Články

Svátky a rituály

Mezinárodní den vegetariánství - (komentáře)

Dolkar
taktez
12. 11. 2010 16:18

Ja maso nevyhledavam, ale obcas si nejaky ten salamek preci jen dam. Co se tyce utrpeni zvirat, lhostejny nejsem, ale kdyz prestane jen par lidi jist maso, nic se tim nezmeni. Chovy sotva pociti zmenu, obzvlast kdyz velka cast masa jde stejne na export. Chtelo by to lidem ukazat, cim vsim musi nase budouci vecere ve skutecnosti projit.
Jelitko
vegetarianstvi
2. 10. 2010 20:05

je to urcite dobra vec a hlavne zdrava.Ja co se me tyce ziji v zemi,kde zelenina je hlavni jidlo,a tak i ja jsem si na to zvykla,davam prednost kope salatu z jakekoliv zeleniny a maso jime v me rodine velmi malo a to jen ryby a drubez.Hovezi ,skopove nebo veprove malokdy,rekla bych skoro vubec.Dela to zazivaci problemy a je to tezce stravitelne,to vi kazdy.
Zeleninovy salat se strouhanym ovcim syrem je mnamina.Takze jsem vegetarian tak na pul.
Marika
vegetariánství
1. 10. 2010 19:17

Taky už přes půl roku nejím maso vůbec. Když si vzpomenu na dětství, tak mi vepřové ani hovězí nechutnalo. A to se ho v osmdesátých letech jedlo hodně jako důkaz hojnosti... K tomu, abych se stala úplným vegetariánem mi "pomohly" knížky o utrpení zvířat v "hospodářských chovech". Řekla bych, že jsem se díky úplnému zřeknutí masa stala vnímavější a víc dám na intuici.
Andy1
Ahoj
1. 10. 2010 10:17

Taky jsem vegetarián.Už od mala mi jezení masa dělalo zle,nesnášela jsem ho, proto jsem ho postupně přestala jíst úplně.A jsem moc šťastná, že se tím nepodílím na utrpení zvířat na jatkách...
orime
re:
1. 10. 2010 1:29

zdravím a děkuji za téma. Hlásím se jako první do vaší statistiky o vegetariánech. Snažím se spíše o vitariánský způsob života, ale o to tu nejde. Ze své zkušenosti mohu napsat, že jsem konzumovala maso 40 let a přestala ho jíst ze dne na den - z etických důvodů. Na mé zdraví to mělo ten vliv, že všechny mé dosavadní zdravotní problémy zmizely. Takže nemohu souhlasit s vaším tvrzením, že by mohl někomu náhlý přechod na vegetariánskou stravu uškodit.
Zrovna tak nemám pocit, že by měli lidé, kterým není lhostejné utrpení milionů zvířat, trpělivě čekat, až miliony lhostejných lidí přejde možná jednou chuť na maso. Není to o nějaké víře, či pocitu, že jsem lepší, je to o soucitu a potřebě pomoci bezbranným trpícím živým bytostem.