Články

Záhady a tajemno

Vampyrismus - (komentáře)

Pagi
Roman P
1. 04. 2011 9:37

Pan Zbyněk P. je podlě me velice studovaný člověk, už podle textů a systému jak píše. Určitě je z velké části Materialista - neuvidí neuvěří (beru celkově záhady) Vampyrismus je podle mě dosti přehnán, ale musíme brát v úvahu, že co je psáno není dáno. Je hodně znamení o Vampyrismu a osobně bych mu irád věřil, ale zatím NE.
Ale zbytečně se tady hádáte co se kdysi odehrávalo v církvy. Jaký byl důvod systematického vraždění. (nejspíš opravdu jen proto aby lidé byli poslušní).

Pro Zbyněk P.:
Člověk má opravdu právo věřit v co chce a nemusíte mu to dávat tak silně najevo. Teď jste klidně mohl i někoho pro koho to byl koníček dosti zaskočit a zkazit všechno v co věřil o Vampyrismu. Každý jsme prostě nějaký. Že nedokáže uvažovat jako Vy neznamená, že je nějak jiný.
Ale musím říct, že Vás obdivuji, že jste napsal tyto řádky mezi "věřící". Kritika musela samozřejmě přijít. Jinak hodně úspěchů a hezký den.
Zbyněk P
Pro daiterr-a
1. 04. 2011 9:24

Vážený kolego, mám pár věcí, na které je třeba reagovat, a uvést věci na pravou míru.
1.) V žádném případě se nechci stavět do pozice, či role brouka Pytlíka, který všude byl a všechno zná. I já sám mám plno "bílých míst a oblastí", do kterých má maličkost ještě ani nevkročila, natož, aby z nich měla nějaké poznatky. Z tohoto důvodu se proto k určitým problematikám nevyjadřuji, a nebo když, tak jen okrajově. Z jednoho magického zákona vyplývá (a mám to již pěkně ošahané a ověřené), že člověk nepřekročí svůj stín, nebo-li jasně řečeno: "Potká jen to, co je v něm samotném. Nic více! Na základě takto položeného faktu je tudíž pradva ta, že pisatel, resp. předkladatel toho článku, nemá v sobě tuto oblast ještě vyřešenu a ukončenu, a že tudíž ho tato oblast ještě "provokuje" a oslovuje. Až v sobě tuto oblast vyřeší, tak potom ho taková témata již nebudou evokovat, a přejde je.
2.) Článek sám o sobě není špatný. Jen jeho forma byla ne-dobře zvolená. Aby mi bylo rozuměno: například: kdyby hned v úvodě bylonapsáno, že se předkládá článek na uvědomění si, čím lidstvo muselo projít či zažít, a jaké to mělo na něj (na to lidstvo) dopady,tak potom bych uznale pobrukoval a chválil.Ale bohužel, nestalo se tak.
3.) Souhlasím s Vámi v tom, že každý věří v něco jiného, tedy v něco, co je pro něho v současné chvíli nejdůležitější pro jeho vnitřní vývoj. S tím zcela souhlasím, a v žádném případě to nechci a ani nemohu nikomu odepírat.
4.) Co se duchovní úrovně týče, tak tato oblast je trochu složitější. Mé přesvědčení je takové, že všichni ti, kteří našli odvahu se zde projevit, obětovali tím svůj čas, náladu, tak v mých očích jsou již pokročilými, neboť již to, že něco napsali znamená, že se o danou problematiku "Duchovna", či "Duchovní cesty" (tedy udělat něco se sebou samotnými aby byli lepšími a ryzejšími)tedy již nějakou dobu zajímají, a mají potřebu se dále očišťovat. To je přece překrásné. Ano, souhlasím též s Vámi v tom, že se nikdo nemá zatracovat. A také tak činím. A napíši-li někdy nějaký ostřejší vstup, tak nikdy není mým úmyslem či cílem někoho odstavit, vyčlenit, izolovat, či ponížit z kolektivu. Toho jsem dalek.
Je ale také pravda ta, a to by si měl každý jasně uvědomovat, že každý (začátečník, ale i pokročilý), má také své povinnosti vůči sama sobě, a také vůči ostatním. Tím mám na mysli to, že se zodpovědněji staví ke všemu co vykonává, co napíše, co myslí, atd. Toť zatím vše. Přeji hezký den. Zbyněk P.
daiterr
-
31. 03. 2011 21:26

Článek vidím spíše tak, že zde je vypsáno spousta zarchivovaných zajímavostí o této "upírské" problematice. Autor článku chtěl spíše poukázat na to, že i my máme v tomto okruhu dost bohatou minulost.

Dokonce Bram Stoker psal svého Draculu částečně inspirován také podle "upíří princezny z Krumlova" - Eleonory Amálie von Schwarzenberg. Sheridan Le Fanu v jedné ze svých povídek připomíná, že v našich končinách upíři žili a také i mnozí jiní spisovatelé se nechali zdejšími luhami a háji v tomto inspirovat.

Každopádně si nemyslím, že by pisatel článku zrovna v toto věřil. Spíše to dal zde jako zajímavost. Ovšem jak už zde správně bylo podotknuto - člověk má právo věřit, čemu chce. Sice se může zdát, že "věři v blbosti, protože..." jenže to je právě ten omyl - každý z nás věří právě tomu, čemu nyní věřit potřebuje a je to z nějakého důvodu.

Náhody neexistují. Každému to "jeho věření něčemu a v něco" má dát nějaké ponaučení, lekci, zkušenost. Pokud by kdokoliv z nás neměl dané věci věřit, pak by s klidem akceptoval "rozumnější názor" a bylo by to. Ale takhle se hra na Zemi neraje. Takže i když se to nezdá, tak vše má svůj skrytý účel, který se projeví až časem.

Dám takový bizarní příklad - představte si, že někdo bude vážně na tyto upíry věřit. To jej přivede až k tomu, že pojede prozkoumat nějakou tu lokalitu a právě díky tomu objeví něco, co bude mít pro lidi velký význam. Samozřejmě, že to nebude upír (i když ani tady se nikdy nemá tvrdit "nikdy"..), ale může to být objevení kusu historie naší země. Ale kdyby nevěřil na "upíry", tak by tam nikdy nejel zkoumat a vše by zůstalo neobjeveno. Takže si myslím, že je opravdu lepší nechat lidi, ať věří tomu, čemu právě te´d věřit potřebují..

O duchovnosti lidí zde a nejenom zde - každý z lidí má svou duchovní úroven a díky tomu může každého něčím obohatit. Takže, prosím, nezatracovat ani ty "duchovně nevyspělé", protože ač se tak můžou jevit, není tomu tak. Právě tito lidé často mnohdy dokážou velice překvapit svými názory a poučit ty "duchovně vyspělé" jedince.

To, co se z našeho pohledu může jevit jako "ztráta času", nebo "vracení se zpět", či "zakrňování" - to je jen výhradně náš pohled na tohoto člověka a nemůžeme tušit, co mu toto přinese a co díky tomuto bude nucen pochopit a posune se tak dál ve vývoji.

Myslím, že každý z nás máme v sobě jistou hranici, pro kterou bychom se naopak mohli zdát jiným jako "zakrnělí", takže je dobré "nechat řeku plynout" a nejít proti proudu.
Zbyněk P
Pro PáPápůlnoci
31. 03. 2011 19:04

Jsem velice šťasten nad tím, že má slova a mé názory měly na Vás takový vřelý a libý účinek. To jsem ani neočekával. Nicméně, zůstaňte si klidně ve své bizardní ulitě i s přehršle zastaralými a překonanými poznatky; klidně si nechejte celý svůj drahocenný život vykládat překonané a jedovaté nesmysly, které Vám pouze zaneřádí a přiotráví Vaše nitro. Záhy však poznáte, že namísto, aby jste kráčel výše po duchovní cestě, tak budete pouze krnět a vracet se zpět. Je-li to ale Vaše vůle, tak budiž! Staněž se! Jsem zcela přesvědčen o tom (a pevně věřím, že nejenom Vy, ale všichni zdejší diskutující), že nechtějí býti farizeji v tom směru, že si něco přečtou (nějakou tu "stupidoúvahu", pomyslí si něco o zaoblené spodní části našeho těla, ale přesto své názory poctivě nevysloví veřejně, a jenom mlčky přihlíží a tolerují to. Já nechci býti takovým farizejem a proto se nahlas ozývám. Podotýkám, že mé názory nikomu nevnucuji, ani násilím, tak ani jinou formou. Pouze uvádím své postřehy, své názory. A VY zase máte možnost se třeba opět energeticky ozvat, a pln hněvu, nasranosti či nenávisti zareagovat! Vždyť je to diskuse! No, není to překrásné, takto si dopisovat????
Doposud jsem měl za to, že ti, kteří zde mají chuť, čas a náladu diskutovat, tak jsou duchovně pokročilí (a mají také zájem tříbit své úvahy a myšlenky), a tudíž že jsou schopni přijímat i poznatky, které zase tak stádními nejsou. Podle mne je opravdu velmi důležité tříbit svou mysl, své myšlenky či názory, a ty, které jsou již přežité a zastaralé, tak vyloučit z toho důvodu, aby se naše mysl nenabalovala nesmyslama, ale hlavně proto, aby nás neotravovaly - a to doslovně. Přece chceme všichni jíti cestou duchovního pokroku, tak proč se nechávat přiotravovat něčím, co je již dávno za zenitem a je to již přežité. Problémy s vampýry, upíry, aj. byly aktuální v řešení v době temna, dnes již ne. Sám jste mi psal, že jste nikdy něco takového osobně nepotkal. Vidíte, tak proč si chcete zaneřáďovat svou mysl něčím, co je dávno již mimo. Tyto entity potkáte jedině tak na filmovém plátně, či v představách některých zvláštních lidí. Jinak ne! Přeji hezký den. Zbyněk P.
PaPaMidnight
Zbyněk
31. 03. 2011 14:30

musel jsem se zaregistrovat protože mě pane Zbyňku váš názor naprosto pobouřil každý člověk má totiž právo věřit čemu chce i kddyby věřil že v telefoních kabelech žijí trpaslíci co nosí jednotlivá slova tam a zpět je to věc jen toho člověka a pak další věc neexistuje důkaz o existenci upírů ale to tím pádem znamená že nevlastníte ani jediný rozumný argument který by mohl jejich existenci naprosto vylučit. Sám jsem se s jiným než energetickým a astrálním upírem nesetkal ale přesto nikomu zarputile netvrdím že neexistují. To že není něco vidět neznamená že to neexistuje a to se netýká jen vampyrismu ale i všeho ostatního a pokud nevěříte v existenci čehokoli nad chápáním člověka tak s vámy rád uspořádám seanci a přesvědčíte se na vlastní oči
Zbyněk P
Pro Prokopios
31. 03. 2011 12:48

Velice Vám děkuji za Vaši reakci. Bojím se ale toho, že asi nemáte pravdu co se týše oblasti "čarodějnic versus doba temna". Konkrétní případ: viz naše dějiny a jinde! I ten Váš příklad, který uvádíte, je založen na tom, že primární impuls vzešel z církve a jejím zkostnatělým učením. Neboť církev nemohla, a také ani nechtěla, přijmouti "moderní" názory a dovednosti. Vždy potřebovala a vyžadovala jen a jen obyčejné stádo lidí, kteří ji budou poslouchat a platit ji za vše. To, že takové jednostranné a nepokrokové názory církve měly dopad i na nevyvážené, rozpolcené a nevyzrálé šlechtice (kteří byli a žili ve velice úzkém spojení s církví - jinak by ani nemohli býti šlechticem), tak to vůbec nezbavuje církev její viny a záměru zlikvidovat tzv. tehdejší pokrokové lidi. A vezmu-li v úvahu také to, že dříve lidské stádo nebylo znalostně na výši, tak z toho jednoznačně vyplývá fakt, že právě čarodějnice, mágové, aj. byli, oproti tomu stádu, velice pokrokoví. Ano, byli pokrokoví, ale byli tím pádem také pro církev a vládnoucí vrstvu nepohodlní, a bylo nutné je tedy zlikvidovat (tak se to jevilo v očích církve a některých rodových šlechticů). A buďte si jist(a), že z toho obě spolčené strany (církev a také trochu šlechta) měla obrovské výhody a majetkové zisky. Bohužel, v dnešní době se odehrává to samé, pouze s tím rozdílem, že se již pokrokoví lidé neupalují, ale zavírají se do věznic, do koncentráků (pracovní tábory - viz USA), či se rovnou střelí do hlavy, či se otráví. Z toho tudíž lze vyvodit jednoduchý a jednoznačný závěr, který zní:"Pokrokoví lidé budou vždy nepříjemným trnem v oku každé vlády, každé církvi či jakékoliv společnosti.
Vidím, že jste krásně rozohněn(-a) mým vstupem. A to je překrásné! Má to jen jednu malou vadu, a to, že stavíte vše na hlavu a do krajních extrémů. Proč plyn, proč oheň, či žalář ???? Přeci zde pouze diskutujeme. A to, že napíši, že je třeba, aby se někteří jakoby umlčovali, tak jen proto, aby nerozšiřovali nesmyslnou paniku, a aby se nad daným problémem zamysleli, aby použili svou hlavu, kde předpokládám, že mají svůj osobní lidský rozum v ní. Nebo jste snad zastáncem toho, aby ta hlava (s oním mozkem) sloužila jen a jen pro klobouk či rádionku ? Jak již několikrát uvádím :"Žijeme v 21.století, a tudíž myšlenkové pochody a názory by měly podle toho také vypadat!" Přeji hezký den. Zbyněk P.
Zbyněk P
Reakce
31. 03. 2011 11:45

Atlantis-i a Dolkar-e
V žádném případě neodsuzuji dobu temna, či jiné dřívější údobí. Tato vývojová období beru jako něco, z čeho bychom se měli vždy poučit a vyvodit z toho to podstatné a důležité, co nám umožní postoupit o několik kroků dál v našem vývoji.
A jestliže víme, že žádní vampýři, upíři, aj. podobné entity nejsou (tedy v té podobě, jak se předkládají a čím se živí), potom, neustálé otevírání a předkládání takovéto problematiky je podle mne zcela nevhodné a škodlivé pro lidskou masu. Neboť se tím otevírá JAKOBY možnost, že tyto entity stále existují, a že tudíž hrozí lidem nějaké nebezpečí. A to není vůbec pravda ! Proto jsem zvolil takový ostrý závěr v tom mém prvním vstupu. Z mé strany není vůbec zájem o to, abych někomu něco vnucoval. Vím, že každý z nás je jiným, ale to přece neznamená to, že někdo může svým nevhodným postojem mystifikovat ostatní. Musí býti "napomenut" (obrazně pouze řečeno), že takové věci se nedělají. Ano, dřívější lidé neměli možnost se rozumově vyvíjet, a tudíž věřili na takové nesmysly, neboť si to nedovedli vůbec vysvětlit. Ale dnes je přece již jiná doba!
A pokud je mi známo ze svého duchovního studia, tak takové entity vůbec NEEXISTUJÍ v reálném životě (tedy v takové podobě jak byly popsány a předloženy), neboť tyto a podobné entity se vyskytují POUZE V NÁS SAMOTNÝCH a to ve formě určitých "negativních vlastností"! Nicméně, pro každého z nás představuje pojem "negativní vlastnosti" vždy něco jiného. A to všichni víme. Ano, mám snahu akceptovat názory ostatních, ovšem za předpokladu, že to nejsou - promiňte mi - nesmysly. Přeji hezký den. Zbyněk P.
prokopios
to Zbyněk P.
31. 03. 2011 11:40

O historii toho moc nevíte, ono je rozšířeným omylem ,že čarodějnice upalovala církev. Bohudík tomu tak nebylo. Naopak církev povětšinou se snažila brzdit různé nedostudované právníky, zaměstnané šlechtou, kteří upalovali. Třeba pověstná španělská ikvizice neměla s církví nic společného. Naopak ji španělský král založil sám, jelikož se mu zdálo ,že církevní inkvizitoři jsou přílíš meccí a většinu obžalovávaných netrestají. Proto najmul zběhlé mnichy, různý úchyly a vytvořil tak jednu z nejkrutějších organizací v dějinách Evropy.
a mimochodem-o co se vy od invizitrů lišíte, když voláte po "umlčování" těch, kteří mají jiný názor? Jak by se umlčovalo? Plynem? Ohněm? Nebo by stačil doživotní žalář?
Atlantis
re Zbyněk
31. 03. 2011 8:13

Zbyňku, tvůj názor beru, vždyť od toho jsou komentáře.
Avšak - odsuzuješ dobu temna a jedním dechem říkáš, že takoví, kteří tohle šíří, by měli být umlčeni.
K tomu netřeba další komentář, ale zamyšlení. Je v tom jisté varování...
x-man
typické upíří znaky
30. 03. 2011 23:06

Výše popsané upíří znaky jsou rozšířený omyl. Tohle si vymyslel Bram Stoker a někteří další autoři. Upíři totiž původně, podle některých starších zdrojů, vypadali jako naprosto normální lidé (tedy bez špičatých zubů a uší) a na první pohled se od ostatních lidí ničím neodlišovali.
Dolkar
30. 03. 2011 22:47

Pane Zbynku P, reakce to byla opravdu o neco tvrdsi, nez je zvykem. Snazte se brat takoveto clanky ne jako snahu nekoho vam svuj nazor vnutit, nybrz jako jakysi zdroj informaci, myslenku, kterou je treba si prebrat, popripade ji prijmout a privlastnit si ji. Chapu, ze mate vlastni nazor a vice mene s vami i souhlasim, ale, jak casto rikam, naucte se vice respektovat nazor druhych a naopak jim nepodsunovat ten svuj.
Zkuste se vzit do jakesi treti strany, neovlivnene zadnymi predsudky, do jakesi prazdne "duse". Prectete si znovu vas prispevek, zvlaste posledni dva odstavce. Je tam krasne videt vas vztah k svym nazorum a nazorum tech druhych.
Mozna se mylim a toto je pouze vas zpusob vyjadreni vasich myslenek a ona pobourenost vyskytujici se ve vasi reakci neni primo adresovana lidem, kteri zastavaji pouze odlisny nazor.
Zbyněk P
Reakce
29. 03. 2011 15:35

Vážený, po přečtení Vašeho článku o "Vampyrismu" jsem si s hrůzou uvědomil, že ač máme již 21.stol. (tedy doba, kdy by již lidé měli býti rozumnějšími bytostmi), tak lidé zůstávají i nadále stejně naivními, hloupými a až blbými, vystrašenými a bojácnými tvory, nemaje či neznajíc vlastního úsudku, či vlastního rozumu, natož svého logického úsudku. Vzpomeňme namátkově na nejznámější olbří zvěrstvo:"Upalování čarodějnic", ale i také na to, proč se vůbec taková kolektivní vlna nenávisti a zášti vyskytla, a kdo z toho měl největší zisk. Ano, byla to jako obvykle naše "milovaná" církev, a někdy i tehdejší vládní rodová vrstva, úzce spojená s církví. A k tomu všemu je nutné přiřadit i hloupost a blbost tehdejších lidí, kteří nemajíc žádného vzdělání, a bojíce se o svůj život (a snad nějaký ten majetek), byli ihned posraní strachem, když si jejich soused prdnul do "cis" tóniny, a ne do "as" tóniny, jak bylo naučené a zvykem. A už to hlásili církvi při zpovědích.
Připadá mi to, jako by i dnes měl někdo obrovský zájem stále lidi strašit, vnucovat jim své dementní a zcestné představy a názory, aby z toho něco vyzískal. Ach bože, kdy již lidem zatřeseš tak silně jejich hlavama, aby již konečně procitli a uvědomili si, že již není doba temna.......
Vážený kolego, Vámi předložené údaje o Vampyrismu jsou vskutku jen "bezceným" brakem a výplodem chorého mozku (promiňte mi ten můj ostrý a nesmlouvavý postoj),i když je to úředně orazítkováno. Předložím Vám pár mých poznatků-případů, které nemají nic s vampýrismem co dočinění, ale přesto by to mohlo mnoho lidí svádět právě k takové dementní úvaze. Takže:
a) v jedné vesnici poblíž Tišnova mají obrovský problém, a to ten, že mrtvoly dávané do země, tak nehnijí, a ani se nerozkládají b) tehdejší zločinci - měli svázané ruce za zády, a pak se jim ještě utínala hlava. Co myslíte, kam a jak byli takoví lidé pohřbívání? V žádném případě nebyli pohřbíváni na normální hřbitov mezi "slušné" křesťany, mezi tzv. "úctyhodné občany", a také si nedávali práci jim hlavu upevňovat k tělu. c) jakmile se narodilo dítě, či dospělo to dítě do dospělce, a byl něčím odližným od ostatních, tedy od tehdejšího lidského stáda, tak jej tamní lidé nepřijali mezi sebe a vyloučili jej ze svého kolektivu, a nakonec ho i popravili.
Vážený pane, takových případů je haldy, a přitom to nemá nic společného s vympýrismem.
Ano, souhlkasím s Vámi jedině v tom, že dnes vskutku máme tzv. "moderní upíry", kteří se ale neživí krví, či masem, ale vysávají z nás naši drahocennou energii !! A takové upíry je vskutku velmi snadné detekovat a vyhýbat se jim.
Ještě jednou se Vám omlouvánm za svou tvrdost a mou ostrou reakci, ale je vskutku již třeba, aby takoví lidé, kteří si libují v podobných nesmyslech a rozšiřují je mezi lid, tak aby byli konečně umlčeni, aspoň do té doby, než-li začnou používat svůj selský rozum a logické uvažování. Přeji hezký den. Zbyněk P.