Články

Videa

Cestou na Měsíc se stalo něco divného - (komentáře)

lup
Vážení,
14. 10. 2011 21:54

Už sme na túto tému v minulosti diskutovali. Kompletnú analýzu tohto „panfletu“ by mi zobralo pár hodín času a to sa mi nechce obezovať. Nie som odborník, ale dokážem vysvetliť a vyvrátiť kopec „nejasností“ tohto „dokumentu“.
Autor tohto „dokumentu“ asi nevie, aká doba bola v šesťdesiatych rokoch. O Mesiac súťažili USA a bývalý Sovietsky zväz. Sovieti, ako porazení, NIKDY NESPOCHYBNILI PRISTÁTIE AMERICKÝCH ASTRONAUTOV NA MESIACI. To je pre mňa viac než dôkaz.
Autor „dokumentu“ nemá asi základné znalosti z optiky a fotografovania, keď uvádza také nezmysly.
A pochopil som správne jeho poznámku, že mesačné vozidlo malo palivový motor z Jeepu? Vysvetlil som si to som správne, že mal spalovací motor? Ak to autor takto myslel, tak už niet o čom diskutovať. Vozidlá mali elektromotory.
Ak si niekto myslí, že troch ľudí poslali do kozmu bez toho, aby si natrénovali každú činnosť, tak je na veľkom omyle. Astronauti trénovali v skafandroch na Zemi dlhé mesiace. Aj zapichnutie vlajky a práve tieto zábery sa mohli dostať von. A tu bolo vidieť aj niekoľko tieňov postáv „filmového štábu“ a autor dokumentu sa diví...
Ešte poznámku na záver: posledné zábery z Mesiaca urobené pred pár mesiacmi, ukazujú miesta, kde amíci pristáli.
S pozdravom LuP
samby
...
14. 10. 2011 12:44

Těžko říct jestli bylo přistání na měsici podvod, podle mě ne, ale co se týče dokumentu tak je to hrůza a to jak fakticky, tak i překladem, neměl jsem sílu dokoukat to do konce, úplně mi stačily Van Alenovy radiační pásy, v dokumentu zmiňují hlavně záření Beta(v dokumentu mluví o elektronech, záření beta sice z elektronů sestává, ale odbít to tím, že tam jsou elektrony je nesmysl, to by pak zážilo včechno včem je el. proud), není pravda, že je potřeba silné olovněné stínění, stačí 1mm kovu nebo 1m vzduchu, v Apollu měli 3mm + vzduch v kabině= nebezpečí nula nula nic, pokud tam nechcete na trvalo bydlet.

Jinak co se týká úvodu a záběrů na Afriku, proč to tam proboha cpou? Rozhodně má větší cenu podporovat výzkum, než podporovat Afriku, nikdo je nenutí mít 12 dětí(když by bezproblémů uživili 2 a měli vcelku slušnej život) a tím, že se tam neustále cpe humanitární pomoc se problém jen prohlubuje, jelikož čím víc zachráníte, tím víc musíte poslat příště.
garias
Alef
14. 10. 2011 1:56

Tu by sa to dalo tiež vysvetliť. treba si uvedomiť že vlajka na Mesiaci nieje z normálneho materiálu a že aj keď na Mesiaci nieje naša atmosféra, ktorá by vetrom rozfukovala vlajku, tak po zapichnutí tyče do povrchu Mesiaca, daná tyč stále vykonáva kmitavé pohyby - z pružnosti materiálu.
Toto kmitanie potom hýbe vlajkou. Vlajka sa vykyvuje tak ďaleko - neprirodzene - práve preto, že tam nieje odpor vzduchu, ktorý by jej pohyb prirodzene tlmil a zastavoval, ako je tomu na našom povrchu.

Tu je to zapichovanie vlajky
http://www.youtube.com/watch?v=0ANlS5fc39E

Vidieť, že sa kozmonautovi nedarí palicu pichnúť do zeme a počas práce tá vlajka koná neprirodzené pohyby - (nieje tam vzduch, gravitačné zrýchlenie je gM=1.6 m.s-2).
To znamená, že ak na Zemi vyskočíte približne 20 cm, na Mesiaci by ste boli schopní vyskočiť až 120cm. A zoskočiť by ste mohli z výšky 12,5 metra a dopadli by ste s takým nárazom, ako u nás z výšky 2 metrov.
Alef
Neco neni v poradku
13. 10. 2011 18:59

V jiném článku na tomto webu jsem již poukazoval na fakt, že se americká vlajka vztyčovaná na Měsíci kýve v tempu odpovídajícímu gravitaci zemské a nikoli měsíční. Na tomto videu je to celkem dobře patrné v čase 22:10 .
Axy
Neco neni v poradku
13. 10. 2011 15:18

1) Pravda o nepristani na mesici: http://www.youtube.com/watch?v=0ANlS5fc39E

2) V troskách WTC byla nalezena vybusnina super-termit:
http://janzeman.blog.idnes.cz/c/79376/Historicky-prulom-vybusnina-super-termit-nalezena-v-troskach-z-WTC.html