Články

Zamyšlení

Alternatívna medicína - (komentáře)

mississippi
Adanom
3. 04. 2012 23:37

Jo léčení menší bolesti větší :-)
To léčení, co dělám já, není asi léčení v pravém slova smyslu. Jen se snažím jim zprostředkovat energii a zbytek nechávám na nich. Ale všem to bylo příjemné, teplo , chlad, mravenčení, ale nikdy ne bolest.
Už párkrát se mi stalo, že jsem se snažil někomu pomoci, sice cítili energii, ale nepomohlo to. Ale ta bolest zmizela, hned, jak si vlali něco na bolest. A když píšu hned, tak myslím do minuty.
Potom mi řekli, že jsem jim pomohl a ten prášek co spolkli byl spouštěč toho léčení. Asi něco jako kdybych ten prášek nabyl. Nevím, ale někdy to tak funguje. Ale větší radost mám, když to zabere bez léků. Ale kdo ví, třeba to tak má být...
Adanom
Missi
2. 04. 2012 9:01

Bylo to napsany Srozumitelne. :)

No a ja se v podstate ptala na to, co si myslis o te pritomnosti te bolesti. ;)
No a na to jsi me uz odpovedel ze nevis.
Ja take nevim ale myslim si ze bolest mnohdy patri k leceni.

Muzu tuhle myslenku neoddelitelnosti bolesti a lecby( naprave) prirovnat treba k vykloubenemu ramenu. To taky bez bolesti nepujde napravit.
A nebo to prirovnam k lecebnym postupum, kdy se clovek leci tim ze si psychicky,vedome znovu prozije nejake bolestne zalezitosti.

:)

mississippi
Adanom
27. 03. 2012 22:10

Mám nějaké starosti a nestíhám.

A v tom textu to je špatně napsané. Snažil jse se jí pomoct, ale cítila při tom bolest, prostě ji bolelo to co jsem dělal, nevím proč a tak jsem přestal. Nicméně do rána jí ucho přestalo bolet.
Někdy to jde, jindy ne. Nerozumím tomu.
Adanom
Missi
16. 03. 2012 8:03

"A také cítila velkou bolest a tak jsem toho nechal. Ještě se mi nestalo, že by někdo cítil bolest. "

Ahoj Missi dlouho jsem Te tu nevidela. :)

A co si o tom myslis?
mississippi
Doktoři
15. 03. 2012 22:34

Je sice pravda, že diagnézu a způsob léčby určuje lékař. Ale ta nejhorší práce zbyde na zdravotní sestry a ty jdou s penězma od výplaty k výplatě. Těm bych přidal nějakou kačku, protože bez nich by to nešlo.

K placení za léčení, možná jen, aby to pokrylo náklady, třeba na cestu, když je potřeba někam zajet.
garias
..
15. 03. 2012 21:16

Myslí si, že doktori dostávajú práveže málo za to čo robia pre ľudí...
Dana P.
a kdo je šarlatán?
15. 03. 2012 20:39

podle mne je takto možné označit řadu lidí v bílém plášti s titulem MUDr. před jménem...a lidi jim cpou obálky s x-tisícovými sumami do kapes, což oni rádi přijímají ke svým pěkným platům (asi osobní spoření na důchod)
iveta
jelitko
15. 03. 2012 18:01

podle mě,je špatné brát za to nehorázné sumy! Myslím,že pokud to jsou malé částky dejme tomu v desetikorunách maximálně stokorunách(100-200kč)podle uvážení samotného pacienta,tak by to celkem bylo i v pořádku.
Léčitel by tuto sumu měl brát s vědomím,že mu tyto peníze zajistí třeba nezbytnou potravu.
Jelitko
mississippi
15. 03. 2012 16:52

vis ja si myslim,ze vic nez penize je ten krasny pocit,ze clovek nekomu muze pomoci a urcite to bude pripsano k jeho dobru,takze brat za to penize je spatne....
mississippi
Jelitko
14. 03. 2012 23:18

Máš pravdu v tom, že je mezi námi spousta lidí, kteří by mohli léčit. Jenže se toho nejspíš bojí. Z vlastní zkušenosti. Setkal jsem se s člověkem, který byl schopný nevědomky nechat zahojit ránu a to doslova na počkání. Měl jsem na ruce ránu, která se nechtěla zavřít. A stačil jediný dotek a do ráno bylo po staostech. Přez noc se to zatáhlo a udělal se krásný stup a za dva dny bylo po všem. Podruhé, to jsem měl rozbytou hlavu a otřes mozku.A byla to taková rána, že jsem měl zhmožděné krční obratle. A zas se toho jen dotkla a hlava přestala bolet doslova na počkání. A když jsem jí to říkal, řekla jen, že to je blbost. Nechce si prostě připstit, že to umí a že to funguje.
K tomu, jak jsi pssala o léčení, o které se pokoušela tvoje maminka. Mám podobnou zkušenost se svojí manželkou. Měla něco s uchem a tak jsem se pokusi jí trochu pomoci. A také cítila velkou bolest a tak jsem toho nechal. Ještě se mi nestalo, že by někdo cítil bolest. Většinou cítí teplo, nebo zimu, to záleží na postupu. Není neobviklí ani třes rukou.
A podle mně by se za to plati nemělo. Něco jiného je přijmot třeba pozvání na kafe, nebo co já vím na nějakou buchtu. Když se někomu uleví od bolesti, je přirozenou reakcí se nějak revanžovat, ale peníze by se brát neměly. A nepřijmout třeba kafe, nebo panáka je v tomto případě i na škodu. Nenabízejí to ze slušnosti,ale mají k tomu nejspíš nějaký vyšší důvod.

Arden450
Já bych si osobně netroufnul říct někomu, ať vysadí léky. Víš ono je to totiž daleko složitější.
Jelitko
...
13. 03. 2012 15:54

ja myslim,ze je mezi nama dost takovych lidi co maji lecivou silu v rukach a ani treba o tom nevedi,treba moje mamka kdyz zila,tak si porat davala ruku na srdce(stejne pak na srdce zemrela) a rikala ze ji to pomaha a me jednou rok bolelo na hrudniku,a mela jsem strach co ze to je a tak jak jsem prijela za mamkou tak me na to misto polozila jeji ruce a to me tak delala 3x po trech dnech a predstavte si,ze mi to preslo a ja jsem byla s toho uplne vykulena!Pak jsem ji rekla,tedy kdyz mas tu silu v rukach "sprav me"moje ucho,ja totiz asi 13 let slysim v levem uchu muj srdecni tep(vzniklo to od zanetu mandli-srusty),pak me prilozila ruku na ucho a me to zacalo moc bolet,takze s tim musela prestat.No a tohle tedy neslo vylecit.Takze jak tady pisete v tom clanku o lidovych lecitelech,tak zcela urcite je jich dost,ale opravdu clovek musi davat pozor aby nepadl do ruk podvodnikovy,kterych je taky dost.
Arden450
K bodu č.1
13. 03. 2012 10:55

moderná medicína dnes dokáže takmer zázraky a hlavne udržať si čo najviac pacientov , čiže ľudí medzi chorobou a zdravím...

Bod č. 1 podľa mňa nemusí znamenať že sa jedná o podvodníka ak žiada prestať jesť lieky a pod. Lieky sú chémia, chémia je v skutočnosti telu neprirodzená a aj ke´d na oko pomáha ničí ho inde.. Veľakrát príroda človeku nemôže dokonale pomôcť lebo telo je denno denne otravované chemikáliami , ktoré sú nastavené aby bolo čo najviac pacientov a ziskov...
Tento prvý bod je jeden z najkontroverznejších či niečo signalizuje či nie...

Oveľa ľahšie a rýchlejšie sa dá vyzdravieť prirodzenou nevarenou, živou stravou ako ladovaním ťažkých liekov...
iveta
jak
13. 03. 2012 8:57

poznat dobrého léčitele?
Je dobré vědět ,že samotný léčitel neuzdravuje jenom člověka ale je schopný uzdravit i zvířata a rostliny.Dobrý léčitel to o sobě ví.
Proto není na škodu,když se ho na toto zeptáte,počkejte si na odpověď.
Pokud nebude schopný odpovědět asi bych volila jiného.
iveta
ano
13. 03. 2012 8:43

i dobrý léčitel by si měl uvědomit, že tuto schopnost získal zdarma,proto služby, které poskytuje,by měl tak nějak nechat ohodnotit samotným pacientem.
Pokud pacient zjistí opravdové zlepšení zdravotního stavu, měl by být natolik slušný aby si toto uvědomil a neodcházel bez ohodnocení.
Perchta
Léčitelé
13. 03. 2012 8:25

jsou kapitola sama o sobě. Někteří opravdu slaví fantastické úspěchy,je jen tragédie, že se s nimi veze spoustu podvodníků, kteří vydělávají na lidské bolesti.