Články

Záhady a tajemno

Věda dokazuje existenci Boha - 1.část - (komentáře)

Marpefi
Ultrainfernal
25. 02. 2010 9:04

:)...tak mi jako biolog zcela jistě rád osvětlíš, proč si tisíce vědců po celém světě (a největší skupinu tvoří pravděpodobně právě biologové) myslí, že právě jejich obor dokazuje ID (inteligent design)?

Jen já osobně znám pár biologů, kteří v onu blbost "evoluci" z titulu svého oboru nevěří...

A je to právě biologie (na základní úrovni), která ukazuje, že život nevzniká z nemrtvého...to, že se někdy někomu podaří "obživit" nějakou tu aminokys., to ani z nejvdálenějšího fantasy filmu neznamená, že má důkaz vzniku života...

Je to právě biologie, která přivádí tisíce vědců po celém světě k závěru, že "to nevzniklo samo"...Nevím jestli máš naučené knížky ze školy a tím to padlo...ale zjisti si taky argumenty kreačních biologů...o neredukovatelné složitosti určitě víš...o složitosti buňky taky, o DNA, jakožto informaci taky...atd.atd.NIKDY A NIKDE nebylo pozorováno, že to vznikne "samo" - z mrtvého (a informace už vůbec ne)...natožpak, že je to "vědecky ověřeno", jak se tak rádo prezentuje...tohle je příteli ta největší demagogie a věřím, že jako biolog semnou budeš alespoň v tomto souhlasit...

Ultrainfernal
Smích
23. 02. 2010 15:52

Já jakožto biolog nevěřím vlastním očím! Takovou demagogickou slátaninu jsem už dlouho nečetl! :D
Marpefi
JAAA
6. 02. 2010 21:01

zdravím, zas tak slavné to s tím vesmírem nebude. Je třeba si uvědomit, že v rámci galaxie je hodně málo míst, které mohou splňovat byť jen základní podmínky pro životaschopné planety...tudíž tu máme sice velký vesmír, ale je třeba brát na zřetel i tuto věc...nemluvě o tom, že žádný vesmír ani čas nenahradí "tvůrce"...informace totiž vzniká jen z informace...od "náhody" jakožto tvůrce života už postupně upouštějí i vědci...a snaží se hledat jiné krkolomné hypotézy....
JAAA
hmm
3. 02. 2010 11:10

No nevim. Jednou někdo pravil, že šance na zrod života je asi takova, jako kdyby někdo dal všechny díly letadla do velke krabice, zatřepal s ní a z krabice by vyjelo postavene letadlo. Vzhledem k tomu, že vesmír se blíží k nekonečnu, tak je tato možnost, že se to aspoň 1x povede, hodně velka
Marpefi
co dodat...
28. 11. 2009 14:28

Tomíku...to sedí:) Mrkni ještě třeba tady...nashromáždil jsem nějaké ty podobné výroky a odkazy na výroky do tohoto článku. Bav se:-D

http://zivot-nazory.blog.cz/0910/evoluce-vedecke-citaty
Tommik15
Evoluční teorie
28. 11. 2009 1:50

našel jsem jedu skvělou větu
Mailrův zákon:
Jestliže fakta neodpovídají teorii, je nutno je zavrhnout.
:-)
Marpefi
olda
25. 11. 2009 19:37

není to o tom, že si něco dokážeme či nedokážeme představit ("nebe"...jakožto "jinou dimenzi" bytí si samozřejmě dokážu představit jen pratěžko...ačkoliv jsou nějaké chabé vodítka ze zážitků NDE)

To je častý problém lidí...nedokáží si to vůbec představit - lepší je si představit náhodu...i to je důvod "nevíry" některých.

proto znovu opakuji - je nutné odlišovat mezery (což je přirozené pro jakoukoliv teorii - od toho je teorie, že se ověřuje) a protichůdná pozorování a důkazy...není pro mě tedy problém pochopit onu mezeru evoluce, kterou např. vyplním dostatečným časem, jak se to dělá...ale už je pro mě problém pochopit, jak bych mohl tuto teorii přijmout, když je v přímém rozporu z pozorováním (resp. nutně potřebuje nějaké předpoklady, které se ukazují být naprosto striktně porušeny)

Olda
Evoluční teorie
25. 11. 2009 16:29

Marpefi: Takže ty nedokážeš pochopit mezery v evoluční teorii, se kterou se mimochodem taky neshoduji, ale nějaký "jiný svět", ve kterém sídlí "Bůh" si představit dokážeš?
Marpefi
olda
24. 11. 2009 22:44

to nejsou mezery Oldo. Je nutné si uvědomit, co je tzv. "mezera" v rámci teorie (tedy slepé místo, které nevíme jak se stalo apod.) a důkaz, který naprosto striktně odporuje dané teorii.

Tedy rekapitulace - je třeba odlišovat nepřesnosti a "díry" v teorii - a důkazy a fakta, která dané teorii odporují a ukazují na jiné.

Pokud se budeš ptát na to, "kde" sídlí Bůh apod. Pak ti nikdo nedá spolehlivou odpověď...je to "jiný" svět...jiný rozměr naší fyziky.
Tommik15
Olda
24. 11. 2009 11:08

mezery určitě má a ty "mezery" leží někde v muzeu např. zkamenilina rozšlápnutého trilobita botou :-)
Olda
Víra
23. 11. 2009 18:56

Nechce se mi číst všechny komentáře stejně jako tento článek... ale nevím, proč pořád mluvíš o nějakém "sterilním prostředí" na Zemi snad nikdy nebylo sterilní prostředí, když vznikal život. Evoluční teorie má mezery, ale to jsou mezery, na které ještě nemůžeme odpovědět...to za prvé... za druhé... když mám tu možnost se zeptat nějakého slepě věřícího... kde je podle vás ten váš "Bůh" a kde a kdy se tady někde vzal? z čeho je? jaký je?
Morld
:-=)
23. 11. 2009 16:38

a nejsi ty jehovista?... takové představi jsem produkoval v pěti letech prosímtě.. jedna ženská kvuli takovejmhle plodným duším v roce 2000 zapálila dům a v prostěradle litala jako divoženka po louce :-D a není to smutné ani k plači tomu se dá leda smátt...:-D
Tommik15
Liban
23. 11. 2009 14:48

No vida. Někdo věří ve vyšší moc (i když nevím co to znamená), já to nazývám Pánem Bohem. A zanedlouho přijde Pán Ježíš podruhé a tehdy ho uvidí každý.
Liban
...
23. 11. 2009 11:45

Já sem toho názoru, že nebylo by pekla/zla a nebe/dobra bez lidí. Podle mě sou to jen výmluvy na lidské činy... Beru to jako lidské "výtvory", takže odmítám být součástí imaginárních světů a teorií, které si vymyslel někdo jiný! Respective si myslím, že i nadpřirozeno je třeba brát "racionálně":) Říká se, že Česko je národ ateistů... to je ale velice nepřesné označení. To že člověk není stoupencem nějakého náboženství snad automaticky neznamená, že nemá víru ve "vyšší moc"?!
Tommik15
Liban
22. 11. 2009 23:36

Už vidím jak si v pekle užíváš párty. :)) Ďábel nemůže ublížit Bohu, ale může ublížit jeho stvoření. Proto to taky dělá. Jen ničí, krade a zabíjí. :-/
Marpefi
...
22. 11. 2009 21:17

vtípky, vtípky...ony jsou to teorie, ale nikdo je nemůže jen tak přijmout...k nim se musíš dokopat. Pak zjistíš, že to není jen teorie. Ale už mlčím:)

Všichni se mějte fajn a předem pěkné Vánoce:)
Liban
Tommik15
22. 11. 2009 16:15

Tenhle fór má opravdu něco do sebe!;) Jako když chlap umře a jde do pekla... dábel mu podá ruku a začne ho provázet všude kolem... lidi se baví, užívají si, jen na jednom místě se v kotlích vaří a křičí náký jiný lidi, tak se chlap zeptá dábla co to je... a dábel: "To sou křestani... voni to tak chtěli...":) Takže asi proto si já osobně nechávám od veškerých skálopevných teorií přiměřený odstup... pro jistotu;)
Tommik15
Rowan Atkinson a peklo
22. 11. 2009 14:57

Zmíním jen jednu scénku s Rowanem Atkinsonem, kde vystupoval v roli čerta, který seřazoval v pekle různé lidi do různých skupin. Když přišla řada na ateisty, tak řekl: "Ateisti. Ateisti ? Sem prosím. Vy se musíte cítit jako banda pitomců ..." :-) Ano, takhle to jednou bude, až každý po smrti na vlastní kůži zjistí, co bude. :-)
svetlovdusi.cz
.
22. 11. 2009 14:22

Určitě jsem to já, kdo je tu zatvrzelý? :)
Tam uvnitř zas nikdo neposlouchá, ale to nevadí, každá iluze má svůj bod zlomu. Až odstraníš všechny ty pravdy, kterými se stále oháníš, tak ti zbude jen to čisté vědomí, které je otevřené všemu. Tak tedy vše dobré, Petře.

a prosím ještě mi něco hezkého odpověz, nerad bych měl poslední slovo :)
Marpefi
svetlo...cz
22. 11. 2009 11:43

tak pro informaci...ty články jsou převzety, to ano. Ale jinak pana Kábrta nemám potřebu papouškovat. Viděl jsem dost dokumentů od vědců, četl dost knih z obou stran fronty a mám o tom udělaný vlastní obrázek, který se de facto shoduje s kreací. Proč bych pak tedy formuloval a sáhodlouze psal vlastní?

Ať se ti to líbí, nebo ne...ať jsi (nebo nejsi) sebevětší odpůrce Boha, pořád tady budeš mít důkazy a jasné indicie, které budeš muset ignorovat, aby ti souhlasil tvůj obraz světa dle materialistických měřítek.

Budeš si muset vymýšlet, jak mohly vzniknout nejsložitější informace na světě (DNA apod.), proč žili dinosauři s lidma, proč jsou fosilie v Himalajích apod, proč všechny vrstvy vykazují rychlé usazení, živočichové rychlé pohřbení, uhlí rychlé nanesení bez známek dlouhodobé tvorby někde, proč eroze nesrovnala veškeré nerovnosti za miliardy let....a může se pokračovat.

Samozřejmě to ale ty určitě budeš ignorovat, nebo to nebudeš řešit a řekneš si "kreacionisté jsou vyvrácení a jen "kopou"". A demagogie, o které mluvíš je právě ta tvá, kdy tvrdíš, že nic není, žádná pravda není, vše je iluze ne-li matrix co? Ty máš s prominutím co mluvit...

Abychom to tedy po vzoru Grushe uzavřeli...předložil jsem tady některé argumenty, které si každý může vstřebat dle svého. Každý ať to označí za blábol, až si to přečte (všechny části). Můžeš si k tomu vyhledat literaturu a dostudovat některé argumenty. Pak přijď a zkus se svoj zatvrzelou jistotou říct, že jsou to všechno keci!

Mějte se všichni. V dobrém

Petr
Grush
2Marpefi
22. 11. 2009 9:08

Nevidím nutnost v tomto tématu pokračovat, myslím že už bylo řečeno dost na to aby si každý udělal svůj obrázek. Děkuji velmi za tvé předchozí odpovědi a přeji ti hodně úspěchů v nelehké cestě kterou ses podle všeho vydal.
lup
Trošku sa
22. 11. 2009 0:59

pripletiem do debaty. Na doplnenie: existuje aj teória (tuším s názvom) panspermia – import života na Zem z kozmu, či už náhodne prirodzenou cestou alebo umelo vyspelou civilizáciou. Samozrejme od určitého bodu sa život sám vyvíjal – ide len o prvý impulz. Ako sa v prvom prípade dostal život na Zem? Meteoritom? Veď by v atmosfére musel život v ňom zhorieť. Alebo inou cestou? Akou? V oboch prípadoch však platí to, čo tu písal Morld v príspevku 21.11. o 1.30: ten život predsa raz niekde vo vesmíre musel vzniknúť!!!! Ak sme veriaci, máme jasno. Ak sme ateisti, tak je dostatočný vek vesmíru nejakých 14 miliárd rokov plus jedna miliarda (čo je dokazatelne život na Zemi) na spontánny vznik života niekde? Ak nie, tak je niekde chyba. Aby mal život viacej času, nemôže byť vek vesmíru podstatne väčší ako astronómami udávaných 15 mld. rokov? Autor článku má v podstate pravdu : v sterilnom prostredí nemôže vzniknúť život. V každom prípade to platí pre krátky čas – rádovo týždne, mesiace, roky. Platí to však aj pre miliardy rokov?

Alebo je samotný vesmír inteligenciou, ktorá tvorí život? Ale v tom prípade sme opäť u Boha. Naozaj sú odpovede nejasné. Otázok veľa, jednoznačných a správnych odpovedí, žiaľ, málo – ak nejaké správne sú.
A otázka dôkazu existencie Boha? Takýto dôkaz hľadám veľmi dlho. Ale v minulosti sme už túto tému riešili. V súčasnosti je existencia Boha nedokázateľná priamo. A v budúcnosti? ...
svetlovdusi.cz
zábava v plném proudu :)
22. 11. 2009 0:39

Marpefi ty tu jen opakuješ myšlenky Pavla Kábrta, který zas jen papouškuje jiné. Na jednu stranu se ohání tím, jak evolucionisté popírají všechno co se jim nehodí do krámu a vzápětí to samé používá on při obhajobě kreacionismu. A to není jediný rozpor, těch se v jeho řečech najde celá řada. Stejně tak si pomáhá při vyvracení vzniku druhů a vzápětí argumentuje pro kreacionismus tím, že se během 36 let výrazně změnila stavba těla ještěrek. A pak ještě dodá, že to je jasně v rozporu s evolucí. A v přednáškovém sálu pak tvdí, že velké změny nejsou možné, že na to není dost času.

Najde si jednu věc, kterou lze vyvrátit a vzápětí to použije jako jasný důkaz existence Boha. To je jako dokazovat existenci boha tím, že přijdu domů a je tam uklizeno a dokážu, že mamka mi tam uklidit nemohla. No tak to to určitě musel udělat bůh.. to je jasné.

Dalším argumentem kreacionistů je křížitelnost/nekřížitelnost druhů. Když se člověk nekříží s lidoopem, tak je to prý jasný důkaz. Přitom je to zcela v souladu s evoluční teorií. A když se nekříží navenek zcela identický druh žab, tak je to proč? no hlavně aby se ty jednotlivé druhy vešly na archu, že.

Jednoduše řečeno, Kábrt se ohání tím, jak jsou všichni vědci zaslepení, ale on sám si nevidí na vlastní nos. Mezi jejich přístupy nevidím žádný rozdíl.

Ty marpefi po něm také papouškuješ každou kravinu. Když jsem tedy dokázal tvou zaslepenost, mohl bych teď po vzoru kreacionistů předložit jedinou správnou hypotézu a to sice že nemáš oči.

Žel bohu, ty oči máš. Kde se tedy, soudruzi, stala chyba?

Že by nějaká ta pravda byla na obou stranách tábora? Co takhle kdyby například evoluce skutečně probíhala. Ovšem zcela jiným způsobem než si dosud představujeme. Co kdyby tou hlavní hnací silou nebyla genetická rozmanitost a přirozený výběr, ale především stav mysli jednotlivých stvoření. A vida, už zde mám první "důkaz" - kvantovou fyziku, která mé předpoklady potvrzuje. Většina kvantových fyziků by ale s touto interpretací nesouhlasila. To je ale stejné u většiny důkazů, které předkládají kreacionisté. A u mnoha dalších hypotéz, ve kterých se vědci hašteří mezi sebou. Jinými slovy. Vždy se najde dostatečný počet lidí, kteří ti kývnou na všechno. Je jedno jak moc je to reálné či pravděpodobné.

Jednoduše jsou kreacionisti i evolucionisti jen tábory rozhádaných dětí. navzájem si boří svoje bábovičky a házejí po sobě písek.

Evolucionisti popírají Boha, protože jsou uvězněni reálností fyzického světa.

Kreacionisti jsou zas zaslapení fanatici prosazující boží záměr v každém uprdnutí. Bible je pro ně sstále svatou knihou, kde každá věc je posvátná. Takže pár jich teď hledá onen ráj odkud vyhnali adama a evu, další vysvětlují proč se nacházejí i věci starší než 7000 let a další našli něco co vypadá jako archa a už počítají, kolik zvířat by asi tak unesla. A mezi nimi se prohání církevní papaláši a jsou šťastní, že se zas vše vrací do starých kolejí a mají si čím přitáhnout nové ovečky.

A k tomu předešlému rozhovoru. Jsou to právě tyhle iluze, díky kterým nejsi schopen vidět realitu. Považuješ je totiž za své. A nejen to. ty sis boha spojil s biblí. Stejně jako církev. Proto se její pravost musí udržet za každou cenu, protože jinak by to znamenalo, že Bůh není.

Tohle je ta demagogie, o které jsem mluvil v prvním příspěvku. Stejná demagogie, kterou používáš v odpovědích na mé příspěvky. Stavíš si vzdušné zámky z cihel, které jsi vytrhal z jiných iluzí.

A na závěr otázka, víš kdo je to fanatik a čím se vyznačuje? Sepiš si to na papír a pak si na stejný papír sepiš, čím se vyznačují radikální kreacionisti, křesťané, muslimové a ateisté. Jestli nenajdeš žádné rozdíly
, tak ti to vyšlo dobře. Radikální je totiž synonymem pro fanatismus. A ten ty zde předvádíš. Radikální obhajoba slov někoho jiného, protože sis tam našel pár věcí které ti zrovna hrajou do noty, tak jsi to vše přijal jako nevyvratitelné, ačkoli o většině těch věcech, tomu jak probíhal jejich výzkum a jak se z něj interpretovali závěry, nemáš ani potuchy. Nic si z toho nedělej, to nemá většina lidí. Nikdy nevíš, jestli to co zrovna obhajuješ, nenapadlo jen někoho při douhé chvíli po pár pivech. Dokázat totiž lze prakticky cokoliv, když si výsledek vyvodíš dopředu. To že to někdo řekl a je to někde napsané, je důkaz jen pro to, že to někdo řekl a je to napsané. Nic jiného.

Jo a víš co je ještě příznačné pro fanatiky? Že nejsou ochotni přistoupit na nic než svou pravdu.
Marpefi
Grush
21. 11. 2009 23:27

promiň, to není argument, to je dohad. Pakliže je vir flexibilní "organismus" je živý. Na to, co je živé mají i biologové mnoho náhledů...jsou určité axiomy a těch se drží. Pakliže ale vir reaguje, tak jak reaguje, má informace, která mu něco předurčuje...a můžeme se dostat k životu, ale uznávám, že Ti tady nemohu odpovědět..

Tvůj výrok "život být napočátku nemusí" je zcela chybný!!! Už jsi slyšel, že by vypěstovali někde vir z šutru? N neživého?

Jinak...dukaz existence Boha...všechny důkazy, které jsou "tvrdě" proti možnosti evoluce a potvrzují např. závěry Bible (což archeologie, sedimenty apod.), pak můžeme dost dobře odvozovat důkazy, které na Boha ukazují...Nemluvě o tom, že jakýkoliv závaždý kůkaz proti možnosti evoluce ukazuje na to, že pokud se něco nevytvoří samo - musí to vytvořit někdo či něco jiného......snad vysvětlení stačí.

Předpokládám také dle tvých slov "mrkl jsem se...", že jsi to ani nečetl...tak mi prosím dej evoluční odpověď např. na to, jak a kde vznikají informace v rámci genetických mutací? Zásadní problém...

Jaktože sedimenty po celém světě vykazují rychlý nános, který pohřbil mnohdy až miliony tvorů (fosilní hřbitovy) na jedněch místech po celém světě, nebo kosti dinosaurů s živou tkání (miliardy let?), nálezy dinosauřích stop či pozůstatků spolu s lidskými (dinosauři NESMÍ být stejně staří), nálezy dinosauřích sošek a artefaktů, které nemohou být padělky už z toho titulu, že mnohé když se našly, tak ukazovaly na neznámé druhy či známé ale s jinou stavbou těla, což se potvrdilo třeba o desítky let později apod.), proč mnoho uhelných slojí nemohou už sto let vědci vysvětlit, protože vykazují okamžitý vznik a velkou velikost, která nesedí postupnému vzniku (nemluvě o tom, že uhlí uděláš laboratorně za pár minut..stačí tlak a teplota zjednodušeně..), proč se v Himalájích nalézají fosilie mořských živočichů? jaktože eroze nesrovnala za miliardy let všechny nerovnosti do roviny? a můžu pokračovat dál a dál...

Grush
2Marpefi
21. 11. 2009 20:53

Ano vím že jsi to převzal, žádné obavy. To že nesouhlasím s nějakými informacemi, ať troufalými či nikoli, též není tak moc důležité, bo na jednu věc je možno nahlížet z mnoha úhlů pohledu. Pouze se mi nelíbí (jak už jsem tu někdy zdá se mi zmínil) plést dohromady pojmy a dojmy. Hlavně vědu, důkazy, indicie a víru. Ale to už bych se opakoval.

A námitky? Na samém úvodu 1. článku píšeš: "Většina lidí se mylně domnívá, že Bůh nelze vědecky dokázat, že jej nikdy nikdo neviděl a podobné báchorky. Ukážu vám, jaký je to omyl." a hned v druhém odstavci uvádíš "Věda je o pozorovatelném, opakovatelném, testovatelném, vyvratitelném."... Nahlížíš v jak velkém jsou tyto věty protikladu? Myslím si že Boha nelze opakovat, testovat, ani fakticky vyvracet, a krom pár vyvolených (jak se rozporně zmiňuje Bible) ho nikdo nedokázal ani pozorovat. Tak jaképak vědecké důkazy Boha?

Ještě jsem hodil očko o kousek dál, kde se třeba zmiňuje "na počátku každého života, dříve než vznikne, musí být život". Představ si, že nemusí. Dodnes nikdo nedokáže zcela jasně říci o virech, zda jsou živé nebo neživé. Jsou-li ve styku s vhodným prostředím (buňkou), ožijí a chovají se jako živé. V opačném případě se chovají jen jako obyčejné, snad jen poněkud přerostlé makromolekuly. Že nejsou živé, dokazuje i fakt že viry nelze léčit antibiotiky. Jenže oproti tomu se umí hezky rozmnožovat což je jasným důkazem životnosti. Tak a teď je možno se hádat co tedy stojí u zrodu života - zda život nebo ne :-) Neeee... to je jen poznámka pro úsměv, nebudu se o to hádat fakt ne :-)
Nebudu ani házet očko dál, není mým úmyslem s tvými články nějak zvlášť polemizovat; chtěl jsi příklad, dal jsem ho, toť vše :-)
Marpefi
svetlo...cz
21. 11. 2009 17:52

ještě si něco neodpustím...říkáš, že když lidé "přijmou tuto pravdu", pak budou plavat v nicotě? Tudíž to znamená, že si všichni vymýšlejí (nechtě), že? Protože si vsugerují, že nic nebylo, tudíž oni si budou představovat nicotu? Ty tedy necháš lidi "vyprojektovat a vymyslet si realitu", která jim podvědomě pomůže potlačit určité problémy, je to tak?...
Marpefi
svetlo...cz
21. 11. 2009 17:45

promiň, ale celé tvé učení mě přijde pomatené. To, že ti tam lidé "budou plavat" je sice hezké, ale ani nemůžeš vědět, co oni vidí, nebo kdo jim vize "předhazuje". Já nikomu pravdu nenutím, já ukazuju všem, že existují vědou zjištěné důkazy, které ukazují "tam a tam". Toliko k mému egu:-D

Hezkou dovolenou.
svetlovdusi.cz
nevím nic a jsem za torád
21. 11. 2009 15:25

Marpefi já v podstatě nevím vůbec nic. A když už narazím na něco, o čem si začnu myslet že to je pravda, tak rychle hledám způsob, jak se té pravdy zbavit.

Na druhou stranu, ty jsi plný svých pravd a každému můžeš poradit, v co má věřit. Protože ty už to víš, hlava ti to jasně říká a potvrzuje.

Třeba inkvizice v minulosti. Ta také přesně uměla vyložit výroky z bible. Třeba "Já jsem ta cesta, pravda i život...", tu používali velmi často na každého, kdo nevěřil tomu samému co oni. tato věta totiž jasně říká, že ta pravda je jenom jedna a je to ježíš, no nemám pravdu? :)

Ale abych to uzavřel. já radím lidem, aby přijmuli všechny své pravdy a převědčení do sebe, zpracovali si všechny pocity které je nutí jim věřit a pak je v klidu nechali odejít. Potom se dostanou ke své podstatě.

Ty lidem zvěstuješ, že jim všichni lžou (to samé říkám já), až na ty, kteří nelžou, ale neříkají nic než čistou pravdu. A těm že je dobré věřit, protože ti přece vědí, jak to je. Přísahám na pravou bibli.
A kam se lidi dostanou, až budou sdílet stejnou pravdu jako ty, Marpefi? No přece do světa, který před 7000 lety stvořil bůh. A když mi pak přijdou na regresi a budeme otevírat nějaké starší zážitky, tak mi tam ty lidi budou plavat ve vesmíru, protože tehdy žádná země nebyla.

Odjíždím na týden pryč, abych se z toho šoku vzpamatoval, tak přeji krásný zbytek dne a Marpefiho ego, pozdravuj Marpefiho., že mu držím palce.
Marpefi
Liban
21. 11. 2009 13:50

ahoj,

no...nevím jestli k inkvizici...ale pokud sleduješ dokumenty evoluce a to, jak masírují veřejnost (mezi sebou už tak jistě nediskutují) a zároveň, jaké perzekuce, posměchy, nepřidělování grantů apod. se dostává těm, kteří se odváží vzpomenout Boha, pak je ti jasné, že to není nic jiného než manipulační fraška!!!

A jaká je má představa Boha? Boha nelze poznat ani z menší části...je neuchopitelný. Něco nám zanechal v Bibli, co nám má stačit k informací o něm. Ono je toto i chyba mnohých...snaží se pochopit podstatu Boha, jak funguje, jak "vypadá", kde má počátek, jak to a to dělal...ale to nikdo neví.

SVĚTLOVDUŠI.CZ

Řekl bych, že jsi hodný a docela dobrý člověk. Neohu však souhlasit s tvým "učením" o pravdě apod. Ano...mnohdy je těžké poznat, co je správné a co ne, ale žiješ v iluzi (ač to samé řekneš o mě).

"Já jsem ta cesta, pravda i život..." Tento Ježíšův výrok z Janova evangelia 14, 6 mi jasně říká, co pravda je! A znovu se odvolám na můj nadpřirozený zážitek (obrácení) a vším s tímto spojené...já už vím, že je Bible pravá. Od té doby zkoumám archeologické a věcné potvrzování její pravosti, nemluvě o jakémsi "vnitřním slovu", které mi v tomto směru napovídá. Navíc jsem si uvědomil, že veškerá kritika, která jde na její adresu, je buď zastaralá a vysvětlená dnešní archeologií apod., nebo vyjímáním výroků bez kontextu doby, místa apod...ale to je na dýl.

Jinými slovy - neměj mi za zlé, že s tebou nesouhlasím, vážím si dobrých lidí, ale cítím potřebu Ti alespoň sdělit, že žiješ v omylu! Ikdyž budeš opačného názoru...někdy nad tím prosím alespoň přemýšlej...
svetlovdusi.cz
svět kde žijeme
21. 11. 2009 10:41

No jsem rád, že já žiji úplně v jiném světě a ze srdce přeji některým zde, aby se také brzy přestěhovali :)
Liban
Morld
21. 11. 2009 1:47

A kruh se uzavírá... takzvaný efekt "televize v televizi":) Opravdu šílená představa! To už se opravdu vymyká lidským schopnostem chápání.
Morld
.-)
21. 11. 2009 1:30

POŘÁD ŘÍKÁM ŽE, ŽIJEME V MATRIXU:-D
přesto že, jsem plně přesvětčen o výmečnosti vzniku života na zemi. tím myslím že, nevznikl přirozeně evolučně ale, byl upravován kontrolován a dodnes monitorován jako veliký akvárko. tímhle asi naštvu zastance jak boha tak vědy :-) ale přece se nakonec dostanu do uzkejch protože, at už nás stvořil kdokoli někde se musel vzít "on" respektive oni.dokonce i za předpokladu že, i je by stvořil opět někdo jiný pomalu a jistě bysjme se museli dostat na počátek tedy prvotnímu inteligentnímu životu vzniklého evolucí.. rozhodně na zemi neproběhla pouze evoluce! tahle teorie je díky věcem, které naši předkové zdokumentovali děravá jako cedník
Liban
Marpefi
21. 11. 2009 1:20

Ty tedy vlastně přirovnáváš evoluci k inkvizici, jestli tomu rozumím?:) Určitě je dobře vědět, že spousta vědeckých teorií jsou jen "doslovné" teorie. Že nežijeme v tak "vysvětlitelném" světe, jaký nám věda předkládá... s tím souhlasím.
Pak je tu další otázka. Jak si představuješ Boha? Vidíš ho jako takového programátora, který vytvořil svět podobně jako videohru? Protože to je myslím velmi trefné přirovnání. Dnešní videohry jsou přesně takové světy, které se řídí naprogramovanými zákony, které nejdřív musel někdo navrhnout. Když se do nich pak online připojí několik hráčů, bam a iluze je dokonána... Osobně mě představa takhle fungujícího skutečného světa celkem děsí.
Marpefi
svetlo...cz
20. 11. 2009 23:37

tak kde začít...pořád s mým egem...no...když řeknu, že to tak není a že sobě dokazovat nic nemusím, tak ti to asi nepomůže a budeš tvrdit své...buďiž.

Ano, Boha jako takového přímo dokázat nelze. Pokud ale budou jak sám správně říkáš nepřímé důkazy, které povedou k stáří Země na několik tisíc let (cca 6-7), pak budou ukazovat na Biblického. Samozřejmě že je zde v článcích napsáno "tvrzení několika vědců"....ale jestli budeš chtít, tak když prozkoumáš další věci, tak zjistíš, že těch "několik" jsou tisíce a při ostatních argumentech zjistíš že to nejsou jen "tlachy" ale fakt, který mnohdy tvrdí sami evoluční vědci a neví si s tím rady....

Vybýrání toho co je pravda je samozřejmé...co jsi čekal? Jsou zde vybrány základní nosné věci, které odporují evoluci apod. A co jsem myslel informací? Informací jsme tu s Grushem mysleli to, že bez informace nevzniká další informace (tak jak to potřebuje a předpokládá evoluční věda)...že ze shluků částic se vytvářely čím dál složitější a šíleně složité seskupení - vše je o informacích...které se měly vytvořit "z ničeho".

Nejsem ochoten se do krve prát za vesmír a znalosti lidí...opravdu o tom víme kulové...některé věci však známe a lze z nich mnoho odvodit...já se tady "peru" za Boha...za Biblického Boha, který existuje a o kterém jsem se přesvědčil. Přečti si prosím někdy nějakou literaturu na téma porozování geologických věd ohledně stáří vrstev apod..pak možná pochopíš, o čem tu píšu....
Věra
k článku
20. 11. 2009 22:45

Zaujala mě zde věta, že na počátku každého života, musí být život.A v tom si já myslím, že je evoluce života. V organické hmotě, podle mne evoluce nemůže rpobíhat ele může probíhat v její energii, která koluje od života k životu v protikladech i nad protiklady z jedné polarity do druhé, kde načerpá informace, které uplatnuje potom v životě.Hmota se nemění aspoň ne tak aby jsme se změnili z opice na člověka /evolučně/. Mění se duch a veškeré energie v člověku potom se může člověk stát buď člověkem,, bohem a pokud jeho evoluce klesá může jít do zvířete, nebo až do nerostů. Tato evoluce v člověku probíhá neustále v jeho vývoji a začíná se ustalovat teprve uprostřed všech věcí kde nastává rovnováha a tam jsme teprve evolučně na vrcholu.Tudíž evoluce od buněk, probíhá obdobně ruku v ruce s enerií, která je vní.Enerie, které jsou na počátku, jsou enerie života a smrti. Jelikož vše přichází v páru. Tyto energie jsou tak proměnlivé, proto jsou schopny evolučně růst a naopak.Zivot je jedna jsoucnost, ve které vše vzniká i zaniká.
svetlovdusi.cz
pravda je jen iluze
20. 11. 2009 22:14

Marpefi pravda je jenom iluze. Nic takového jako dobré/špatně, nebo pravda a lež není. Je to jen úhel pohledu. Pro každého člověka je jiný.
Tím že bojuješ za svůj úhel pohledu posiluješ své ego. To má totiž pocit, že když ztratí svou pravdu, tak o něco přijde. Ty se ztotožňuješ se svými názory, se svými myšlenkami. Proto za ně pořád potřebuješ bojovat a předkládat je ostatním jako univerzální pravdu.

Boha nemůžeš vědecky dokázat. Můžeš jen předkládat nepřímé důkazy a z nich vyvozovat. Ale stále to budou jen nepřímé důkazy a existence Boha jen odvození.

To co ty tu předkládáš jako důkazy a "vědecká" tvrzení jsou jen "pravdy" některých lidí. Je tam hodně cítit překrucování a záměrné vybírání jen toho, co zrovna potvrzuje tu pravdu, kterou je potřeba dokázat.

Informace nemůže sama vzniknout. Tím chceš dokázat co? To je tvá hlavní myšlenka proti evoluci? Proč si myslíš že vesmír není ekvivalentem pro život? Že není přímim záměrem vesmíru vytvářet život? Lidé vědí o vesmíru kulové. Lidé nerozumí ani sami sobě, ale ty tady chceš řešit otázky staré miliardy let a jsi ochoten se za ně do krve prát. Uvědom si, že to je opravdu jen tvoje ego, které tak bojuje o svou existenci.
Marpefi
Grush
20. 11. 2009 22:09

tak za 1. ten soubor článků není mnou psaný (je to převzaté viz posl. článek) Jen něco jsem dopsal. Navíc je mi zcela jasné, že s mnohým nemůžeš ani souhlasit, protože je to dost troufalé tvrzení, že?

Pak prosím zkus vypsat některé argumenty, které se ti nezdají a já zkusím pohledat odpovědi na ně (resp. odpovědět).

DERDEKEA
- naprosto souhlasím, ale jak sám musíš uznat, evoluční "věda" se tváří a fanaticky prezentuje jako prokázaná - to snad nemůžeš ani zpochybnit...stačí se podívat na jakýkoliv dokument...všude se tváří, že je to naprosto prokázané...jen sem tam nějakou tu mouchu, kterou se podaří někdy vyřešit....
Grush
2Marpefi
20. 11. 2009 21:30

Čtu dál, ale s prominutím - ty stránky obsahují IMHO tolik nepřesností a polopravd, že fakt nevím jestli si děláš legraci a čekáš kdo všechno ti to zbaští, anebo to myslíš vážně. To samosebou nevadí, ani v nejmenším nemám v úmyslu mít někomu za zlé jeho názory na které má nezadatelné právo, ale dotaz zní: stále nevidím ten slibovaný vědecký důkaz Boha.
Derdekea
no to je zase problém...
20. 11. 2009 20:48

věda je o teoriích a hypotézách... a teorie a hypotézy se určitě nedají 100% potvrdit, jsou tu, aby se vyvracely... tak v čem je problém? evoluci i Boha můžeš vyvracet jak chceš, vždy tu budou argumenty pro a proti...
Marpefi
Liban
20. 11. 2009 20:07

to je, příteli, výmluva a jen zbožné přání vědy...jsou hold principy (jako např. ony informace co se tu probíraly), kterým čas ani věda nepomůže...nemluvě o tom, že je již teď mnoho velmi závažných argumentů a faktů, které ukazují na mladou Zemi, včetně potopy...kdyby nebyly tyto argumenty nízkého stáří, pak by šla "víra" v evoluci ještě udržovat, když by vědci zavřeli obě oči...argumenty jsou ale jasné...

Je však pravda, že se o nich mnoho lidí nedozví...média mají pod palcem evolučáři. Kdo se jen odváží říct, že tomu tak není, tak je zesměšněn...ale stovky a tisíce vědců, kteří se pomalu ale jistě tomuto stavějí čelem, svědčí o tom, že tomu nebude mít dlouhé trvání a pravda vyjde na jevo!
Marpefi
Grush
20. 11. 2009 19:49

asi jsi četl jen první část:) Jinde jsou totiž argumenty mladé Země a potopy - což už jednoho Boha dokazuje:)
Liban
...
20. 11. 2009 18:20

Všechny tyhle evoluční dohady připomenou lidstvu za několik stovek let, jak "mladá" byla věda v naší době;) Pokud se toho tedy lidstvo dožije a pokud vůbec ještě bude takové, jak ho dnes známe...
Grush
Aha
20. 11. 2009 18:07

Tak to jo. Sice jsem z nadpisu a první věty soudil že chceš psát o něčem jiném, ale pokud chceš brojit proti evoluci (takovýmto způsobem....), posluž si. Akorát že to podle mně asi nijak nedokazuje/nevyvrací žádné božstvo. Ale to už je tvoje věc :-)
Marpefi
Grush
20. 11. 2009 17:43

a ještě jsem neodpověděl - snaží se o to evoluční vědci, kteří doufají, že čas vytvoří mutacemi nové informace
Marpefi
Grush
20. 11. 2009 17:42

aha...už jsme doma. Pořád se bavíme o evoluci - evoluce totiž tvrdí (jak sám víš), že všechno vzniklo ze shluku buněk, které tvořily složitější soustavy apod...ale dnešní mikrobiologové tomto nevěří (hodně málo). Pokud jsi obeznámen s neuvěřitelnou složitostí jen hloupé buňky, které obsahuje vlastní motory, elektrárny apod., pak ti je jasné, že něco tak dokonalého mohla vytvořit jen informace (zařídit, aby se to shluklo tak a tak...) nemluvě o DNA apod, kde jsou miliony informací v přesných pořadích apod...

Prostě tím chtěl článek říct - "informace nevznikne z ničeho, ani když jí dáte miliardy let"....

Pokud není zřejmé, že článek "jede" proti evolučním představám, tak to raději ještě poupravím....
Grush
Jak vidím
20. 11. 2009 17:37

nechápeme se navzájem. Takže ještě jednou: zcela jistě nemůže informace vzniknout z ničeho. Přesně to říkají zákony termodynamiky. Jací "vědci" (jak píšeš) se to pokoušejí fanaticky změnit??
Marpefi
Grush
20. 11. 2009 17:25

upřímně, nechápu o čem se bavíš ty. Informace v rámci genetických mutací jak postuluje evoluční teorie vzniká jen z informací - což je problém, že?! Informace samovolně v genomech nevznikají...nevím jaké máš s tím problémy? Určitě budeš znát Dawkinse, že? Tak se můžeš podívat na jeho reakci, když se jej na vnik informací ptali...:http://www.youtube.com/watch?v=zaKryi3605g
Marpefi
Grush
20. 11. 2009 17:17

upřímně, nechápu o čem se bavíš ty. Informace v rámci genetických mutací jak postuluje evoluční teorie vzniká jen z informací - což je problém, že?! Informace samovolně v genomech nevznikají...nevím jaké máš s tím problémy? Určitě budeš znát Dawkinse, že? Tak se můžeš podívat na jeho reakci, když se jej na vnik informací ptali...:http://www.youtube.com/watch?v=zaKryi3605g
Grush
Fakt nejsem nadšen...
20. 11. 2009 17:10

Četl jsem článek, četl, občas kroutil hlavou, až k větě "NIKDY NIKDE nebyl pozorován vznik informace z ničeho (bez jiné informace) - a to se vědci až fanaticky snaží to změnit (desítky let)." která mě málem shodila ze židle. Milý Marpefi, nevím kde jsi chodil do školy, ale je to právě a výlučně věda, která jasně postulovala a dokázala zákon zachování energie. A informace (kupodivu) je energie - právě ta energie, jejíž hodnota odpovídá zmenšení entropie uvažovaného systému. Jinými slovy jasně říká že něco nemůže vzniknout z ničeho. O čem to tu tedy píšeš? O jaké fanatické snaze vědců to změnit? To jako se snaží fanaticky změnit jeden z nejzákladnějších fyzikálních zákonů?? :-)
Marpefi
svetlo...cz
20. 11. 2009 17:07

víš...asi bych Ti měl opravdu přiblížit více, "jak to semnou bylo"...takže takto...V BOha (nadpřirozeno) jsem věřil již dávno, nicméně jsem nevěři ve stvoření, protože nemám problém s vědou a věřil jsem (jak se evoluční teorie prezentuje!!!), že pokud to věda potvrdila a tvrdí, že to tak prostě bude... - tudíž Bůh konal evolucí. Jenže jsem až poslední dobou zjistil (po přečtení několika vědeckých titulů a jiných materiálů), že jsou to všechno jen kecy a domněnky, které se tak neprezentují.

A demagogie? Ty říkáš závěrům vědy demagogií? Projdi si všechny díly článku a můžu ti dát k dispozici nějaké ty studie atd....Pokud !nekriticky! prozkoumáš argumenty nízkého stáří země apod, tak k ničemu jinému ani dojít nemůžeš. Můžu ti dát desítky, ne-li stovky největších odborníků ve svých oborech, kteří evoluci (makro!!!!neplést si s mikroevolucí-ta je) nemohou ani připustit...a fůra jich je-či byla zarytými ateisty...

Shrnutí....kdyby nebylo tolik závaždých důkazů pro nízké stáří Země, potopů apod., pak bych zůstal u toho, že "Bůh tvořil evolucí", tyto důkazy však nelze smést ze stolu! Proto, pokud ti to nezapadá do Tvého vyznání a toho, co hlásáš po webech, pak budu pro tebe i nadále demagog - je mi líto.
svetlovdusi.cz
upřímně
20. 11. 2009 0:33

Marpefi promiň, ale tento článek je z poloviny demagogie. Ty jsi se totiž ztotožnil s myšlenkou, že evoluce je v rozporu s Bohem.
Zkus si projít své články a příspěvky na svém blogu s někým, kdo k tomu má odstup. Sám jsi mi tu v jiné diskuzi řekl, že to co je starší dvou měsíců už je úplně jinak, tak abych si o tobě nevytvářel zcestné představy. Pokud tak rychle měníš svá přesvědčení a víš o tom, tak proč je s takovou vervou prosazuješ?

Já netuším, jak vznikla první buňka, ale ten pocit z toho života mi jedna klientka popsala v regresi: prý to bylo ve vodě a bylo to takové houpavé. A pak najednou byl konec. Celé to bylo příjemné, protože to připomínalo stav tam nahoře. Ale když byla tou buňkou, tak si neuvědomovala, že je tam seshora. To najednou zapomenula. A potom jsme v rychlosti prolétly další formy existence.. ty byli stále složitější a složitější.
Nedokazuje to vůbec nic. Mluvím zde o duši, evoluce v ní probíhá neustále. Je to naše podstata, božský aspekt. A i když se mi nechce věřit, že by to s fyzickou existencí bylo jinak, tak je mi to v celku jedno. Není to totiž vůbec důležité.

Zkus se zamyslet, proč se tak moc snažíš objasnit, jak to před miliardami let bylo. O to tu totiž zřejmě vůbec nejde, ne? Jde o to, že se snažíš dokazovat existenci Boha.
Víš, jeden čínský filozof řekl, že 99 procent toho co říkáme a co si myslíme, je určeno nám. Ale tam nikdo není.