol pyramidy.:-)vite clovek muze hodne vecí otestovat sam na sobe.od doby kdy sem se zacal ptat a zajimat sem urcite aspon o maliiinkej kousiček produchovnel:-) ikdyz nwm nwm:-D co jsem ale vypozoroval bylo to ze se v tomhle svete se stratím jako duchovne vyspelí. tento svet me nutí pouzívat ego jinak v nem nepreziji!musím se ridídit moralními zakony protoze jestli ze tak neuciním a neoplatím zlo okolí to prijme jako projev slabosti a zacne me vice napadat.vypozoroval sem toho mnohem víc ale uz se mi nechce psat:-D mezi dnesnimi lidmi,s temito vladci a zastaralimi dogmaty na teto planete opravdu neni zivná puda pro muj osobní duchovní rozvoj za sebe toto rikam s jistotou a za lidstvo se pouze domnívam ze je tomu podobně. muzeme se tady hadat jak chceme ale kazdemu z nas jde o dobré to je důvod proc bychom se meli sjednotit a nalezd pravdu ucením a tolerováním jeden od druheho.zacneme menit sebe chceme-li zmenit svet...
garias
možno nie
5. 03. 2009 21:11

lenže tu nieje reč o nejakých politikov, ktorí proste utvoria novú vládu, nový politický systém a basta. Tu sa jedná o ľudí, ktorí sú nad politikov. Sú to ľudia, ktorý rozhodujú kde bude vojna, a robia také kroky, aby to vlády chcieť nechcieť prijali. Tí nedovolia aby stratili moc, a sú ochotný celú Zem zničiť. Tu už sa nejedná o "sever proti juhu", v sádzke sú životy našich ďaľších generácií. A dokedy vydrží naša zem takéto devastovanie? O 15 rokov sa očakávajú záplavy a mnohých miestach JV ázii, čo stým? Títo vládcovia nepripustia stratu moci, ani keby mali zabiť milóny ľudí. Evedomme si, že vyzbrojenie Nemecka západom a následná vojna priniesla desiatky miliónov mŕtvych. V tejto vojne to budú možno miliardy. No napriek tomu sa tu bavíme o duševnom rozvoji :DD
Morld
:-)
5. 03. 2009 20:51

predbehl si moje myslenky:-D
Morld
:-)
5. 03. 2009 20:49

tak predevsím se uklidnete zase se tady zacínate napadat kvuli prazdnym osobním spekulacím. gariasuv svet je dost utopistický to je fakt. nemuzeme ze dne na den ucinit takové zmeny to by bylo katastrofalní.faktem ovsem je ze dosavadní system se hroutí.pak nastane par led castecné anarchie a bude nastolen system novej. pokud se chopí moci poverení (tím myslím lidi kterí se narodili pro vladu) bude nastoleno neco mezi technokracijí a demokracií s prvky jak kapitalizmu tak socializmu.tento system se bude samozrejme dale vyvíjet ale to uz si nedovoluji predpokládat jakym smerem.jedno je jasné vlady by se meli konecně zmocnit ti kterí se pro ni narodili.tento system se oznacuje také jako osvicené diktatorství a je povazovano za jeden z nejdokonalejsích statních zrízení.bouzel funguje pouze ve dvou statech ale na 200%.pro zbynka. myslím ze naplanováné není uz vubec nic. :-) svet je zmítan v takovém chaosu ze se v nem nevyznají ani vlady.krízí se tu zajmy ruznych frakcí ,společností a ras.kdyz k tomu pripoctu cesty v case a naproste "pojebání" casoprostoru je v tom dokonalej gulas. z níí to divně ale chaos je jedním z nasich nejvetsích spojenců.:-)
garias
čo sa ešte týka dobra ...
5. 03. 2009 20:36

dobra v ľuďoch. Ak chceme využiť toto dobro nemáme najmenšiu šanciu. kto si myslí, že zmení dnešných ľudí za pár hodin, za pár dní že ich premení zo sebcov na tvory túžiace po duševnom vývoji, ten je blázon. Pozrite si ľudí tam vonku, sú to blázni, šialneci, pretože ich ktomu spoločnosť dohnala. Či inštitúcie či náboženstvá, ani vládcovia nepotrebujú slušných ľudí a ešte aj múdrich. Potrebujú namyslených sebeckých !hlupákov" ktorý budú držať "papulu" a robiť na nich. Otvorte si preboha oči a pozrite sa kde žijeme. Moje úvahy sú z reality...
garias
pro Věru
5. 03. 2009 20:32

skúsme ale hlbšie porozmýšľať, reálne, čo znamená duševný vývoj a následný rozvoj planéty. Duševný vývoj sa týka pár ľudí. Nič viac. Nič ztoho nebude. Prevrat sa musí urobiť rýchlo a s masou ľudí. Čím ďalej tým je svet nebezpečnejší, niet už mnoho času. Pozrite si prosím dnešnú politiku. Kríza, Ukrajina a ropa, Irán, Venezuela, radary v polsku a Česku, a čo ničenie ruských satelitov, čo hromadné zbrojenie Číny, čo násilie v uliciach, v správachsmé vraždy, podvody, násilie. NA každom kanály akčné filmy, ktoré vám podvedome vnucujú, že násilie je prirodzené. USA sú pomaly na kolenách. Ak sa začnú Američania búriť tak príde zle. Čo skleníkový effekt a väčší počet hurikánov a tornád. ZVýšenie sily a frekventovanosti zemetrasení, čo skazená voda a jedlo ktoré jeme. A čo vzduch? Myslime na vojny, ktoré sú v Palestíne, v Iraku boje, v Afganistene. Teraz kríza v Sudáne. Kórea, Čečensko, Gruzínsko, Kosovo, Etiópia, Kambodža. To všetko si myslíte, že je vporiadku? Ak máte na mysli ľudia, že sa niekde zašije pár ľudí, ktorý sa budú tváriť že sa duševne vyvíjajp a budú si myslieť, že niečo robia pre blaho sveta, potom vás musím vysmiať. Na duševný vývoj nestačí život, a vy tu tvrdíte, že sa musím duševne vyvíjať? Nebudte smiešny. Tento svet sa potrebuje zbaviť toho, čo bráni tomu duševnému vývoju. Moja trojkolka sa musí najprv naolejovať, dať von na cestu, odložiť väčšie kamienky z cesty, posadiť na dieťa ktoré sa učí trojkolkovať :D, a tak sa pohne trojkolka, ktorá bude odhalovať svet. Vaša trojkolka bude zabalená v krabici, budú sa jej krútiť kolieska, mykať sa, nebude poznať nič, ani slobodu, a bude si osebe myslieť, že je na dobrej ceste k duševnému vývoju. (pardon za podivný príklad)
garias
milý Zbyněk
5. 03. 2009 20:22

nikdy v živote by som si nedovolil nikomu povedať to čo vy mne že "Hitler, by bol na vás pyšný čo ste povedal". Študoval som dlho Druhú svetovú vojnu, aby som vedel ako Hitler premýšľal. To pokladám za veľmi ťažkú urážku na moju osobu, a na celú spoločnosť, keď takýto systém pokladáte za špatný. Vy asi chcete radšej takýto systém, kde sú zákony určené proti ľuďom a sú vytvorené v prospech vládnucej triedy. Čo sa ešte týka Hitlera, zrejme ste ho použili preto, lebo sa domnievate, že o Druhej svetovej tu majú ľudia málo informácii. Nevyšlo vám to. Ak niekto pokladá slobodný rozvoj inteligencie za zlý, ak pokladá tento človek rozvoj bezpečie a mier pre naše deti v budúcnosti, potom to nieje človek, ktorý buď rozmýšľa uvážene (bez urážky prsím) alebo chce prilepovať tie myšlienky, ktoré nám vnucujú vládcovia pre ich skazené ciele. Môj systém je založený na slobode, na slobode rozvoja ducha a mysle. Nezahŕňa osobné tresty, ale snaží sa jedincovy vysvetliť, že sám sa musí trestať, tým že si svoju chybu uvedomý. Je to svet bez zákonov, pretože po istom čase takejto výchovy budú ďaľšie generácie neilen rozumovo vyspelé, ale budú aj rozvážnejšie a múdrejšie konať. Ak nevidíte ako sa správa dnešná mládež a vôbec ľudia, potom si otvorte oči. Človek, ktorý povie, že tent systém je zlý, nemôže chcieť ľudstvu dobre. Systém bez práce, ktorú by vykonávali stroje, a ľudia VŠetci by žili v blahobyt, je taký ktorý si želám. Tento svet je slobodný. Ľudia sa môžu ičiť čo chcú. Môžu rozprávať na verejnosti čo chcú. môžu sa spolupodielaľ na vývoji spoločnosti a rastu mládeže. Nebeudú vojny, hladomory, zabíjanie a rabovanie, predaj drôg, všetci ľudia budú vedení ku spolunažívaniu a k mieru. Pane, veľmi ste ma sklamal. Nielen urážkou, nevhodnou, ktorú si dovolím povedať, povie iba hulvát. Nechcem urážať, ale i ja mám pohárik trpazlivosti, ktorý občas pretečie. Tento môj svet je iný, je tak iný, že si vieme ťažko predstaviť. Tých pár zákonov by bolo potrebných na začiatku, kedy by sa ľudia naučili ako tento systém pracuje. No vy to prirovnávate ku nacistickému vyčínaniu v satelitoch Nemecka. Nemám slov. Nacisti predsa nedovolovali slobodu ani vlastnému národu, nieto druhému. Ani prejavy, žiadne ľudské práva. Úlohou vládcu sveta by bolo zaručiť všetkým ľudom život a mierumilovný prežitok, spolu s rozvojom mysle a ducha. Žiadne platby za elektrinu, za benzín, žiadne súdne špekulácie, alebo zbavovanie sa nepohodlných. Žiadne hlady, vojny. Skúste si sadnúť a porozmýšľať ako sa musí cítiť človek, ktorému práve zabili syna alebo dcéru. Tí, ktorý osebe hovoria, že sú mierunositelia. Môj systém , ktorý je len bohužial vo mne, je systém pre ľudí, pre ich rozvoj. Pre zabezpečenie najnuteníšch potrieb na samom začiatku a postupný vývoj planéty ku všeobecnému pokoju a blahobytu pre všetkých. To je môj sen. Skúste si prosím ešte raz prečítať môj predchádzajúci komentár o systéme, pouvažovať a zistíte aké hlúposti ste pred týmto komentárom napísali. Ďakujem
Věra
reakce
5. 03. 2009 20:17

Chtěla bych podpořit Zbyňka P. Vaše myšlenky se mi moc líbí a je vidět, že tomu rozumíte.Můj ale nejen můj názor je , že vše přichází z vnitřku, ne zvenku, tudíž co neprojde duchovnem neexistuje, tak jaký čas na co ? Naše planeta opravdu potřebuje obnovit ale bude se to dít jinak, tak aby každý člověk pochopil jak má žít.Tlak na lidstvo se zvýší tak, že budeme muset jednat a žít lépe, jinak nám hrozí záhuba odkudkoliv.Utrpení je urychlující faktor dobra to je třeba pochopit.
Zbyněk P
Pro Morld
5. 03. 2009 19:57

Je zcela zbytečné hledat způsob zničení starého světa. Nebuďte takový idealista, když si myslíte, že tento úkol leží na bedrech Vaší generace a ve Vaší "réžii". Buďte si jist, že je to již dávno rozhodnuté a naplánované. Nostradamus věděl moc dobře, co a jak správně pojmenovat. Přeji hezký večer. Zbynek P.
Zbyněk P
Pro Garias
5. 03. 2009 19:46

Vážený, pevně věřím, že to, co budu níže uvádět, budete brát pouze jako diskusi a né jako útok na Vás samotného. Především chci předeslat, že i já zcela odsuzuji veškerá zvěrstva, která se dějí na naši Zemi. Ano, koná to menšina vyvolených a bezostyšně a bez skrupulí usurpují všem právo na život, vzdělání, bytí,atd. Samozřejmě, že titíž nám zamořují naši krásnou Zemi všelijakým jedovatým neřádstvem a to ve jménu zisku, ve jménu Boha - Mamona. S tím vším s Vámi souhlasím. Ale bohužel, s ničím jiným. Oba dva chceme pro lidi jen to nejlepší a oba hledáme možnosti cesty, jak toho co nedříve a nejvíce dosáhnouti. Já vycházím z úcty k člověku a z dobra, co je v něm. A mám snahu toto podchytit a míti jako základní kámen. Z toho pak vyplývá, že lidé budou volní a svobodní. Vy, toto vše ignorujete a přehlížíte a vymyslel jste pro ně hrůznou a děsivou diktaturu jedné osoby (Vás), která tady ještě nebyla. A to jsem již zde na světě nějakou dobu!!! Řeknu Vám, že kdyby Hitler ještě žil, určitě by z Vás měl velikou radost, neboť to, co předkládáte, tak toho on si vůbec netroufal, na rozdíl od Vás (je to žabař, že?).Přiznám, že jsem velice rád tomu, že je mi tolik, co mi je a že se toho snad nedožiji. Budu se intenzivně modlit (ač to vůbec neumím a neznám, ale kvůli tomu se to začnu ihned učit), aby se nepodařilo, nikomu, s takovým podobným světovým systémem a názorem, toto realizovat. To by byl opravdu celosvětový kriminál pro všechny, kromě opět páru vyvolených, na které poněkud pozapomínáte, nebo by jste to byl jen Vy?. Vy ve své představě nechcete lidem dáti vlastně svobodu, ale hrůzný, děsivý a zcela pokořující žalář, kde by mohli lidé "pohodlně žít" v kobkách, mohli by "svobodně" recitovat jen Vaše názory či právě se vylíhlé Vaše myšlenky a nic víc. Tomuto říkáte svoboda a dobro pro lidi? Jak nádherně dekadentní!!! Brrr, mráz mi běhá po zádech, když si domyslím to, co lidem nabízíte!!! Nakonec by Vám ještě museli říkat, že jdou na WC, že jdou spát, že budou souložit,atd.. a Vy by jste dle četnosti takovýchto činností buďto jim navyšoval, či snižoval kredity, že? No, přiznám, pro Vás by to možná bylo krásné vládnutí diktatůrou. Určitě by se Vám to líbilo. Tomu věřím. Konečně by Vám už nikdo nepodsouval "špatné" myšlenky či úvahy a mohl by jste se projevovat pěkně v plné šíři. Jak krásné a výživné!!! Přeji hezký večer. Zbynek P.
garias
:D
5. 03. 2009 17:24

to je docela možné :D
Morld
:-)
5. 03. 2009 17:22

je zbytečné snit o tom jaký bude svět první musíme přijít na zpusob jak znicit ten stary. tohle bude ukol nasí generace predpokládám. provest transformaci onoho zlateho veku se asi nikdo z nas nedozije. nostradamus napsal okolo roku 2000 bude nastolena vlada oslů :-) myslim ze mel namysli nasi snemovnu:-DDD
garias
bojím sa jedného
5. 03. 2009 17:11

bojím sa, že na toto všetko budeme potrebovať už čiastočne vyvinuté duchovno, čo asi nemáme. Takže podobný systém je asi iba mojím naivným snom. Kiež by som sa v tej naivite mýlil a bol by takýto slobodný život možný... Trhá mi srdce keď si spomeniem na deti a ženy, ktoré žijú v strachu v krajinách zmietaných vojnami. A prečo? Pretože šírime demokraciu? Musím sa smiať ľuďom, ktorí majú odvahu toto povedať. Zabiť ľudí je demokracia?, označiť mužov, ktorí bránia svoje rodiny za teroristov, a nazvať sa šíriteľom mieru, keď jediné čo nesieme je vojna? Mali by sme sa zobudiť. Je najvyšší čas. Každý ale myslí iba na seba. Tak sme vedení. Televízorom, prácou, a dokonca aj učením v dnešnej dobe.
garias
áno
5. 03. 2009 17:01

áno súhlasím stým, že náš život riadi sebectvo, egoizmus. Ten je súčasťou aj pri takýchto diskusiách, kde chrlí horlivosť z diskutujúcich. Zmena myslenia je úzko spätá so zmenou sveta. Pokým budú ľudia myslieť iba na seba, na zisk majetku, peňazí, ani im nenapadne na nejaké obohacovanie svojho ducha. Dnes keď niekto príde a povie "snažím sa zvyšovať svoje duchovno", najskôr ho vysmejú a povedia mu, "ste blázon". Súhlasím stým, že môžeme kedykoľvek rozširovať svoje duchovno, ale len individuálne. Ja mám na mysli celý svet. Všetkých ľudí. Áno môže si istá skupina či jedinec sadnúť, čítať, študovať, mať duchovné myšlienky, ktoré rozvíjajú jeho osobnosť, no moje rozvíjanie osobnosti sa týka celej spoločnosti. A to dnes nejde, pretože ako som povedal nie je na to čas. Jednak nieje doba, kedy by ľudia boli ochotný niečo podobné študovať, myslím masy ľudí, a jednak nieto kedy, pretože sa oháňame v práci, sme stresovaný, a na vznešené myšlienky nieto síl. V prvom rade je potreba zmeniť systém, umožniť ľuďom sa skutočne vzdelávať a vo všeobecnosti. Odborom človek síce získava pohľad na vec v danom probléme (inžinier napr), ale vo všeobecnom vzdelaní má nedostatky (napr. medziľudské vzťahy). Stou slobodou človeka ako ste uviedli nesúhlasím. Pre mňa znamená človek toto: Najprv ako ju ale docieliť. Vývoj mysle sa musí začať u detí. Obmedzovať v čo najväčšej miere sebectvo a viesť mladého ducha v bádaní a v logickom premýšľaní, aby myslenie prestalo byť bolesťou. Ako bolesť je myslenie určite správne interpretované (sama bolesť hlavy po dlhom premýšľaní je dôkazom). Je to myslené iste iba obrazne... Systém vlády planéty musí byť pre ľudí nie proti nim. Musí sa týkať vzdelania, osobnej slobody, a tentoraz v skutočnom dodržiavaní ľudských práv. Všetky informácie musia byť zverejňované, dostupné, a televízie a ostatné média dôveryhodné. Dnes je tomu práve naopak. Akčné filmy, bojové hry či nevhodné scénky by boli určené pre ľudí presne podľa veku. Veškeré zdroje planéty musia byť využívané skutočne pre obyvateľov, nie preto aby ich niekto "vyťažil" a predával iba na svoj osoh. Pokým budú existovať peniaze, bude hlavný zdroj sebectva existovať. Planéta Zem je schopná vyrábať či poskytovať jedlo, vodu, šaty, elektrinu a mnohé iné veci ako elektrické zariadenia pre všetkých ľudí ZADARMO. Ja by som určil kredit, ktorý by zabezpečoval dobrovoľné získavanie iných vecí. Jedlo, voda, bývanie, šaty, energia, byt by boli pre všetkých ľudí zadarmo. Za daný kredit by si mohli ľudia kúpiť počítač, televízor, zabávať sa a pod. Nedochádzalo by ku krádežiam, pretože každý by mal zabezpečené hlavné podmienky na prežitie a mal by svoj kredit. Kredit by bol zvyšovaný skúškami či študovaním prípadne prácou, ktorú by nemohli vykonávať stroje. Ak by mal každý zabezpečený toto, nemuseli by byť násilnosti, vraždy, lúpeže. Všetky drahšie stroje a zariadenia by mali kód, ktorý by bol uvedený v centrálnej databáze, a na ktorý by sa mohol majiteľ odkázať v prípade jej straty. Väzni by stratili časť kreditu, žili by v ohraničených mestách (centrum prevýchovy) a učili by sa žiť v spoločnosti. Ropa a iné suroviny, ktoré ničia planétu by museli byť ihneď nepoužívané resp vo veľmi malom množstve pozorne strážené. Takmer už sto rokov existujú prístroje a tvhnológie, ktoré dokážu nahradiť ropu a majú nulové znečistenie. Neexistovali by zbrane, možno vesmírne, ale boli by policajné zložky veľmi dobre cvičené, študované s odbornosťou na psychológiu. Po čase by som dokonca zakázal nadávky na verejnosti. Resp nadávky ktoré by obsahovali vlastnú osobu "ja ****.." by boli povolené nejakú dobu kým by si ľudia na systém zvykli. Bolo by zakázané kričanie na druhého a urážanie. Pri porušovaní „zákonov“ by sa znižoval na určitú dobu kredit daného človeka. Celú planétu by som smeroval ku tolerancii jedného ku druhému a zničeniu rasizmu apod, aj zničenie náboženstva by som presadzoval. Naproti tomu, by som vyhlásil totálnu ochranu životného prostredia a absolútny zákaz ubližovania všetkým žijúcim organizmom (vrátane rastlín), ktoré majú právo na život, tak ako aj človek. Čo sa týka rastlín na obživu by boli udeľované výnimky pre prežitie iných druhov. Kredity by sa dali zvyšovať napríklad takto: pomoc inej rase ľudí, starším apod., ochrana a pomoc zvieratám, vzdelávanie by uskutočňovalo najväčší nárast kreditu, skúšky by boli dôkazom na potvrdenie zvýšenie kreditu, účasť na prácach pre spoločnosť (polievanie rastlín v meste :D), to by sa konalo spoločne, nie individuálne čo je ťažko kontrolovateľné. Celú planétu by som usmerňoval ku vzájomnému znášaniu sa, milovaní všetkého živého a prírody, vesmíru, a hlavne zvyšovanie inteligentnej sily planéty. Inteligencia = rozvoj mysle = lepšie uvažovanie = pochopenie čo je to dobro = možný rozvoj duše. Až by sme dospeli do tejto fázy, kde by bolo sebectvo časom potlačované, potom sa MôŽE ZAČAŤ VÝVOJ DUŠE, potom už na to bude čas.... Viem, že moje predchádzajúce úvahy boli nepresné a nevystihovali môj názor, no jednou vetou je to ťažké. Kdesi som čítal že: „by sme mali byť hrdý na svojich predkov“. No môže byť niekto hrdí na takých predkov, po ktorých zdedí skazenú spoločnosť a zničenú prírodu? Až to dosiahneme, môj systém, bez peňazí, bez viery, so silnou schopnosťou rozvíjať myseľ, potom budú naši predkovia iba „zlé spomienky tejto planéty“. Mali by sme im ďakovať za náš život, no aký je ten život, je už iný príbeh...
Zbyněk P
to Garias
5. 03. 2009 16:10

Vážený, velice Vám děkuji za Vaše upřímná slova, a budu se snažit Vám odepsat ve stejném duchu. Bolí mě ale to, Že jste nic nepochopil. Ano, souhlasím s některými názory, které předkládáte – i já jsem téhož názoru. Ale bohužel, zavání to „stádností“, „naivitou“ a mylným pochopením podstaty. Cítím, že se Vám zvyšuje adrenalin v krvi, a tudíž se pokusím nastínit a poopravit některé Vaše teze. 1.) Nejsem věřící jak si myslíte a jak naznačujete. To, že se někdo snaží poznat sama-sebe, ještě neznamená, že klečí před něčím, že mlátí hlavou o zem ve stavu fanatismu, že se ustavičně modlí…atd. To je vše pro mne fraškou, modlářstvím, výsměchem a určitou formou pasivity. 2.) Píšete o „SVOBODÉ“ jak by jste si ji přál. A zde je již (nezlobte se na mne, že to píši) Vaše nepochopení podstaty a tudíž i určité subjektivní pokřivení. Skromně se Vás ptám, znáte “definici“ (nevím, jestli se to dá vůbec takto pojmenovat, spíše vyjádření hlubokého poznání), co je to SVOBODA – SLOBODA člověka. To není to, co uvádíte. To, co si Vy představujete pod tímto pojmem, je až důsledek či výslednice po jiné svobodě. Abych neobcházel kolem horké kaše, uvedu Vám, co mám konkrétně na mysli. Takže :“Svobodný člověk jest ten, který nemusí dělat (konat) to, co chce on sám !!“ Abych byl správně pochopen, přikládám vysvětlení : „Každý člověk je zatím založen na svém „sobeckém Egu“, které obsahuje např.: sobectví, chtíče, slabosti, velikášství,aj. Jestliže bude člověk schopen se těmto nástrahám vyhnout a vymanit se z jejich područí, potom je teprve svobodným a může konečně vykonávat své povinnosti vůči sobě, lidu, světu. Nebude-li však ale takto připraven, potom, i když se bude intenzivně něco „čistého“ snažit prosadit, pak to dopadne jako s těmi, co měli ve svém mottu uvedeno: „Rovnost, volnost, bratrství“. A dozajista víte, že se toto zvrhlo opět jen na sobeckost, chtíč a touhu po moci. Znovu se Vás ptám: „Co jste učinil či vykonal na sobě, či pro lid., aby jste mohl požadovat svobodu a rovnocenné přijetí a zacházení mezi lidmi? Jste na všechny takový jako sám na sebe? Jestliže ano, potom nebudu litovat a klidně se Vám omluvím. Ale zatím je zřejmé, že děláte rozdílu mezi sebou (tedy Vámi) a ostatními. Nezapomeňte, že i svoboda není zadarmo, a že není možné ji brát jako samozřejmost. 3.) Z Vašich názorů, ač některé jsou pěkné, plyne (opět mi promiňte) jen Vaše naivita, povrchnost a opět nepochopní. Ano, já také chci dělat velice mnoho věcí pro lidi (a snažím se o to, co mohu – např.: třeba Vám nyní píši tento „nepříjemný“ dopis.). Je nutné si ale uvědomit, že největším činem, který člověk může přinést světu a tím jej změnit, je to, že nejdříve napravím sama-sebe. Je také důležité míti na zřeteli, že lidé „dozrávají“ postupně jako ovoce na stromě a tudíž že není možné vykonat pro ně něco, co by třeba ¾ lidí bralo omezení a újmu na své „sobecké svobodě“. To, že sháníte informace všude možně, a nevykonáte jejich přetransformování pro své duchovní poznání), je určitě krásná činnost, ale je zde nebezpečí, že se z Vás stane pouhopouhá „chodící encyklopedie“. 4.) Uvádíte, že již není čas na nějaké přemýšlení. V žádném případě nemohu s Vámi souhlasit, neboť vždy je čas na to, aby se započalo. V žádném případě nesedím pasívně s rukama v klíně přemítajíce o „nesmrtelnosti chrousta“ (lidově o h………….). To ani omylem. Tím, že přetransformovávám získané poznatky na duchovno, působím tím i na své okolí – což mohu hmatatelně pozorovat. Práce na duchovní cestě se nedá v žádném případě připravovat, či čekat až na to bude příznivější doba. To není jako když si usmyslíte, že se Vám chce jít do obchodu nakupovat a tudíž si napíšete co by jste asi chtěl koupit a také se psychicky připravil na to, že musím mít pevné nervy, neboť tam bude šíleně moc lidí. Již tím, že začnete na sobě duchovně pracovat, tak se připravujete na to, aby jste obstál při první zkoušce Vaší trpělivosti a vůle. 5.) Je znát, že jste ještě příliš mladým (co je fantastické a přeji Vám to z celého srdce) a ještě pln bouřlivých a nestálých myšlenek či nápadů. Ano, i to je vynikající. Ale je to, bohužel, nepoužitelné. Ukažme si to na příkladu : koupíte si auto, které bude tvořeno z materiálu , mnou výše uvedených, tedy nestálých a když pojedete, tak se rozpadne. Určitě budete naštván a budete se rovněž zlobit na výrobce. Totéž je i s budováním tzv. „Duchovního domu – tedy sebe-sama“ (i v návaznosti na konání něčeho pro lidi). Také je třeba, aby stále a nezměněně stál a plnil to, proč byl postaven. Přeji hezký den. Zbynek P.
tSoOmAaDs
:D garias
5. 03. 2009 15:29

ved v pohode..ja sa stotoznujem s tym co si napisal :D
garias
:D
4. 03. 2009 23:41

iba sa mi nepáči akou formou sa snaží istá skupina ovplyvňovať iných ľudí... To je všetko :D
tSoOmAaDs
Garias___??
4. 03. 2009 20:54

ty si fanúšikom osvietenstva co ? :D
garias
niet času
3. 03. 2009 22:42

teraz nieje chvíľa na duševné meditácie. Nieje na to čas. Nechcem vás uraziť, ale chcem sa vás opýtať: "Vy ste veriaci však pán Zbyněk". Pasivita je najväčší hriech. A oto sa cirkev u ľudí snaží. teraz musí svet prejsť ťažkou chvíľou. Zbaviť sa ľudí, ktorí okrádajú obyčajných ľudí pomocou baniek. Ľudí, ktorí robia vojny, nechávajú hladovať množstvo obyvateľov planéty a neustále rozprávajú tie svoje historky o lepších časoch a o Bohu. Ak hovoríte, že sa máme teraz duševne pripravovať a žiť ďalej utlačovaní, tak jedine čo ktomu môže povedať je "že presne toto hovoria vládcovia sveta", ktorý robia vojny, hladomor, genocídu. Urobili obe svetové vojny a nestále podporujú náboženstvá, ktoré svojou nejednotnosťou rozdelujú ľudí na svete. OVládajú finančné inštitúcie, banky, a spodná vrstva ľudí sa zväčšuje. Ak niekto povie, že teraz máme meditovať a zväčšovať svoje duchovno, potom sa mu každý človek, ktorý chce dobre svojmu ľudu, na celom svete, dobre, vysmeje. Teraz nieje čas na vaše modlikanie, klananie sa sochám, chodenie kolenačky po kostole a myslieť si, že budeme robiť dobre, keď sa necháme ďalej vykorisťovať, no zato budeme duševne silný. Sila ducha spočíva v PRVOM RADE v jeho slobode. Sloboe prejavu, slobode rozvoja mysle a ducha. Pokým nebude svet slobodný, bude klamaný, bude znetvorovaný, dovtedy nebude sa môcť v plnej sile rozvíjať v smere rozumu a rozvoja ducha. Uvažujte najprv prosím. Ja niesom lenivec. Neželel by som si nič iné ako veľký duchovný rozvoj ľudu na našej planéte. No teraz na to nieje chvíľa. Ľudia sa musia oslobodiť od tých, ktorý ničia túto planétu, až potom sa začne vývoj mysle a ducha. Musíme si rozvoj ducha pripraviť, a nie hocijako si len sadnúť a ymslieť si, že sa neuveriteľne vyvýjame. To je pre mňa smiešne a neuvážené rýchle konštatvanie, ktoré nikam nevedie.
Morld
:-)
3. 03. 2009 20:31

vero tvoje teorie je mi opravdu velice sympatická :-)
Morld
:-)
3. 03. 2009 20:30

konečně rozumné vysvětlení :-) zmeny myslení se bojím ne proto ze nevím co se stane ja jen vím co se uz stalo . prastará rasa antiků se vydala oním důchovním směrem. neznali valky,zlociny ani nic podobného.reklo by se idealní lide. jenomze postradali prubojnost chut bojovat proti osudu.proste taková flegmatická kopa. to zaprícinilo obrovské nestestí. kdyz ingnorovali prichod velkych karastrov. jejich směšlení reklo at nechaji bozímu dilu volnou ruku. to vsak malem zapricinilo vyhynutí lidské rasy.pozdeji prevzali iniciativu ET kterí byli naopak racionalní ,logističtí a rozumove zalození.ty vybudovali systém kteremu vdecíme za to ze tu jeste jsme.systém ktery nas ma chranit pred asteroidy rozmerove nebezpecnymi pro zivot na zemi.jeho posledním projevem byla akce oznacovaná jako tunguzkej meteor. ikyz se to muze zdáát jako pohadka pro me je to historie ikdyz se ji neucíme v dejepisu. tyto informace mam z mnoha vysoce spolehlivích zdrojů.nikomu je nevnucuji proto bych to chtel uvest pouze jako priklad co by se mohlo stat pokud bych az príliz udusili nase ego.
Věra
ještě něco
3. 03. 2009 20:00

Zvířata mají kolektivní vědomí to znamená, že se učí jeden od druhého ne slovy nebo myšlením ale vybracemi, které umějí vycítit velmi dobře. Když jim člověk něco říká, tak nerozumí ale rozumí tomu jak jim to říká,proto vyciťují již dopředu co se stane, protože zemské vybrace jsou první známkou nějakého dění v přírodě.My můžeme vyciťovat totéž, jelikož máme v sobě tyto schopnosti uložené v astrálním těle.
Zbyněk P
Pro Garias
3. 03. 2009 19:50

Vážený, ač bych velice rád chtěl s Vámi souhlasit s Vašim názorem, že je pozdě, tak nemohu, neb je mi to proti "srsti". Velice se Vám omlouvám za to, co nyní napíši (není to ale myšleno ve zlém), ale mě to připadá jako prachobyčejná "výhovorka", nic jiného než pasívní výmluva "lenivého" člověka. Je nutno si pamatovat, že: NIKDY NENÍ POZDĚ !!!! I kdybych měl do konce svého života jen pár dní, hodin či minut - tak i tehdy není pozdě. Je třeba si uvědomit, že nejdůležitější je rozhodnutí a první "krok". Přeji hezký večer. Zbynek P.
Zbyněk P
Pro Morld
3. 03. 2009 19:29

Jsem velice rád, že jsme se shodli na tom, že má-li lidstvo (civilizace) vzkvétat, že je zapotřebí vyváženosti mezi poznáním sebesama a případným technickým pokrokem. Zde bych to vnímal tak, že pojem "případný technický pokrok" bude představovat právě oblasti, které: a) by nebyly schopny býti "ošetřeny" našemi skrytými schopnostmi, b) by umocňovaly již poznané schopnosti a umožňovaly by koncentrování jich a rozšiřování jejich působnost. Nebál bych se vůbec případné změny v uvažování. Je mi známo, že vše, co je nové, tak z toho má člověk obrovský strach. Pravda je ta, že strach vše velice zveličuje a rovněž tento strach si nepřeje nic jiného, než aby člověk (lid) klekl na kolena a bál se ho, případně aby se k němu modlil. Nevidím vůbec důvodu proč si klekat na kolena a proč se něčeho bát !!! Vždyť ani nevíme, co by ta změna pro nás přinesla. Jsem naopak pevně přesvědčen, že v té nové pozici by nám ani nepřišlo na mysl, abychom někomu ubližovali, někoho zneužívali či na někom vydělávali. Vždyť to bude na zcela jiné bázi, než na matérii. Omlouvá se již raději dopředu, nechtěl bych se Vás dotknout, natož Vás rozhněvat, ale trochu mi to připadá, že se "bojíte" nových možností, nového "světa" vystavěného na místě starého. Jako by Vám zcela ten "starý svět" zcela vyhovoval i s těmi "hnisajícími" neduhy, které má na sobě. A že by bylo oslabené naše "ego"? Tak z toho již vůbec strach nemám. Přeji hezký večer. Zbynek P.
garias
článok
3. 03. 2009 18:45

o chvíľu víde môj článok "Nový systém", tam svoje zmýšľanie objasním.
garias
nie som si istý
3. 03. 2009 18:44

som tiež názoru, že by to bolo naozaj prospešné pre každého. No nie som si úplne istý, či to dokážeme. A keby aj áno, ako dlho nám potrvá sa to naučiť takmer dokonale, bez nejakého bočného nebezpečenstva. Ja si myslím, že v terajšej situácii, v akej sa nachádzame, by bolo chybou uberať sa cestou duše. Jednoducho na to nieje čas. Cestou duše mám na mysli, telepatia, telekinézia apod. taktiež na to nemáme dostatočne dlhý život, pri dnešnej situácii. Podľa môjho názoru je jediná šanca ako sa z toho dostať je využitie novej technológie na voľnú energiu. To je jediná cesta pokroku ľudstva a záchrany zničenej prírody. Na duševnú cestu nemá planéta čas. Aj keby jej to pomohlo na milion percent.
Morld
:-)
3. 03. 2009 16:32

ano je fakt mnoho dnesní technologie je mozno nahradit .napr telefony- telepaticky,cestování lze nahradit astralním ale zdaleka ne vsechno.clovek není prízpusoben vsemu .napr kosmický vyzkum je toto metodou nerealný.JENOMŽE.k pouzívaní techto skrytych shopností je zapotrebí aktivovat jinou cast mozku.to by dozajista zpusobylo i jistou zmenu uvazovaní.pravdepodobně by bylo oslabeno nase ego.coz by sebou neslo vazná bezpecnostní rizika.nastestí nikdo z nas neví jak ony schopnosti zapnout:-)
Zbyněk P
Pro Garias
3. 03. 2009 12:51

Souhlasím s Vámi v tom, že v současné době jsme zcela závislí na technice. A bohužel, tento vztah k technice se bude vskutku čím dál více utužovat. Jestliže ale vezmeme fakt, že vše spolu souvisí, a že každý proces, každá akce či každý důsledek má svou prvotní příčinu, tak potom, když Vám řeknu, že nemoci, úrazy aj. mají jako prvotní příčinu v nevyváženosti psychiky, potom mi musíte dáti zapravdu, když tvrdím, že budeme-li ovládat své schopnosti (tedy i vůli), že potom budeme psychicky vyvážení a nemoci či úrazy nebudou. A kdyby se přece jen náhodou vyskytly (a to bude opět v důsledku rozkmitání naší psychiky), potom budeme lehce schopni tyto "banality" (v podobě nemocí, úrazů,aj.) vyléčit svou vůlí. Toto přece není nic nemožného. Jenom chtít a odvážit se. Přeji hezký den. Zbynek P.
garias
neviem
3. 03. 2009 12:14

skutočne moje vedomosti nie sú na takej úrovni aby som mohol posúdiť či nám stačí duševná sila, alebo sme závislý od techniky či hmotného sveta natoľko, že musíme tieto naše predmety vužívať bez ohľadu na silu mysle. Možno, že to tak naozaj je, že mnísi, alebo ľudia duševne silní nič nepotrebujú, žiadne hmotné predmety na svoju spokojnosť. No sú veci, bez ktorých by sa náš vývoj už len vo vede nezaobišiel. Samotné pokusy merania, naše zmysli sú nevyvinuté a na začiatku sa len ťažko na ne spoliehať. V súčasnom svete sú technológie pre nás životne dôležité a v blízkej budúcnosti určite ešte budú.
Zbyněk P
Pro Morld
3. 03. 2009 10:28

Zcela s Vámi souhlasím v tom, že vše musí býti v rovnováze. Ano, ba dokonce je to jedna z podmínek vyváženého vývoje. Nicméně to, co uvádíte, nikterak nebrání tomu, aby člověk využíval v plné míře to, co obdržel od přírody a prohluboval tyto získané schopnosti. Výsledkem toho bude, že člověk najednou zjistí, že vlastně vůbec nepotřebuje žádnou technickou berličku, neboť bude schopen vše pokrýti svými vlastními, tedy lidskými schopnostmi. Přeji hezký den. Zbynek P.
garias
chyba
3. 03. 2009 10:01

má to byť oxid uhličitý, nie kysličník
garias
táto
3. 03. 2009 9:29

archa zmluvy s mimozemskou technológiou bola hlavným dôvodom, prečo židia vydržali dlhú 40 ročnú cestu púšťou. Tento stroj ako vraveli mimozemšťania, má jednú chybičku. Musí sa prečisťovať, kanáliky, a to vyžaduje čas asi 10tich hodín poctivej, kvalifikovane vykonanej, práce. Preto každú sobotu sa židia v púšti zastavili (pôst) aby pracovníci, ktorý boli poučení spismy z hory Sinaj, mohli prístroj prečistiť. Ku prístroju bol zakázaný prístup a mal veľkú ecnu. Preto sa ho snažili ukradnúť a boli aj záznamy, ako aj v biblii, že došlo ku zraňovaniu týmto prístrojom ak sa ku nemu dostal človek, ktorý ho dobre nepoznal. Stroj využíval a sám si vyrábal elektrický prúd. Ja myslím, že podobných faktov v biblii je prekrútených veľa.
garias
myslím
3. 03. 2009 9:25

že všetko spolu súvisí. No nemyslím, že by človek obsahoval všetky tie vlastnosti, ktoé majú iné organizmy na tejto planéte, aj ke´d to akože obsahuje kdesi v sebe. Ak to zobereme do úvahy, že je to potenciálne možné, potom každý živočích keby mal podmienky na život ako iné živočíchy by sa im pravdepodobne tak isto prispôsobil. A teda môžeme povedať, že každý žijúci organizmus na tejto planéte, a aj kludne na inej, má skryté schopnosti všetkých ostatných druhov. Rozdiely medzi druhmi žijúcich organizmov je v spôsobe prejavovania sa v prírode, na čo mal veľký vplyv ich vývoj a vlastne aj osobný vývin. Pochybujem, že by človek mal napríklad žiabre, alebo niekedy predtým aj mal, aj keď sipy hovoria o ľuďoch žijúcich aj pod vodou vraj. No myslím, že človek by vlastnil túto schopnosť rýb len v prípade, že by sa musiel prispôsobovať podmienkam pod vodou. Normálne dýchanie nepokladám za nejakp súvislosť so žiabramy. To sú vyslovene špekulácie bez najmenších dôkazov čo i len z hovorených myšlienok. zvieratá sú nesmierne odlišné od nás. Zaujímalo by ma, že keď človek v rannom období svojho bytia, nebol dostatočne silný, telesne, ani nijako inteligentný ako mohol prežiť, keď mnohé iné organizmy vymreli, ako na suchu tak vo vode. A čo doba ľadová? V spisoch egypta sa píše niečo podivné. Vraj bohovia zostúpili na Zem a darovali Mojžišovi na hore Sinaj "tabuľky" a nejaký stroj "archa zmluvy". Tabuľky boli údaje o používaní tohoto stroja mimozemskej technológie. Píšu otom autory Sasoon a Dale. Jedná sa o nie príliš komplikovaný mechanizmus. Existuje istý druh rias, ktoré keď budete zásobovať kysličníkom uhličitým CO2, a slanou vodou, pri istej teplote a budú na túto riasu dopadať slnečné lúče, zvýšy táto riasa svoj objem 8 krát za 24 hodín pôsobenia lúčov. Tieto riasy boli nájdené tuším pri Gibraltárskom prielive a na Juhu stredozemného mora pri Tunisku. Najväčším výskumom rias sa zaoberali ruský vedci, a potvrdili, že je to možné. Dokonca bola napísaná kniha o využití tejto technológie pre cesty do vesmíru. Tento druh pokrmu chutí akoby banán, obsahuje veľa živín a má dostatok kalórií. Iný zdroj hovodí o použití tejto technológie počas doby ľadovej. Takýchto prípadov počas vývoja človeka je veľa. Preto si nemyslým,že bude také jednoduché prísť nato,či máme niečo spoločné zo zvieratami. Možno že predsa nie, a možno áno. Alebo z oboch niečo...
Morld
:-)
2. 03. 2009 20:43

tyto skryte shopnosti by vsak nikdy nemeli prevazit racionalní a logické myslení rozumu. na toto uz doplatili atlantané. vse ma byti v rovnovaze stejne tak srdce a rozum. srdcem myslím ony schopnosti ktere nas mozek nechape.presneji cast mozku kterou mame aktivovanou.
Zbyněk P
Souznění ?
2. 03. 2009 19:11

Vážení,musím zcela souhlasit s tím, co bylo napsáno pod "Liban". Je třeba to ale rozšířit a přitvrdit, aby bylo dosaženo aspoň malinkého zvednutí šátku na našich očích a také, aby si lidé uvědomili, že je třeba býti aktívním a ne zcela pasívním tvorem. Proto zvolávám:"Nezáviďme zvířatům ty jejich vlastnosti",neboť bychom se mohli dostat do pozice, kdy dědeček měnil, až prodělal. Budu konkrétnější: Každý druh zvířete má své specifické formy jak přežít a zachránit se, jak se rozmnožovat, jak se pohybovat, či se dorozumívat. A je to rozdílné mezi ptáky, plazy či rybami. Jenom člověk má vše. Nebo-li ve svém duchovním i fyzickém vývoji prochází (každý) všemi těmito stádií v těle matky, co by embryo. Z ryb má např. to, že plave až do vytlačení z dělohy ven, a jeho první nádech ve vzduchu jest pro něj bolestným traumatem. A když se díváte na vývoj embrya, vidíte určité náznaky tvarů či končetin, které mají zvířata - tyto se ale časem ve vývoji zastaví a jaou překryty lidským embryonálním vývojem. Co tím chci ksakra naznačit a říci? Jen to, co jsem již uvedl. To jest, že člověk obdržel všechny schopnosti zvířat. Člověk je univerzálním tvorem, tedy plnohodnotným zástupcem Boha. A nejenom to, dostal toho daleko více, takže kdyby zvířata mohla, určitě by nám tuto naši výbavu zcela záviděla. Vzhledem k tomu, že člověk je v obecnosti pohodlným a líným, proto se stalo, že veškerou, takto levno získanou výbavu umně založil do koše "zapomnění" a již se mu nechtělo prohlubovat a vylepšovat tyto schopnosti. Už jenom proto, že to bylo pracné a náročné na čas a vůli. Uchýlil se tudíž k využívání technických berliček (bohužel k chybě svoji) a domnívá se, že "přečural" všechny a všechno. Opak je pravdou. Tím, že se distancoval od přírody, otupěl, stal se "sterilním" k případným novým myšlenkám, či objevům (nepleťme zde objevy technického rázu), které by jej navrátily k využití svých schopností daných mu přírodou. Svá tvrzení dokládám následujícími fakty:"Nebudu-li bráti v úvahu dřívější MÁGY a duchovní myslitele, kteří byli schopni svou vůlí vytvořit a provést cokoliv co chtěli, potom nám zůstávají např.:tiběčtí mnichové, indičtí jogýni a také kmenoví šamani v pralesích. I tito jsou schopni svým myšlením dokázat takové věci, které my, obyčejní lidé považujeme skoro až za zázrak (např.:vznášejí se a kdo výše, suší na sobě v třeskutých mrazech mokrá prostěradla a kdo více, ten "vyhrává",atd. Bohužel tito tři poslední jmenovaní umějí jen zlomek toho, co dokázali dřívější MÁGOVÉ. A není to v ničem jiném, než že člověk namísto, aby se zdokonaloval a byl tedy aktívním, stal se z něho pasívní tvor - ne náhodou se přirovnává k ovci. Proto opět zvolávám:"Nebuďme ovcemi", ale buďme těmi, kdo umějí ovládat svou vůlí a myslí vše kolem. Toto není pohádka, co zde píši, vždy záleží jen na nás, jak se k tomu postavíme!!!! Přeji všem zdárných poznání a brzké vykročení k sobě sama. Přeji hezký večer. Zbynek P.
garias
pochopenie...
2. 03. 2009 8:42

základným prvkom pochopenia iných tvorov, či inteligentných či nie, je dôležité sa vžiť do ich kože. Jedine tak porozumieme jeho chovaniu alebo istým vzťahom, ktoré by sme inak nemali šancu pochopiť.
garias
krysy
2. 03. 2009 8:06

nemám na mysli, že by mimozemšťania čakali na búrku a potom by spôsobili pobehovanie krýs. Hovorím o systéme, ktorý riadi základné myšlienky prežitia. Ako môžu tie isté častice (elektróny...) ako napríklad v kove byť v našom mozgu, a vytvárať rozum. Musí tu byť ešte niešo iné, niečo viac. Pri zmene magnetického poľa Zeme, je zaznamenané rapídne iné konanie ľudí či zmena ich pocitov, psychiky. Už pri samotnej zmene tlaku, napríklad pri prichádzajúcej búrke, máme zlý pocit (čo je zrejme "fyzický" prejav). V mozgu bude pôsobiť niečo, čo má súvislosť s elektromagnetickým poľom a jeho pôsobenie na zvyšok tela. Napríklad patológovia, ktorý hlásili, že telá, ktoré pytvali tesne po smrti nemali mozog, iba nejaký roztok. Ak tento roztok spĺňal podobné funkcie ako normálny mozog, čo sa týka vplyvu častí a ich následné pôsobenie, potom mozog ako taký má vplyv, nech je v rôznej forme, na telo. Na premýšľanie vtom bude viac. Napríklad i zveratá sú docela inteligentné. Hovorí sa, že keby delfín dokázal putovať po súši a mal by schopnosť tvoriť rukami ako človek, za nejaký čas by to bol delfín, kto by vládol tejto planéte. A je to zviera podotýkam.
lup
čím to je ?
2. 03. 2009 8:05

Ktorou teóriu vysvetlíte fakt, ktorý mi rozprával otec : ku koncu vojny sa jedného dňa zjavilo množstvo potkanov a za bieleho dňa utekali všetky jedným smerom cez dedinu, neprekážal im hluk obce, zvieratá ako psy,... O niekoľko hodín nemci vyhodili do vzduchu most na okraji obce. To, že zvieratá tušia prírodné katastrofy, je nepopierateľný fakt. Ale nie je mi jasné, prečo toľko zvierat končí pod kolesami áut. Ak by dokázali predvídať budúcnosť ...
Morld
:-)
1. 03. 2009 22:46

pochybuju ze by mimozemske rasy rikaly krysam utecte lod se potopí:-D komunikují lidi a to napr pri chanelingu. slisel sem dokonce nazor ze vsechny velike obevy byly vlastne nahrany jejím obevitelum nekym cizím.nebylo by to nic zajimaveho.existuje technologie na sledovaní, ovlivnování a vubec praci s lidskou myslí.tuto technologii dokonce vlastní lidé. je to tak trošku desive kdyz si predstavíte ze vam kdykoliv muze nekdo cist myslenky:-) nekterí lide to maji dane primo od prirody a nepotrebují ani slozite technologie.jednoho osobne znam a reknu vam nerad pred ním neco zatajuji:D
Morld
:-)
1. 03. 2009 22:39

mozna to bude az priliz jednoduché ale co kdyz se jedná jen o rozvinutejsí formu intuice?:-) staroveke baje rikají ze lide kdysi také meli tyto vlastnosti .rozumeli hlasum zeme a prirody.disponovali tou castí mozku ktera je ted nefunkcní.zduraznuji nefunkcní protoze my jsme tyto schopnosti neztratili jen je uz neumíme pouzívat.cvicením je sice muzeme opet ovladnout ale pouze castecne. např takové telekineze to by byla panecku vecicka :-)
garias
dôkaz
1. 03. 2009 22:10

to, že existuje množstvo živočíchov, zvierat, s perfektnými schopnosťami na prežitie a my ľudia nemáme nič okrem mozgu, je pravdepodobne len ďaľším dôkazom, že sme nevznikli tu na Zemi a preto sa od živočíchov tak líšime. Čo sa týka otrasov pri zemetrasení a predtým úniky tých žiab. Nevadia im otrasy z áut? Zvlakov? Z lietadiel, či iných zdrojov, ako fúkanie vetra do budov a následné otrasy v základoch, či stien, alebo pri stavaní domov ťažkou technikou. Nemyslím si, že zvieratá vnímajú fyzikálne nebezpečenstvo ako si to my myslíme. Bude vtom trošku viac. Napríklad potkany na palubách, keď sa má loď potopiť, behajú hore dolu po palube. To je známe zo zápisov starých námorníkov. Ale prečo iba pri hrozbe potopenia? Odkial to vedia? Niektorí ľudia si myslia, že je to vďaka akýmsi vlnám udalostí, ktoré nastanú v budúcnosti. Je to ako keď sa dívate z ľode ako sa plavíte rikov. Teraz idete robno, predtým ste šli pomaly a neskôr bude musiť loď zájsť "za les" kde sa rieka ztáča. Vraj existuje akýsi systém v priestore a čase, kde sa pozeráte zhora na rieku a všetky tri veci (minulosť, prítomnosť aj budúcnosť) vidíte naraz. Ak takéto vševesmírne informácie existujú, potom pre zvieratá nieje problém znich čerpať signál pre nebezpečenstvo. Ako ďaľšia teória bola tá, že dané nezvyčajné pocity prichádzajú z vesmíru. Akože riadene mimozemskou civilizáciou na ochranu života na planéte a na jej zachovanie. Kto vie...?
Věra
k článku
1. 03. 2009 20:57

Zvířata vnímají jemnější energie, smysly jsou ve vyšší frekvenci a tak mohou vnímat události, které se teprve stanou.Souhlasím s Liban, že bychom to také mohli umět, kdybychom více poslouchali sami sebe a tím zvýšili tak svůj potenciál, myslím tím vyšší vnímání.
Liban
Co dodat?
1. 03. 2009 14:44

Taky bysme to uměli, kdyby sme díky našemu životnímu stylu nezakrněli...:) Smutný úděl toho, že se spoléháme na vlastní výtvory a přístroje než na sebe.