Články

Svátky a rituály

Ako urobí Tvorca poriadok na Zemi? - (komentáře)

the cell
Pane Šupo,
4. 11. 2010 17:57

není to opravdu trapné zásobovat týmže článkem několik serverů?
garias
bohovia
3. 11. 2010 18:44

každý boh miluje tých, ktorí ho vymysleli. Preto Jahve, dnes Boh (Buh) miluje Židov. :D
Jelitko
pane Zbynek
3. 11. 2010 16:50

to je nadherne vystihnuty,aji jsem se zasmala.Mate pravdu,ale dovedete si predstavit,kdyby tento Buh do kazde veci,co si natropi lide,zasahoval?To by aji nas tento zivot nebavil,no ne?Taky jsem o tom uvazovala,jestli v tomto tech "bohu"neni namoceno vice.Jak rikate,Zide-tem dal Buh Palestynu a vubec ho nezajimalo,ze tam ziji lide a pracoviti,klidne jim rekl,ze tato zeme,mlekem a medem oplyvajici,ceka na ne,ale toto blaho si udelali tito lide,co tam jiz zili,a kdyz se ptali,co teda delat s temato lidma,tak tento dobry buh rekl,bezte z zabijte je!Porat rikam,ze tohle je divna rec na milujiciho Boha,ne?A jak rikate spravne,proc tedy nas otec dela rozdile a ma nekoho radeji nez toho druheho?
Zbyněk P
Milý Šup-e,
3. 11. 2010 15:11

i když cítím, že to myslíte dobře a že máte snahu napravit nějak člověka, přesto musím dáti za pravdu dřívějším vstupům. Ale abych dodržel formu diskuse a nesmetl to celé ze stolu jako "závadné", proto si dovolím uvést pár mých úvah, proč nemohu souhlasit. Nebudu analysovat vše, jen něco málo. Tedy:
1.)Co je to, resp. kdo je ten Váš "Stvořitel", po česku "bůh"? Je to prachobyčejná sobecká, krvežíznivá a bestiální kreatura. Stačí, když si přečtete v Bibli jak sprostě a drsně (a také pro jakou prkotinu) vyhodil Adama a Evu z Ráje, jakou si raději vzal obětinu (tedy krvavou, ne plodiny a semena) od bratrů Kaina a Abeleho, proč způsobil potopu, zapaloval a bořil města, proč upřednostňoval židy, atd.... Chcete mi snad říci, že to vše dělal jen pro to, aby nás napravil , či nasměřoval na vyšší kvalitu bytí? Vždyť on sám řekl:"Milujte se a množte se!" Tak proč potom vše ničil s odůvodněním, že se něco děje ne-dobře, tedy ne podle jeho představ?!?! Přece, budeme-li trvat na tom, že je to bůh, tak potom musím zákonitě uvést i dodatek této úvahy, a to jest, že o takovém výsledku již musel vědět dopředu, vždyť je to bůh, ne? A když to věděl dopředu, tak proč to vůbec tvořil? Aby to zase jako nasraný ničil?
2.)Dozajista budete argumentovat tím, že nám bůh dal svobodnou vůli a svobodné rozhodování. Ano, částečně souhlasím. Ale proč tedy, když máme takovou volnost při rozhodování a při volbě, tak proč to potom zase ničil, zabíjel a upřednostňoval židy? A můžeme vůbec využít tuto, nám nádhernou věc (svobodu vůle a svobodu při rozhodování)? Spíše nemůžeme, než-li, že můžeme. Resp. můžeme, ale jen v rámci našeho osobního "zadání" každého z nás, tedy v rámci našich predispozic a výchovy, které se nám dostává, vč. společnosti, ve které žijeme.
Z toho všeho (a také i z jiných podstatných informací) vyplývá, že bohu je to zcela "U prdele", co my jako lidi děláme. Neboť, kdyby tomu tak nebylo, potom by nemohl nechávat činit taková zvěrstva na lidech, na zvířatech, ale i na naší milé Zemi, nepřehlížel by všechna utrpení, nepravosti, atd....
Dovolím si býti kacířem a klidně napíši, že bůh (kterého máte Vy na mysli) neexistuje, a že je to zase jen a jen jeden z faktorů (možností), jak oblbovat lidi s cílem "okrást ho o volnou mysl, o majetek.... K tomuto závěru jsem došel svým osobním poznáváním, ať již duchovní literatury, tak i svým pozorováním, dedukcemi, závěry. Přeji hezký den. Zbyněk P.
pantri
ach jo
3. 11. 2010 7:41

to je opravdová hloupost tento článek....
lup
Garias
3. 11. 2010 7:34

Každý sa musí predsa nejako živiť. Najlepšie reklamou alebo "zmysluplnými článkami, knihami. Pri tom sa človek nenarobí :-)))
garias
:DD
3. 11. 2010 0:50

Ale aj tak ma vždy pobaví situácia ako je napríklad táto. Píšete o "vnútornej špine človeka, jeho sebeckosti, chamtivosti", ale na samej stránke ktorú uvádzate je všetko spoplatnené za účelom jasného zisku. :DDD Nemám slov :D.
garias
hm
3. 11. 2010 0:47

Pán Šupa, pokúsim sa to povedať mierne. Vaše články sú také veľkokopy nezmyslov, že je pre mňa skutočne ťažké hociktorý z nich dočítať do konca.