Články

Zamyšlení

Nový, vyšší pohžad na karmu! - (komentáře)

garias
mám dojem
3. 04. 2010 18:09

že všetci tu iba kopírujeme myšlienky niekoho iného. Aká karma? O čom sa tu bavíme? Každý žije svoj život a jeho majetok závisí od života jeho predkov a čo mu zanechali. Či hmotný majetok, finančný, alebo možnosti ho nadobudnúť. Karma je výmyseľ pre ľudí, čo radi špekulujú...
Věra
Koudyr,
25. 03. 2010 15:57

až si vyřešíte vztahy ve svém okolí a začnete se mít trochu rád, uvidíte, žeta vaše karma není tak zlá jak si myslíte teď.A s temi 160 cm nemáte pravdu. Jak myslíte tak žijete.Jestli jste si naqplánoval, že o světě nemůžete přemýšlet kladně, tak vám nic nepomůže, protože kladně nevidíte ani sám sebe.
Koudyr
Karma?
20. 03. 2010 0:38

Četl jsem několik článků o karmě a v mnohým byl onen špatný osud, tzn. postižení, nemocní, žebráci, vysvětlován tím, že člověk v minulém životě konal dobro, měl "kladnou" karmu a proto, aby si ji zachoval, narodil se do takové špatné situace. To je vidět, že to psali lidé, kteří nemají žádné takové zkušenosti, protože takový postižený, nemocný, nebo jinak vyčleněný člověk ze společnosti naopak téměř nemá šanci držet svou karmu v kladných číslech, protože takový člověk se pořád topí ve svých špatných myšlenkách, mohou se chovat jakkoli dobře, ale vždy budou mít v mysli to špatné z tohohle světa, protože oni to narozdíl od ostatních vidí. Nejsem moc odlišný od ostatních, měřím 160 cm a tím jsem v téhle společnosti přišel o svoje postavení, nikdy mě nebudou brát tak vážně jako ostatní, nemůžu získat ženu, která by mě měla ráda. A tak se ptám, byl jsem v minulém životě zlý? Jestli ano, proč jsem v situaci, kdy mi schází pozitivní myšlení, které si nemůžu vytvořit pokud budu aspoň trochu vnímat tenhle svět? Byl jsem dobrý? A ta samá otázka, proč? Chyba vaší teorie karmy je v tom, že když se člověk ocitne v nějaké situaci, pak do ní zapadá čím dál víc a pokud tu situaci nemůže svojí vůlí upravit je odsouzen propadat se stále hlouběji do situace, ve které se nachází!
Věra
k článku
16. 03. 2010 17:47

Nesouhlasím s tímto pojetím karmy, jelikož si myslím, že ten kdo nemá peníze, tak má většinou bloky v psychice a nebo je to jeho osud.S karmou to nemá co dělat. Karma je zákon příčiny a následku, to zn. třeba, když ukradnu peníze tak někdy v budoucnu o ně také přijdu atd. Prostě zaplatím za své činy buď v dobrém nebo špatněm.To co píšete je spíše síla přitažlivosti jak myslím tak žiju. Když si myslím, že musím být chudý, tak mě život k té chudobě povede, když myslím na bohatství, tak si přitahuji bohatství.Cokoliv si vizualizuji to přitahuji.Karma je vlastně děj, je to postoj v mém životě k různým událostem, které prožívám a jejich příčina nebo-li kořeny mohou být daleko v minulosti.