Články

Videa

Malá babička - poselství pro rok 2011 - (komentáře)

daiterr
-
6. 04. 2011 11:53

Peter, svým způsobem máš pravdu - je to převzato hlavně z internetu, ale prošel jsem si dost zdrojů, než jsem si dovolil to napsat. Jednak ty předky zřejmě vážně nemá, pak také v oné rezervaci, kterou ona zmiňuje, že je "jejich mluvčí" - o ní nic nevědí a také jsou známy její "podnikatelské" aktivity.

Takže i když převzato z netu, tak přesto z mnoha zdrojů. Pokud by tyto zdroje od sebe opisovaly za účelem očernění dané osoby, pak je mi to samozřejmě líto, ale myslím si v tomto případě, že ona mladá dáma opravdu měla původně záměr toto využít ke svému prospěchu. Což ovšem nijak neubírá na síle jejích slov. Akorát v budoucnu bude nucena přiznat pravdu k výše zmíněným připomínkám, ale to ji fakt lidi za to hlavu neutrhnou. Každý přece nějak začínal. I ten Vilém Brána prodával Vokna dřív, než vůbec byl napsán první řádek programu a jak je to dnes nejrozšířenější systém "oP

Každopádně pokud víš více informací o dané osobě a můžeš toto vše uvést na pravou míru, pak budu jedině rád. Klidně je možné, že jsem mohl naběhnou očerňující masáži a nepoznal to i přes mnohé zdroje. A máš pravdu - asi není dobré tvrdit, zda je někdo, či není oprávněn", pokud on sám nevnese světlo do tohoto případu.

K té nalejvárně - už jsem pár podobných videí viděl a je to svým způsobem fakt "nalejvárna", i když - proč to nepřiznat - taková vcelku příjemná. Možná ale, že jak už "jedu tu svou vlastní lajnu", tak jsem přecitlivělý na cokoliv, co zavání "jakýmkoliv vnucováním" - to můžu brát takhle. To je můj osobní postoj a jistě si k tomu zaujme každý postoj naopak svůj.
Peter
-
6. 04. 2011 11:30

Dík za vyčerpávající komentář od daiterra, v mnohém to vidím stejně až na to, o čem se nyní zmíním.

Já bych se neodvážil tvrdit, jestli ona žena má nebo nemá indiánské předky a jestli je oprávněna mluvit za indiány z prostého důvodu, že to nevím. Daiterr evidentně vychází z internetu, kde se to na nějaké stránce dočetl (jeden člověk to nejspíš napsal v nějakém blogu a pak se to lavinovitě kopíruje). To ale není ta pravda, kterou hledáme, pouze opisujeme názor jeden od druhého.
Slouží jí to jako základ k pořádnému byznysu? Ani to nemohu vyvrátit ani potvrdit, proto bych netvrdil ani jedno.

Daiter použil slovo nalejvárna ve vztahu k videu podle Grushe. Zkuste si pohledat za pár týdnů na internetu, až se bude kopírovat článek, že toto slovo půjde společně s videem a jistě budou mnozí tvrdit, že je to pravda, protože se to všude píše...

Jen chci ukázat, že soudit bychom neměli na základě ničeho..
daiterr
-
6. 04. 2011 9:59

Pár faktů k "babičce" - nemá žádné indiánské předky a už vůbec není oprávněna "mluvit za všechny indiány", takže toto vše jí posloužilo jako základ pořádného byznysu. To je jedna stránka věci..

Ta druhá stránka - i když si sem tam ve svých "projevech" protiřečí, přesto všechno (i to výše uvedené) dělá kupodivu dost záslužnou práci. Ptáte se jistě, jak teda, když dle výše popsaného je to vlastně svým způsobem "podvodnice"?

Ono je to totiž tak - v našem světě dnes a denně postupně zabředáváme do mediálních sraček "hororového a násilného stylu", kdy nejmenované stanice se předhánějí, jak co nejlépe vylíčit různé hrůzy co nejrealističtěji a tím si zajistit sledovanost již tak otupělé generace lidí.

Osobně se domnívám, že toto mediální jednostranné šílenství je záměrné. Někdo zřejmě potřebuje lidstvo udržet v permanentním stavu otupělosti a bezvýchodnosti. To, že takový stav pak odpovídá i tomu, co dotyční lidé vysílají do okolí - nemusím snad ani připomínat.

No a najednou se objeví jakási "babička", která (byť si pomůže k medializaci jak umí) do té myšlenkové temnoty vnese trochu toho jasného světla, kdy si lidé začnou uvědomovat, že přece jen by mohli být "těmi hybateli reality v tom dobrém smyslu", takže i když svým způsobem je to jasná nelejvárna, tak i přesto je jednou z mála těch, co alespoň u lidí vzbudí pocit "možného krásného příští", pokud teda si uvědomí, že každý člověk, když bude myslet pozitivně, dokáže pro budoucnost divy.

Kdysi dávno, za "totáče", mi lezlo sakramentsky na nervy takové to - "splnili plán na 150 procent".. nebo: "Sedlák od Chlumce splnil kvótu v naturáliích..." atd. atd. Tehdy se všecko "zpozitivňovalo" tak, až to hezké nebylo. Jenže dnes, přiznám se, už mi ta "pozitivita" chybí. Nemyslím tím "jasné lepší zítřky ve jménu Sojúzu něrušímeho", ale prostě nějaká pozitivita..

Dnes, na co se koukneme, vyloženě vyzařuje negativitu. Jdete mezi lidi a ti jsou uspěchaní, uštvaní, zasmušilí, nasraní.. Jdete na úřady a úřednice otrávené, naštvané, nevstřícné.. V našem státě za cenu "alespoň nějakého výdělku" dělají lidi práci, která je jejich otrokářským jhem - ta práce je totiž nebaví.. Ve skutečnosti tuto práci někteří i nenávidí a dělají ji jen pro "monetární hodnotu".. Není mnoho lidí v Česku, co by řekli, že dělají přesně to, co je baví.. K tomu si vemte naše posrance tam nahoře a jejich mafiózní chování + očividné pohrdání tím lidem dělným "tam dole" + ještě k tomu přidejte ono negativní mediální šílenství a rázem je jasné, jak moc tady chybí už cokoliv pozitivního.

Ty malé zbytky pozitivity, co lidé ještě mají, tak si nechávají výhradně pro rodinu a své blízké. Pozitivity je dnes jako šafránu.. Takže díky za každou takovou "nalejvárnovou byznysmenskou babičku", protože pozitivita v jakémkoliv podání nám jen prospěje. To, že ona mladá dáma si časem bude muset některé resty odčinit - to už je její osudová cesta. Ale nyní a teď je důležité, že vnáší jakés takés světlo do temnoty, za což jí patří dík.

K poselství "babičky" jako celku - když vyloženě pomineme některé její protimluvy, přehnanost některých věcí a také onen nalejvárnový styl, pak si uvědomíme, že její "poselství" v nás kupodivu rozdmýchá náš podvědomý plamínek něčeho, co máme každý v sobě dávno skryté - je to intuice našeho vyššího "já", která dávno ví, co má dělat a jak to má dělat. Jen je prozatím uzemněna a umlčena právě tím negativismem všude okolo nás.

Ti, co tuto negativitu neustále rozdmýchávají, dobře vědí, jaká silná síla je skryta v každém člověku. No a "babička" je jedna z těch lidí, které pomáhají onen plamínek znovu zažehnout. Takže video od ní bych doporučil něco jako "balzám na otupělou duši" a nebrat to doslova vážně. Chce to trochu nadhledu. Stačí mít z toho videa ten krásný pocit, "že jsme silní a dokážeme mnohé měnit" a zbytek už ukáže budoucnost sama.

Naše Země a celý vesmír se nachází v takzvané "zóně vyváženosti", takže vše postupně je přetvářeno tak, aby byla rovnováha. Z tohoto pohledu je zřejmé, že nelze nekonečně lidi vést k negativitě, ale vše bude přetvořeno do rovnovážného stavu. Čím více negativity a průserů, tím více se lidi budou probouzet a žádat pozitivní věci. Vše má svůj čas..
Ahymaras
Nádhera
5. 04. 2011 22:28

Myslím si že všichni vědí o co se jedná je to moc hezky řečeno, všichni jsme vyvolení k velkým činům.
Miriam
-
5. 04. 2011 17:23

Úžasné, kdyby se alespoň z části lidi řídili těmito radami.. Jinak hodnotím video velmi kladně, je úplně jedno kdo ta žena je, ale o čem hovoří (samozřejmě ne všichni z nás chtějí lásku a mír).
Grush
Nu shlédl jsem
5. 04. 2011 16:46

a zařadil bych jako demonstrační materiál do kurzu "Jak se dělá nalejvárna". A mimochodem, má v tom maličko chaos milá babička, jednou tvrdí že jsme si vybrali svůj pobyt teď a tady, a pak zas tvrdí že jsme byli vybráni... že máme krystaly zahodit do vody a pak zas že je máme nosit... no ne že by to něco na celém dojmu změnilo...