Články

Zajímavosti

Moudrost Kabaly - (komentáře)

Zbyněk P
Ještě dovětek
8. 07. 2009 21:09

Právě na této web-stránce je presentováno video o údajném zachycení ducha M.J. Jak sami můžete vidět a poznat, toto je právě také nevhodná forma mágie - snaha o vytvoření obrazu M.J. jako silného, tajemného a magického člověka - tedy opak toho, jakým ve skutečnosti byl. Je to také snaha o "vytřískání" z této události co nejvíce doláčů!!! Beru-li to z hlediska televize CNN, tak potom je zřejmé, že čím tajuplnější akt se ukáže, tím větší sledovanost, a tím větší jsou potom zisky. A tak dále....... Přeji hezký večer. Zbyněk P.
Zbyněk P
Vážení diskutující,
8. 07. 2009 20:56

vážení mladíci, bojím se toho, že jste vůbec nepochopili princip,podstatu, význam a sílu mágie. To, co uvádíte ve svých vstupech je z jedné strany pravda - ale je to je jen povrchní pravda. Ano, magie je jen pro člověka. Neboť co člověk, to jiný svět - svět, který si vytváří každý sám. Ano, pro Marťany to není, neboť oni dozajista mají jinou svou magii. Uvedu příklad : právě v před páru hodinami zemřel zpěvák M.J. Jeho svět skončil, ale neskončil svět každého z nás - stále ten náš svět existuje a probíhá. Magie, toť věda, kterou nelze jen povrchně poznat - třeba přečtením jedné či dvou knih o ní. Je třeba se do ní zahloubat a potom pochopíme, co nám vlastně chtěla sdělit. Je to věda, která pomáhá každému prožít zdejší svět a to v takových relacích a dimensích, které si sám dotyčný v sobě připustí. To nejsou žádné bláboly nějakého šílence. Když se podíváte kolem sebe, tak uvidíte, pocítíte a budete registrovat přehršle magie, kterou používají a využívají jedinci, společenstva, vlády, aj. Na Vaši pochybnost o tom, zda-li se rozhodujeme svobodně či předurčeně - toto je pro mne zcela podružná oblast, která si nezaslouží toho, aby ji dal člověk energetický potenciál, tedy sílu. V každém případě se člověk rozhoduje sám a svobodně!! Nikdo nikomu nepřikazuje (zatím ještě ne) co má nebo co musí dělat. To je přece Vaše svaté rozhodnutí, jak co budete dělat či vykonávat (jestli pojedete k moři, jestli si něco uděláte k večeři, jestli někomu násilím ublížíte, atd...) Každý člověk má pouze určité predispozice, kterými je nepřímo veden. A když se člověk dostane na nějakou životní křižovatku (na tu se dostává člověk každou chvíli), vždy má několik možných cest, několik možností pro svou reakci. Vždy bude záležet jen na tom, zda-li půjde cestou pudovou (pasívní), nebo zda-li půjde cestou tvůrčí a aktívní. Vážení, vždy je třeba přemýšlet a prožít, než něco napíši a odsoudím to jen proto, že je někdo v období mládí, v období divokosti, v období vzdoru a vzpoury. Přeji hezký večer. Zbyněk P.
Morld
:-)
6. 07. 2009 23:04

no idea teorie pekná.avsak nijak zláště mě neoslovila.zvláště pak mě překvapila namyšlená pasaš ze celej vesmír je stvoren jen a jen pro clověka.jak naivní blabol:-)kvuli nemuz odsoudím vsechno ostatní:-)
R@mbi
ehm
6. 07. 2009 21:50

všimli ste si někdo že je tu ted přesne 666 článků, já jen tak mimochodem
Grush
2 Garias:
6. 07. 2009 20:26

nu, není všechno zlato co se třpytí. Pokud neznáš svou budoucnost, jak můžeš tvrdit že jednáš svobodně? Jak můžeš vědět, že každé tvé - zdánlivě sebesvobodnější - rozhodnutí nebylo předem určeno? :-)))
Alef
Ale gariasi...
6. 07. 2009 10:30

Pokud jsem si nemohl vybrat kdy, kde a jako kdo se narodím, těžko mohu ve svobodnou vůli věřit. Karmické předurčení je pochybné, pokud si nepamatuji své předešlé životy, nemohu ho chápat jako výchovný prvek. Vyvolává pouze pocit křivdy, případně nadřazenosti.
garias
ihneď teraz vám napíšem
6. 07. 2009 7:19

ako žiť :D. Žijete teraz, v tomto okamihu, práve teraz a nikdy indy (v tomto tele). Poučme sa z minulosti, žime prítomnosť, ale nezaťažujme sa budúcnosťou. To ako budete žeť TERAZ, utvára aj tú budúcnosť. Kto si predstavuje udalosti predurčenosti, ten môže ľahko padnúť na hubu. Žite a vychutnávajte si všetky okamihy, ktoré práve prežívate. Tie sú najdôležitejšie. Budúcnosť neexistuje, ete sa neudiala :D. Existuje iba prítomnosť a čas, ktorý vám bol daný. Čas, ktorý môžete využiť na mnoho vecí, jednou ztých vecí je aktívny život.
garias
hmmmmmmmm
6. 07. 2009 7:13

***Naprosto všechno je předem určeno. Svobodná vůle je pouze v urychlení cesty k předem danému Cíli na předem určené trati. Ale osobní snaha k tomuto Cíli, určenému Stvořitelem, vytváří v člověku vlastnosti podobné Stvořiteli a pozvedává jej na úroveň Stvořitele – věčnou, nekonečnou úroveň pochopení všeho.**** Rozmýšľal som či napíšem niečo na túto vetu, ale keďže je veštko absolútne predurčené, tak musím...:D Zdá sa mi, že sme opäť svedkami deformácie mysle ľudí, aj keď to tak asi nie je myslené. Vráťme sa späť do reality dámy a páni. Žiadny predurčenosti nejestvujú. Existujú iba zmeny hmoty na základe istých zákonov. Predurčenosť je termín vymyslená človekom, ktorý chcel aby bol jeho poslucháč neaktívny a iba vyčkával (veď je všetko predurčené, tak či onak sa to stane) a možno sám autor konal isté veci čo najrýchlejšie. Všetko, úplne všetko čo spravíme, urobím z vlastnej vôle a nie preto, že sa to má stať. Potom môžem povedať, že aj myšlienka sa mala stať, všetko naokolo sa má stať. To znamená, že nikto nemá slobodnú vôlu, lebo úplne všetko je predurčené a teda aj myšlienky ľudí. Kde je tá sloboda, o ktorej hovorí váš Boh? Dajte na mňa, predurčenosť je iba ďaľším blábolom tých, ktorý stvorili Boha.