Články

Zajímavosti

Spinování vody - (komentáře)

garias
...
16. 08. 2011 20:42

Teoreticky to možné je. Podľa mňa určite nejako ovplyvňuje vodu, keďže každá častica vysiela nejaké polia. Ale sú tu dva problémy:
Za prvé: Prečo by mali tie dlane ovplyvňovať vodu zrovna kladne
Za druhé: Aj voda by mala vplývať na ruky človeka a prakticky sa to týka všetkých vecí okolo ľudí. Napríklad aj rukavíc.

Proste táto teória spinovania moc nesedí. My nevieme presne čo sú to elektróny a vôbec energia samotná. A taktiež nevieme čo znamená "lepšia voda" pre nás a čo horšia z hľadiska tých častíc.
Dana P.
hmmmm
16. 08. 2011 10:06

no dyť. Jesliže energie, která proudí mezi dlaněmi je, co jsem někde četla, i měřitelná, proč by nemohla ovlivnit i vlastnosti vody mezi nimi?
garias
Dana
11. 08. 2011 22:50

Každé teleso takto vyžaruje energie. Ako neživá hmota tak aj živé systémy.
garias
...
11. 08. 2011 22:49

kules mohol by si to sem dať ako článok s videom, tu sa mi to lepšie a pohodlnejšie vôbec pozerá :D
Dana P.
gariasi
11. 08. 2011 22:47

ty se fakt dej do toho spolku Sisyfos, z tebe tam budou mít radost...
Souhlasíš aspoň s tím, že lidská bytost je cca ze 70 % voda a právě díky její vodivosti může fungovat jako "anténa" a přijímat i vyzařovat energii ? (Vědecky dokázáno a změřeno)
koules
...
11. 08. 2011 21:44

Gariasi, tak se mrkni na tohle video: http://orgo-net.blogspot.com/2011/06/voda-uzasny-rusky-film.html . V dokumentu je mnoho zajimavych experimentu, vedecky podlozenych. Asi te to opet nepresvedci, ale mavnout nad tim rukou taky nejde:)
garias
...
11. 08. 2011 21:27

Pri všetkej úcte ku snahe aká sa tu prezentuje, ale úprava vody v lepšiu prostredníctvom pekných slov hovorených vode, alebo dokonca príjemných slov na nálepke na fľaši, ako to podáva pán Dr. Masaru Emoto pokladám za asi podobný mýtus ako ten s rukami okolo pohára.
daiterr
-
11. 08. 2011 20:03

ok, tak zkus toto:

http://www.lecenibezchemie.cz/Voda/voda4.htm

no a pak toto pro doplnění:

http://www.cultura.cz/lide/masaru-emoto

http://bilek.bigbloger.lidovky.cz/c/8250/Ledova-sifra-mistra-Masaru-Emoto.html

http://www.maitrea.cz/magazin/dr-masaru-emoto-skryta-sila-vody

http://medium.mysteria.cz/text_scr/2004_10_prenos.htm

No a protože je dobré také dát možnost i skeptikům, tak tady je odkaz právě na ty nejpovolanější:

http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1179743306

Osobní názor - "vyzkoušeno a fakt to funguje. Nezavrhuji ani placebo efekt, jak tu zaznělo, ale přikláním se spíše k teorii přenositelnosti informačních polí.."
garias
daiterr
11. 08. 2011 8:19

Aj keď je to zaujímavá stránka niekoho, ja preferujem vedecký výskum, alebo aspoň serióznych bádateľov, ktorí sa svojimi výskumami zaoberajú dlhšiu dobu.
garias
...
11. 08. 2011 8:17

Samozrejme, že tá spinovaná alebo odstáta cola je iná, pretože sa z nej už uvolnilo CO2. Ako podľa mňa je toto spinovanie tak nereálne, že si neviem predstaviť nič nereálnejšie.
Ale je zaujímavé pozorovať, že hlavne práve veriaci tohto serveru sa opäť stavajú na stranu čarodejníctva s vodou. Vy skrátka uveríte čomukoľvek priatelia.

Položil by som otázku "ČO AK MÁTE DOBRÉ CHUTE PO SPINOVANEJ VODE, ALE ŠKODÍ TO VÁŠMU ZDRAVIU ???"
no a teraz budeme pozorovať iba negatívne odpovede na spinovanú vodu - opačný placebo. :D
kenobi
voda
11. 08. 2011 0:38

Tomu nemohu uvěřit z jednoho prostého důvodu. Nikdo ještě neuvedl jaká že proudí mezi dlaněmi energie a jaký má vliv na vodu. Pokud to někdo neuvede jako důkaz, tak to jsou všechno žvásty a hlouposti...
daiterr
-
10. 08. 2011 22:38

zkus to třebas tady:

http://kruhy-v-obili.webnode.sk/news/prenos-a-ukladani-informaci-do-vody/
Dolkar
10. 08. 2011 22:20

Jsem zvedavy clovek a protoze za to v podstate nic nedam, zkusil jsem to. Pouzil jsem dokonce kolu, jak tam uvadi, coz je silne perlivy napoj. Kdyz ji nalijete a hned pijete, je tam hodne peny a bublinek a to ma na chut docela velky vliv. Potom jsem nalil kolu znova, "spinoval" jsem ji podle navodu. Opravdu chut byla jemnejsi, ale bylo to kvuli "spinovani"? Nalil jsem si jeste jednu sklenici koly a tentokrat ji nechal 30s odstat bez onoho "spinovani". A chut byla stejne tak jemna a hladka jako ta "spinovana".

Mimochodem, "spinovanou" vodu opravdu pravidelne pije jenom velmi male procento lidi, kteri tomuhle veri. Nemeli by potom vsichni, kdo piji vodu prohnanou trubkami a otocenou na sever (ci co), lezet s rakovinou?
MidnighT91
,,,
10. 08. 2011 20:18

V dokumentu, ve kterém vystupovaly vědci s vysokoškolskýmy tituly (takže žádní laikové) jsem viděl, jak ovlivňovaly molekuly vody pomocí elektřiny, různých kovů, magnetického pole a dokonce i HUDBY!!! Sakra škoda že si nepamtuji název dokumentu rád bych ho postnul...
garias
daiterr
10. 08. 2011 19:28

Mohol by si prosím ťa popísať ako tá informácia obsiahnutá vo vode? Akú má formu, ako sa prejavuje, ako tam vznikla?
daiterr
-
10. 08. 2011 18:40

Voda, stejně jako mnoho dalších věcí, je za určitých vlastností "informačním úložištěm", takže vstřebává informační energetická kvanta (informační pole?) a ty pak "předává" tomu, kdo ji pije. To není nic světoborného, je to i laboratorně ověřený fakt.

Takže "spinovaná voda" = voda s iformačním obsahem = předávající informaci = tím pádem ovlivňující toho, kdo ji vypil.

To samé se týká jídla a i dalších věcí kolem nás. V podstatě veškerá hmota okolo nás má potenciál za určitých podmínek "záznamu informací"..

Takže je fakt, že není jedno JAKOU vodu pijeme. Dokonce i ta vysmívaná "svěcená voda" más svůj energetický náboj, posilovaný právě těmi, kdo v ní věří. Proto může mít na jiné lidi určitý vliv.

Všecko je to energetická zákonitost.
garias
...
10. 08. 2011 16:37

Nevšimol som si, žeby sa niekto vysmieval. Nastaviť ruku nad vodu a urobiť z nej vodu svätenú považujem za praktiky duchovných zo staroveku a nie za niečo, čo by sa malo šíriť v modernej spoločnosti.
Navyše ak to šíria laici, ktorí dávajú len falošné nádeje a vytvárajú fiktívne liečby závažných ochorení, pričom pacienti upúšťajú od liečby skutočnej a venujú svoj čas skôr mávaním rúk okolo pohára vody.
Myslím si, že je to závažnejší problém. Nemalo by sa šíriť to, čo neprebehlo serióznym výskumom a bádaním. To by sme potom mohli obnoviť aj obetovanie zvierat za lepšiu úrodu.
Dana P.
...
10. 08. 2011 15:59

věda dnes ještě neumí vysvětlit mnoho jevů, které existují...mezi ně patří i vlastnosti a chování vody, ač dlouho zkoumané... netroufla bych si zpochybnit, že zde probíhají procesy a vlivy, které neumíme vysvětlit, ale znamená to, že se můžeme vysmívat a tvrdit, že nejsou?
Zde zajímavý blog na téma vody - http://kolisek.blog.idnes.cz/c/204611/Napij-se-synecku-napij-ale-kvalitni-vody.html
garias
..
10. 08. 2011 13:02

Tie štruktúry atómov vody sú veľmi silné v mikro svete. Naozaj VEĽMI pevné. Atómy zachovávajú svoju konštrukciu aj po zohriatí na vyššie teploty. Proste nijako mi to nesedí, že by len rukami sa dal tento systém meniť.
garias
..
10. 08. 2011 13:00

Uvedomme si, že sily ktoré pôsobia medzi vodou a dlaňami sú veľmi veľmi slabé. Gravitačné takmer nulové. Možno vo vákuu by sa pritiahli po nejakom čase, ale inak si neviem predstaviť, ktoré iné sily by usmerňovali elektróny a prečo by tak mali robiť práve správnym smerom.

Ďalej nerozumiem, prečo by museli inak položené elektróny vody nejako ovplyvniť metabolizmus človeka. Proste sa mi to zdá stále nezmyselné.
MidnighT91
.....
10. 08. 2011 12:11

každý den vypiju i ty 3 - 4 litry čisté vody dehydratace nepřipadá v úvahu, a jak už jsem řekl, většinou my od bolesti hlavy pomůžou jen silné léky na předpis, aspirin pro mě nemá smysl... Jsem si téměř jistý že v tom je něco víc a souhlasím s Alef, viděl jsem dokument na téma voda a možnosti jejího ovlivňování vnějšímy vlivy, taky testovali její účinky na lidský organismus a výsledky byly úžasné je zřejmé že si neuvědomujeme jaký význam má voda v našem životě...
garias
...
10. 08. 2011 9:46

Nemôže to byť aj tým, že bývaš dehydratovaný? Možno tá voda, ktorú vypiješ ti v tomto pomáha, že ti doplní len tekutiny. Alebo máš pocit, že je v tom viac?
MidnighT91
hmmm
9. 08. 2011 23:11

Ješte bych měl asi dodat, že od bolesti hlavy my obvykle pomůžou jen silné léky na předpis... Trpím na silné migrény, proto pro mě byl tenhle ůčinek vody tak překvapující...
Alef
=
9. 08. 2011 21:07

Na toto téma mohu doporučit knihu, která se mi před nedávnem dostala do ruky, Za hranicemi biotroniky od Věnceslava Patrovského.
Z celkem krátké stati zjistíme, že voda je mnohem záhadnější než vůbec tušíme.
Patrovský popisuje způsoby ovlivňování vody ať již magnetickým polem, elektrolýzou, UV zářením a podobně. Zároveň objasňuje proč je nevhodné pít vodu kupříkladu z tajících ledovců a nebo právě kovového potrubí.
garias
..
9. 08. 2011 10:25

Aj tok elektrónov je niečo podobné, kde umelo vytvoríme mienený pohyb častíc. Ja som myslel skôr pohyb elektrónov, trebárs že sa budú pohybovať zľava doprava - toto určite nedokážeme.

Otázka tam ešte znie, ako by mohlo vodovodné potrubie ovplyvňovať elektróny, keď tie vnútorné v strede rúry sú prakticky také isté. Celé je to nejaké divné.

Ale určite je to dobrá myšlienka v tom, že poukázala aj na takúto možnosť - pokúsiť sa upravovať napríklad jedlo alebo tekutín na úrovni atómov pre zdravšie stravovanie. Je to zaujímavá myšlienka. Silne však pochybujem, že by sa to dalo len dlaňami pri pohári.
Houba
...
9. 08. 2011 9:26

No v protonových magnetometrech se používá tenhle princip:
Protony jakoby obíhají, takže vytváří elektrický proud, který zase vytváří magnetické pole. Tzn. každý obíhající proton způsobuje vznik malého magnetického dipólu (jakoby střelka kompasu), který se orientuje ve směru nejsilnějšího magnetického pole (obvykle zemského). Ale silným magnetickým polem se dá orientace těch dipólků změnit. Pokud se pak to vnější pole vypne, tak se ale zase samy orientujou zpět ve směru toho zemského (během několika sekund).
Používala se destilovaná voda. Teď si nevzpomínám proč se vlastně používají protony a ne elektrony. Ale u elektronů by to bylo podobně.
Chcu jenom říct, že nechápu jak by takové stupidní gesto jako je v tom videu mohlo jakkoliv změnit tu orientaci.
Kdyby se v tom videu mluvilo o magnetickém poli, tak by to znělo trošičku víc pravděpodobně.
garias
Aby som nezabudol...
9. 08. 2011 0:05

Hmota, ako aj voda, je neuveriteľne dynamický priestor. Nikto nemá s dnešnými možnosťami ani najmenšiu šancu prinútiť elektróny konať pohyb taký v atómoch, ako chce on. Je to skrátka ilúzia. Tiež by som povedal, že sa jedná o PLACEBO efekt.
garias
...
9. 08. 2011 0:01

Chcel by som poukázať na fakt, že myšlienka rotujúceho elektrónu je iba teória. Ono v skutočnosti elektrón ani nieje kruhového tvaru a neotáča sa ako planéty napríklad.
Ich pohyb je veľmi dynamický a tam kde je jeden atóm v jednej polohe, druhý atóm H2O môže byť naopak a už by sa zdalo, že podľa danej teórie o spine, sa otáča elektrón už tým správnym smerom.
Starobu, choroby a pod spôsobujú rôzne iné veci. Napríklad gravitácia, ktorá pôsobí na každú bunku, elektromagnetické žiarenia elektrických prístrojov ako napríklad mobily, žiarenia kozmické, zo Slnka, geomagnetické pole, statický náboj - stačí keď sa obtriete o niečo nabité. To všetko poškodzuje mechanizmus obnovy buniek. Podľa mňa to nieje iba kvôli vode.
Voda je akési ideálne prostredie, ktoré zabezpečuje chemické reakcie a rôzne teploty tiel organizmov. Pretože sa v prírode snažia všetky látky dostať do tepelnej rovnováhy, život je jednou z hmoty, ktorá sa tepelnej rovnováhe bráni. Chemické reakcie, ktorým pomáha voda, toto konajú.

Ešte jedna vec tu nesedí. Faktom je, že elektróny vody budú na podobnom systéme, stavbe apod ako napríklad elektróny molekúl bielkovín. Trebárs glycínu, kostí, mozgového tkaniva. To všetko sú látky, ktoré sú v konečnom dôsledku, po rozobratí na molekuly, obsiahnuté rovnakým typom elektrónov. Nevidím dôvod, prečo by sa táto teória mala týkať iba vody. Živé látky obsahujú rôzne prvky a niektoré sú tiež dôležité ako voda.
Grush
Možná jsem něco
8. 08. 2011 17:57

nepochopil, ale může někdo vysvětlit jak může mít MOLEKULA kolem sebe elektron?
Houba
...
8. 08. 2011 17:45

Podle mě je to totální kravina. Netvrdím že to nemůže fungovat, ale rozhodně nejde o nějaké spinování, ale spíš o autosugesci - placebo.
Pro MidnighT91:
Možná stačilo prostě vypít 4 deci vody :-)
MidnighT91
hmmmm
8. 08. 2011 15:57

Je to zajímavé nejdřív jsem to považoval za až do nebe volající kravinu.Od rána mě ale dost bolela hlava a asi po 10 minutách co jsem vypil zhruba 4 deci spinované vody mě bolest hlavy přešla... jsou tu tedy 2 možnosti, buť je to skutečný objev, nebo to u mě zafungovalo jako placebo...