Články

Kontakty se záhrobím

Duchy raději nevyvolávejte - (komentáře)

Jarda
Napadení v praxi
7. 05. 2011 23:39

Vzpomněl jsem si ještě, že jsem četl jeden příspěvek na fóru, který občas navštěvuju. Šlo o posednutí, který dle tohoto článku dosahuje posledního stádia. Odkaz zde: http://forum.astralni-cestovani.org/viewtopic.php?f=20&t=796

Článek tak nějak odpovídá tomu příspěvku na foru
Jarda
re: ar_649
7. 05. 2011 23:21

Já myslím že to trochu zohlednil... Psal, že hmota působí pouze na hmotu a na jemnější sféry nemá vliv, s čímž souhlasím. Jenomže snad na každou hmotu je navázaná i energie jemnější a to je třeba ten program v amuletu jak jsi psal. Já jsem názoru že posloupnost působení je takováto: Absolutno/akáša/universum >> vlastní individualita >> mentální sféra >> emocionální >> astrální >> zhuštěná astrální(např. energ. tělo člověka) >> hmotná/fyzická

celkem tedy 7 a máme 7 těl (existují i další dělení s jinými počty) No a ta jemnější sféra ovlivňuje tu hutnější sféru, ale opačně je to problém. Jsme ten kdo myslí nikoliv to co myslíme. Naše mysl umí měnit všechny sféry který jsou pod ní, ale ty vyšší měnit neumí. Naše myšlení mění náladu, mění naše zdraví i energii v těle. Co se týče chemického ovlivnění nálady tak tu ovlivňuje energetická část stravy... např. čokoláda lepší náladu, je v ní kakao a na to svítí sluníčko, který tomu dodává tu energii.

Článek se mi líbil a hodnotím ho jako výborný a kvalitní, akorát ještě se mi tam nezdála jedna věc. Což byla ta symbolika. Autor jako důvod proč to funguje uvádí pouze sugesci, to sice ano, ale nesouhlasím. Častým když něco provádíme, tak si dopomáháme nějakým gestem nebo symbolikou která má podpořit tu aktivitu. Častým opakováním toho gesta vznikne napojení a už není třeba tolika úsilí a má to stejný efekt, až nakonec stačí provést pouze gesto a úkon se provede sám o sobě.
ar_649
Amulety
5. 05. 2011 17:21

Není amulet jako amulet. Autor zřejmě nerozlišil mezi kusem hmoty a nosičem informací. Co třeba amulet, který si sám očistím a pomocí PSI energie vytvořím konstrukt, který umístím do amuletu? Takový amulet bude fungovat i u jiných lidí a ani jim není třeba říkat, jakou má moc. Z tohoto důvodu není radno jen tak přijímat "dary" od jiných lidí, obzvlášť těch, co ví co dělají.