Články

Zamyšlení

Smysl života - Není? - (komentáře)

Finita
daiterr
9. 01. 2011 20:05

Napsal jste to pěkně a dost jsem se pobavila, takže díky a někdy se tady zas stavte :-))
Jelitko
pane
6. 01. 2011 18:14

vy sem chodte kazdy den at se clovek zasmeje.Ta Karkulka je asi problem....:))
Jinac taky jsem chtela rict,ze Marpefi sem hodil clanek a nezasahuje do nazoru.Jestli neni na horach...
daiterr
Jelitko
6. 01. 2011 10:30

Ale klidně ať sem chodí. Názory máme proto, abychom je vyslovili, polemizovali s protinázory jiných, tím pádem se z toho poučili, nebo také naštvali a občas historicky znemožnili. Právě polemika mezinázorová, je jedním z hybatelů vývoje.

Ovšem hlavní problém je ten, když někdo svůj názor přednese s takovým tím oblíbeným "jámámpravduanikdojinýjinematejenjájájájá..." To pak není polemika, ale jen negace hozená do ringu, nutící ostatní k povědomé reakci typu - "když si myslíš, že jen ty máš pravdu, tož si ju strč.. do temnoty..."

A to je hlavní problém netových diskuzí - hodně lidí si prosazují "své stoprocentní pravdy", místo aby dali do placu názor, druhou stranu vyslechli a zkusili o tom všem popřemýšlet.

Málokdo si uvědomujeme, že vlastně víme dohromady houbeles. Jen si hrajeme na znalce všehomíru, ale ve skutečnosti akorát tak "tušíme stíny a souvislosti, abychom snad, časem, tušili i světlo.."

Třeba Garias - ano, je až moc "materialistický" z pohledu jiných, ale je to jeho názor a potřebuje to nyní a teď ke svému vývoji, tak ať je jaký chce. Jeho názory si se zájmem přečtu, pokud něco k tomu mám, zkusím oponovat a vezmu si z toho buď ponaučení, nebo třebas mi to zlepší náladu dne, nebo naopak - to už je můj problém.

Ovšem kdyby někdo tvrdě prosazoval "svou a jen svou pravdu jako jasnou a jedinou správnou věc na světě", tak je snad jasné, že by si za chvilku ani neškrtl. Proč asi? Odpověď znáte. Proto jsem rád za všechny, kteří názor předloží a nevnucují.

Marpefi - také má svůj názor momentálně takový, jaký ke svému vývoji potřebuje. Stačí jen názor předložit a nechat na jiných, ať si z toho sami něco vezmou. To je krásné. Jen se obávám (nic ve zlém, vážně), že vidění démonů za vším, co se šustne, spíše vzbudí tak trochu v ostatních úsměv a myšlenky o nějakém tom "sektaření", ale jak říkám - každý to bere jinak a navíc je to můj osobní názor, který nutně nemusí být i názorem jiných.

Snad by nebylo špatné místo démonů za vším, zkusit pohledat i jiné možné souvislosti. Kdo ví. To je jen nápad. (A vůbec, když už jsme u těch démonů, milý Marpefi, tak hubska s octem a ne že démoni jsou za vším.. Já jsem na to přišel, kdo za to može.. Červená Karkulka, ta sviňa.. Furt lozí v červeném a pak to tak vypadá.."o))

Takže klidně ať sem přijde kdokoliv, jehož názor je zajímavý, podnětný a k zamyšlení. Jen ať, prosím, tady nikdo nikdy nevnucuje ostatním tu "jenajenajensvoujedinečnějasnoupravdu", jen tak to bude ku prospěchu nám všem.
Jelitko
daiterr
5. 01. 2011 14:10

no me teda pobavilo,mooc krasne jste to slozil.Opravdu po dlouhe dobe jsem se zasmala.
A urcite Vam to verim.Myslim,ze doktori by Vas davno pohrbili,jeste,ze jste k te zenske tenkrat sel.
Myslim,ze ti lide,kteri sem chteji psat jejich materialismus a veci podlozene vedou tak at sem nechodi,to sem nepatri.No ne?
daiterr
Jaký je smysl..
4. 01. 2011 11:12

Zajímavá diskuse.. "Pravda" každého z nás je poplatná stavu našeho momentálního vývoje v čase. To znamená, že "jak momentálně vnímám, takové mám názory",ale je dobré si uvědomit, že vlastně nevíme nic. Učíme se vnímat vše kolem nás a učíme se pracovat s "energií"..

Takže Gariasi vědecký názor je jedna z variant, nikoliv jasná věc a dogma. To samé platí pro názory na opačné straně, ať už je to Jelitko, nebo i jiní. A Jak píše Jelitko - je to hodně o zkušenostech. To, co nezažije člověk na vlastní kožuch, tož fakt nepochopí.. To máme dáno do vínku. To abysme se moc nenudili a bylo to tu takové dobrodružné "o)

Duše / věda / zbytek / - dejte pračlověku notebook s puštěnou nějakou kravinou a hle - stvoříte mýtus, protože pro něj to bude "Bohem seslaná věc a nebeský dar", kterému se bude klanět. To, že je to noťas, co zastarává hned od té doby, co jste ho přinesli z obchodu, to víte jen vy. A tak je to se vším, včetně "duše".. Tak dlouho bude věda chodit kolem té "dušičí" kaše, až nějakou lebeňu konečně trkne nápad a celé to rozlouskne. Pak se najednou třebas dovíme, že vážně ona "duše" je a pokračuje v jiné realitě za takových a makových zákonitostí.. Ale do té doby.. Do té doby, vážení, to bude pro nás stejné, jako pro pračlověka noťas... Jeden tomu bude věřit, protože cosi takového viděl, jiný to popře, protože přece takové věci nemůžou existovat a tak podobně.

To platí třebas i pro "zázračná" vyléčení a léčitele. Až jednou věda přijde na to, že nic záhadného na tom není a slova - "záhady a tajemství" - jsou jen jiné výrazy pro slova - "momentální nevědomost a momentální nepochopení dané problematiky" - pak se vše rázem vyjasní. Do té doby holt budem mezi sebou názorově pořád bojovat a dohadovat se, že zrovna ten a ten má pravdu a ten druhý ji zas nemá, protože přece... atd... adt... atd..

Cíl a smysl života - no.. spíš by se dalo říci, že tak, jako neexistují náhody, tak ani neexistuje nějaký nesmysl a necíl. Vše má svou lajnu už od "počátku věků" a jen naše momentální "zabedněnost" nám brání v pořádném dohledu toho všeho. Ale vše má svůj čas.

A proč jsme tady? No.. Tož proč.. Furt si chceme hrát.. Tak si hrajeme.. A že je to někdy setsakra divoká pařba, co říkáte? "o))

A co bude "pak"? Tak to mám známého, který občas "astrálně vypadne na vejlet" a ten mi jednou říkal, jak při své cestě kolem hřbitovů vidí spousty duší připoutaných k hrobům a to jen proto, že "tyto duše čekají na ten poslední soud a vzkříšení", místo aby šly dál a pokračovaly ve vývoji.. Krásná pohádka, že? Jo.. Kdyby to tak byla pohádka.. Navíc je to setsakra poučné..

Trochu odbočím a dám do placu takový malý příklad s "léčitelkou" - je to tak 20 let, co jsem byl jakýsi celý na šajzepespřesoves, ani pit, ani žrat, prostě žaludek v háju Oháju a když to trvalo skoro dva měsíce a já schnul jak montérky na hicu, tak mne kámoš drapsnul, hodil do auta a jeli jsme.. Prý jedeme k "léčitelce".. Já na to, že takové kraviny mne neberou a nemám na ně náladu. On na to, že za to nic nedám a protože su na tom dost zle, tak mám prostě zkusit a když to nevyjde, tak se nic neděje. A tak jsme tam jeli. Paní, kolem 60-ky, v regálech samé bylinky, se na mne tak koukla a řekla, abych si sedl k ní zády. No a pak bych to popsal něco ve stylu, že jsem během pár vteřin zažil "prozření", kdy jsem měl pocit, že jsem lupl dvě deci slivky na ex, hned na to pocit, že "vypadávám z těla", hned na to uzemnění, celé tělo brnělo jak kdybych hostil stádo mravenců, na zádech horkost, žaludek se mi v břiše obracel a všelijak hýbal... To celé trvalo tak půl minuty a ta paní se mne při tom ani nedotkla. No a od té chvíle už jsem nikdy problém se žaludkem neměl, jakoby ty dva měsíce předtím byl jen zlý sen. Paní mi doporučila čaj z těch a z těch bylin. Nevzala ani haléř se slovy, že "nesmí, protože by to ničilo její schopnosti" a tak jsem peníze dal jejímu manželovi, když jsem byl na odchodu ze dvora. Půl minuta stačila té paní na to, aby nejen z mojeho pajšlu "vyhnala" kdovíjakou nedobrotu, ale také na to, abych si hned uvědomil, jak jsme my lidé krátkozrací a když si to fakt na vlastní ctěnou kůži nezakusíme, tak nevěříme a jen blbě pindáme..

No a o tom je celé to naše zdejší žití - o zakoušení teorie v praxi na vlastní kůži a vesměs o různém pindání, názorování a dohadování se mezi sebou. Jak jsm si přáli, tak to mám "o)

A mimochodem - to vše výše napsané, berte jen jako jedn názor z mnoha dalších. Také nemám "patent na pravdu"..
Reiki
Smysl života:
28. 12. 2010 16:58

Já hledám smysl života celý život a podle mě u mě není a ani ho nenajdu.
Jelitko
pane lup
28. 12. 2010 14:57

to jste rekl moc pekne.A co to tedy znamena?No ze vsichni v neco veri a ze si nepripusti to ozirani cervikama :)
lup
Vyznanie
28. 12. 2010 8:34

Krásne je čítať naše vyznania o posmrtnom živote. Viete čo je najkrajšie ? Nikdy som sa nestretol s človekom, ktorý by mal strach z toho, ako ho budú pod zemou rozožierať červíky. Ani najzarytejší ateisti z toho nemajú strach. Ľudia majú len obavy z toho, čo bude po smrti. :-))))
SoulLove
Soul
28. 12. 2010 5:46

to je ta zkouska od Boha on nechce abysme vedeli ze je nemuze se nam ukazat chce abysme ho poznali prostrednictvim viry a ne vedy.Taky sem byl vychovan bez Boha nechapal sem lidi co v nej verej, smal sem se jim ale pak sem zacal premyslet o smrti docela me to stvalo ze umru a uz nikdy nic nezaziju ale pak sem zacal cist dostal nejaky vedomosti do hlavy a zacal si uvedomovat ruzne pravdy diky Bohu cejtim se stastneji mam vetsi obzory dopredu chci tim rict i kdyby zadnej Buh nebyl je lepsi zit virou v nej.Nikdy sem zadneho ducha nevidel ani nic nadprirozeneho ale silne verim ze Buh je a zivot je vecny.
Houba
věda, smysl života...
28. 12. 2010 0:33

No samozřejmě, že existuje spousta jevů, které věda dnes nedokáže vysvětlit. Ale to ještě neznamená, že to tak bude pořád. Nejsem zarytý skeptik a materialista. Věřím, že člověk má "duši", která může existovat nezávisle na fyzickém těle (aspoň po určitou dobu), ale zároveň si myslím, že není vyloučeno, že jedou půjde z hlediska fyziky popsat o co se vlastně jedná. No a můj názor na smysl života? Myslím si, že nám nikdo žádný smysl života neurčil. Prostě tady jsme a snažíme se být šťastní. Autora článku dělá šťastným víra v Boha, takže je to v podstatě jeho smysl života :-)
Jinak článek mi připadá spíš jako nějaká propaganda. Např. tahle věta: "Ukažte mi člověka, který se cítí dlouhodobě naplněn užíváním si! Nenajdete jej...a pokud ano, bude Vám lhát." No, stejně tak by někdo mohl napsat: "Ukažte mi člověka, který se cítí dlouhodobě naplněn vírou v Boha! Nenajdete jej...a pokud ano, bude Vám lhát."
Jelitko
pane Lup
27. 12. 2010 14:57

presne jak rikate,ja jsem byla s tatinkem domluvena a on to dodrzel.Od nej vim dost z jejich strany a proto se na vse divam jinak i kdyz to vypada trochu nerealne.Ale tady slo hlavne o me,ja jsem chtela vedet jak dopadli rodice,ja jsem o to uhanela tatinka.Vzdy jsem rikala'"ty si umres a ja se tady smutkem zblaznim"! a tak jsme si to slibili a ja to prijala.On to stejne mel domluveno s jeho maminkou a i bratrem a nedokazal to prijmout.No proste kazdymu to nejde,ja nevim proc.
Morld
:-)
27. 12. 2010 11:52

víte ono je taky těžko vedecky ověřit něco co je vlastně tak elementární a bez váhy. Američané se poukoušeli o nějaké pokusy. Vážili tělo při smrti a pod.. Jenže si myslím, že v tomto případě nebudou mít ještě dlouho šanci. Duše a onen druhý přeh je podle mě zase jen hmotou. Jenže opačných polů. Možná antihmota.. Prostě duše v našich podmínkách má témeř nepatrnou hmotnost.
Ale musíte uznat, že se věda snaží. Nehledě na urychlovač:-) ten gariasovi také možná změní život. A vubec je lepší, když je potřeba dukaz! Podívejte se kolik zla bylo je spácháno nenaplněnými řečmi. Křižáci se neptali po důkazu, teroristi se po něm taky neptají. Pro globální pojetí je střídmej vědecký přístup to nejlepší.

jinak díky lupe stránky si přečtu velice rád..
lup
Nielen pre Garias,
27. 12. 2010 8:10

Tiež patrím do kategórie ľudí (ako aj pani Jelítko), ktorým bol omieľaný v škole materializmus, ateizmus. Ale v dospelosti som zažil niekoľko príhod ? doslova vymykajúcich sa „vedeckému poznaniu“. To ma presvedčilo o tom, že existuje aj niečo „medzi nebom a zemou“, čo jednoducho veda nedokáže vysvetliť. Jednoducho preto, že veda na to, aby sa vyjadrila, potrebuje niečo (zariadenie, prístroj) aby dokázala zmerať, odvážiť (v dávnejšej minulosti som sa o tom zmieňoval). Toto je jeden zo základných pilierov dnešnej vedy. Ďalší pilier je opakovanie experimentu za rovnakých podmienok, kdekoľvek a kedykoľvek s dosiahnutím rovnakého výsledku. Možno je to len stupeň poznania, kedy v "mene vedy" chceme všetko zmerať a odmietať, to čo sa prieči vede. Sú ale javy "medzi nebom a zemou", ktoré sa opakovať nedajú ? napríklad smrť niektorého z blízkych, ich rozlúčky alebo posmrtné návštevy. Nikdy vopred neviete, kedy sa niekto z blízkych poberie na onen svet, kedy sa vám mŕtvy ukáže,... Dohodnite sa napríklad so starými rodičmi, že keď opustia tento svet, zaručene vám dajú znamenie (prepáčte, nechcem byť cynický, ale nedokážem to inak po lopate napísať), či existuje život po smrti.
Pozn. pred niekoľkými rokmi som vytvoril so skutočných príbehov web stránku neuveritelne.szm.sk. Pozrite, prečítajte a pouvažujte, či si tieto príbehy stovky ľudí vymyslelo, alebo majú príbehy spoločné znaky.
S pozdravom LuP
garias
:D
26. 12. 2010 16:19

//A uz me nerikej,prosim,ze si to vymyslim,ja nejsem ten typ,neznas me...//

Nechcem byť krutý, ale reaguješ ako veriaci, kresťania. TO znamená, ako človek, ktorý si vymýšľa a keď mu to niekto povie, urazí sa. Pardon za úprimnosť. Ja ti predsa nechcem zle...nechcem aby si ľudia namýšľali niečo, čo neexistuje. Lebo najväčšia lož je sebaklam.
garias
po smrti?
26. 12. 2010 16:17

Myslím si, že po smrti budeš vidieť presne to, čo si videla a čo si teraz pamätáš z pred života.
Jelitko
garias
26. 12. 2010 15:21

ja te tedy necham na pokoji a nebudu ti to radeji vysvetlovat,jses asi jeden s tech co se jim tyto veci nemohou rikat.Je to zbytecne.Ja se neurazim,beru na vedomi,ze ma kazdy clovek pravo mit na vse svuj nazor.
Ale reknu ti jednu vec,jsou v zivote vyjimky ne?
Nejsme vsichni lidi stejne na ruzne veci vnimavi,takze ja proste takove veci zaznamenavam,muj otec tohle nedokazal,ale ja to od nej umim prijimat.Jeho telepaticke zpravy od nej prijimam dobre.Jeste bych se te chtela na neco zeptat.Jak ty si predstavujes co je po smrti,myslis konec,tma?Ja za sebe v tomto mam uplne jasno,a to diky rodicum.A uz me nerikej,prosim,ze si to vymyslim,ja nejsem ten typ,neznas me...
garias
neuraz sa prosím
26. 12. 2010 0:29

Neuraz sa, nemyslím to v zle. Už od narodenia som odolný voči myšlienkam, ktoré sa nedajú potvrdiť, dokázať. Skrátka keď mi niekto povie o niečom, čo si nedokážem overiť, som opatrný. Nechápem, ale prečo aj iní ľudia nezažívajú to čo ty a prečo nie niekto z mojich blízkych, alebo dokonca aj ja.

Stále si myslím, že si to iba namýšľaš.
Jelitko
ahoj
25. 12. 2010 18:23

me se libi jak to pan Morld "rozhrabl".
Pane garias,ja nerikam,ze nemate pravdu,Vy proste uvazujete vedecky a nedate na nejake nahodne zvasty,ano na Vasem miste bych taky tak uvazovala.Jenze,kdyz by se Vam stalo to co me,tak se to zacalo nejak ve me "sprajcovat"a nejak se to ve me zacalo otacet jinym smerem.Nejsem cvok,ale jsou veci,ktere si sama celkem nedovedu vysvetlit a prave proto jsem se octla zde,protoze ostatni lide by se me vysmali a tak jim takove veci ani rict nemuzu.Totiz to,co mi rodice telepaticky zdeli,me za par dni v realite potka a tak nemuzu jen tak delat,ze neexistuje neco dal a ze to nekdo neridi.Je videt,ze ani tady me nikdo neveri,takze me nezbyva nic jineho nez zavrit klapacku a nikomu nic nerikat,tak jako to delaji vsichni ostatni,co do toho nakoukli.V ocich ostatnich budeme cvoci.
Kdysi davno jsem taky patrila mezi ty,kteri by si zatukali na celo,kdyby pred nima nekdo neco takovyho povidal.Ja vas chapu.Jenze opravdu jsou veci na ktere nemuzete vzdy mit hmatatelny dukaz.
garias
Dám príklad
25. 12. 2010 7:27

Na príklade zo života vysvetlím, prečo treba uvažovať a nie hneď robiť svoje unáhlené závery.

Predstavte si, že vás niekto urazí, váš blízky priateľ. Vy sa naň môžete hneď uraziť a povedať si "Čo má toto znamenať? Nakoniec sa teda vyfarbil?". Môžete si ihneď urobiť svoj záver, alebo si niečo SVOJE domýšľať. Oba prípady však môžu byť zlé.
Ako urazený sa rozhodnete si ho už nevšímať, vylúčiť zo svojho života.

Po čase zistíte, že jeho priateľka umrela, jeho život sa rúti a on už stratil zmysel žiť. Preto vás aj urazil - neuniesol ťaživý pocit osudu. Rozhodne sa spáchať samovraždu - váš blízky priateľ umiera.

Je to dosť radikálny príklad, ale najlepšie ukazuje, že nebyť tvrdohlavým a nevidieť iba to prvé čo vám napadne, ste sa mohli dozvedieť viac a pokúsiť sa ho zachrániť.

NEVERTE iba svojim predstavám. Pocity sú jedny z najklamlivejších priateľov :D
garias
páčila sa mi
25. 12. 2010 7:18

Hrozne sa mi páčila veta "že červený trpaslík nebude navždy pohádkou:)" :D. Výborne to vystihuje, že človek objavuje aj veci, ktoré pred tým mohol kľudne pokladať za súčasť rozprávok.

Jedným za NAJväčších problémov človeka je jeho prehnaný pocit vzrušenia. Dochádza k nemu až do takej miery, že si človek začína vymýšľať isté veci. On dobre vie, že klame, ale jeho pocit udivenosti mu bráni priznať si realitu - "menej záživnejší" svet :D.

Takýto dôverčiví, a vymýšľajúci si svoje, ľudia mi strašne pripomínajú sekty. To v sektách sa vôbec nehľadá pravda, dôkazy, nebáda sa, ale hlavne nerozmýšľa zdravo. A len sa vymýšľajú podivnosti, ktoré majú jediný účel - vyvolať pocit vzrušenia.

My ale chceme pravdu, či nie?

Napríklad veta "Urcite kazdy z nas veri ve Stvoritele,protoze neni mozne,aby neco takoveho bylo bez nekoho kdo to ridi"...no nie každý verí na Stvoriteľa.
Jelitko si to myslí, pretože sama si nevie predstaviť tento svet bez Stvoriteľa.
A to je presne to o čom hovorím. Nedošlo ku zdravému zhodnoteniu, pripustenia aj neexistencie vyššej bytosti, ale hneď napísala, že to tu musel stvoriť Stvoriteľ. A prečo? Pretože ju takáto predstava iba viac očarúva.
Morld
:-)
25. 12. 2010 4:05

tak abych to tady uzavřel podle mě jste všichni blázni:D
Jelítko je podle mě... Mě osobně podobný typ člověka, který věří hlavně svému nitru. Ono to někdy zachází do lehké fantazie. Jenže tihle snílci a kreativní lidé-kteří produkují nové myšlenky(nečtou-je, neopakují, NESTUDUJÍ, prostě k nim přichází)paradoxně učinili lidstvo to čím je. Vědecké přístupy jsou sice hezké.. jenže přiznejme si ta blesková nejpokrokovější myšlenka prostě přijde od nikud, fantazie..? kdo ví odkud. Někdy stačí vidět:-) a pak už vám celý život mužu cpát co chcou...

Garias už se moc zkazil vědou.. proto ta kritika řekl bych:) jenže věda je zase jen omezená ulička, která stejně bez fantazie, vizí a snílků nikdy nepřežije... věda podle mě dokáže pouze rozvinout tvůrčí myšlenky:P tedy fantasmagoorii:-)proto říkám, že červený trpaslík nebude navždy pohádkou:)

No a marpefi... je jako muj pohled na svět před několika lety:-) řekl bych doslovně. Je to hodně zvláštní vidět člověka ve stejném komplexu ve, kterém jsem kdysi byl sám... Mnohdy pozoruju, že lidé, kteří se vydají za pravdou prochází velmi podobnými obdobíma. To je pro mě navýsost zvláštní poznatek:-)

Muj pohled je takovej, že je to veliký vtip na způsob matrixu:D dokonalejší defenice mě prostě nenapadá:D Podle mě jsme si bohem navzájem. Život to je imaginární projektor, který promítá na plátno jak bude vypadat film. Tedy nespoléhejte na bohy ani modly. Vy změníte cokoliv!! A není to citace the secrets:) je to aplikované žití- je to věc, která ke mě přišla odnikud ještě před filmem. A vědecky jsem si ji uvěřil. Tedy experimentem, který pro sebe opakuju stále. Když uvěříte v cizí sílu nějakého pána v bílem... potlačíte tím největší potenciál jaký vám byl jako živému dán..

Ale ono stejně, každý si tu pravdu nakonec najde.. když ne ted,. tak příště:-)
SoulLove
hh
25. 12. 2010 0:07

to nejdulezitejsi je koukat na veci pozitivne i kdyz se zdaj jako utrpeni tak jsou stejne vzdy k nejakymu dobru a jeste myslet a cinit jak verite ze je nejspravnejsi
SoulLove
hh
24. 12. 2010 23:50

no ja myslim ze pro kazdyho je smysl zivota stejnej vsichni se muzem chovat stejne je to nase svobodna vule jakou cestou pudem nekdo bude fandit zlu bude se tu asi furt rodit ale urcite prispeje k nejakemu zivotnimu systemu nekdo se bude jen povznaset vys a vys
Jelitko
pane
24. 12. 2010 20:20

kdybych si vymyslela,tak bych sem nechodila.Myslim,ze sem nechodi lhari,ale ti co neco zazili a nevi kde si promluvit o techto vecech,protoze ostatni na tyhle veci neumi odpovedet.
garias
pre Jelitko
24. 12. 2010 19:59

Iba jednu otázku mám na teba Jelitko: "Prečo si vymýšľaš? TO sa vážne až tak chceš iba ukľudňovať a nezaujíma ťa skutočný svet?"
Jelitko
smysl zivota
24. 12. 2010 19:39

Nas Stvoritel nas "nastartoval"na urcity zivotni smer a to kazdeho z nas nejakou jinou cestou a po te ceste jdeme ani nevime,ze ji urcil Stvoritel.Myslim ,ze nikoho znas nezavrhne,protoze my jsme jeho dilo a taky nas nechava sledovat svymi posly(andeli),myslim,ze by ses nemel prilis pachtit za nejakym smyslem zivota,protoze prave ho kazdy z nas proziva.Urcite kazdy z nas veri ve Stvoritele,protoze neni mozne,aby neco takoveho bylo bez nekoho kdo to ridi.Samo to nejde.Ja osobne,kdyz jsem byla v tvych letech jsem do toho nevidela a ani jsem se o to nezajimala,ale jak jsem ti jednou rikala,po odchodu rodicu jsem zazila neuveritelne veci a po techto dnech jsem se zmenila.Verim pevne,ze tento svet je rizeny.Jak odesli rodice videla jsem jak pro ne prisla osoba ktera vyzarovala svetlo a taky jejich nejblizsi pribuzni a to bez toho jestli se moje rodice v zivote modlili nebo verili nebo ne.Zajimave na tom bylo,ze jsem to vedela do predu a to i pul roku.POslal me to asi otec,ze jsem od nej videla odejit mamku a to se stalo az potom,tim chci rict,ze svet je rizeny ale my si zijem dal a nic nevime,oni z jeji strany vedi vice.Nikdy jsem nemela prestavu ze vubec neco po smrti existuje.Byli jsme vychovavani v materialismu,ale to nas moc neohrozilo.kdo veri tak veri a nic ho v tom nepresvedci.
Ja ti neberu v zadnem pripade tvoje presvedceni a nelibi se mi,ze nekteri lide se ti treba vysmivaji,me se libi,ze veris a jses presvedcen o spravne ceste.Ale uvedom si,ze nemusi vse v Bibli byt pravda,prece jenom ji napsali lide a ti chybuji.Zij slusne,mej v sobe dobro i k ostatnim a nemusis mit strach ze neco pokazis.Predstav si,kolik je na svete nabozenstvi,to jako podle tebe ostatni budou po smrti zavrzeni?To si spis mysli i ti ostatni treba o tobe,ze jses krestan.Takze jak budes premyslet o techto lidech?Kam se dostanou tito?
Smysl zivota poznas az sam odejdes z tohoto sveta a tak se stim porat netrap.Ja myslim,ze nas pobyt tady je k dozrani duse a ta dozraje kazdymu v jinem veku...
garias
Zmysel života
23. 12. 2010 17:38

Zmyslom rádia je aby hralo, auta aby išlo, lietadla aby letelo - no a zmysel života je aby ŽILO.

Ako žilo? To už je iná otázka. :)