Články

Vize budoucnosti

Transformace společnosti, společenských systémů a rok 2012 - (komentáře)

garias
...
5. 10. 2011 7:47

Neuveriteľné nezmysly...
7man
.
1. 10. 2011 11:34

Jestli je to o tom, že naše myšlenky tvoří budoucnost, pak ji každý takovou bude mít, jakou si ji představuje.
Administrátor
Zb
29. 09. 2011 12:38

Víte Zbyňku, celá transformace je o oproštění se od starého modelu myšlení a to na základě vlastního rozhodnutí (tedy ne, že mě do toho někdo bude tlačit). Pokud ji chci dosáhnout, pak musím začít u sebe a ne čekat, co (nebo jestli něco) udělají druzí. Budu-li chtít zbavit se něčeho špatného (i ve smyslu myšlení) a poslouchám své srdce a intuici, pak tím nemohu nikomu ublížit, to prostě nejde, zbavuji se starého negativního modelu chování - to je součástí světelné transformace, o které se hovoří v článku. Vaše uváděné příklady jsou sice pravdivé, ale založené na strachu a násilí, které jsou typickým projevem dnešní doby. Pokud k tomu bude docházet, pak nejde o transformaci, ale o násilný převrat.

Každý člověk má právo na svůj názor, ať je jakýkoli a zároveň nikdo by neměl nikoho přesvědčovat o své pravdě. Můj pohled už znáte a tak přenechám slovo dalším čtenářům, abych sám takový nebyl. Beru vás takového jaký jste, Zbyňku, i s vaším názorem, zkuste to bez soudů i vy.
Zbyněk P.
Pro Administrátora
29. 09. 2011 10:25

Vážený pane, z hlediska filosofického máte pravdu v tom názoru, že je třeba se často na věci dívati i z jiného úhlu. Vždyť i já sám toto konám. Přesto si ale dovolím Vám oponovat, neboť konat věci, bez ohledu na druhé je svým způsobem způsob autoritatívního, právně extrémního konání. V našem případě není možné něco vykonávat, aniž by si dotyčný rádoby vykonavatel neuvědomoval následky svého konání, a hlavně, aniž by se sám sebe zeptal, či se nevcítil do pozice těch druhých, jestli to oni budou vůbec chtít, jestli oni nebudou za mé konání trpět, či "umírat", nebo, zda-li by se mi takové konání, které právě konám, tak zda-li by to pro mne nemělo špatné dopady, kdyby to vykonával někdo jiný na mne, tedy proti lidstvu. Vždy je nutné se sám sebe zeptat, jestli by se mi to "líbilo" a nebylo by to proti mému přesvědčení. Bohužel, mám takový dojem, že Vámi uvedená úvaha: "....že tohle by nás zajímat nemělo!..." velice extrémně vyzdvihuje EGO každého z nás,, tedy upřednostňuje sobectví a nadřazenost nad druhými bytostmi. Proto, bohužel, a ač nerad (neb si Vás velice vážím pro Vaši obvyklou nestrannost), tak s Vámi nemohu v tomto bodě souhlasit!
Rovněž si dovolím oponovat i v tom druhém bodě, tedy v tom, do jaké roviny stavíte "selský rozum". Vaše argumentace je pěkná na první pohled. To je stejné jako s tím článkem. Ale při zamyšlení nad touto problematikou musím suše konstatovat,, že se mýlíte, neboť pozapomínáte na několik faktorů. Jeden z nich jest ten, že při vykonávání "starých postupů" (tak jste je nazval) tak byl zcela opomenut ohled a názor těch ostatních, kterých se to týkalo. Tedy: " O nás, bez nás!" Kdyby se totiž dotyční vždy nejdřívě pozeptali sama-sebe, jestli by se jim to líbilo, či jestli to náhodou nebude bolet i mne, kdyby to vykonával někdo jiný (a mě se to také dotýkalo), tak by plno věcí vypadalo úplně jinak, a nebylo by ve světě tolik egoismu, sobectví, nadřazennosti, válek, neštěstí, mrtvol,......
Kdyby amíci nebyli takovými sobci, **** a nadřazenými namyšlenci, a nevyvolávali války po celém světě jen proto, aby získali moc nad tou dotyčnou zemí, či aby získali zadarmo zdroje surovin, aj. užitek, tak by potom bylo na světě daleko lépe. A to je zase ten problém, na který stále upozorňuji, že je vždy nutné se sama-sebe zeptat, jak by se jim (amíkům) líbilo, kdyby je někdo neustále bombardoval a vnucoval jim něco, co by se jim vůbec nelíbilo !!! Přeji hezký den. Zbyněk P.
Administrátor
Pro Zbyňka
29. 09. 2011 6:40

Zbyňku, chce to přečíst si váš první komentář ohledně úvahy, co budou dělat druzí. Proto jsem zdůraznil, že tohle by nás zajímat nemělo.

Jestli skutečně dojde k nějakému zásadnímu obratu nevím, co vím je, že se vyjadřujeme k myšlence obsažené v článku. Pokud bude změna založena na hromadě mrtvol (tak, jak tomu bylo až doposud), pak nejde o žádnou transformaci, ale o standardní opakování minulosti. Logika selského rozumu v tomto případě přímo podporuje opakování chybných programů.
ar_649
dodatek
28. 09. 2011 14:02

Ještě k mé předchozí poznámce. Nemá žádný smysl, obzvlášť se to týká těch, co by aktivně chtěli změnu, aby se používaly jakékoli konvenční zbraně. Na ty ONI budou mít vždy protizbraň. Budoucnost je v rukou "mágů-hackerů", kteří dokáží přinutit JE, aby konali proti své vůli (k zotročení lidstva). Aby se vývoj a informovanost lidstva mohly ubírat evolučně kupředu. Ono to jde, jen je třeba vědět jak. Napdá mě jeden příklad: přinutit ministra Vondru, aby na veřejnosti v televizi (lépe přímém přenosu) řekl pravdu. Ovlivnit i řadu dalších lidí, aby to neutnuli a konali v souladu se záměrem. Myslím že by naši zotročovatelé dostali hodně těžkou ránu. Já sám to nedokážu, ale jsou i tací co ano. Myslím, že řemeslo politik by bylo hodně horké :D. A o to jde.
Zbyněk P.
Pro Administrátora
28. 09. 2011 12:34

Vážený Admine, téměř celý svůj dosavadní život se držím magického hesla:"Nedělej druhým to, co ty sám nechceš, aby Ti druzí dělali!" Nebo-li, do normální mluvi přeloženo: rozšířené desatero. To znamená, pomáhat a cxhránit (ale né jako u policajtů, kde by spíše měli mít heslo:"Buzerovat a pokutova! - aspoň u nás v Brně, u měšťáků, to je jednoznačné)tedy pomáhat téměř všem; ovšem až na cigány. Ovšem i když tam, uvidím slušného a pracovitého cigána, jenž potřebuje pomoc, tak mu ji poskytnu.
Ale když píšete, a "nasazujete mi" jakousi "psí hlavu" v tom, že se koukám závistivě druhým do oken, a čekám na to, až co on udělá, tak se musím nad Vámi pousmát. Ono je velice lehké a snadné posuzovat druhé lidi dle sama-sebe, že? Nikdy jsem nebyl, a doufám že i nebudu v budoucnu, stádním typem - to sám nejlépe můžete poznat a vydedukovat z mých vstupů. Vždy jsem jedna sám za sebe, za svou víru, za své poznání, a hlavně, to vše za přičinění mého dobrého přítele, mého selského rozumu, který mne chrání před takovými naivitami (viz článek), či před "falešnými" proroky,rádci, či učitele. Všem lidem (kdyby na něj dbali a věřili mu), tak sám selský rozum musí všem ukázat a sdělit, že každá změna (žádoucí, či nežádoucí) je postavena na agresi, na násilí a válce, tedy na obfrovské hromadě mrtvol mírumilovných lidí. Proto, ač se Vám zdá, že jsem materialista, či se neraduji a nadšením neskáči z "krásně" vyslovených tezí a úvah,tak vysvětlení je zcela jednoduché a logické. Nebo-li: "Neaktivuji se v těch energiích, které jsou ač krásné, tak přesto jsou falešné!! Anebo právě proto, že jsou tak krásné, tak jsou také tak falešné!!
A ten Váš fór namířený na Maye, který v závěru uvádíte, tak má daleko větší opodstatnění a sílu, než-li ten článek, který nyní pitváme. Ten fór totiž má zcela logické závěry. Přeji hezký den. Zbyněk P.
ar_649
stejný názor
28. 09. 2011 10:44

Co se bude dít v astrálních, mentální a jiných světech, to ponechám zkušenějším. Pokud chci něco změnit ve fyzickém světě, musím konat fyzicky. Nelíbí se mě ten kámen před domem? Mám čekat až nějaká energie sama od sebe jej zmizí? .. ne, já ho budu muset odnést jinam. Pokud sionisté a další parazité společnosti nemají svědomí a vůli konat strategicky pro dobro všech, pak je veškerá vůle ostatních marná. Dokud se nezačne konat fyzicky. A toho se bojí jak čert kříže. Proto vznikl pojem terorizmus, proto se šponují zákony, proto jsou všude preventivní války, aby nikde nebyl velký vojenský potenciál, proto jsou sionisté nalezlí ve všech vládách a mocenských postech. Takže řešení je jediné, hádejte jaké?
Reiki
Stejný názor.
28. 09. 2011 6:40

Nemůžu si pomoci - ale mám úplně stejný názor na věc, jak to tu napsal Zbyněk P.
lup
...
27. 09. 2011 20:54

Správne Admine, každý musí začať u seba.

Ale prikláňam sa k názoru Zbyňka. Už vidím nemeckých a francúzskych bankárov, ako odpúšťajú dlhy Grécku, už vidím, ako Gréci hovoria, že nepotrebujú od EU peniaze, že sami zmenia svoje myslenie. Už vidím europoslancov, ako sa vzdávajú svojich zhruba 14 tisíc evry mesačne. Už vidím, ako prestane NATO bombradovať Lýbiu a viciciavať z nej naftu. Už vidím, ako nemocnice odmietajú platby od pacienta, ktorý si platí zo mzdy odvody. Už vidím.........

Neberte tieto vety, ako politickú vložku. Je to hodnotenie súčasného stavu vo svete.

Nie, k takému niečomu nepríde. Aspoň nie samo od seba a nie pokojnou cestou. Tí, čo majú veľa sa sami od seba nezmenia.
S pozdravom LuP
Administrátor
Změna
27. 09. 2011 20:13

Celá věc ohledně roku 2012 by mohla být o volbě rozhodnout změnit se a pokud budu přístupný ke změnám u sebe (a to i v myšlení), pak se to promítne i v celku. Ke změnám dojde pouze tehdy, pokud se bude chtít změnit každý samotný člověk.

V předchozím příspěvku Zbyněk napsal, že si nedovede představit, jak někdo bohatý bude rozdávat své peníze. Ale každý musí začít u sebe, ne závistivě koukat k sousedovi do okna, co bude dělat on.

Hodně tato nová doba je o pohledu na věc. Když budu vidět věci jen takové, jaké do mě tloukli x let nebo jaké vidím následkem své dlouholeté (celoživotní) špatné zkušenosti, pak se nehnu z místa a zůstávám uzavřen ve své realitě. Chce to pohled z jiného bodu.

Největší fór starých Mayů by byl ten, že se prakticky nestane nic, ale spousta lidí svým novým postojem těch změn sama dosáhne.
Zbyněk P.
Do diskuse
27. 09. 2011 16:42

Článek je pěkný a pěkně se čte. To je jediné, co mohu kladně napsat. Podle mne je to ale jen pouhá teoretická úvaha, ne-li utopie. Nic víc. Neboť se v článku nikde neřeší problematika materiálně nutných potřeb každého z nás, tedy k žití. Ten fakt, že fyzický člověk se dostane do vyššího stupně 5D vědomí, tak to vůbec neznamená, že přestane jíst, spát a vyžadovat další lidské přirozené potřeby, že bude žít ze vzduchu, nebude vůbec muset zásobovat své fyzické tělo nutnou potřebou energie v podobě jídla, že nebude muset vůbec spáti, atd..... Pokud je mi známo, tak za vše se v dnešní době platí, a néééé málo.
I když jsem snílek, a rád i s nadšením přivítám opravdové kladné změny k lepšímu, tak přesto nemohu přijmouti něco (ač na první pohled je to nádherné)a přestat uvažovat o skutečné realitě života každého z nás. Takové iluze může vytvářet pouze takový člověk, který má za sebou haldu majetku či peněz. Každý normální člověk bude míti vůbec problém uživit se, uživit a ochránit svou rodinu, a nedostat se do křížku s bídou.
Další "nedostatek" v uvažování daného článku jest ten fakt, jak si takoví zastánci toho článku a předeslané myšlenky představují, že se mocní tohoto světa ochotně a rádi zbaví svých obrovských majetků, a hlavně svého obrovského vlivu na zdejší svět. Přiznám otevřeně, že si nedovedu představit takový zvrat, že by někdo, mající haldu peněz a vlivu či moci, s úsměvem to vše někomu předal, a ještě mu popřál mnoho úspěchů při rozdělování takto získaných statků a moci, řkouce jim: "Já už toho mám dost, nyní je řada na Vás!!!" A že za to, tedy za takovouto změnu, že bude moci jen měnící se energie, tak to je na mne opravdu velice naivní uvažování a bezbřehé snílkovství!!!! Přeji hezký den. Zbyněk P.
lup
do diskusie
27. 09. 2011 7:15

Nedávno som čítal zaujímavý článok o príčinách rozpadu mocnej Rímskej ríše. Okrem iného, počiatkom úpadku boli znaky, ktoré tu autor článku opisuje: "úpadek morálních, etických, společenských a duchovních hodnot". Samozrejme aj ďalšie. Celková charakteristika príčin úpadku mi veľmi pripomínala súčasný svet. Keby som nevedel, že čítam o udalostiach spred viacej ako 1,5 tisícročia, tak som presvedčený, že autor opisuje súčastnosť.

Mám však obavy, že k nejakým zásadným spoločenským zmenám k dobrému tak skoro nepríde, nieto už na budúci rok.
S pozdravom LuP