Články

Zamyšlení

Podivné teórie človeka - (komentáře)

MVarius
:-)
15. 11. 2010 23:00

Marp. ja netvrdím ,ze neexistuje "boh" ja si práve myslím,že je možné aby existoval ale nie tak ako ho vykresluje ´kat. cirkev?? to je vsetko Prajem príjemný den
MVarius
???
15. 11. 2010 22:56

Marpefi zdravím Vas,ja nikomu nic nevycitam,iba ozaj nahlas vyslovujem svoj názor a k tím kopám literatúry??? mate k disp. iba to co vytvoril clovek po veku "krista" . Skúste niekde nájst a predložiť mi ozaj písanú starú Bibliu "starý zakon" tak ako bolo napísané a nie tak ako bolo prispôsobene??? To nikdy nikto neuvidííí!! pretoze je dobre strazeny " ukryty" ak nie zniceny??
Marpefi
odpovědi
13. 11. 2010 13:54

zdravím vás všechny,

líbí se mi, jak já jsem úplně mimo, věřím, čemu chci, ale zajímalo by mne, zda-li si vůbec uvědomujete, že z objektivního hlediska jste na tom úplně stejně:)

Mvarius je skálopevně přesvědčen o koloběhu života ve trojici, což Bible jasně popírá...tudíž vychází pravděpodobně z nepodložených líbivě znějících esoterických nauk a úplně stejně skálopevně se domnívá (jako já), že on má pravdu a já jsem mimo...

Stejně jako Garias, který mi přeje, abych poznal pravdu (samozřejmě si toho cením:)...je skálopevně přesvědčen, že on ji zná (jinak by mi ji nemohl přát)...ale asi si neuvědomuje, že je na tom vlastně stejně - zastává svůj názor...

Tudíž se ptám - co mi vyčítáte přátelé? Ta Vaše pravda není Pravda...je to Váš názor...(to stejné můžete asi říct i o mě - z objektivního hlediska). Rozdíl mezi námi a mnou je to, že já se opírám o Bibli - tedy Boží slovo. Ano...vy se budete ohánět, že je změněná, nepřesná, plná protiřečících si věcí...pokud chcete upřímně toto zkoumat..můžu doporučit stohy odborné literatury, která vás zcela jistě vyvede z omylu...ale to se vám jistě nezamlouvá, tudíž budete trvat na svém...

Vy se opíráte o co?...máme tady několik názorů...čím obhájíte svůj názor?....(berte to spíše jako řečnickou otázku pro sebe)...tady se mi nechce sáhodlouze nic vysvětlovat a hádat se (případně mi napište do zprávy na mém blogu - viz odkaz níže)

Co se týče "církve", tak vidím, že kritizujete něco, čemu nerozumíte - ano, já s vámi naprosto souhlasím...sám odsuzuji papežství a institucionizované s politickou mocí "církve"...víte vůbec, že v Biblickém významu není církev žádná organizace, ale společenství (množina) lidí, kteří přijali Ježíše Krista?

To katolická církev aj. a mnoho sekt dělá to, co kritizujete - a já se připojuji, ale je třeba nazývat pojmy pravými jmény...vy nekritizujete církev, vy kritizujete hlavně papežský systém, který odmítají i bibličtí křesťané...

a k "berličce", jakožto víře se asi nemá smysl vyjadřovat...víte..buďto Bůh existuje, nebo ne....a pokud existuje, nezbývá vám nic jiného, než jej ignorovat a vymýšlet si to, že je to pro lidi berlička...a pokud neexistuje...pak je to naše berlička...jste si skálopevně jisti, že právě vy máte pravdu? Nebojte - zcela jistě se všichni dočkáme...

Ale jen malá logická úvaha...jsme na webu, kde se věří mnoha jevům, které naprosto odporují teorii náhody (pokud vše vytvořila náhoda, NEMOHOU existovat duchovní bytosti, principy apod.)....pokud existuje i něco "mezi nebem a zemí"...musel to někdo stvořit...

Toť jen k zamyšlení na závěr.

Zdraví a přeje všechno dobré "obelhaný fanatik" :)

Ps. věřím, protože jsem Boha "zakusil", ne proto, že mi to někdo vnutil...viz odkaz níže:

http://zivot-nazory.blog.cz/1001/muj-smysl-zivota
MVarius
???
4. 11. 2010 22:25

Morld uvedomte si,ze viera a ani veda ako urcite smery nasho chapania a vyjadrovania existencie sa neda manipulovat!!! zasa suu to iba "ludia" osoby,ktore sa daju zmanipulovat a ktorí dokažu manipulovat a sme zasa iba pri pdstate "osoba" "clovek" . Viera a veda suu "veci" ,ktore nam iba pomahaju chapat a vysvetlovat,lenze ide iba o to,kto ma ako potlacene chapanie skutocneho "bitia","existencie"
MVarius
:-DDD
4. 11. 2010 22:17

Marpefi este stale ste nepochopili to ucenie o trojici,pretože nemyslite svojím vlastným rozumom ale iba tým co je napisane!!! vyjadrenie trojice akoze "otec boh" , "syn" a "duch svätý" je vyjadrenie akehosi nekonecna a kolobehu zivota.V preklade pre "fanatických" veriacich!! , ja som otec syna "alebo dietata",ktore znamena dalsi rozvoj,postup,existenciu,proste buducnost ludstva a zeme,zivota ale sucasne som synom svojho otca ,ktorý tvorí presne to iste ako "existenciu",buducnost!!!a duch svatý je akesi vyjadrenie "posmrtneho zivota" "duse" akoze dalsi kolobeh zivota,ktory nekonci ale pokracuje v nasich srdciach a nasej mysli. takze vyjadrnie sv. trojice ako otec,syn a duch svaty je jeden a ten isty,aaano je!,sme ním kazdí jeden z nas od ktoreho zavisi prezitie ludstva a zeme ale s nicim nejak mooooc nadprirodzeným to nema nic spolocnee!!!je to jednoducho vyjadrenie "osoby" ako skutocnej podstaty zivota a sformulovane tak aby ludia,ktorý citaju a veria viac ako je potrebne veria vzdy v nieco ine ako v samích seba!! Niesom ateista iba svoj nazor na urcite veci,ktore boli napísane a pozmenene v prospech tích,ktorí to dokazali pochopit a pouzit to pre vlastný blahobit!!! Papez je obycajny "šašo" a aj cela kamuflovana cirkev, pretože skutočna viera a skutočne bozstvo je v nas,v nas vsetkych!! kazdy v nieco verí a to je pravda,pretože kto neverí,nema šancu prežit iba niekto si dokaže viac vecí vylozit logicky,vlastnym usudkom,ako niekto,kto ma myslenie "obmedzene" !!!!to vsetko nejak muselo zacat,myslim vesmír a to všetko,my sme iba zanedbatelne zrnko prachu v tomto niecom velkom co nevieme pochopit a ani si vobec predstavit!!!
garias
celá viera...
1. 11. 2010 18:08

celá viera sa dá prakticky povedať pár slovami a ak máte aspoň štipku rozumu, chápete o čom je reč.

Myšlienka o veriaceho pravde...

Vedec skúma, báda, číta celý život a povie že "veľa toho neviem". Veriaci prečíta, počuje, vymyslí pár nezmyslov o Bohu a bez zábran vyhlási "poznám pravdu vesmíru".

Treba k tomu niečo poznamenať? Myslím, že netreba. Viera DEFORMUJE ľudské myslenie. Vytvára z mozgu nástroj prázdnoty. A robí ho na základe falošných nádejí.
Dobrým príkladom je útok nášho kolegu Marpefi. Miesto toho aby sa zamyslel o čom je reč, začal brániť iba svoju vieru, aby v to čo verí malo preňho naďalej zmysel.
garias
Zbyněk P
1. 11. 2010 18:03

So všetkým súhlasím, akurát, že v prípade "to Boh dovolí?" vám kresťan odpovie: "Boh dal slobodnú vôľu, človek robí zlo a nie Boh". Inými slovami, veriaci si budú neustále vymýšľať, aby mali zaručenú tú barličku, ako ste povedal.
Posledná veta je skutočne myšlienkou veriaceho: "Ateista, človek bez Boha, nemá zábrany robiť zlo."
To je prosím ďalší ukážkový príklad zlého uvažovania veriaceho, pretože ak niekto potrebuje Boha na to, aby bol dobrým človekom, tak za veľa ako človek nestojí.
Či už ateista, alebo veriaci má morálku, ľudskosť, založenú na vnútri svojho srdca. Teda, jeho láska nepochádza od Boha, anjelov a podobných nezmyslov, ale znútra človeka. Toto však veriaci nedokážu pochopiť - to že človek môže byť dobrým aj bez Boha. A to práve preto, že pri mnohých veriacich som sa stretol so skutočne veľmi úbohým rozmýšľaním, na úrovni malého dieťaťa.
Nerád píšem takéto vety, nerád ľudí urážam, ale tuho veriaci človek skutočne NIE JE schopný racionálne uvažovať. Je to holý fakt, žije tak, bol tak vychovávaný od detstva a môže to byť aj 50 ročný človek.

Ešte by som povedal istú vec. V jednom rozhovore bolo "Hitler spôsobil vojnu kvôli DARWINOVI a jeho evolúcii", čo vraj vyhlásila cirkev (myslel vetu /silnejší prežije/, ktorú Darwin navyše myslel trocha inak).
Faktom ale je, že to bol tuhý kresťan, ktorému je viera svätá, ale všetko ostatné považuje za zlo. Verte alebo nie, ale dokonca aj čítanie iných kníh ako je biblia pokladá za satanské. Na túto tému som našiel takúto myšlienku:
Cirkev uvádza počet svojich ovečiek na základe krstov, ktoré tieto ovečky podstúpili. Adolf Hitler, bol kresťan pokrstený a teda rozhodne patrí do cirkvi. Inak povedané, aj Hitlera si cirkev radí medzi svoje ovečky. Znie to komicky po tom, čo cirkev prehlasovala, že Hitler zabíjal na základe Darwina a že bol ovládaný satanom :D.
garias
Marpefi
1. 11. 2010 17:50

Marpefi, priateľu, si presne taký istý, ako oni :D Naivný, čo nepozná realitu :D a obhajuje tú svoju iba preto, že sa mu páči. Želám ti spoznať pravdu čím skôr.
Zbyněk P
Vážený Garias-i,
1. 11. 2010 15:30

jdete správnou cestou. Pouze musím doplnit pár věcí, když se zmiňujete o církvi a o křesťanech. Aspoň jak to vidím, pozoruji a zažívám sám při jednáních s nimi.
A) Věřící - podle mne to jsou lidé, kteří potřebují nějakou berlu (či berličku), aby byli schopni žít na tomto světě. Neboť, mají-li nějaký případný problém, "svěří se pasívně do rukou božích" (tedy do rukou církve) a on bůh to za ně nějak vyřeší. Tím, že se pasívně "svěřili do oněch rukou" jsou klidnějšími oproti ateistovi (třebas i pokřtěného), ale potom se již nemohou dotazovat a pídit, proč právě oni (tedy ti, kterým se něco nepěkného událo). Naopak ateista (třebas i pokřtěný) "do toho stále šťourá" s dotazy, úvahami či názory. A zde je právě jeden z kamenů úrazu, neboť tito pasívní křesťané to cítí jako obrovské nebezpečí, a to v tom, že přijdou o tu svou pomocnou berlu-berličku. Logicky vzato, že kdyby si byli křesťané zcela jisti tou silou boha, nereagovali by s takovou vehemencí a někdy až agresívně, ale zůstali by zcela klidni a jisti.
B) Církev - opět podle mne, to je právě ta "zločinecká" organizace, která přímo či nepřímo jim ty berle-berličky vnucuje. Přitom právě tato "zločinecká" organizace, resp. její zastupitelé (kněží, papežové, aj.) záměrně uvádí křesťany do záměrně mylného výkladu slova božího (nechci probůch vůbec připustit, že by sami neznali ten správný výklad slova božího - to by bylo pěkné pozdvižení mezi jejich ovečkama, kdyby tomu tak bylo!!), a to jenom proto, aby se jim jejich stádečko ovcí nebouřilo, nedemonstrovalo, či neprovedlo defenestraci. Není nyní snad málo případů zneužívání kněžských pozic vůči svému stádu, vůči majetku, atd...???? Bohužel, věřící (nechci je zase moc jmenovat ovcemi) vůbec nechtějí k sobě připustit jaká je skutečná situace!! Hlavní je, že mají stále svou berlu-berličku, která jim údajně může pomoci (ha,ha..). A takhle by se dalo stále pokračovat. Z čeho mají církevníci ponejvíce strach? Že ztratí svou moc nad svými ovcemi, a že tím příjdou o velice silný pramen svého ekonomického zdroje. Ano, dalo by se i říci (tedy napsat), že církev přežila sama-sebe, a že je již téměř mrtva. Stačí si jenom vzpomenout na prohlášení (ať papežů, či jednotlivých církevníků) na téma : upalování čarodějnic, podpory válek, preservativy, gayství, zneužívání chlapců samými kněžími, atd........ cožpak toto vše bohu nevadí????? A jestliže mu to nevadí, potom existuje jedna kardinální a oprávněná otázka: EXISTUJE VUBEC NĚJAKÝ BUH????? Potom také vyplývá ta skutečnost, že pokud by neexistoval bůh, potom člověk by mohl dělat vše to, co se mu jen zlíbí, a také to, že všechny církve by byly na odstřel, co by zcela zbytečné. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Marpefi
odpovědi
1. 11. 2010 15:17

Zdravím Tě,

nebudu se vyjadřovat ke všem otázkám a "odpovědím"...

skutečně jde o pokus o vtip - tak to já vnímám...hodně se mi líbilo "věřící mlčí...." apod...který věřící?

Vždyť jsem prohlédl pár těch otázek (přiznám se, že ne všechny) a na všechny bych Vám odpověděl...z některých sálá Vaše neznalost teologie bible, v jiných vytrháváte z kontextu a odvoláváte se na neznalost "věřícího"....

Píšete, že se jedná o kuriozity, které jste sbíral po mnoho let? A co takhle, že byste poslal odpovědi, které jsou jasné, a proti kterým jste neměl protiargument Vy?

Věřící zmanipulovaní? Ano...mnoho lidí jen slepě následuje někoho, kdo jim něco říká - viz. Vaše zkušenost s katolicismem...tady skutečně většina ani neví, čemu věří...

Stejnětak bych ale mohl přepsat všechny Vaše ukázkové otázky a spražit Vás...

Tudíž - článek vnímám jako za zavádějící a manipulující. Děláte, jakoby byli všichni věřící zmanipulovaní a neuměli odpovědět na Vaše (některé docela banální) otázky.

Nezlobte se, ale nejprve křesťanství studujte s otevřeným srdcem a přečtěte si např. nějakou obecnou literaturu o tématu...kdybyste tak učinil, vůbec byste ani nepsal Vaši otázku č.2 či 3...učení o trojici je základním kamenem křesťanství...a pokud začínáte protiargumentovat rovnou proti tomuto, aniž evidentně nevíte, o čem mluvíte...pak to sráží věrohodnost celého článku.

S pozdravem

Marpefi
Morld
:-)
31. 10. 2010 22:11

zajimává rekapitulacia:D
s tím stářím bych to špíš typoval, že to církev bere od potopy.. tedy staří novodobého světa... ale přece kdoví:) věda je asi takterako důvěryhodná jako víra, protože dnešní věda je jen nástupcem víry, ale stále kontrolovatelná a manupulovatelná. Něco musí tvořit představu světa pro ovečky a když se jim už nelibí faráři dali nám nové v bělejších rounách. Takže dokud to neuvidím je to všechno jen pouhou spekulací:)