Články

Videa

Je človek naozaj taký dôležitý? - (komentáře)

garias
Adanom
12. 02. 2012 10:51

:DD
Adanom
..
12. 02. 2012 10:49

:-). Ne,nekdy ne vyhodit,ale musi se na to pak mrknout odbornik. A dat to zase do kupy,do chodu. :D

Adanom
..
12. 02. 2012 10:49

:-). Ne,nekdy ne vyhodit,ale musi se na to pak mrknout odbornik. A dat to zase do kupy,do chodu. :D

garias
lup
11. 02. 2012 22:54

To všetku elektroniku, ktorej sa dotkne manželka vyhadzujete? :D
lup
Daiter-elektronika
11. 02. 2012 17:16

Mám rovnakú skúsenosť: digitálne hodinky značky ELEKTRONIKA Made in USSR šlapali perfektne vyše 10 rokov. Dovtedy, kým rámo pred piatou začali jačať a manželka ich s hnevom vypla (že ju zobudili). Len sa ich dotkla a mohol som ich vyhodiť. :-))
Asi na tom niečo bude....
LuP
Adanom
Garias
11. 02. 2012 17:10

Ano pochopitelne. verit necemu jen tak a slepo ,to znamena jen ze slov nejakeho vypravece je alespon pro me osobne velkym blaznovstvym. :)
Sylvia
Garias
11. 02. 2012 17:06

Neviem, ci je mozne byt zaslepeny karmou, zaslepenost je to vtedy, ked niekto ma variantu a kazda ina varianta je nepochopitelna a zakazana. Krestanstvo je krasny priklad, kedy za kazde "ruhanie" padali najtvrdsie tresty.

Lenze napriklad aj tento rozhovor s Daterrom. Jasne Ti tu naznacil, ze si musel niecim prejst, aby dospel k tomu, preco je to tak a tak, ma otazky, na ktore chce odpoved a chcel pochopit suvislosti. Nenarodil sa alebo nezil s tym od malicka. Pokial sa dostanes do kritickeho bodu, prehodnotis rebricek priorit v zivote a jednoducho sa dostanes aj k tymto veciam. Potom mas na vyber.

Pokial potom narazis na literaturu, clanky a pribehy zo zivota, ale je to vec, ktora nieje vedecky dolezena, ale Ty sa k nej priklonis, sam riskujes, ze budes za blazna, lenze potom zistis, ze ti ludia, co tieto knihy, teorie a clanky pisu, niesu ziadni primitivi. Ziju takym zivotom jak kazdy druhy.

Pokial takto dlho s niekym o tom polemizujes, tak si sam zanalyzujes, ci ten clovek, v tomto pripade Daiterr precital jeden clanok v Blesku alebo ma nacitane mnozstvo literatury a kazda nova informacia mu zaplna tu skladacku. To, ze sme v materialnom svete a ze doteraz sme si mysleli, ze po smrti nic neni (aspon u nas) je stara znama vec, zrazu sa ale otvorili ine dvere, ktore Ti davaju moznosti aj z ineho spektra, ze svet je zlozitejsi a zivot ma hlbsie suvislosti a clovek, ktory hlada zmysel sa k tomu prikloni a ono mu to funguje a necaka, ze ho v tom podpori niekto, kto o tom nechce ani pocut. Ale jedna jednoducha vec je, ze nieze tomu slepo veri, on vie o vsetkych variantach, materialista zatial len o tej starej, ktorou si Daiterr urcite tiez presiel. Neznamena to ziadny fanatizmus len krok inym smerom.
daiterr
LuP
11. 02. 2012 17:04

Tak to přidám jednu soukromou legrácku - jednou jsem doma přeinstalovával systém a už to i skoro jelo, jak jsem chtěl, když tu - modro..

Já myslel, že mne šlak trefí.. Ale po restartu to bylo ok. Po nějaké hodině - zase modro.. Byl u mne kámoš a sledoval, jak nadávám a restartuju ten "krám" a povídá: "jsi na něj moc nasraný.. Musíš se hodit do klidu říct mu malej.. hodnej.. miláček.. kamarád.." s těmi slovy zapl PC a fakt nekecám - komp se v klidu rozjel a na tom systému bez přeinstalace jel skoro dva roky bez problémů a už nezmodral.

Já vím, že je to sranda, ale uznej sám - jak dalece dokáže biopole člověka ovlivnit právě PC, hlavně když ty komponenty jsou kolikrát tak "umělecky" seskládané a jedou na hraně. Pak se stačí vytočit a už se to "sere"..

Kolegyně mi třebas jednou říkala, jak se doma s manželem porafali a jejich mobily už se nerozjely. V servisu jim pak řekli, že došlo k nějakému zkratu v přístrojích a ptali se, jestli někde poblíž neprásknul blesk..
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 16:55

Aby bylo možné přehodnocovat, je nutno nabídnout odpovídající protiargument. Zatím to beru z tvé strany jen jako další názory člověka, co se nakonec naštve a začne se vysmívat (sorry, že to furt opakuju, ale rád bych, abys toho vysmívání nechal..)
lup
Daiterr - na okraj
11. 02. 2012 16:52

Aj keď v súčasnom stave diskusie to je k ničomu, píšem doplnok k Tvojmu príspevku z 11. 02. 2012 7:50.

Za tridsať rokov s elektronikou mám rovnaké
skúseností. Boli časy, keď som chodil k užívateľom k nepracujúcim strojom s rukami vo vreckách, lebo si mysleli, že niečo som tajne urobil, aby fungovala. :-))

Do tohto okamžiku som si myslel, že to bol len môj postreh. Ale vidím, že existuje aj niekto iný, kto má rovnakú skúsenosť.
S pozdravom LuP
garias
daiterr
11. 02. 2012 16:31

Mne ale nevadí, že v tieto veci niekto verí. Ale vadí mi, že v to verí zaslepene a že neprehodnotí aj iné veci.
garias
...
11. 02. 2012 16:30

Pochopiteľne, e pre teba je to dôležité. Ale druhý človek aby z toho niečo mal, musí mať ako takú istotu. A tú ťažko získať len zo slov. Ľudia toho natárajú veľa, nemožno len tak hocikomu veriť a ešte v takomto. Samozrejme netvrdím, že táraš zrovna ty.
Ale veríš niekomu takému čo tvrdí, že sa rozpráva s Aštarom Šeranom z vesmírnej lode? Asi moc nie :D
Adanom
Gari
11. 02. 2012 15:40

Zbytecne je to jen od tamtad po tamtad a nebo pro nekoho,pro nekoho zase naopak.
Jasne jako facka. :-) :-)
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 15:25

"Môj Janko ale nikoho nenapadá, iba ukazuje ako to myslím. Navyše ja mám právo veriť v Janka Hraška :DD"

Přesně tak - ukazuje na to, že se ti nelíbí, když lidi věří na takové "nesmysly", jako je karma, duše, bůh... atd. atd. To je pochopitelné. Ale s tím nic nenaděláš. To je zkrátka vývoj. Takže se zbytečně pak tady vztekáš a přecházíš do vysmívání.

Je to jak s těma "konspiračkama" - na jednu stranu vypadají docela legračně, ale když se přes to člověk přenese, tak zjistí, že je tam spousta indicií. Vem si takové 11/9 - kdyby nebylo lidí, co odmítli vzít na vědomí oficiální stanovisko, tak dodnes se věří, že to byli teroristi, co to udělali. Jenže dnes už víme, že to byli boužel.. teroristi, ale ti američtí z řad cia a podobně. Dlouho dopředu to připravovali.

A tak je to s karmou a jinými věcmi - je krásné, že máš logické myšlení a jistě je v životě i prospěšnější, než být furt kdesi hlavou v záhadách, ale právě tady najdeš ty indicie, které jinak neuvidíš. OOBE, karma, duše - to vše tu bylo odedávna. Lidi se toho báli a nebo se snažili toho nevšímat.

Později se našli i takoví, co se odhodlali k výzkumu a popsali to.

Dnes je situace taková, že žádný rozumný a soudný člověk už toto nezamítne, ale ani nepotvrdí. Takže se prakticky můžeme přiklonit k tomu, že to je a nebo že to není. A na toto téma se dá diskutovat. Ale opravdu diskutovat a ne se hned vzteknout s tím, že "ti druzí jsou takoví makoví a věří na Janky Hrašky.."
garias
...
11. 02. 2012 15:20

No a to je dôvod prečo to zbytočne hovorí :DD
Adanom
Gari
11. 02. 2012 15:15

"Tak potom zbytočne hovoríš že si vystúpila z tela."


Prozitek,zkusenost je neprenosna. Takze jedine kdo prozije to stejne co nekdo dalsi stava se to pro nej tim cim to je pro toho druheho.
ONA je soucasti,casti te inteligence. Protoze inteligence je zchopnost ucit ze
zkusenosti.
Jedno bez druheho ani ranu. :D

Bez prozitku skrze ocekavani dukazu ktere jsou bez prozitku neprenosne se to stava byt zbytecnym. To aaaano :D
Sylvia
Garias
11. 02. 2012 14:30

Ano viem, ze s tym boli problemy, hlavne s gotikou, pretoze to nedokazali udrzat, tu Kolinsku moc nepoznam, ale videla som dokument o nejakej francuzskej a to bol ten isty princip, co popisujes Ty. Nepamatam si teraz, ale viem, ze vo vsetkych rozmeroch hralo ulohu nejake cislo, stopa ale teraz neviem ake a vychadzalo z biblie. Ale z obrazku je ta katedrala v Koline naozaj nadherna.

Ja som chcela len zdoraznit, ze keby tato technika komunikacna bola napriklad pred tisic rokmi, tak by sme mozno citali viac Monreov alebo Newtnov, ale tym, ze nebola, tak ani nebolo jasne, kto sa vsetkymi tymito vecami zaobera. Nemyslim, ze Monroe je prevratny v OOBE, ale je prevratny v tom, ze ju ako jeden z prvych napisal.

Mam pocit, ze keby sa o tom pisalo ovela skor, v takej miere ako teraz, boli by sme v tomto dalej a nezaznavali by sme to tak. Ale kvoli jednak zakazom z nabozenskych presvedceni a nemoznost toto odkomunikovat to vyzera, ze musime pracne zhanat materialy z historie a z mnohych veci zostali legendy prave kvoli zlej komunikacnej technike. Nechapem jak je to mozne, ze to egyptanov nenapadlo uz vtedy.

Prave preto si myslim, ze kombinacia tej techniky vtedy a teorie karmy a OOBE by vtedy viac napomohla k tomuto rozumiet tomu. Lenze my v tomto technologickom pokroku uz si vysvetlujeme vsetko az moc materialne. Pred krestanstvom to bolo este podla mna dost aktualne, nehovorim o vychodnych kulturach, ktore su s tym viac menej ztotoznene viac (myslim, karma, AC atd).
garias
daiterr
11. 02. 2012 14:09

Môj Janko ale nikoho nenapadá, iba ukazuje ako to myslím. Navyše ja mám právo veriť v Janka Hraška :DD
garias
Sylvia
11. 02. 2012 14:08

Áno je pravdou, že posledných 50 až sto rokov tu je extrémny vývoj. Hlavne vďaka elektrifikácii. Ono s tou elektrikou sa dajú robiť množstvo vecí.
To čo popisuješ ako nezmenené za posledných 1000 rokov ja by som nenazval technológiami, ale skôr kultúrou.
Kultúra ako taká, je ponímanie sa teda skutočne nejako výrazne drasticky nezmenilo. Človek potrebuje asi viac času na svoj vývoj - premenu vnímania sveta. Najväčšia premena kultúrna bola asi tá renesancia - obdobie krásy.

Ale technológie sa podľa mňa určite zlepšovali. Je faktom, že staroegyptské chrámy sú asi tak úchvatné ako katedrály, ale princíp stavania katedrál - kolík v strede klenby, na to trebalo vybudovať technológie, ktorými by bolo možné také stavby postaviť. Jednak spôsob stavby a jednak realizácia. No a to by tí pred nami moc nedokázali, pretože je tu skutočné majstrovstvo matematiky a geometrie.
Keď si pozrieš stavbu v Kolíne, ktorá sa stavala cez 600 rokov (s prestávkami), je to úchvatná stavba, ktorú by ťažko mohli realizovať starovekí egypťania. s tým čo poznali.

Pozri si Kolínsku katedrálu. Je to úžasná stavba, ktorú by si bez modernej technológie nemohla postaviť v dobe keď sa stavala.

Neuveriteľná stavba. Jedna z najfantastickejších aké boli kedy postavené.

http://www.youtube.com/watch?v=Lp4tETP6pFw&feature=related

Má hrozne vysoko klenby. Takto vysoké boli stavané pre demonštrovanie božskosti a veľkosti Boha. Architekti mali problém ale s vlastným zaťažením stavby. V niektorých prípadoch to riešili drevenými strechami, inokedy drevo podporovalo kamenné bloky.
Katedrála má ďalší problém, pretože aj keď stĺpy udržia hmotnosť, na tak veľkú výšku dochádza ku páke a stĺpy sú od seba odtláčané vlastnou váhou strechy. Katedrála musí byť tak postavená, aby sa sama podopierala aj zboku. Je to mistrovské dielo.
Sylvia
Garias
11. 02. 2012 13:51

No moja pointa bola ina. Pisala som nieco ine. Nesuhlasim, ze zmena tvaru lode alebo trochu vykonnejsia lod bol zasadny posun. Za 5000 rokov tu nevidim zasadnu vec. Za 200 rokov sa vyvinula komunikacna technika tak, ze sa o tom nikomu ani nesnivalo. Auto, lietadlo, pocitac, telefon, fotoaparat, ziarovka, plynove lampy sa pouzivali az zaciatkom 19.storocia. Dovtedy bola komuniakcia stale na rovnakej urovni. Strelny prach nepovazujem za zasadny obrat v historii. Je mozne, ze to bolo autokratickymi rezimami, ale rozhodne sa nic zasadneho neudialo.

Preto som spomenula aj tu bitku pri Akciu. Bola zasadna vo vyvoji, mozno keby nevyhral Octavianus, ale Kleopatra (kvoli taktike), tak by sme mali Helenizmus a isli by sme uplne inym smerom, ale pred tisic rokmi, ktore tu spominas Ty tu len koncila doba temna. Takze vyvoj isiel dokonca v urcitej faze smerom dolu. Co sa tyka architektury, tak renesancia vychadzala zo starovekeho Rima, bola to stale len matematika. Navyse Egyptske pyramidy nevies ako sa stavali. Katedrala je len typ stavby typicka pre urcite obdobie, ale nestavali sa nejakou inou pokrokovou technikou, boli to len ine postupy vychadzajuce zase z matematiky a geometrie. Starogrecke chramy su zrovna tak uchvatne jak goticke katerdraly, ale je to otazka mody a kultury, nie vyvoja nejakej specialnej technologie v tomto smere.
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 13:51

Ale vypadá to tak.. Když začneš lidi napadat Jankama..
garias
daiterr
11. 02. 2012 13:45

Nepovyšujme sa. Keď niekto neverí v to čo ja, neznamená to, že som nad ním vyššie, alebo že on nieje pripravený na to čo poznám ja.
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 13:35

"a nebo uzná, že na takové věci ještě nemá?"

Když už kopíruješ A, tak k tomu teda dej i B, ne?
- "Protože jestli zase bude říkat, že "tomu nevěří, protože se mu ten stav nepodaří", tak to by bylo to samé jako když by někdo nevěřil ve světový rekord v běhu jen proto, že to sám nedokáže.."

Pokud nedá žádný protiargument na to, že karma neexistuje, tak přesně tak dopadne, jako v poppisu výše.
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 13:15

Taky argument "o)
garias
daiterr
11. 02. 2012 13:15

Kde? tu...

a nebo uzná, že na takové věci ještě nemá?"
garias
daiterr
11. 02. 2012 13:14

Nebudem sa donekonečna hádať na nezmysloch. Prajem pekný deň.
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 13:14

"Ešte raz opakujem, prestaň ponižovať ľudí, ktorí neveria v to čo ty a prestaň na nich kydať."

O čem to tu mluvíš, Jediný, kdo se povyšuje a kydá na druhé, jsi zase jen ty sám..

A ked jsi, prosímtě, přišel na to, že jsem něco víc?

Nepodsouvej jiným svoje dmmněnky a nevztekej se zase.. Pokud máš nějaký ROZUMNÝ protiargument na karmu, tak jej sem napiš.
garias
Adanom
11. 02. 2012 13:05

Ale keď sa tak zamyslíš, tak normálne zážitky máme všetci a tie nenormálne iba duševne narušení. To je veľmi tvrdý fakt, ktorý všetci poznáme z praxe. Všetci žijeme svoje životy a niekto príde a povie že stretol Diabla. Tak asi nebude niečo OK :D
garias
Adanom
11. 02. 2012 13:04

ONA: uz jsem vystoupila z tela
ON: neverim
ONA: kdo neveri at tam bezi. :DDD.


Tak potom zbytočne hovoríš že si vystúpila z tela :DDD
Adanom
Gari
11. 02. 2012 13:03

Ja Te definitivne chapu velice dobre. :D a Ty tomu muzes a nemusis verit :D to uz tu bylo taky ;)

ONA: uz jsem vystoupila z tela
ON: neverim
ONA: kdo neveri at tam bezi. :DDD.

Prozitek,zkusenost je neprenosna. Takze jedine kdo prozije to stejne co nekdo dalsi stava se to pro nej tim cim to je pro toho druheho.
ONA je soucasti,casti te inteligence. Protoze inteligence je zchopnost ucit ze
zkusenosti.
Jedno bez druheho ani ranu. :D
garias
daiterr
11. 02. 2012 13:02

A rozhodne nie sú múdrejší ako druhí...
garias
daiterr
11. 02. 2012 13:01

Prestaň zasa kydať na ľudí :DD a hovoriť že niekto na niečo nemá. Nieje medzi tebou a druhým čo neverí na karmu taký rozdiel, že by ten druhý na to nebol pripravený. Prestaň sa už povyšovať. TY NIE SI VIAC ako druhí ľudia, ktorí neveria v karmu. Neznamenáš viac a ani nie si duchovne na tom lepšie.

Ešte raz opakujem, prestaň ponižovať ľudí, ktorí neveria v to čo ty a prestaň na nich kydať.
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 13:00

Dobře jsi se ocejchoval - povrchní pokrytec a sobec s dogmaticky materialistickými názory, co se s nikým nesnese.. Ale je fakt, že toto se dalo tušit. Ovšem nic si z toho nedělej, protože se kdykoliv můžeš změnit. je to jen na tobě.
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 12:58

"Ona: Zažila som klinickú smrť.
On: Neverím
Ona: Vystúpila som z tela.
On: Neverím
Ona: Skúmala som ako sa dá vystúpiť z tela samostatne.
On: Neverím
Ona: Už som aj sama vystúpila z tela.
On Neverím
Ona: Viem ako môžeš vystúpiť z tela.
On: AKO???"

Fajn.. a když mu řekne, jak postupovat a on to nedokáže podle návodu, tak co? Bude zase "inteligent" a nebo uzná, že na takové věci ještě nemá?"

Protože jestli zase bud říkat, že "tomu nevěří, protože se mu ten stav nepodaří", tak to by bylo to samé jako když by někdo nevěřil ve světový rekord v běhu jen proto, že to sám nedokáže..
garias
daiterr
11. 02. 2012 12:55

Ja sa držím istej životnej filozofii už celý život. Mám priateľov iba dobrých a čestných, múdrych ľudí. A ostatní, ktorí sú pyšní a netolerantní, tých v úcte nemám. Teraz vieš aký som :D
Zober si seba. Ty si vrcholný pokrytec. nikdy neprijmeš aj iný názor ako je tvoj o karme. Si netolerantný a ja sa takto správam ku každému kto si to zaslúži :D

Mám dosť veľa priateľov, ale nikoho pyšného :D
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 12:52

No kéž by radši dával nějaké protiargumenty. Každopádně se nauč s druhými vycházet. Co příspěvek od tebe, tak to plivání po druhých.

Ale takového tě příroda přece udělala ne? "o)
garias
Adanom
11. 02. 2012 12:42

Presne tak. Ty nevieš čo som zažil tak ako ja neviem čo si zažila ty. Chápeš? Ty to MUSÍŠ dokázať!!!

Skúsim inak..

Ona: Zažila som klinickú smrť.
On: Neverím
Ona: Vystúpila som z tela.
On: Neverím
Ona: Skúmala som ako sa dá vystúpiť z tela samostatne.
On: Neverím
Ona: Už som aj sama vystúpila z tela.
On Neverím
Ona: Viem ako môžeš vystúpiť z tela.
On: AKO???

On celý čas neverí, ale keď mu ponúkne dôkaz, je ochotný uveriť. Pretože chce poznať pravdu. Dovtedy odmietal všetko čo mu pravdu nedokáže.
Rozumieš čo tým chcem povedať?? Ten ON je prejav inteligencie!
Adanom
Gari
11. 02. 2012 12:39

Jistojiste viem.

tva zkusenost je jina nez moje. :DDD
garias
Dana
11. 02. 2012 12:36

Ja chápem že si musíš riešiť komplexy, ale vynechaj ma ztoho :DD
garias
Adanom
11. 02. 2012 12:36

Tým čo si napísala, si vôbec nič nepovedala, pretože si môžeš aj vymýšľať. Nič to pre mňa neznamená (čo sa týka dôveryhodnosti).
Dana P.
tak príroda?
11. 02. 2012 12:36

garias - to je tvoje víra?
garias
daiterr
11. 02. 2012 12:35

Prepáč, ale ja sa musím smiať na smiešnych veciach :DD Nemôžem za to. Príroda ma takého urobila. Ak sa chce niekto sťažovať, musí sa prírode :D
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 12:34

opakuju znovu - ty nerespektuješ. Kdybys respektoval, tak se nikomu nevysmíváš a nepředhazuješ mu jan yHrašky a podobné capiny. Takže hlavně, prosím, nelži..

Důkazy na karmu? Jsou tu přece odkazy. tak se do toho zahloubej a něco si o tom přečti..

A dle toho, jak se bavíš se Sylvií, tak je krásně vidět, že si nejen velice "sečtělý", ale hlavně člověk "respektující názory"..

Jsi tvrdý jak tank Shermann.. Gariasi..A ubližuješ tím hlavně sám sobě..
garias
Adanom
11. 02. 2012 12:34

odpoveď:
Zažil som príhodu, kde som zistil, že sa nedá z tela vystúpiť, ale nemôžem ti to preukázať ako to rádio.

Chápeš čo chcem povedať? :D
Adanom
Gari
11. 02. 2012 12:32

Empirismus.
Vystoupila jsem z tela. Je to zkusenost. Nemuzu Ti ji Predat a ukazat jako radio aby jsi pak uveril. Muzes to jedine prozit sam. :D
Dana P.
...no tak
11. 02. 2012 12:32

prostě ti není dáno umění diskutovat. Znám pár takových autoritativních "všeználků" - po čase se jim začnou všichni vyhýbat
garias
Daiterr
11. 02. 2012 12:30

Ty si vážne strašne nesčítaný človek :DDD Inak by si nemohol napísať taký blud :DD
Viera v niečo čo neexistuje je prosím nezmysel. Veriť môže len ten, čo si myslí že niečo existuje.

//TY VERÍŠ, že nejaká karma nieje.// Takže ak karma existuje, podaj o nej dôkazy. Ak sú ľudia ktorí neveria v karmu, znamená to že si dôkaz nepodal a tvoj názor na karmu je IBA VIERA :D
garias
Daiterr
11. 02. 2012 12:28

Ja rešpektujem názory, ale nemusím snimi súhlasiť. Práve preto sa to volá diskusia, že sa tu o tom diskutuje. Keby to bolo podľa teba, malo by sa to potom nazvať - monologosia :DD
garias
Sylvia
11. 02. 2012 12:26

Áno, aj domorodci z kmeňa unga bunga mali lodstvo, ale my sa bavíme o technológiach. A technologicky boli lode v 18tom storočí ďaleko nad egyptskými čo brázdili iba vody stredozemného mora. Hlavne čo sa týka navigácie a možnosti plavby na dlhé trasy - francúzske kolónie. Treba si o tom niečo naštudovať. ja viem e to pôsobí jednoducho. Loď je loď a hotovo, ale ubezpečujem ťa, že až také jednoduché, že si netreba nič prečítať, to nieje.

Vyspelosť štátov sa prakticky posudzuje podľa jej vynájdenej technológie. Od zbraní po stavanie budov a mechanizmy.
keby bola reč iba o dopravných prostriedkoch po cestách, tak tam by som súhlasil. Za tisíc rokov sa takáto doprava nezmenila ani technologicky. Stále to bol koč na štyroch či dvoch kolesách, poháňaný koňmo. Ale to všetko ostatné, tak tam teda vývoj technologický rozhodne bol.
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 12:15

"Mne nezáleží s koľkými s nepohodnem, ale o akú kvalitu myšlienok ide. Už som to napísal 11ty krát :DDD"

Ne.. Jde o to - vyjít se v šemi v klidu a hlavně RESPEKTOVAT jejich názory.

Důkazy na biomagnetismus dávno jsou a co se týká karmy - nemám důvod tomu nehovět. Jednak jsem měl tu možnost zažít spoustu indicíí, co to potvrzuje, pak také na tohle téma je hodně co k přečtění, a mimo to - zatím nemám jediný protidůkaz. Kdežto ty máš pouze jen svou víru v "logiku a materiálno"..

Chceš li někoho přesvědčit, tak dej protiargumenty.

TY VERÍŠ, že nejaká karma nieje. Ale nevieš to naozaj. Je to čisté materiálne náboženstvo. Niečo ako veriť vo Veľkého Janka Hraška.. "o)
Sylvia
Garias
11. 02. 2012 12:14

Iste, iste, taka Kleopatra vobec nemala lodstvo, nastuduj si bitku pri Akciu....:-), mozno zistis, na akej boli urovni
Sylvia
Garias
11. 02. 2012 12:13

Musim sa smiat....ze sa nehanbis....
garias
Sylvia
11. 02. 2012 12:13

Pozri si prosím ťa históriu - Franská ríša, jej zbrane, stavenie, skrátka technológie Frankov a potom Francúzsko v 18tom storočí. Kolonizačný štát, patriaci medzi najväčšie námorné veľmoci, stavajú katedrály a vôbec sa nedajú technologicky ani len zďaleka porovnať so stredovekými Frankami.

To je absurdné povedať, že za tisíc rokov nedošlo ku technologickým zmenám. Došlo a to poriadne. Navyše už len z logiky keby nedošlo, tak sme stále na tom rovnako.
Sylvia
Garias
11. 02. 2012 12:10

Uz si trapny, pisem tam ja o tisic rokoch? To pises Ty. Staroveky Egypt 2500 p.n.l az po francuzsku revoluciu - si myslis, ze mam potrebu sa s Tebou dohadovat. Nescitany si tu Ty. A len ukazujes jak neskutocne. Vlastne prve dynastie vznikali dokonca pred 4 tis. rokov pnl.Ale brala som rozkevt. Ach jaj...
garias
...
11. 02. 2012 12:04

Ak niekto tvrdí, že Francúzsko za Ľudovíta 16tého bolo na úrovni starovekého Egypta, tak má vážne nedostatky z histórie.
garias
Sylvia
11. 02. 2012 12:01

To je tisíc rokov??? :DDD
Sylvia
Garias
11. 02. 2012 12:00

Od Starovekeho Egypta po francuzsku revoluciu - tu mas zaklad logiky - neviem vobec, co si to dovolujes prekrucat to....trochu sa nad sebou zamysli.
garias
Syliva
11. 02. 2012 11:59

Pokiaľ viem neuviedla si roky, ktoré máš na mysli, takže najprv treba dať informácie také, na aké odpoveď požaduješ. To je prosím základ logiky.
Sylvia
Garias
11. 02. 2012 11:58

Obdobie pary, prechod na priemyselnu vyrobu, tovarenstvo....ano za Ludvika - to mi staci Garias...:-))). Nezmenilo sa vobec nic, ani zachod.

No a francuzska revolucia bola v 1789 - takze len tolko...:-)
garias
daiterr
11. 02. 2012 11:57

Je to veľmi jednoduché. Koľko ľudí verí na rádio? No každý komu to rádio ukážeš a bude ho počuť? Prečo na karmu veria iba ezoterici a pár iných ľudí? No pretože na to nemáte dostatočný dôkaz. Je to na úrovni viery.
Aby ti ľudia verili to o tom biomagnetizme, musíš preukázať vierohodný dôkaz. Niečo ako stým rádiom. A keďže si ho doteraz nepreukázal a množstvo ľudí neverí na karmu, tak to znamená že taký dôkaz zatiaľ nemáš a že sa pohybuješ iba v oblasti VIERY.

TY VERÍŠ, že nejaká karma je. Ale nevieš to naozaj. Je to čisté náboženstvo. Niečo ako veriť vo Veľkého Manitua.
garias
daiterr
11. 02. 2012 11:55

Mne nezáleží s koľkými s nepohodnem, ale o akú kvalitu myšlienok ide. Už som to napísal 11ty krát :DDD
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 11:53

Já ti nevím.. Pravě sis napsal sám na sebe, jak by ses měl chovat k názorům ostatních.. Tak to vidím.

Ty se rozhodně neovládáš - viz včerejšek, jak jsi tu vyváděl, jak pominutý a ne, že bys "vyletěl" ale ty vylítáváš furt..

"Ale to nieje dôvod aby som útočil na neho. Je to jeho názor a má na to právo."

- a víš, že přesně právě TOTO děláš a často? Ty nerad vidíš svoje chyby, že?

A argumenty docházejí tobě už nějaký čas. Takže to pořád nepřevracej. Víš, co je zajímavé? Řekni mi, kolikrát ty ses tady s někým shodl. Téměř se všema se tu rafáš.. Nevidíš to? Proč?

Ty jsi přesně ten, co NETOLERUJE názory druhých a ještě se jim vysmívá.. Už ti to tu bylo taky vyčteno snad stokrát..
garias
Sylvia
11. 02. 2012 11:50

No o tom sa píšu celé knihy.. Tak už len napríklad štátne zriadenie sa nedá skoro ani porovnať. Zbrane, poľnohospodárske nástroje, obdobie pary, námorníctvo. Taktiky vojen, spôsoby výskumu, priemysel, prechod na továrenskú výrobu...s tým všetkým sú späté také množstvá nových technológií, že to je zcela nezmysel, že by tisíc rokov človek stagnoval.

Áno, pravda by to bola tak pred 100 000 rokmi, kde za to obdobie prišli ľudia na veľmi málo vecí. Vtedy áno, ale dnes?? Treba si o tom trochu prečítať.
garias
....
11. 02. 2012 11:48

Nauč sa sebaovládania. Keby som ja vybuchol pri každom prípade, kde mi niekto odporoval v mojich myšlienkach, bol by som vyletel aspoň miliónkrát. Veď je prirodzené, že mnohí ľudia s tebou súhlasiť nebudú. To preto, že každý zažil niečo iné a máme rozdielne pohľady na svet. So mnou nesúhlasilo tak veľa ľudí že pri tisícke som to prestal rátať (dalo by sa povedať). Ale to nieje dôvod aby som útočil na neho. Je to jeho názor a má na to právo.

Takže sa nauč prijímať aj druhé názory a HLAVNE, aj o druhých názoroch uvažovať !!!! Pretože ty berieš len svoje názory a to je tradičné pre nesčítaných ľudí, ktorí prečítali pár článkov. Sčítaný človek je zvyknutý na myšlienkové boje - namáhať mozgové bunky. A keď mu niekto odporuje, diskutuje, neútočí typom: "A čo vieš ty o tom. Dochádzajú ti argumenty..." To je typické pre nesčítanca.
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 11:47

"/Od starovekeho Egypta az po francuzsku revoluciu sa technologia vobec skoro nezmenila./

Dúfam že žartuješ iba :DD"

A víš, že si myslím také, že se toho zas až tak nezměnilo? Ale je vidět, že jistě o tom víš mnoho. Takže nám, prosím, pár větami dej pár příkladů. Myslím příklady něčeho OPRAVDU posdstatného.

To myslím vážně, protože tímto směrem se moc nezaobírám.
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 11:44

Vybuchne? Pokud vím, tak tu vybuchuješ pouze a výhradně ty, jako atomovka v Hiroshimě :o)

Jen ti přece odpovídám. A nebo chceš tady vést monolog?
Sylvia
Garias
11. 02. 2012 11:43

Co sa zmenilo? Co nebolo v starovekom Egypte a za Ludvika XVI. bolo? Co zasadne?
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 11:43

"Prepáč Daiterr, ale pôsobíš ako nesčítaný človek. Nechcem ťa uraziť."

A ty zas jako člověk, co mu zas docházejí argumenty, když není po jeho a za chvilku bude střečkovat a množit vykřičníky.. "o)

Jasně, že nic ve zlém..
garias
..
11. 02. 2012 11:43

Nesčítaný čo vybuchne pri každom proti argumente :DD
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 11:42

"Prosím ťa. Nevieš čo je to magnetizmus, natož nejaký biomagnetizmus :D"

Jo.. A ty to jistě, dle tvojí odezvy určitě víš, že? "o)

Já na rozdíl od tebe s tímto pracuju. Ale jak říkáš - Fakt o tom ni nevím.. Kdepák.. Mohl bys mě, prosím, poučit? Rád si to přečtu :o)
garias
...
11. 02. 2012 11:41

Prepáč Daiterr, ale pôsobíš ako nesčítaný človek. Nechcem ťa uraziť.
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 11:39

"Tisíce ľudí píše o vystúpení z tela a ešte to nikto nemal. Rozhodne nepodal dôkaz. Píše sa iba o tom asi tak, ako o posadnutí diablom, alebo telepatickom vnímaní."

- ale samozřejmě, že mají.. Já nevím, kde furt na to chodíš, že "nikdo cosi nemá a nezažil".. Zažívají to mnozí a to dnes a denně. Sepisují se o tom pojednání a knihy. Jsou na to i vědecké laboratoře, kde se to zkoumá pomocí přístrojů.. atd. atd. atd.

Proč si furt namlouváš, že "to neexistuje?" čeho se furt bojíš? Že ti někdo rozbije tvou "dennodenní materiálně-realiťáckou zeď?" Bojíš se zbytečně. Není na tomhle fenoménu nic, co by bylo nadpřirozené. Patří to k lidstvu odnepaměti.

"Po tak dlhej dobe by ste už vy všetci mali v pohode vystúpiť z tela, tak ako po dlhej dobe používate vyspelý internet. Doteraz sa bavíte čo to je a ako vystúpiť a nikto z vás to nevie.
Je to viera priatelia. Vaše vystúpenie z tela je iba vaše ďalšie náboženstvo."

- vidím, že dlabeš na to, co píšu, takže opáčko: - asi těžko se ti vysvětluje, že výstup z těla není objev "atomového ledoborca", že? TO není věc, která je přímo vázaná na tuto realitu tak, že by naplno podléhala jejím zákonitostem. Je to fenomén, který jde napříč všemi námi myslitelnými realitami, či dimenzemi. TOTO si nemůžeš jen tak ochočit a dělat s tím, co se ti zamane. TOTO mají možnost provozovat fakt jen ti, co už na to mají jakýsi vývojový status..

"Je jedno či je to Boh, Manitu, alebo karma, NEPODLOŽENÉ teórie, ktoré sa prijímajú bez adekvátnych dôkazov sa nazýva VIERA !!!"

VIERA je leda tak Panasonic .. "o)

Ale když už jsi to načal - KDE máš TY svoje PODLOŽENÉ teorie? KDE je tu vidím? Nemáš tu nic, takže také jen věříš?

Naproti tomu jsi tu od nás dostal mraky odkazů a jen ses tomu smál. Co jsi dodal ty, jako protiargument?

"Možno ste tu Češi ateisti, ale vytvorili ste si novú vieru. :D"

No.. A víš, že máš recht? Podle nejnovějších dotazníků ze sčítání lidu tady máme "církev rytířů Yoda"..
garias
...
11. 02. 2012 11:37

Prepáčte, ale mňa nesmierne rozosmeje niečo také ako keď niekto tvrdí, že "biomagnetizmus" :DD. Do dnešných dní nevieme čo sú to polia, magnetické, gravitačné. Na akom princípe fungujú, ako vznikajú a čo to vlastne pole je. A niekto tu rozpráva o biomagnetizme :D
garias
daiterr
11. 02. 2012 11:32

Prosím ťa. Nevieš čo je to magnetizmus, natož nejaký biomagnetizmus :D
garias
...
11. 02. 2012 11:31

/Od starovekeho Egypta az po francuzsku revoluciu sa technologia vobec skoro nezmenila./

Dúfam že žartuješ iba :DD
Sylvia
Neviem
11. 02. 2012 11:29

Neznamena to, ze sa tym ludia nezaoberali. Len nebola dostupna literatura o tom. Od starovekeho Egypta az po francuzsku revoluciu sa technologia vobec skoro nezmenila. To je skoro 4 300 rokov. Az poslednych dvesto rokov tu mas telefon, pocitac, fotoaparat, media, vlaky atd....Z technologickeho hladiska ludia tisice rokov stagnovali.

Internet funguje poslednych 25 rokov, tak ktokolvek si moze nieco precitat, diskutovat o tom a nieco zistit. Vidis dokumenty v TV, clanky atd....

Jak sa mali k tomu ludia dostat pred tym? Musis sa spolahnut len na archivy a dokumenty, ktore to naznacuju v symboloch. Navyse krestania tieto veci potlacali, takze to bolo tabu. Nedokazem si predstavit, ze nejaky rolnik by mal zaujem sa nejak intenzivne zaoberat vystupmi z tela. Bola to zalezitost len urcitych skupin ludi a pochybujem, ze si o tom niekde vydavali knihy.

Mam pocit, ze inkvizicia mala tak dlhe prsty, ze este dnes podvedome Europa a Amerika tieto veci nepripusta pod jej vyplyvom a ani nevie ako. Vychodne kultury sa ale tymto fenomenom zaoberali, len to je pre nas tak exoticke, ze tomu nerozumieme a ani nechceme rozumiet. Preto kolki vedci radsej povedia, ze to je blud, aby neprisli o reputaciu seriozneho vedca a proste nebudu riskovat povest. Lepsie povedane, nebudu to vytrubovat do sveta, ale my nemozme vediet, kto sa kde cim zaoberea na odbornej urovni, vies len zas to, co si precitas alebo sa vypusti do eteru.

Tak jak v tom videu astrofyzik Neil Tyson....dostal otazku, ci veri na UFO a odpovedal v podstate (sice si myslel, ze je vtipny), ze ani fotka mu nestaci, pretoze by to mohla byt fotomontaz, nepocula som ale, ze by pripustil, ze vesmir je tak velky, ze by bolo skor zvlastne, ze by ina civilizacia neexistovala. Popisoval tam aj hru na telefon, kde jeden pribeh zacne a skonci to uplne inak. Samozrejme u mnohych veci to tak je, ale tyka sa to skor prave prepisov knih opisujucich legendy a myty (biblia). Je pekne, ze chce dokazy, ale aj urcita logika, ze v com sme my takto jedinecni, aby sme si mysleli, ze sme tu sami mu proste nehra do kariet. Sice tam teoretizoval o 1% rozdielu v DNA medzi nami a simpanzom a co by bolo potom, keby mal niekto iny to jedno percento navyse nez my, ale co vlastne tym chcel povedat, ked potom tvrdi, ze UFO nevidel, tak nemoze povedat, ze to je. A takto je to so vsetky, co nepozname. Preto je dobre si precitat literaturu, ktoru mozno fyzika zaznava, ale je to nejaka prakticka skusenost. Zalezi, kto to pise a jak. Nabozenstvo je vec, ktoru Ti predklada urcita skupina a musis podla toho ist.

Ked si ale nieco niekto precita o karme a vystupoch z tela, moze sa rozhodnut a rozhodne to neznamena, ze by tym niekoho ovplyvnoval. Ale pokial OOBE existuje, tak tym padom sa otvori brana tomu, ze existuje aj posmrtny zivot, pretoze vedomie moze existovat bez fyzickeho tela a v inej podobe, ktora mu umoznuje telo opustit urcite nebude zostavat s tym telom v hrobe. Tak jak ten technologicky pokrok aj toto moze trvat veky, nez sa to naozaj preukaze, ale preto to zatial bude v rovine zahad a mysterii. Tiez by som v starovekom Egypte urcite neverila, ze ked zdvihnem malu krabicku a vytukam nejake cislo, budem pocut cloveka, ktory je tisice kilometrov odo mna vzdialeny.
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 11:27

Ale to víš, že to sedí až moc dobře. Zkus si taky něco přečíst o tom, jak náchylné jsou mikroprocesory na jakékoliv magnetické a "bioůmagnetické impulsy. S počítači mám co do činění od roku 1994, takže už můžu hodnotit, jak moc byly stabilní třebas 286-ky s 20mb harddiskem a jak moc jsou "stabilní" počítače dnes..

Tehdejší "komp" ti mohl spadnout za provozu na zem a furt jel, ale dnes? jen se na něj pomalu blbě podíváš a už hapruje..

Dělej ajťáka pár let a věř mi, že takové případy zažiješ, ani už se nad tím nepozastavíš.. Vsázím na nestabilitu procesoru. Ještě by se dalo uvažovat o paměti, ale fakt si myslím, že biopole ovlivňují nejvíce ten procesor.
garias
Adanom
11. 02. 2012 11:16

No ono je to o tom, či chceš poznať skutočné veci a mať naozajstné vzdelanie o tomto svete, alebo iba UVERÍŠ autorom, čo píšu o duši a pod. Pričom ten človek nikdy dušu nevidel :D
Adanom
...
11. 02. 2012 11:14

Rekla bych ze ten kdo se na to umi podivat i z tohodle druheho pohledu ktery prezentujes ten muze jedine i s timto pohledem souhlasit.
Neni na tom nic nepochopitelnyho. :D
garias
...
11. 02. 2012 11:12

Mne sa strašne páčilo prirovnanie istého chlapíka, už neviem meno. Napísal to asi v tom zmysle že:

Fanatického veriaceho, ktorý verí nie podľa dôkazov, ale podľa svojho osobného postoja nadšenia, nepresvedčíte, že to veštenie z kozích varlat je iba fingované.

Krásny popis súčasného stavu sveta :DDD
garias
...
11. 02. 2012 11:08

Treba si uvedomiť, že aj kresťania, hinduisti a moslimovia obhajujú svoju vieru presne tak isto ako vy tú svoju. "Toto sa píše tam, toto tu. Tento zažil zázrak, tento o ňom píše. Tu som mal zjavenie, tam sa so mnou rozprával boh".

Je to iba viera. Nič v zlom. Píšem skutočnosť, ako nezaujatý pozorovateľ.
Adanom
Gari
11. 02. 2012 11:05

"Je jedno či je to Boh, Manitu, alebo karma, NEPODLOŽENÉ teórie, ktoré sa prijímajú bez adekvátnych dôkazov sa nazýva VIERA !!! "

:DDD





Adanom
Dait
11. 02. 2012 10:38


"Ano, i tak by to mohlo být. Možností je samozřejmě více. Záleží na každém, jak a co si chce tady prožít a naučit se."

Neni to mysleno tak Dait ze si to bytost vybira dobrovolne ale tak ze je smerovana tou silou tendence,temy sklony ,ktery se energeticky prenasi kontunualne jako otisk. To je take zakon priciny a dusledku.
Tusim ze ve vychodnich naukach tvrdi ze zrozeni si vybira pouze uvedomela bytost,nikoli ta co je rizena silou tendence ve vedomi.
garias
daiterr
11. 02. 2012 9:34

To moc nesedí s tým počítačom, lebo procesor býva najstabilnejší zo všetkých súčiastok. Ja mávam problémy s počítačom už 15 rokov. Mám doma poriadnu mašinu a neustále riešim niečo. Napríklad kontakty, harddisk, prehrievanie grafickej karty, otáčky ventilátorov - je ich tam 6.
A zaručujem ti, že najstabilnejší je procesor. Keď budeš čítavať diskusie kde sú tisíce príspevkov s rôznymi chybami počítačov, prevažne sfotwarove, zistíš, že procesor sa kazí najmenej.

Takže ak by to biopole niečo poškodzovalo, najskôr začne kaziť iné jemnejšie súčiastky. Napríklad grafická karta.
garias
daiterr
11. 02. 2012 9:30

Neposkytol si ale nič, čo by inteligentného kritika presvedčilo. To čo si napísal môžeš napísať aj na veštkyne, kryštálové gule apod. Ako píšem, súčasná totálna neznalosť týchto vecí napovedá, že sa jedná o mýtus, vieru a nie skutočné bádanie.

Tisíce ľudí píše o vystúpení z tela a ešte to nikto nemal. Rozhodne nepodal dôkaz. Píše sa iba o tom asi tak, ako o posadnutí diablom, alebo telepatickom vnímaní.

Po tak dlhej dobe by ste už vy všetci mali v pohode vystúpiť z tela, tak ako po dlhej dobe používate vyspelý internet. Doteraz sa bavíte čo to je a ako vystúpiť a nikto z vás to nevie.
Je to viera priatelia. Vaše vystúpenie z tela je iba vaše ďalšie náboženstvo.

Je jedno či je to Boh, Manitu, alebo karma, NEPODLOŽENÉ teórie, ktoré sa prijímajú bez adekvátnych dôkazov sa nazýva VIERA !!!

Možno ste tu Češi ateisti, ale vytvorili ste si novú vieru. :D
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 7:59

"Nehraje mi preto ani to zapínanie počítača silou vôle. To je niečo podobné."

Tak to děláš chybu, protože na tom není nic neobvyklého.

Biomagnetické pole člověka hodně ovlivňuje dnešní elektroniku a čím je ta elektronika miniaturizovanější, tím je více ovlivnitelná "náladovosti lidí"..

Jako bývalý "ajťák" bych ti mohl z praxe vyprávět skoro strašidelné historky, kdy lidé, kteří nenaviděli PC, k němu jen sedli a okamžitě jim padal systém, zatímco kdykoliv k tomu sedl někdo jiný, tak se nestalo vůbec nic..

Podotýkám, že systém kolaboval okamžitě, jen co se k PC přiblížili a ještě ani nesáhli na klávesnici. Jejich "biopole" vyzařovalo takovou silnou energetickou averi vůči těmto přístrojům, že je zkrátka rušili už na úrovni "práce procesoru" a tím destabilizovali okamžitě jádro systému a pak systém samotný.

Taky jsme napřed hledali příčinu jinde, třebas v kolísání napětí sítě (ups-ky tehdy ještě moc nebyly), než jsme se shodli na tom, že sice je to směšné, ale fakt není jiné vysvětlení, než že dotyčný člověk to snad ruší tou svou averzí k té "bedně"..

Po převelení dotyčné osoby na jiné, "nepočítačové" místo, bylo od té doby po problémech..
daiterr
Gariasi
11. 02. 2012 7:50

"Ale zoberme si teraz napríklad vystúpenie z tela. Keby existovali, museli by sa ním ľudia zaoberať už stá tisíce rokov. A za ten čas, by to malo byť niečo čo je najlepšie vyvinuté a dosť dobre preskúmané. ľudia by mali vystupovať z tela kedy sa im zachce. "

- samozřejmě že to EXISTUJE a lidé se tím také ZAOBÍRAJÍ a také to i ZKOUMAJÍ, jenže pokud TY TO VIDĚT NECHCEŠ, pak to pro tebe automaticky nikdy existovat nebude i přes všechny indicie a důkazy až přímo u nosu.

Takže se spíše zeptej sám sebe PROČ TO NECHCEŠ ZKOUMAT.. Je to tím, že jsi v minulosti měl nějaký problém s dogmatickým náboženstvím? atd. atd..

"Avšak súčasné diskusie vo svete o týchto veciach pripomínajú, akoby nikto nikdy o vystúpení z tela nepočul. Akoby sme sa to dozvedeli práve teraz a nevieme z tela vystúpiť. Čo je ale dosť divné, pretože aj menej skryté veci sme už dávno objavili a používame ich."

- fajn, rád bych viděl odkazy, kde to kdo připomíná.. Protože je moc zajímavé, že ve světě se to jen hemží těmito případy a lidi to dost rozebírají. Takže rád se na ty odkazy mrknu.

- k tomu "objevení" - asi těžko se ti vysvětluje, že výstup z těla není objev "atomového ledoborca", že? TO není věc, která je přímo vázaná na tuto realitu tak, že by naplno podléhala jejím zákonitostem. Je to fenomén, který jde napříč všemi námi myslitelnými realitami, či dimenzemi. TOTO si nemůžeš jen tak ochočit a dělat s tím, co se ti zamane. TOTO mají možnost provozovat fakt jen ti, co už na to mají jakýsi vývojový status.

Nutno dodat, že ještě že tak. Kdyby to bylo něco, co plně podléhá této realitě, tak takoví kraváci, nebo ivani by si zas z toho tak akorát udělali válečnou zbrań. Je moc dobře, že se této možnosti dostává jen lidem, kteří se vyvíjejí pozitivním směrem.

A protože tato věc nezapadá plně do naší reality, tak proto má "vědectvo" krátké ruce na to, aby s tím vůbec mohli co dělat. Takže mají na výběr jen to, zda to zesměšní, popřou, nebo to zamaskují tím, že"určitě na to časem přijdou"..

Naštěstí nezávisle na těchto lidech, se toto děje ne po staletí, ale po tisíciletí a lidé se tím zaobírají, pořizují záznamy, zkoumají to, polemizují o tom a vytvářejí si teorie.
daiterr
Adanom
11. 02. 2012 7:36

Ano, i tak by to mohlo být. Možností je samozřejmě více. Záleží na každém, jak a co si chce tady prožít a naučit se.
garias
nehraje...
11. 02. 2012 0:36

Nehraje mi preto ani to zapínanie počítača silou vôle. To je niečo podobné.
garias
Nehraje
11. 02. 2012 0:35

Mne tu stále jedna vec nehraje. Netýka sa to teraz toho, či tomu verím, neverím, alebo či ide o karmu, prípadne skryté vlastnosti človeka. Jedna podstatná vec mi tu nehraje.

Zoberme si v čom všetkom sa človek vyvíja. Vyvinuli sme sa v love, obrábaní polí či poľnohospodárstve, vyvinuli sme spoločnosť, zbrane, technológie, ale aj duševné podstavy.
Už nie sme živočíchy, poznáme hodnoty, študujeme ľudského ducha - psychológovia.
Na čokoľvek sme narazili, používame to a vyvinuli sme to tiež.

Ale zoberme si teraz napríklad vystúpenie z tela. Keby existovali, museli by sa ním ľudia zaoberať už stá tisíce rokov. A za ten čas, by to malo byť niečo čo je najlepšie vyvinuté a dosť dobre preskúmané. ľudia by mali vystupovať z tela kedy sa im zachce.
Avšak súčasné diskusie vo svete o týchto veciach pripomínajú, akoby nikto nikdy o vystúpení z tela nepočul. Akoby sme sa to dozvedeli práve teraz a nevieme z tela vystúpiť. Čo je ale dosť divné, pretože aj menej skryté veci sme už dávno objavili a používame ich.

No a toto mi proste nehraje.
Adanom
Sylvia
10. 02. 2012 22:02

Taky bych rekla ze to vyzaduje schopnost(byt schopen to uskutecnit) myslenkou zapnou napriklad ten pocitac.
Mozna ze to vyzaduje nejaky trening,jako treba naucit se umet jezdit na kole ;)

Adanom
Dait
10. 02. 2012 21:23

A co by jsi rikal teto teorii?
Notorik byl notorikem,alkoholikem jiz v nejekem jinem vteleni (budeme tomu rikat v minulem vteleni aby se to snadno chapalo) a jeho tendence (nebo jako vloha/y) se otiskly ve vedomi (pamet vedomi to prenasi energeticky )se prenasi jako kontinuum do te doby nez bytost pochopi ze si tim skodi(ze trpi) ,dokud nepochopi ze to muze zmenit. Byt ,naucit se byt soucitny sam k sobe a empaticky a najit cestu ven. :)
Jednoduse receno neopakovat stejny emocianalni,psychicky otisk ktery vlastne kontinulane urcuje, zhmotnuje jeho zivot soucastny.




Sylvia
Adanom
10. 02. 2012 21:13

Ano rozumiem, tazko popisovat stav, ked som tam este nebola, predstavu jasnu nemam, ale predpokladam, ze to spravim normalnym pohybom, telo mas jemnohmotne ale predsa nejake mas, ale urcite to neviem. Predpokladam, ze mas nejake schopnosti vyuzit svoju energiu, napr. pomocou myslienky. Tak by si sa tam mala vlastne aj pohybovat.
Adanom
Sylvie
10. 02. 2012 21:03

Rozumim ale zajimalo me jestli si dokazes uz ted predstavit jakym zpusobem zaktivujes tu energii k tomu cinu, napriklad zapnout pocitac.
Jestli vis jak uskutecnit aktivaci tohodle procesu ,aktivaci takove enrgie k tomu cinu (jestli rozumis? )
garias
lup
10. 02. 2012 20:35

Skoro ma porantalo... keď dom vedľa malo upc a my nie...
garias
lup
10. 02. 2012 20:34

Prečo by nemohla byť. Stávali sa aj väčšie náhody. U nás v Šamoríne nebol nikdy poriadny internet. Keď zavádzal UPC, ťahali káble vedľa nášho domu. Barák od nášho 20 metrov má dostupnosť UPC, náš nemá. 20 metrov !!! :D Sestra v ňom má internet 25 Mbitov za 9,50 euro. Môže byť taká náhoda? Uisťujem ťa, že môže :DD
lup
Do diskusie pre Gariasa
10. 02. 2012 19:31

Spomenul som si ešte na jeden prípad:

Jedna známa mi hovorila o rodinnej tragédii. Jej 11 ročný brat sa išiel po tréningu umyť, ľahol si do vane a viacej nevstal. Našla ho vo vani mŕtveho. Zlyhalo mu srdce. Po mnohých rokoch bola so svojou rodinou aj s otcom na dovolenke pri mori. V prvý deň našli jej otca mŕtveho v mori. Dostal infarkt a namieste skonal.

Je to náhoda?
LuP
lup
Do diskusie pre Gariasa
10. 02. 2012 19:23

Vážim si Ťa za skúsenosti s chorými deťmi a chápem, prečo máš takéto názory. Aj keď sa diskusia trocha otočila iným smerom, rád by som na adresu karmy a Gariasa veľmi stručne napísal dva skutočné príbehy zo života o postihnutých deťoch:

Jedna budúca mamička vo vysokom štádiu tehotenstva odmietla pomôcť svojmu panovačnému a podnikavému otcovi. Otec jej v hneve povedal: „Nech sa ti narodí netvor!“ Onedlho sa jej narodil chlapček s rázštepom hornej pery. Nemusím hovoriť, ako to jej otca mrzelo. Po operácii z neho vyrástol inak zdravý mládenec. Všetkých troch aktérov som osobne poznal.

Na ulici neďaleko babky bývala rodina, ktorá mala dve už dospelé hluchonemé deti. V mojom detstve som sa pýtal babky Prečo? Odpoveď bola jednoduchá. Ich otec mal od detstva sklony k surovostiam, vyberal mladé vtáčiky z hniezda a vytrhával im jazýčky.

Garias, prečo tieto tri deti trpeli? Trpeli iva deti? Netrpeli aj ich príbuzní práve za svoje správanie? Nepodobajú sa tieto príbehy tomu, o čom tu toľko písal Daiterr - o karme?
S pozdravom LuP
daiterr
Adanom
10. 02. 2012 19:14

K tomu notorikovi - může to být člověk, který dříve tyto lidi nenáviděl a měl z nich okázalou legraci a to do té míry, že si na sebe nabalil závazky, vůči těmto lidem.

A teď a tady zkrátka prožívá to samé, aby poznal, jaké to je, když se do něčeho byť lehkovážně spadne, ale už se z toho nejde jen tak vyvléci.

Takový život ovšem sebou nese i další dopady - dotyčný se zároveń učí postupně silné vůli. K tomu mu zase dopomáhá to, že se občas zkouší ze svého návyku nějak dostat.

Další věcí je, že nyní sám zkouší odolnost a trpělivost jiných lidí. Ti, kteří jej chápou nyní, možná dříve byli těmi, co se jim on sám smál, ale protože si tímto pekklem už sami kdysi prošli, tak podvědomě k němu mají empatii a soucítí s ním.

Dochází tedy ke vzájemnému srovnávání karmických následků z dřívějších příčin.

Tuto roli notorika také může podstoupit dotyčný zároveń i s vědomím, "že si chce nejen odčinit to, co spáchal kdysi, ale zároveń porozumět tomuto problému, zkusit co nejvíce srovnat následky a navíc by chtěl v budoucnu dalším takovým lidem pomáhat".

Takže tímto životem nakonec vyřeší několik věcí naráz, ke kterým by jinak jednotlivě potřeboval mnohem více času.

Když jsem se bavil s pár lidmi, co pracují s karmou, tak sami přiznali, že až teprve teď chápou, proč se jim některé věci staly a že jsou za to rádi, protože jinak by se k takovému uvažování ani nedostali a ve svém vývoji by tak šli mnohem pomalejší cestou.
daiterr
Sylvia
10. 02. 2012 19:02

O.K. "o)
Sylvia
Adanom
10. 02. 2012 18:52

Pokial sa bavime o OOBE, teda o AC, tak je mozne hybat s vecmi, musis ale do toho vlozit dost energie a moze to dost vycerpavat. Aj citanie tam je dost obtiazne. Takze ked vydas zo seba moc energie, mozes byt potom naozaj zoslabnuta. Ale da sa to, podobne to robia aj Poltergeist duchovia. Tiez som myslela, ze to nejde, uz sme sa tu ale nejak o tom bavili, ked sme diskutovali o Monreoovych zazitkoch. On tiez napriklad niekoho postipal a ten clovek to citil fyzicky
Sylvia
Dana
10. 02. 2012 18:49

:-)))Neviem, jak to robis, ale vzdy ma hrozne pobavis.....si fakt vtipna, myslim to vazne.
Adanom
Dana
10. 02. 2012 18:49

:D To me rozesmalo. :D
Adanom
Sylvie
10. 02. 2012 18:48

" Asi zapnem pocitac alebo ukradnem perinu....srandicky, srandicky, ale ono to zas neni tak zabavne, ked sa Ti nieco take stane."

A jak to provedes? Myslim jakym zpusobem zapnes pocitac,nebo neco slohnes?

Dana P.
no, gariasi
10. 02. 2012 18:46

tak vidíš, ako si naozaj doležitý...radím připrav si k posteli něco na přebalení :o)
Adanom
Daiterr
10. 02. 2012 18:45

"Ten, kdo je v tomto životě notorik, si nemusí nutně budovat zátěž karmickou"

Jak si Ty osobne vysvetlujes,predstavujes Daiterre (budu Ti rikat Dait,nevadi?)tu karmickou zatez?
Proc je tedy tim notorikem v tomhle zivote kdyz zminujes karmickou zatez? Co tomu predchazelo?


Sylvia
:-)
10. 02. 2012 18:39

Nechcem tam Petrovi zahlcovat diskusiu, moc sa mu to nepacilo, ale Garias slubujem Ti, ze az budem mat OOBE, tak budes prvy, na koho si v tomto stave spomeniem a hned sa budem k Tebe sunut velmi lahkym eterickym krokom.

A nieco Ti urobim, este neviem co. Asi zapnem pocitac alebo ukradnem perinu....srandicky, srandicky, ale ono to zas neni tak zabavne, ked sa Ti nieco take stane.

Daiterr, ked budes na AC pripraveny daj vediet a mozme ist spolu...:-)
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 18:31

No vidíš. Tak my to u nás prostě zkracujem.. "o)
garias
daiterr
10. 02. 2012 18:28

Vtedy sa používa výraz "silou mocou" :D Silou bojujú armády na fronte.
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 18:17

Když se prosazuje něco silou, neznamená to hned, že musíme někoho mlátit.. "Hrrraško".."o)
garias
daiterr
10. 02. 2012 18:15

Že by som tu niekoho bil? Neviem o tom :D
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 18:13

Taky nemusíš spoustě věcí rozumět, ale přesto ti to nebrání je prosazovat silou, viď?
daiterr
Sylvia
10. 02. 2012 18:10

Jasně, že mi to nevadí. Dyť se to náhodou právě dobře poslouchá "o)
garias
Dana
10. 02. 2012 17:25

:DDD počkaj, kedy sme prešli na to či si kľudná alebo nie? :DD
Dana P.
já su klidná
10. 02. 2012 17:21

a mám úsměv od ucha k uchu, ty gariasi, jsi mne ještě nevytočil a ani se ti to nemůže podařit :o)
garias
Sylvia
10. 02. 2012 17:21

Tu je reč o tom či to môžeš alebo nemôžeš hovoriť Syvi :DD A všetci vieme že môžeš hovoriť čokoľvek :D
Sylvia
Garias
10. 02. 2012 17:18

To je zly priklad. Ked Ti budem tvrdit, ze som do Daiterra zamilovana a potom Ti budem tvrdit, ved ja mozem hovorit, ze som do Daiterra zamilovana, aj ked niesom do neho zamilovana. To je presnejsi priklad smerom k Tebe. Daiterr prepac, ze som si Ta vybrala na tento priklad :-)
garias
Dana
10. 02. 2012 17:15

Dani kľud, kľud, nie že si pohneváš všetky vyššie sily :D
garias
daiterr
10. 02. 2012 17:14

Však ale nie? Veď nemusím byť pedofil aby som rozprával o pedofiloch xD
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 17:05

Ty už taky nevíš, jak ze všeho ven, co? Ty logiko.. :o))

Dana P.
ajajaj
10. 02. 2012 16:50

náš malý "Hrrraško" je dnes v ráži! A copak se nepovedlo? Raděj zklidni, ať tě neklepne... :-)
garias
daiterr
10. 02. 2012 15:55

Každý sa rozčuľuje, ale to neznamená že o tom nemôže nikto písať. Používaj logiku... :D
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 15:45

No tak jo.. Tak si klidně střečkuj, vytahuj Janka a rozčiluj se. Akorát pak nevysvětluj jiným, "že by se s psycho-hlediska tak nějak nemuseli rozčilovat", když ty sám především se toho nedržíš..
koules
Garias
10. 02. 2012 15:44

Hm, prave jsi vsem jen potvrdil, ze s tebou diskutovat nema smysl...
garias
daiterr
10. 02. 2012 15:35

Nemusím ale môžem a preto to aj robím :DD
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 14:50

"Adanom. Takže sa zamysli. Keď Garias napíše niečo urážlivé, čo sa ťa dotýka. Musíš sa nutne uraziť? Nemusíš. Záleží to iba na tebe. A týks sa to všetkého čo v živote stretneš a zakúsiš."

Gariasi, takže se zamysli - když DaiTerr napíše cokoliv, co ti nesedne a co se tě i dotkne - musíš hned střečkovat, vytahovat Janka Hraška anebo hned machrovat psychiatrem a řvát jak pavián s vykřičníkama? Taky si myslím, že nemusíš.. A týká se to všeho, co v životě ještě zkusíš.. "o)
Adanom
:)
10. 02. 2012 14:29

Jinak humorne podani svych uvah Neila Tysona se me libi a uprimne me to bavilo. :)
Jsem se u toho od srdce rechlala. :D. To je kousek...
Adanom
:)
10. 02. 2012 14:27

Gari,takze se zamysli proc jsem reagovala na Tvoji reakci k memu prvnimu vstupu pouhym slovem ano. :D
Jestli budes chtit ctenarum neco ze svych poznatku dal vysvetlovat ,tak me z toho vynech aaaaano... :DD
garias
Sylvia
10. 02. 2012 14:18

Môžeš to vyskúšať, za pokus nič nedáš. Mne to akosi nevonia...
garias
...
10. 02. 2012 14:17

Adanom. Takže sa zamysli. Keď Garias napíše niečo urážlivé, čo sa ťa dotýka. Musíš sa nutne uraziť? Nemusíš. Záleží to iba na tebe. A týks sa to všetkého čo v živote stretneš a zakúsiš.
Adanom
:)
10. 02. 2012 14:15

Ano.
garias
...
10. 02. 2012 14:14

Na toto odporúčam knihu "Vaše bludy" Od psychológa Wayne W. Dyera. Veľmi dobrá kniha.
Sylvia
Garias
10. 02. 2012 14:14

S tou hupackou.....tam ide skor o to, nebolo to tam mozno uplne popisane, ze by si sa mal rozhupat na maximum a potom (pomyselne) vyletiet z tej hupacky, ako keby vypadnut, alebo nechat tu hupacku pretocit sa o 360 st., lenze samozrejme, ja jak decko som kolotoce a hupacky fyzicky zle znasala, takze samozrejme pocit, ze sa hupem mi moze navodit nevolnost. To je samozrejme pravda, ze intenzivnym myslenim na nieco si mozes navodit pocit fyzicky presne tak, jak keby si to fyzicky aj robil.

Dolezite ale je, v akom stave to robis, pokial by si to robil v stave zmeneneho vedomia, napr. v hladine alfa, tak tam sa Ti moze stat, ze naozaj dosiahnes OOBE. Zacnes mat vibracie atd...Bude rozdiel, ked si len lahnes a bez potrebneho relaxu a uvolnenia myslis na hupacku, tak jedine co Ti zostane je, ze Ti bude zle. Je to tazke, netvrdim, ze je to lahke....ale za pokus to stoji, overit si to, ci je mozne takto dosiahnut OOBE. To ma byt pointa.
garias
Adanom
10. 02. 2012 14:14

Keď budeš študovať základy psychológie, naučíš sa, že človeka nikto nerozčuľuje, ale že každý človek sa rozčuľuje sám. Sám seba, doslova!!!

Na to je príklad s mŕtvym. Keď niekto nevie že jeho blízky zomrel. Nemôže smútiť. Keď sa to dozvie, precitne uňho nesmierna bolesť. inými slovami, myšlienky vytvárajú city.

AK Ovládaš myšlienky, ovládaš aj svoje city. To znamená, že ak niekto povie "ten ma urazil", nepovedal pravdu.
Podľa štúdie psychológie mal povedať "Dovolil som, aby som si kvôli jeho slovám privodil pocity urazenia". Sú to deštruktívne pochody.

Alebo "Tak toto ma nahnevalo"... v skutočnosti nastalo: "Sám som si vďaka tomuto privodil hnev".

Najlepšie je to vidieť na tom, že niekto sa pre urážku nahnevá a iný PRE TUUUUU ISTUUUUU urážku nenahnevá. To znamená, že nie druhý vás hnevá, ale my sami sa hneváme. Tým ako premýšľame.
Adanom
..
10. 02. 2012 14:08

Gariasuv prispevek ve 13.28 h. a nejen tenhle ,vypovida jasne o tom jakou roli se Garias rozhodl hrat,nebo na sebe vzit. Sam Garias tim o sobe sdeluje jakou roli na sebe prijmul a jakou roli ( nebo rekneme ukol) se rozhodl hrat,nebo plnit.




garias
Sylvia
10. 02. 2012 14:06

A ešte mi napíše, že ja som neskúsený a neviem o čom hovorím?
garias
Sylvia
10. 02. 2012 14:05

Chápem. Vieš tá húpačka je podľa mňa preto smiešna na takéto niečo, pretože každý z nás asi ako dieťa bol na húpačke. A neviem či to niekto skúšal, ale keď sa vieš sama húpať (nohami a telom) a zavrieš si oči, čo sme robili, tak pri tom vyhupovaní sem a tam sa ti naozaj začne točiť hlava a máš zvláštne pocity.
Ale to nieje nič duchovné. Je to obyčajné oklamanie zmyslov.

Napríklad keď sme u babky chodievali na ihrisko a už sme mali dosť futbalu (celé dni sme hrávali), tak sme sa podvečer s roztiahnutými rukami krútili a pri tom kukali do neba. A vtedy sa ti poriadne zatočí hlava, to mi ver.
Predstav si, že by si to robila pol hodinu so ZAVRETYMI očami.
Na tak mozog je tak dezorientovaný, že sa to môže prejaviť až do večera a o tomto písal Peter vo svojom článku o hojdačke, kde sa máš hojdať pol hodinu so zavretými očami.
Ja poukazujem na to, že je to oklamanie zmyslov. A je prirodzené, že máš ztoho zvláštne pocity a trebárs aj pred spánkom (bodaj by nie po pol hodine točenia).
Sylvia
Garias
10. 02. 2012 14:00

Ja sa snazim uvolnit a pokial sa mi podari (malokedy), ze dosiahnem pocitu, ked necitim vobec telo, tak sa chcem zameriavat na jeden bod pred sebou a dostat sa do nejakej spiraly, ktora ma taha hore. Mne sa to este nikdy ale nepodarilo, to som tu uz viackrat pisala, hupacka na mna nezabera.

Vacsinou ale zaspim pri tom, nedokazem vedome udrzat hladinu alfa...je to jak meditacia, ale chce to trening, ja som s tym nacas prestala a teraz to zacinam skusat zas.
garias
daiterr
10. 02. 2012 13:59

veď práve čítam :DD
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 13:58

A k čemu to chceš vědět, "jakou techniku", když si z toho stejně děláš srandu?

(nechtěls náhodou jít cosi číst?)
garias
Sylvia
10. 02. 2012 13:54

Akú techniku inú?
Sylvia
Garias
10. 02. 2012 13:52

Uz som Ti to vysvetlila v inej diskusii v OOBE jak je to myslene a myslim, ze tam aj pisem, ze mne sa to takto nikdy nepodarilo. Ale skusam inu techniku :-), preco sa pytas?
koules
Garias
10. 02. 2012 13:51

To je tvoje smysluplna diskuze s argumenty?

Bez uz si cist :-/
garias
Sylvia
10. 02. 2012 13:50

A pôjdeš sa húpať na hojdačku aby si večer vystúpila z tela? :DDD
Sylvia
Garias
10. 02. 2012 13:48

Ja poznam inych 20, ktori si nemyslia, ze sem pisu blazni a ver mi, ze sa nepohybujem v spolocnosti nabozenskych fanatikov a ani sedliakov z nejakeho Slovenskeho malomesta.
garias
koules
10. 02. 2012 13:48

Okey. Tak vás nechám písať, potlapkávať sa po pleci a idem čítať svoju knihu :DD
koules
gariasi
10. 02. 2012 13:47

Nikdo tu nic neobhajuje pres mrtvoly, jen ty, Gariasi.

Nikdo se tu s nikym nehada, jen ty, Gariasi

Nikdo tu neprosazuje sve zajmy, jen ty, Gariasi

Bohuzel.
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 13:47

"Ak máš psychické problémy, rieš ich u psychológa a nekopíruj celé texty čo som ja písal. Ďakujem."

?? Na to jsi přišel kde? Aha.. TAK TO je ústup po Gariasovsku "o))
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 13:46

"To že považujem nezmysli za smiešne nieje hnev. Volá sa to zmysel pre humor :D"

Jo.. ten tvůj "smysl" pro humor byl cítit opravdu až sem do česka.. Řvals jak partyzán po válce.. (A řveš co chvíli..)

Navíc - vlastní zkušenosti ti tu dávám v plen a pro tebe jsou to "nezmysli"? No teda.. (já tu chcu smajlíky, milý Admine.. Aspoň by se to tu trošku oživilo, co? "o)
garias
daiterr
10. 02. 2012 13:44

Ak máš psychické problémy, rieš ich u psychológa a nekopíruj celé texty čo som ja písal. Ďakujem.
garias
koules
10. 02. 2012 13:42

Isteže nepožadujem nezvratné dôkazy. Ten nedostanem ani od tých naj. TO je predsa jasné. Ale tu majú ľudia určitú vieru a teraz ju obhajujú cez mŕtvoly. Takto "výskum" neprebieha. Tu ľudia niečomu veria a teraz sa s tebou budú hádať neviem dokedy, kým to nepretlačia.
Ide tu o pravdu. Nie o vieru. A ja sa snažím, aby sme diskutovali a upravovali svoje názory a nie presadzovali svoje záujmy ako Hitler v Polsku.
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 13:42

"Tento web sa točí o 10tich ľuďoch a troch veciach. Stále tu píšu tí istí a stále o tom istom. Ak si všimneš koľko ľudí sem dá nejaký príspevok, tak narátaš dokopy asi 10 ľudí. Je to tým, že sa tu píše stále o tom istom, o čom ani samotní autori nič nevedia.
Veď si prečítaj príspevky. Z každého dýcha okamžitá fantázia. Vymýšľajú podľa toho čo sa píše v diskusii. Ja požadujem trochu zdravý rozum inak to tu môžeme všetci zabaliť. Namiesto toho aby mi ukázali že karma existuje, poskytli dôkazy, neustále sa točia okolo toho istého"

Tím chceš tedy říci, že když patříš mezi těch deset, co tu furt píšou, tak že o ničem nic nevíš a jen fantazíruješ? "o)

"Človek, ktorý má skúsenosti ich popíše. Uvedie, ale s rozumom, nie nezmyslami, fantáziou. Z čoho priam dýcha naivita."

No já jsem ti to přece tak popsal a vůbec jsem do toho nedával fantazii, jen zkušenosti a bylo to podle mě fakt ještě s rozumem.

JAK by sis vlastně představoval, abych ti takovou zkušenost ještě podal? TO mi někdy vysvětli (až si najdeš v tom svém harmonogramu čas, protože zas tu biješ kolem sebe Janom Hraškom..)

Důkazy? JAK si představuješ důkazy tohoto směru? Myslím si, že víc, než svoje vlastní zkušenosti prožité na vlastní kůži - už dát fakt nemůžu.. JAK by sis představoval takový důkaz?
koules
Gariasi
10. 02. 2012 13:41

Jestlize pozadujes fakty, s plnym vedomim ti rikam, ze je tady nedostanes. Nebot je dneska dostat nemuzes.

Tim padem to mas vyresene. Nemusis tu ztracet cas a marne v prispevcich hledat vedecke argumenty a dukazy.

Lide tu chodi, aby si tu vymenovali zkusenosti, ktere zadna veda zatim nevysvetlila.
CHAPES TO UZ?
garias
daiterr
10. 02. 2012 13:39

To že považujem nezmysli za smiešne nieje hnev. Volá sa to zmysel pre humor :D
garias
koules
10. 02. 2012 13:38

Opýtaj sa ľudí "tam vonku" čo si myslia o dôveryhodnosti ezoterických webov. Povedia ti, že sú to blázni. To nieje môj názor. Počul som to od 20 ľudí a to som sa nikoho nepýtal. Diskutovali sme a bolo to spomenuté len tak mimochodom.

Považujú vás za bláznov. Aby vaše teórie mali nejakú hodnotu, musíte sa zamerať na fakty. Nestačí "mám takú skúsenosť". Prečítal som a ty si neprečítal. To je O NIČOM. Takto to nemá úroveň a budú vás ďalej pokladať za tárajov. Ezoterika je dnes považovaná za náboženstvo, vieru. Veľmi tvrdý fakt. Bez srandy !!!
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 13:36

"Ale ja nemôžem vydráždiť toho, čo má pravdu a vie o tom. Môžem vydráždiť jedine toho, ktorý silou mocou presadzuje iba svoje ego. To je známy fakt z psychológie.
takže ten čo je kvôli mne nervózny a zúri, ten mi dokazuje ako uvažuje."

Jo.. Tos napsal trefně "o)) TOTO si hlavně TY zapamatuj..

Prostě se už nevztekej a nevyváděj. Nikdo ti ty tvoje názory na "tvou pravdu" nebere, ale snaž se pochopit, že výsměchem, nebo vztekem, nic nespravíš...

Ty se tu vztekáš jak osel a mi to pak taky není jedno a jak vůl tu lozím a snažím se ty svoje názory nějak ospravedlnit jen proto, že tys zas vypěnil a biješ kolem sebe jak buvol..

Prostě se hoď do pohody a nech to všecko plynout. Každý má na něco svůj názor, ne? Ty máš svůj a já zas svůj a ještě podložený vlastní zkušeností. Tak buď za to rád, ne? Kde bys tohle dostal naservírováno až pod nos z první ruky?
garias
koules
10. 02. 2012 13:35

Tento web sa točí o 10tich ľuďoch a troch veciach. Stále tu píšu tí istí a stále o tom istom. Ak si všimneš koľko ľudí sem dá nejaký príspevok, tak narátaš dokopy asi 10 ľudí. Je to tým, že sa tu píše stále o tom istom, o čom ani samotní autori nič nevedia.
Veď si prečítaj príspevky. Z každého dýcha okamžitá fantázia. Vymýšľajú podľa toho čo sa píše v diskusii. Ja požadujem trochu zdravý rozum inak to tu môžeme všetci zabaliť. Namiesto toho aby mi ukázali že karma existuje, poskytli dôkazy, neustále sa točia okolo toho istého.

Stále omieľajú svoje skúsenosti, čo prečítali, ale tým nepovedali nič. Ja nie som zvyknutý sa chvastať čo všetko som zažil, prečítal a takto úboho obhajovať svoje teórie.

Človek, ktorý má skúsenosti ich popíše. Uvedie, ale s rozumom, nie nezmyslami, fantáziou. Z čoho priam dýcha naivita.

Neustále požadujem fakty. Tie však nikde nie sú. Prečítaj si všetky diskusie (čo najviac) doteraz a všímaj si, že všetky"dôkazy" sú vyrobené "na kolene". Nemajú veľkú váhu. môžeš to zmeniť na Janka Hraška a dôveryhodnosť bude rovnaká.
koules
Sylva
10. 02. 2012 13:34

Sylvi, vsichni tu vedi, "kdo je kdo"... takze bude lepsi ustoupit :)
daiterr
Koules
10. 02. 2012 13:30

Ale já vážně nechtěl, aby tak vypěnil.. Původně jsem byl dokonce i rád, že můžu popsat zkušenosti, kterými jsem se byl prakticky nucen formovat a netušil jsem, že z toho vyjdu jako "parchant, co nenávidí postižená nekřtěňátka.."

Naopak - mám k těm lidem nezměrnou úctu a za sebe jsem rád, že mi bylo umožněno to všechno okolo - pochopit. Na rovinu říkám, že kdybych si nebyl nucen projít tím, čím jsem musel, tak bych se tak daleko v tomto směru nedostal.

Sylvia
koules
10. 02. 2012 13:30

Niekedy je fakt dobre ustupit, ale niekedy nie, neplati toto pravidlo vzdy a myslim, ze v takychto veciach sa ukaze "kto je kto" :-) - niekto si zachova uroven a niekto ide pod...
koules
Garias
10. 02. 2012 13:28

Gariasi, uvedom si, na jaky web chodis. Pochop, ze tady se lide bavi o vecech, kterym nerozumis, nechces rozumet, nechces pochopit a popiras je.

Proc tu vubec chodis? Presvedcovat o sve "pravde"?

Jestli ano, delas to tim nejhorsim moznym zpusobem :-/
garias
koules
10. 02. 2012 13:28

Ale ja nemôžem vydráždiť toho, čo má pravdu a vie o tom. Môžem vydráždiť jedine toho, ktorý silou mocou presadzuje iba svoje ego. To je známy fakt z psychológie.
takže ten čo je kvôli mne nervózny a zúri, ten mi dokazuje ako uvažuje.
Keď diskutuješ s niekym kto pozná pravdu, nieje ani náhodou rozčúlený. Nemá dôvod, veď mu iba nerozumieš a snaží sa ti to vysvetliť. Ten čo zúri dokazuje, že pravdu asi nemá!!!

Zamysli na nad tým :)

daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 13:26

"Prepadáš z logiky. každý kto tvrdí že postihnutí ľudia sú správne postihnutí, lebo si vyrovnávajú nejakú karmu, je divný človek. A na to poukazujem. Aby daiterr neočierňoval postihnutých ľudí a nedával na nich niečo čo nemusí byť pravda.

Každý morálny človek mi musí dať za pravdu, že pošpiňovať ľudí a než by sme ich poznali je zlo"

To ti dá za pravdu každý materialista. Ale ten, kdo o tom něco ví, tak ti za pravdu moc dávat nebude. Ty se utěšuješ tím, že si jedeš tu svou "logickou" lajnu, ale věci okolo už moc vidět nechceš. Hlavně souvislosti.

Já vím, že se ti to o té karmě nelíbí, ale takové jsou moje vlastní zkušenosti.
koules
Daiterr
10. 02. 2012 13:22

Daiterre, koukam, ze te Garias pekne vydrazdil :))

To chce klid, uz nereaguj. Nema cenu debatovat s nekym, kdo toho druheho neposloucha....
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 13:21

"Je nešpekulujem a nevymýšľam ako ty. Vidím že sa deti rodia a nebudem im prisudzovať iné zlo z minulého života. Nemám na to právo a ani srdce, aby som to robil."

Na to, abys vůbec toto pochopil, bys napřed musel mít úctu k těmto dětem. Ale ty ji nemáš ani kolikrát tady k bližním diskutérům.. Nikomu se nic nepřisuzuje. Jen ti byla předložena možnost, že nic se neděje náhodou a že ti, co mají problém v životě, si tak řeší své karmické závazky.

To, že ty to hned bereš jako očerňování kohosi - je jen tvůj úsudek. Jasně jsem přece psal, že KDY6 toto už člověk ví, tak má PŘEDEVŠÍM ÚCTU k taovým lidem, protože si je dobře vědom, že nemají lehkou cestu.

Strašně rád všechno obracíš. Chybí ti respekt. U tebe bych to nazval pýchou, kterou tak rád častuješ druhé..
garias
..
10. 02. 2012 13:21

Myslím si, že niektorí z vás veľmi silno zaostávate za priemernými ľuďmi čo sa týka morálky a vzdelania.

Ale aspoň neočierňujte ľudí takými vecami, že boli zlí v minulom živote. Sme predsa nejakí civilizovaní ľudia a nie šamani z pralesa, ktorí si dávali drogy aby mali vidiny. Ako to predviedol Peter s vystúpením tela po hojdačke.

Aby sme boli čestní ľudia, musíme uvážiť čo píšeme. Ani my nie sme dokonalí, nadávajme teda zlo na iných ľudí čo nepoznáme !!!
garias
Sylvia
10. 02. 2012 13:18

Prepadáš z logiky. každý kto tvrdí že postihnutí ľudia sú správne postihnutí, lebo si vyrovnávajú nejakú karmu, je divný človek. A na to poukazujem. Aby daiterr neočierňoval postihnutých ľudí a nedával na nich niečo čo nemusí byť pravda.

Každý morálny človek mi musí dať za pravdu, že pošpiňovať ľudí a než by sme ich poznali je zlo.
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 13:16

Rozprávky - ty vznikají tak, jak jde čas. Ale takový Hinduismus má pořádně dávnou tradici. Jenže karma jako taková, se bere v potaz napříč všemi národy. Znovuzrozování bylo i v křesťanství tak do roku 300, než jej mocipáni vyškrtli, protože se jim to nehodilo do krámu.

No a tvoje logika je jaká? Bereš to zkrátka tak, že když ty tomu nějak nehovíš, tak to zkrátka NESMÍ existovat a jsou to jen rozprávky? Všechna svědectví, všechny ty výzkumy, nespočetně stráveného času, vědci si s tím neví rady, ale.. přijdeš ty a hle - stal se zázrak všecko je to rozprávka? Ty si taky dobrý... ehm ") borec..
Sylvia
Garias
10. 02. 2012 13:14

Som zamerana humanitnym smerom, na matematiku hlavu nemam, takze kniha mi nepomoze a ani ma to nebavi. Necitala som ale len Newtona, bolo to k teme, preto ho spominam.

Inak prepadas z psychologie a neviem, ci Ti to dochadza, nemusis rozumiet karme a ani citat o tom, ked Ta to nebavi. Ale Ty si ani neprepajas suvislosti jednotlivych prispevkov, pleties veci dohromady, ked nevies kam z konopi, tak oznacis Daiterra za fanatika. Slepo niecomu veri - preco slepo? To, ze si nepochopil, co Ti napisal je cisto Tvoj problem.

Niekto taha karmu do Tvojich clankov, niekto zas Manitua, reinkarnaciu a karmu si spomenul Ty prvy v prvom komentari a divis sa, ze niekto na tejto stranke Ti k tomu nieco napise. Hodis rukavicu a cakas, ze ju nikto nezdvihne a budes si tu hust sam svoje fanatizmy.

Karma nieje ziadne nabozenstvo, je to len jedno z moznych vysvetleni, co sa deje po smrti. Tvoja teoria je, ze nic a tiez zavana. Tak slow down, expresivne vyrazy, smily, vykricniky a nasobenie samohlasok tu pouzivas Ty a to svedci len o tom, ze si nedrzis emocie na uzde a si proste napaleny. A sucitenie s postihnutymi je dobre, pekne sa cita a predava, ale nikto tu netvrdil, ze su vsetci zli a ani dobri - to nikto nevie, maju rovnake spektrum vlastnosti, jak kazdy iny. Ked sa niekto priklana k teorii, ze to moze byt karmickeho charakteru, tak je to jeho postoj k zivotu samemu a nie ku postihnutym, to ale si zase nepochopil Ty.
garias
daiterr
10. 02. 2012 13:12

Je nešpekulujem a nevymýšľam ako ty. Vidím že sa deti rodia a nebudem im prisudzovať iné zlo z minulého života. Nemám na to právo a ani srdce, aby som to robil.
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 13:11

"Ty nemáš patent na pravdu. Takéto vety si nechaj pre iného. Nerob sa múdrym, nemáš na to. A neočierňuj obyčajných ľudí."

Když už jsme u toho, tak ty také rozhodně ten patent nemáš. Ale já mám zkušenosti, kterými jsem projít musel. Takže jsem to posal tak, jak to bylo.

"Každý nový človiečik je dokonale čistý, bez špiny. A každý kto trpí, trpí preto, že má taký život, že je OBEŤOU nešťastnej náhody. A nie že bol zlým v tristom živote pred týmto."

Ano, to se běžně říká, ale víš, JAK je to doopravdy? KDE bereš tu jistotu? JAK víš, že za tím není něco víc? JAK je tedy možné, že je tolik svědectví o tom, že je to karmická záležitost? Když ty to vidíš takto jednoduše, ještě neznamená, že tím pádem vyřešils všechna ta svědectví. To ani omylem..

"Takže ak sa niekto trápi, nehovor že tak to má byť. Každý má právo žiť šťastne a nieže ospravedlňujeme zlo nejakou karmou."

Jasně, že má právo být šťastný. Ale zeptal ses někdy, CO mu v tom brání? Řeknu ti CO - je to prosté pochopení souvislostí. To se pochopí až opravdu k tomu dotyčný dozraje. To nejde naučit.To si každý na to musí přijít sám.

Proto ti vůbec nemám za zlé tvé názory, protože ty sám se tím učíš a je to jen a jen tvoje věc, ale zkus aspoň nevyrývat a nevysmívat se. To se potom dost těžko navazuje nějaká debata..
garias
Daiterr
10. 02. 2012 13:06

Takže keď sa napíšu tony o rozprávkach, tak budeš veriť na rozprávky. To je tvoja logika. Super...Dobrý si.
garias
daiterr
10. 02. 2012 13:04

Keby si splácal svoje zlo v budúcich životoch, ešte len do by bol dôvod aby si mohol tu robiť bordel. Veď čo, raz to splatíš. Ukradneš milióny, však čo, v budúcom živote to zaplatíš.
Toto je dôvod na zlo. Keď niečo urobíš ide tu o presadenie dobra a o to aby si to zaplatil tu. Dobro neznamená odkladanie na druhý život, ale žitie HO TU!!!
garias
daiterr
10. 02. 2012 13:03

O Každom náboženstve existujú tony spisov. Najviac o hinduizme. To neznamená že to musí byť pravda. Je neverím počtu, ale KVALITE !!!
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 13:02

Vážně věříš tomu, že všechno je jen náhoda a že ti, co něčím trpí, tak je to zase jen a jen náhoda a prostě nešťastná shoda faktorů?

Kdyby to tak bylo, tak tu nemáš vyprávění dětí o svých minulých životech. Nemáš tu desítky tisíc dalších svědectví a neexistuje o tom několik tun elaborátů na tohle téma..

Vážně věříš tomu, že si tady na světě můžeme dělat co chceme, protože až skapeme, tak nic nebude, takže hurá a můžeme si tady vesele kolem sebe dělat bordel?

Jo.. To by nebylo špatné.. co? Bohudík naštěstí to tak nefunguje. Všechno, co uděláš, má pak svůj následek.

A nad tím vším je ještě jedna věc - VÝUKA.

Už jsem přece psal několikrát, že dobro, ani zlo neexistují. Je to jen druhá strana stejné mince. Takže už jen z tohoto pohledu je tvoje řvaní irelevantní.

Všechno je jen výuka z následků daných příčin. A člověk se učí. Jakou si volí výuku, je jen na něm. Zkusíš aspoň toto pochopit a nebo budeš dál ječet ty svoje nesmysly o očerňování a podobně?
garias
daiterr
10. 02. 2012 12:54

Každý nový človiečik je dokonale čistý, bez špiny. A každý kto trpí, trpí preto, že má taký život, že je OBEŤOU nešťastnej náhody. A nie že bol zlým v tristom živote pred týmto.
Takže ak sa niekto trápi, nehovor že tak to má byť. Každý má právo žiť šťastne a nieže ospravedlňujeme zlo nejakou karmou.
garias
daiterr
10. 02. 2012 12:52

//A když už to tady napíšu, jak to je a jak to probíhá, tak to nazveš sobectvím?//

Ty nemáš patent na pravdu. Takéto vety si nechaj pre iného. Nerob sa múdrym, nemáš na to. A neočierňuj obyčajných ľudí.
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 12:52

"Ešte raz. Nedááááááááááááávaj ŠPINU na ľudí, ktorých nepoznáš !
Načo má prísť?? Ako vieš že má na niečo prísť?? Neočierňuj ľudí !!!"

CO TO JE? Se ovládej ne? Ty řveš a nevíš ani kvůli čemu.. Jakou špinu co kdo na někoho hází? Copak jsem tu konkrétně někoho jmenoval, nebo co? Jasně jsem ti přece popsal, CO vím a JAK k tomu člověk nakonec dojde a JAK se s tím smíří. Nic více, nic méně.
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 12:48

"Neťahaj karmu do mojich článkov. Prípadne si ťahaj čo len chceš, budem rád keď sa bude hovoriť o všeličom, ale netvrďme, že nejaké úbohé dieťa, čo má dva roky a je posthnuté je preto, že bolo zlým človekom."

Sorry, neuvědomil jsem si, že máš patent na tenhle článek. Moc se omlouvám..

"Ako môžeš mať takéto predsudky ľuďom? Veď ich nepoznáš. Ako si môžeš dovoliť, že bol niekto zlým alebo dobrým keď NIČ o ňom nevieš?"

Už jsem o tom psal více níže.

"Si proste ignorant. Sebecký, ktorý si húta len svoje a na ľudí kašleš. Vôbec ťa nezaujíma, že ten človek môže byť super a VŽDY takým mohol byť. Dávaš naňho špinu len pre svoju vieru v KARMU."

Jak říkám - zažil jsem si to sám.. Furt to nechápeš? A když už to tady napíšu, jak to je a jak to probíhá, tak to nazveš sobectvím? Že tě aspoň ta hanba nefackuje, člověče..
garias
daiterr
10. 02. 2012 12:47

Načo má prísť?? Ako vieš že má na niečo prísť?? Neočierňuj ľudí !!!
garias
daiterr
10. 02. 2012 12:45

//Ten dotyčný si na to musí přijít sám.//

Ešte raz. Nedááááááááááááávaj ŠPINU na ľudí, ktorých nepoznáš !
garias
...
10. 02. 2012 12:44

Rob to naopak. Rozmýšľaj najprv a maj SVOJ názor. Nie to čo si čítal a potom to slepo šíriš.
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 12:44

"V živote by som si nedovolil povedať človeku tvoj názor daiterr, že "trpíš, lebo si bol zlým". To že trpíš je správne a normálne, pretože tým niečo splácaš. Môže to povedať iba fanatický veriaci."

Však se to taky otevřeně takhle neříká přece. Ten dotyčný si na to musí přijít sám. Tohle se říká jenom tehdy, až už dotyčný sám tuší, že něco není v pořádku a sám se po tom pídí.

Takže zase zbytečně ryješ jak vidle do hnoja.. ty otevřená hlavo "o)

Zažil jsem si to sám, takže to ber jako z první ruky a zbytečně tu nedivoč.

Nebo to sis zas vážně myslel, že si jen tak můžeš jít mezi postižené děcka a říkat jim to takto na plnou hubu? Kdepak.. Čím víc toho vím o těchto věcech, tím víc je mi těchto lidí líto a tím víc mají mou úctu za tu odvahu, že toto postupují..

Takže ty řeči o tom, že "vidím hned zlého.." si nechej od cesty příště. Jsi sice otevřený, ale bohužel furt pingluješ na jednom fleku..
garias
...
10. 02. 2012 12:43

Neťahaj karmu do mojich článkov. Prípadne si ťahaj čo len chceš, budem rád keď sa bude hovoriť o všeličom, ale netvrďme, že nejaké úbohé dieťa, čo má dva roky a je posthnuté je preto, že bolo zlým človekom.
Ako môžeš mať takéto predsudky ľuďom? Veď ich nepoznáš. Ako si môžeš dovoliť, že bol niekto zlým alebo dobrým keď NIČ o ňom nevieš? Si proste ignorant. Sebecký, ktorý si húta len svoje a na ľudí kašleš. Vôbec ťa nezaujíma, že ten človek môže byť super a VŽDY takým mohol byť. Dávaš naňho špinu len pre svoju vieru v KARMU.

Zbav sa tohto zaujatia. Nesúď ľudí skôr ako ich vôbec poznáš. Ja to píšem len preto, lebo mám dojem, že si ako fanatický veriaci, ktorý najprv verí a až potom v živote rozmýšľa.
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 12:36

Když tě nezajímají ty věci, tak je sem netahej, ne? Karma a duše mají přece s náboženstvím společnou jen názvoslovnou část, jinak jdou celkem mimo sebe. S karmou pracují jak lidi z různých náboženství, tak i ateisti.

"Velkého Manitoua" ale nezažilo zas moc lidí (možná tak nějací Apači) a už vůbec ho neberou jako karmickou záležitost.

Ale s karmou dnes počítá už dost lidí na to, aby se to dalo jen tak přejít.
garias
...
10. 02. 2012 12:34

V živote by som si nedovolil povedať človeku tvoj názor daiterr, že "trpíš, lebo si bol zlým". To že trpíš je správne a normálne, pretože tým niečo splácaš. Môže to povedať iba fanatický veriaci.

No a jeden fanatický verí v Boha, druhý v Manitua a ty veríš fanaticky v karmu. Až tak, že vymýšľaš skutočne zlo a označuješ ľudí zlými A NEŽ BY SI O NICH ČOKOĽVEK VEDEL.


NIČ o tom postihnutom nevieš a tvrdíš, že je správne to postihnutie, že je to normálne, lebo niečo spláca. Možno onedlho napíšeš, aby sme sa ztoho tešili, že ten postihnutý je postihnutým

Tu je postihnutým niekto iný. Poznáte ma, viete že píšem vždy otvorene.
garias
daiterr
10. 02. 2012 12:29

Aj Veľkým Manituom sa dá všetko vysvetliť. Ja neviem či to nevieš pochopiť, alebo nechceš :D
garias
daiterr
10. 02. 2012 12:28

Prepáč, ale mňa nezaujímajú náboženstvá a ani to tvoje - karma náboženstvo.
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 12:25

"Čítaj autorov psychológie a matematikov a zistíš, že Newtonove knihy o duchoch je naprostý brak a zrelé na vyhodenie."

Fajn.. KDE máš důkazy? KDE máš odkaz na ty psychology?
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 12:25

Nemusím to povídat nikomu. Už jsem ti jasně psal, že jsem ten pohled z té druhé strany zažil.

"Pre teba je neznámy človek ešte skôr zlý ako ho poznáš :D " - toto jsem zatím nepochopil.. ale to nevadí, to se poddá.. "o)

K té karmě - právě naopak - funguje naprosto skvěle a ve všem. Karmou se dá vysvětlit snad všechno, co se týká našich životů.
garias
Sylvia
10. 02. 2012 12:23

Čítaj autorov psychológie a matematikov a zistíš, že Newtonove knihy o duchoch je naprostý brak a zrelé na vyhodenie.
garias
daiterr
10. 02. 2012 12:20

//Ale je fakt, že právě v tomto případě se člověk nejrychleji vyvíjí a zbavuje karmických následků.//

Pre teba je neznámy človek ešte skôr zlý ako ho poznáš :D

Práve v tomto prípade je tá karma úplná hlúposť. že sa mentálne postihnutý niečoho zbavuje. Takže je PRE TEBA zlý (zbavuje sa toho) ešte pred tým než o ňom vieš vôbec meno. Gratulujem ti. Stal sa z teba totálny ignorant.

Len to nepovedz nejakému postihnutému. Že si postihnutý a trpíš, lebo v minulom živote si bol zlý.
garias
daiterr
10. 02. 2012 12:18

Ještě by to chtělo ten pohled z té jejich strany, že?
Znám ten pohled.. A není to nic moc..

Chceš povedať, že si mentálne retardovaný ? :DDDDDDD
To môžeš povedať, keď zažiješ to čo oni. Nevymýšľaj si prosím ťa :DD Nikto nevie čo mentálne zaostalý prežíva, pokým ním nieje sám. A ak si to ty zažil, ako retardovaný, tak beriem späť svoju úvahu a dávam ti za pravdu.

V opačnom prípade rozprávaš znova nezmysly :D
daiterr
Sylvia
10. 02. 2012 10:50

Amnézie se zruší až k tomu dotyčný jedinec bude připraven. Do té doby by tak akorát z toho dostal psotník. Něco jiného je, když dotyčný už chápe, že všechno se vším souvisí a tak to i bere a je v klidu, ale něco jiného je, když se to doví nepřipravený jedinec.. To je pak ještě větší peklo, které může uškodit. Proto ta amnézie..

Celá ta věc okolo skupin lidí, co se rodí spolu a jen si vzájemně přehazují úlohy - je dost složitá. Je tam tolik vztahů a propojení.

Zatím mi karma zodpověděla naprosto všechno. Zatím..
Sylvia
Daiterr
10. 02. 2012 10:04

Napisal si to bravurne. Navyse ked som rozmyslala ze mi karma nezapada do vyberu podla Newtona, tak toto by mohlo davat zmysel, vybrat si to dobrovolne a pomoct tak vyvoju rodicov. Myslim, ze vsetko je tak nejak prepojene, ale princip zostava rovnaky.

Ja som len v tej Newtnovej knihe este zachytila, ze amnezia by mala byt zrusena....pochopil si to tak? To by ale bol docela mazec :-)
daiterr
Gariasi
10. 02. 2012 9:19

Je fajn, že jsi poznal postižené děti alespoň z té perspektivy, že jsi s nimi nějaký čas byl. Ještě by to chtělo ten pohled z té jejich strany, že?

Znám ten pohled.. A není to nic moc.. Ale je fakt, že právě v tomto případě se člověk nejrychleji vyvíjí a zbavuje karmických následků.

Víš, jak začíná uvažovat člověk, co už tuší, že je jiný, než ti ostatní okolo něho? První, co udělá je, že se nasere. Strašně moc a na všecky okolo a na celý svět.. Pak samozřejmě (pokud se k němu dostalo křesťanství) tak začne nadávat i na boha. Jsou to výčitky za to, že "ten někdo dopustil, aby se vůbec takhle narodil.."

Tohle vztekání se a nenávist trvá nějaký čas. Klidně i pár let. Člověk se uzavírá do sebe a ptá se sám sebe: "proč já?!! Proč musím být takový a ostatní jsou v pohodě?!" Vidí kolem sebe vrstevníky a vidí, jak žijí pohodový život a užírá se tím, jak moc je omezený a že ostatní děti třebas jedou na výlet, ale on nemůže.. atd.

Po nějakém čase, když už se dost vyvztekal, většinou dostane takovou tu "intuici", že by měl se svým uvažováním už něco udělat. Pokud už takovou myšlenku dostane, pak nastává přerod v myšlení. Trvá to zase nějaký čas. Dost záleží na tom, jak je vnímavý a jak moc "lační" po vědění o tom, PROČ se to všechno TAKHLE děje.

No a po pár letech, když má to štěstí, nalezne konečně to, co hledal a právě to uspokojí jeho veškeré dotazy o tom, "proč se takový narodil a co za tím vším je.."

To je přesně to, o čem ty nechceš slyšet, ale je to v pořádku. Jsou to věci, které si musíš prožít setsakra na vlastní kejhák, abys vůbec byl schopný tomu uvěřit.

Karmický koloběh příčin a jejich následků se dost těžko vstřebává.. Je to něco, co člověk raději pošle k čertu, než aby jen na okamžik uvěřil tomu, že "je právě proto takto postižený, protože kdysi kdesi udělal něco, kvůli čemu jiní trpěli.."

Jenže když tuhle věc studuje nějaký čas, zjistí, že ono to fakt má hodně do sebe a vysvětluje to prakticky naprosto všechno.

Ten, kdo je postižením omezený třebas v pohybu, mohl v minulosti nejen někomu ublížit tak, že ten sám byl nemohoucí, ale zároveň tímto postižením se učí nezměrné trpělivosti.

Je to pro něj asi taková bolestná zkušenost, jako když divokému mustangovi, co nikdy nežil v zajetí, dáš najednou ohlávku a on po čase vztekání se zjistí, že musí být trpělivý.

Karmická výuka pomocí příčin a tím jejich následků - to je taková rychlá výuka, že jeden následek a jeho pozdější příčina vydá za stovky let popisu slovně.

Nejhorší a zároveň bohužel i nejkrásnější na tom je, že ať se to člověku líbí, nebo ne, tak všichni si domlouváme, "co s kým, kde a kdy.."

To, že tady na Zemi pak trpíme a nenávidíme se navzájem, je pak už jen ta "pikantní omáčka" okolo a jen urychluje vývoj obou stran..

Když jsem jednou slyšel vyprávět, že "takový Hitler, Stalin a jiní paskřivci, vlastně patří mezi ty osvícenější bytosti a dobrovolně na sebe berou to, že "zavražděním milionů lidí jim pomohou uspíšit jejich vývoj a vyčistit karmické následky", tak jsem myslel, že dotyčného přerazím..

Jenže když se nad tím občas zamyslím, tak je fakt, že to bohužel cosi do sebe mít může..

Každopádně celá sranda je zřejmě v tom, že na Zemi jdeme s jasným cílem si tu "něco rychle odbýt", ale jak už se tady narodíme, tak najednou už díky "amnézii všeho z minulosti" přemýšlíme jinak a za žádnou cenu nechceme trpět a podobně.

To je pochopitelné, ale zároveň to jedince staví do perfektní pozice, jak si prožít následky minulých příčin.

Ne každý postižený jedinec, nebo i člověk, který zažívá utrpení, musí nutně mít karmickou zátěž. Někteří si toto volí dobrovolně, aby tak pomohli vývoji svých rodičů.

Ten, kdo je v tomto životě notorik, si nemusí nutně budovat zátěž karmickou, ale má to třebas jako záměr - jednak je jeho cílem, aby všichni okolo pochopili, že chlastat se nemá a také může být jeho cílem v příštím životě léčit lidi závislé na chlastu, protože teď a tady získá k tomuto povolání takovou empatii, jakou by jinak neměl šanci získat.

Zkrátka VŠECHNO má svůj důvod.

Hlavně mě teď zas nezačni pranýřovat.. Říkám ti jen svoje poznatky.
Adanom
Garias
9. 02. 2012 21:48

"Všetko čo poznáme (trebárs aj žeby vystúpenie z tela existovalo) môže byť dôsledkom prirodzeným zákonov prírody."

No ano,zakony Vesmiru-priciny a dusledky.


My lide jsme castecky vesmiru,takovy malinkaty a blboucky.
Jak by bylo pak vubec mozne yvtdit ze by clovek byl tak dulezity a jine casti vesmiru ne? :D
Zbyněk P.
Pro Sylia-i
9. 02. 2012 18:47

Jasně jsem ve svém vstupu uvedl, že tento problém se řadí mezi ty největší, a to už i z hlediska jasného a konkrétního řešení. Mám ta to, že již brzy přijde doba, kdy i tento problém bude lehce vyřešen. A to tou formou, že mozek takovýchto bytostí (u kterých se bude vědět, že něco přinášejí společnosti) bude přenesen do výživného roztoku a bude žít. Starat se o něj budou přístroje. Ostatní části těla budou zlikvidovány jako něco nepotřebného, nebo se vezmou jako zdroj bílkoviny, či buněk, aj. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Sylvia
Zbynek P
9. 02. 2012 18:24

Sice Vam rozumiem, co chcete povedat, ale bolo by dost obtiazne aplikovat jedno meritko na vsetkych postihnutych. Do urcitej mieri (aby sme sa rozumeli niesom ziaden clovek, co mrha sentimentom a nechce vidiet nic za tym) je fakt, ze niesu sebestacni, druha vec je, ze z presvedcenia si matky tieto deti nechavaju, aj ked vedia dopredu, ze bude postihnute. Potom zistia, ze to nezvladaju a daju ich do ustavu. To uz ale je zlyhanie tej matky a spolocnost sa o tohto jedinca postarat musi.

Lenze napriklad taky Hawking, to je clovek, ktory prinasa osoh mozno viac, nez ktorykolvek zdravy clovek, takze zaradili by ste aj jeho medzi ekonomicky nesebestacnych jedincov, neprospesnych? Viem, ze je jeden z mala. Ano ma fyzicky handicap, mentalny nie, ale tiez by mohol spadat do tej skupiny, o akej hovorite, lebo urcite je cely zivot odkazany na druhych. Ja teraz nevynasam sudy, len nahlas rozmyslam, co si myslite Vy?
Nechcem ani moralizovat, sama viem, jak by som sa zachovala, keby som cakala postihnute dieta.

Je to totiz strasne tazke, v skole sme mali postihnuteho spoluziaka, mal obrnu, ale vysledky take, ze predbiehal aj ucitelov (napr. v matematike a fyzike), ako keby tam, kde mal ubrate fyzicky, potom mal zas nieco extra nadstandartne mentalne. Jeho IQ uz neviem, ale bolo vysoko nad priemer ostatnych vrstevnikov.
garias
Zbyněk
9. 02. 2012 18:16

Chápem ako je myslený tento príspevok - mám na mysli to zabíjanie postihnutých.
Moja matka pracovala asi 15 rokov s fyzicky aj mentálne postihnutými ľuďmi. Strávil som s nimi dokopy zopár desiatok hodín a istý čas s malým dievčatkom, ktoré malo chorobu, že stárla, ale nerásla.
To znamená, že 10 ročná bola úplne malinká, skoro ako malé dieťa a bola dokonca aj mentálne postihnutá.
Keď ju mala matka vo svojej triede a prišiel som za ňou aby som vzal veci domov, chvíľu som čakal kým mama niečo povybavuje, zoberie veci zo zborovne. Zatiaľ som bol pri deťoch. To malé dievča malo vo zvyku prísť aj ku cudzím ľuďom, vyprosiť si vziatie do rúk, len aby ste ho proste držali a tak ste sním mohli presedieť aj hodinu.

JE VEĽMI ťažké nemať to srdce a vykašľať sa na týchto ľudí. Cítite pri nich veľkú ľútosť a najhoršie je, že im nikto nemôže pomôcť.

Jednoznačne rozumiem matkám, ktorým sa narodí postihnuté dieťa a ony sa o ne aj tak starajú, prakticky do konca ich života (nedožívajú sa vysokého veku).
Tento pocit nezabitia vychádza asi z toho, že človek si uvedomuje, že aj druhý chce žiť v čo najväčšom šťastí. A trebárs aj ten mentálne postihnutý.

Ešte horšie je, keď je nejaký chlapček, ktorý je mentálne naprosto v poriadku, ale je totálne postihnutý telesne. Aj taký tam bol. Videl jeho skutočne desivé chvíle agresie, neschopnosti, bezmocnosti. On totiž normálny bol, mal nádor na mozgu, ktorý mu operovali aby neumrel, avšak došlo ku poškodeniu mozgu a tým sa stal fyzicky postihnutým.

To ako zúril, že sa už nemôže hýbať ako pred tým, to bolo skutočne niečo hrozné. Je to jeden z dôvodov prečo neverím na dušu a vyššie sily.

Stačí sa podívať na mentálne postihnutých, byť s nimi chvíľu, alebo si zájsť do blázinca a uvidíte tú svoju "vyššiu silu".
garias
Houba
9. 02. 2012 18:04

Prirodzene, že neodsudzujem danú skúsenosť. Ani nemôžem, ja som ju predsa nezažil. Osobne si ale nemyslím, že je správne hneď nejakú skúsenosť presne nejako popisovať a teraz to všemožne brániť. Takýmto spôsobom by sme dodnes verili tomu, že postihnutý človek je posadnutý diablom - ako tomu bolo v minulosti. Rozumný človek vie, že posadnutosť diablom je zcela nezmysel.Ide mi o zdržanlivosť a overenie faktov. A toto funguje iba vo vede. Nezaškodilo by, keby takto rozmýšľali aj obyčajní ľudia. Aby sme nemali sto cirkví, tisíc siekt a milión rôznych bohov a anjelov.
Pretože priznajme si to, politici, reklamy a podvodníci stavajú na našej slepej dôveryhodnosti.

A tá je naozaj tu - je reálna. Ako v normálnom živote, tak v posudzovaní svojich skúseností.

Zbyněk P.
Do diskuse
9. 02. 2012 18:04

Problém s mentálně retardovanými lidmi je vskutku jedním z největších, neboť je potřeba se na tento problém dívat z mnoha hledisek (stran), jako jsou: oblast citová, duchovní, lidská, materiálno-ekonomická a existenční, aj.
Ano, Dana P. má pravdu v tom, že nikdo z nás neví, a také nemá možnost, zjistit, jak a co prožívají takoví lide, v jakém světě myšlenkově pobývají. Je ale také pravda ta, že každá matka chrání a chránit bude vždy své dítě, i kdyby byl sebevíce postiženým.
Z hlediska ale druhého, tedy proti, jsou pravdy následující: a) Ať se bráníme sebe více, ať si to připouštíme či nikoliv, tak zjistíme, že člověk jest živočich stejně jako každý jiný (i když umí přemýšlet a používat nástroje), řadící se do škály jiných živočichů žijících v naší přírodě (a je zcela jedno, jestli žije ve volné přírodě, či v nějakém domě). A z toho tudíž vyplývá pravda ta, že v přírodě, takto postižené stvoření nepřežije a zemře od hladu, či bude potravou jiného hladového živočicha.
b) Oblast lidská: vezmeme-li v potaz naši lidskou historii, tak dočítáme, že takto postižené bytosti byly usmrcovány (viz: sparťané,ve starověku,aj.). Otázka tudíž zní, jestli v té naší lidské rozmazlenosti v oblasti zbytečného soucitu a falešného lidství nejdeme za kraj únosnosti a proti existenci člověka, jako takového. Ano vím, že tento názor jest pro někoho velmi tvrdým, ale taková jest realita. Ono by se nakonec mohlo státi to, že by se takových lidí rodilo přehršle, což by mělo za následek, že by lidstvo vymřelo, neboť by se nerozmnožovalo.
c) Stránka materiálno-ekonomická: starostlivost o takovou bytost jest velmi zatěžující pro danou rodinu. A navíc, když zemře matka, tak potom se ta bytost dává do ústavu, kde se o něj musí pečovat a starat. To vše představuje obrovské finanční náklady. Rovněž se musí také počítat s tím, že takováto bytost nikdy nebude výdělečná, nikdy nebude soběstačná.
d) oblast citová i duchovní jest oblastí, kdy se nás to zdánlivě velmi dotýká (oblast citová) a kde si poze troufáme vyvozovat nějaké nejasné závěry (oblast duchovní), neboť ať si říká kdo chce a co chce, tak v této oblasti není nikdo natolik vzděláným prorokem, aby mohl říkat to, či ono. Vždy to jsou jen a jen dohady, osobní závěry z našich krátkodobých duchovních cest každého z nás. A nikde není napsáno, že tomu tak je či bude, když někdo něco prohlašuje a propaguje. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Houba
ahoj
9. 02. 2012 17:18

No mě se docela líbí ta myšlenka o pokusech komunikaci s mimozemskými civilizacemi. Je pravda, že je asi hodně nepravděpodobné, že bychom narazili na někoho, kdo bude zrovna na stejné vývojové úrovni.
I na zemi je spousta inteligentních bytostí (myslím např. velryby, opice, některé ptáky a mnoho dalších) se kterýma taky lidi nedokážou zrovna moc navázat kontakt. Takže kdo ví, jestli by oni byli schopní navázat kontakt s náma.

No jinak já myslím, že řešit spor vyšší moc vs. přírodní zákony je blbost. Podle mě to může být to samé a je to jenom o úhlu pohledu. Tzn. lidi kteří něco zažili a vypozorovali to nazývají nadpřirozenem a nebo vyšší mocí a třeba to jednou půjde i vědecky popsat a pak se to začne nazývat přírodními zákony. Jenom mi připadá špatné odsuzovat to co není vědecky popsané jako výmysly.
daiterr
Gariasi
9. 02. 2012 15:21

Tohle teď píšu nerad, ale podívej, co jsi napsal:

"Človek je ešte stále v zajatí tej stredovekej pýchy a namýšľa si o sebe toho priveľa. Týka sa to veľkého množstva ľudí, ktorí tak fantazírujú v neuveriteľných nezmysloch."

tímto dáváš na odiv svou pýchu a velkou zaujatost vůči těmto věcem. Staré pravidlo už z psychologie zní, že "na co nejvíc pliveme, tak právě přesně to vyzařujeme a s tím se musíme vypořádat.." U tebe je to strašná zaujatost a pýcha, kterou si odůvodňuješ "zdravým rozumem a logikou"..

Ty nechceš za žádnou cenu ani vidět byť náznak, že by něco nedejbože mohlo takového existovat.. A to si myslím, že není moc správná cesta. Ty se uzavíráš a nakonec tu zas stojíš proti všem, jak ti Psohlavci od Jiráska..
Romana1
-
9. 02. 2012 14:51

Dobrý den, jsem ráda za tenhle web, chodím sem často.

Musím se vždy usmívat Gariasovi. FAKTA: Jsme přece na ezoterickém webu, a kolik lidí to čítá, vždyť tady chodí jen kvůli tomu!!!

Rozhlédni se kolem sebe, musíš vidět pravdu, nic si nenamlouvej. Lidi sem nechodí za tvými názory, ale za ezoterikou!
Sylvia
___
9. 02. 2012 14:25

Lenze typicke pre stredovek bolo, ze nevedeli hlavne citat a pisat poriadne vsetci, dnes uz vedia a preto si mozu o tom nieco precitat a dozvediet a potom v odkazoch na zdroje napr. protiargumentovat.

Ale argument, ze na ezo weboch nikto necita, tak znamena co? Ze ani ja nebudem?

Mozno by si mohol v stredoveku spomenut, ze si videl UFO a zistil by si, kolko odozvi by sa Ti dostalo. A ezoterika ako taka nebola v stredoveku vobec povolena, boli to domeny Starovekych Grekov a Egyptanov a ti neboli ziadni primitivi. Boha sem pleties stale Ty, este som to nepocula od nikoho ineho.
garias
...
9. 02. 2012 14:16

Človek je ešte stále v zajatí tej stredovekej pýchy a namýšľa si o sebe toho priveľa. Týka sa to veľkého množstva ľudí, ktorí tak fantazírujú v neuveriteľných nezmysloch.
Karma, reinkarnácia, duša to sú všetko aspekty o ktorých, ako povedala tu Dana, nemáme ani páru. Sú prezentované obzvlášť na ezoterických stránkach (čo si môžete sami overiť) pričom takýto ľudia toho práveže veľa neprečítali.

Ja pevne verím, že spoločnosť dozreje do stavu, že ju bude zaujímať iba pravda a nie svoje fantazírovanie, ktoré je tiež dôvodom všetkého toho zla v minulosti. Ako fantazírovanie s diablom a upalovanie. Vymýšľanie s Bohom a mučenie, kacírstvo. Ono pýcha predchádza pád. A človek ktorý žije v pýche, určite padne. Tak nejako vidím súčasný svet.

Ale ten čo padne, zasa vstane a ten čo sa mýlil, spozná pravdu. V tom je táto situácia pre mňa pozitívna. Je to otázka času. Niekto to pochopí hneď, niekto musí prejsť stredovekom.
Sylvia
Suhasom s Daiterrom
9. 02. 2012 14:01

Pycha je tak hrozne individualna vec, ze globalizovat ju je dost odvazne. Navyse s tou karmou si to presne nepochopil. Ty ani ked niesi postihnuty si neuvedomujes, co je karmickeho charakteru, pokial teda nemas uz o tom nieco nastudovane, ta debata o karme a pod. sa odvijala od zazitkov ludi, ktori sa zas len v zmenenom vedomi dozvedeli, jak to funguje (malo by - je to jedna z teorii) napr. to mohli vediet proroci atd. nieco si musis o tom precitat a uznat, ci Ti to dava zmysel, ale ked Ti to nedava zmysel len z toho dovodu, ze myslis, ze to nemoze existovat, tak robis presne to, co hovoris, ze robia ini - je to proste aj Tvoja neznalost.

Navyse aj to, cim si pocastoval Danu je logicky paradox. Ona len tvrdi,ze podla nej je vyssia moc, o ktorej nemame paru a neda sa to vysvetlit, netvrdi, ze to vysvetlit chce. Ty ju ale zvozis za to, ze nemoze nic vysvetlovat, ked o tom nema paru.

Ale s jednou vecou mozem suhlasit, ze kludne to moze byt dosledok zakonov prirody jak tvrdis. Pokial teda neberies prirodu len tu na Zemi. Vsetko je zahadne len preto, ze to nechape clovek so sucasnym vedomym a znalostami.
koules
Tvůrci křídel
9. 02. 2012 13:19

Pro ty, co hledají: zajímavý materál na přemýšlení můžete najít na stránkách Tvůců křídel - http://tvurcikridel.lyricus.cz/.

Doporučuju začít rozhovory s Dr. Nerudou.
daiterr
Gariasi
9. 02. 2012 12:35

zbytečně narážíš na téma Karmy vs. postižení lidé. To už se tu probíralo několikrát a nevím, proč tě to tak zbytečně vytáčí. Tvůj názor na tuto věc přece nikdo nezavrhuje. Je brán takový, jaký je. A to, že jsou názory i jiné - nemusíš hned předhazovat pýše.

Speciálně postižené děti jsou toho příkladem, jak karma skvěle funguje. Kdyby ses tím zaobíral pořádně, tak už bys dávno souvislosti našel. Jenže pointa je v tom, že ty okamžitě hned všecko zavrhneš ještě dřív, než by sis vůbec stačil o tom něco aspoň přečíst..

Pár odkazů ti tu bylo poskytnuto, ale ty jsi je s výsměchem opovržlivě odmítl.. Takže jakým právem teď tady předhazuješ pýchu?

Člověk samozřejmě je pouze jednou částicí velkého celku. O tom se nemusíme bavit. Jistě si tu jen málokdo myslí, že "vše je tu pro člověka".. To nevím, proč tě toto napadlo.

"o vyššej moci.." - ale samozřejmě, že máme páru. Kdo chce vidět souvislosti, tak ten je vidí. Kdo je zažádnou cenu vidět nechce, tak je neuvidí nikdy, i kdyby je měl pod nosem..

Člověče.. tobě to "vyvtělení a karma", myslím, dost leží v žaludku, viď? "o)

Místo rozčilování se nad jakousi tebou smyšlenou "pýchou" a narážkami na karmu a podobně - raději předkládej podložené protiargumenty. TO je to, co postrádám. Nějaký "Janko Hraško a spol." je mi víš u čeho. To není protiargument..
7man
Dana
9. 02. 2012 12:07

Naprosto souhlasím s Danou, vyjádřila to tak, že k tomu není co dodat. Je to i můj názor.
garias
...
9. 02. 2012 11:19

Keď o niečom nemáme páru, nemôžeme to vysvetľovať a ani o "tom" uvažovať aké to je !!! A o vyššej moci skutočne páru nemáme. Alebo máme niečo?
TO že neznáme javy pripisujeme vyššej moci, nijakú vyššiu moc nedokazuje. Všetko čo poznáme (trebárs aj žeby vystúpenie z tela existovalo) môže byť dôsledkom prirodzeným zákonov prírody.

TO NIJAKO nedokazuje nejakú vyššiu moc!!!
garias
Dana
9. 02. 2012 11:17

Používaš presne to čo hovoril ten pán - argument z neznalosti.
//vyšší moci, o kterém nemáme páru//
a hneď za tým
//natož abychom ho pochopili a vysvětlili//

Takže ty nemáš páru čo to je a či niečo je, ale hneď za tým píšeš že to určite existuje, len to nevieme pochopiť. Preeeeeeesne čo bolo v tom videu.

Ty nevieš či niečo je a tak použiješ argument z neznalosti a hneď tam dosadíš že niečo je, len nevieme čo. Ty hovorí //vyšší moci, o kterém nemáme páru// a tu musí skončiť zasa tvoja teória.

Ten astrofyzik hovoril o UFO. "Neviem čo to bolo" a tam končí teória.
Dana P.
gariasi
9. 02. 2012 10:39

já nevím, s jakým záměrem byl "stvořen" člověk takový jaký je. Jisté je to, že si duši sám nevytvořil, to není v naší moci. Nevím, jestli je "najvýznamnější vo vesmíre". Ale tvá slova paradoxně pramení z pýchy zdravého člověka - pochybnosti o tom, jakou roli zde mají mentálně retardovaní lidé. Co ty o tom víš co tito lidé vnímají a prožívají? Pro mne je všechno nějakým záměrem vyšší moci, o kterém nemáme páru, natož abychom ho pochopili a vysvětlili
garias
...
9. 02. 2012 1:23

Asi najdôležitejšia je myšlienka v tom druhom videu. O krásnom vodopáde a jedovatom mlokovi. Kde keď si to dáme do súvislostí, prídeme na to, že vesmír tu nieje pre nás, ale my sme tu pre vesmír.
To je nesmierne dôležité. Pretože ľudia, ktorí pokladajú človeka za niečo najvýznamnejšie vo vesmíre, sa fatálne mýlia. Preceňujeme sa. Sme pyšní, sebeckí a tento pocit sa odráža vo všetkom čo si o sebe namýšľame. Mám na mysli všetky tie úžasné predstavy o božom dieťati, že budeme žiť večne, že máme karmu, dušu, reinkarnujeme sa. apod

To všetko vychádza z toho, že sa snažíme silou mocou nájsť vyšší zmysel života, pričom ani nemusí existovať. A vychádza ten zmysel práve z našej pýchy. My totiž silno požadujeme, aby tento vyšší zmysel bol. Pričom ignorujeme všetko ostatné, čo stojí proti týmto názorom. Napríklad mentálne postihnuté dieťa, ktoré si nevie zaviazať šnúrku, natož rozjímať o Bohu či karme. Aký zmysel by mal jeho život, keby existovala karma? Veď to dieťa nevie rozmýšľať o svojom živote a čo robí správne a čo nie.

Ignorujeme skrátka základné veci a presadzujeme tie vytvorené v pýche. Pýche, kde človek je úžasný. Ja tento názor nezdieľam. Podľa mňa človek nie je taký dôležitý ako si o sebe myslí.