Články

Videa

Duch natočený v Česku - (komentáře)

Andre
Pro Danu P.
3. 12. 2012 17:29

1) Pan Bejček v té reportáži sám osobně říká: "...jak jsem takhle vlastně držel foťák a kameroval...
2) Podle mého názoru je zřejmé, že tento "paranormální" jev je způsobem stékající vodou po předním skle, žádný mrtvý kamarád.
Ale kdo chce vidět ducha, tak ať si ho tam vidí.
daiterr
k videu
16. 03. 2012 10:29

Pokud Prima zas nedělá z lidí voly a nějak záběry neupravila, nebo to celé nezrežírovala a pokud fakt nebylo se záběry manipulováno, pak nevidím jediný důvod, proč by to nemohl být duch?

K panu Bejčkovi - rozhodně to není člověk, který by se potřeboval zviditelňovat. Navíc - spousta lidí si dnes nahrává silnici před i za autem pro případ důkazů při nehodě. A pokud už se člověk dostane do takové vánice, tak se nedivím, že sáhne i po kameře, protože pokud by později někde sjel do příkopu, tak těžko bude dokazovat pojišťovně, že tam taková vánice zase nebyla.. atd.

K možným dalším vysvětlením - byly různé návrhy, jako třebas stékající voda po skle, nebo mávající postava za autem, co se odrazila takto na předním skle a další. Ani jedna z těchto námitek neobstála, protože ti, co se nahrávkou zabývali, tak toto vyloučili.

Ale samozřejmě je nutno vzít v potaz i jiný jev, na který jsme zatím nenarazili..

Ovšem v tomto případě bych se přiklonil k "duchařině".. Není to totiž první takový případ. Ve světě jich je dost (prověřených! Ne těch fake..) a mimo to - mohl to být klidně jeho známý, co se ho snažil varovat.

K duchům, co "by měli přece odejít.." - v jejich realitě, kde teď jsou, čas neexistuje. To znamená, že pro ně je klidně 1000 let jako okamžik a naopak - to záleží jen na nich, jak se rozhodnou danou chvíli prožívat. Mnoho z nich si tady snaží vyřešit to, co nestihli za života a nebo se snaží srovnat s tím, co se jim stalo. Každý odejde tam, kam má, až přijde ten správný čas.
lup
Niečo do diskusie
16. 03. 2012 7:38

Predpokladám, že dotyčný pán použil digitálny fotoaparát. Každý obrázok zosnímaný digi foťákom má vo formáte obrázku uloženú informáciu o foťáku, parametroch expozície,... Tieto informácie je možné prečítať pomocou volne šíritelného programu ExIf (alebo tak nejako sa nazýva). Programy Photoshop, Corel, ... túto informáciu neukladajú a informáciu z originálneho obrázku tiež neuloží. Predpokladám, že podobné informácie má aj video. Z toho je veľmi jednoduché zistiť, či obrázok alebo video bol umelo upravovaný alebo nie, to znamená, či je autentický. Ak by sa vám podarilo odfotiť niečo neznáme, nikdy neukladajte obrázky z digitálu cez žiaden program! Nebude sa dať zistiť autenticita a budete podozrivý z úprav a manipulácie!

Druhá vec je, čo je vidieť na videu. Čítal som príbehy o zjaveniach a varovaniach zomretých aj na cestách. Podľa vyjadrenia autora natočil to, čo aj videl, čiže dvomi nezávislými zdrojmi - oči + elektronika. Skutočne môže byť nejaká neznáma entita existujúca v našom priestore a za bežných okolností neviditeľná. Podobné zábery existujú aj na youtube.com (nie všetkému však verím). Inak fotky s „duchmi“ nie je problém jednoducho urobiť odrazom na skle a pod.
S pozdravom LuP
garias
Alef
15. 03. 2012 21:32

Ja nemám dôvod nikomu veriť ani neveriť. Neverím tomu videu. Kto to video dal, poskytol, na tom mi nezáleží.
Alef
video
15. 03. 2012 21:17

Pan Bejček na své facebookové stránce objasňoval důvody pořízení videa. Údajně chtěl záběry ukázat manželce. V komentářích čelil různým narážkám a obviněním, přesto ze svého názoru neustoupil. V době pořízení videa neprocházel zrovna příjemným životním údobím a zviditelňování se v mediích bylo asi to poslední po čem toužil. Od tv. žádný honorář nedostal a video uvolnil k šíření.
Já osobně jeho pocitům věřím, bez ohledu co je nebo není ze záběrů patrné.
Jelitko
no
15. 03. 2012 20:26

ja myslim,ze ten jeho duch-kamarad do jeho situace urcite videl vic nez ten za tim volantem a tak ho urcite varoval a je jedno jestli zemrel pred 20-ti lety nebo nekdy nedavno,protoze me se stala podobna vec,ze jsem byla v ohrozeni zivota a me se zase zjevil deda u postele a ten je na jinym svete uz 40 let,ja jsem se dusila (mam tady o tom pribeh "deda a babicka"),no a jestli ten pan byl v nebezpeci tak ho kamarad varoval,obzvlast,kdyz on sam na tom miste zahynul.Ja tedy tomu verim.Tohle se dost stava,ze je nekdo varovan duchem.
Adanom
Sylvia
15. 03. 2012 18:55

Ale mozno ze by jsi si vsimla i kdyz je prusvitny. :-) No a kdyz by jsi zrovna neridila tak by si ani v tom prikope neskoncila :D

Sylvia
Adanom
15. 03. 2012 17:11

Tak ze to je tak, ze caka na spravny okamzik a potom sa tam vrati, lebo vie, ze sa nieco moze stat. Lenze on bol dost priesvitny a napriklad ja zle vidim, okuliare nenosim, tak by som si ho vobec nemusela vsimnut na mieste toho vodica. To len rozmyslam nahlas, ze ja by som asi skoncila v nejakej priekope :-).
Sylvia
Jelitko
15. 03. 2012 17:05

Ja si to video teraz pustit nemozem, ale mam pocit, ze v tych spravach bolo, ze to bol kamarat, ktory sa zabil pred 20 rokmi, to sa mi zda uz dost dlho. Mohlo to byt varovanie, ale moze to byt aj len upozornenie na seba.

Mozno ked su nejake podmienky a spravny cas a v tom case na tom mieste spravny clovek, tak sa zhmotni energia toho zabiteho, ktory ju tam po sebe zanechal a nemusi to byt vobec niekto/nieco s vedomim :-). To sa prave stava napriklad pri miestach tragedie alebo na zamkoch atd....
Adanom
Sylvia
15. 03. 2012 17:03

Odchadza inam,nestrasi tam celou dobu. :-)
Jelitko
...
15. 03. 2012 16:58

ja myslim,ze je to opravdu duch a ze mel pan pri ruce hned kameru,to nic neznamena,ja ji mam taky porat v kabelce,nekdo je proste zberac zajimavosti a neuskodi mit hned po ruce kameru.Nekdy se to sikne...
Sylvia,ja myslim,ze ten duch tam zustal po jeho havarii a ze tam neni dlouho a na vic,toho pana znal,tak mel duvod ho varovat,buh vi kam by vlitl,kdyby ho nevaroval a jel dal.
Adanom
...
15. 03. 2012 16:52

Vidim na tech fotkach presne to co na videu. Nicmene na videu je to samozrejme videt lepe.
Treba napriklad fotka 342. 343.
Sylvia
___
15. 03. 2012 16:36

Len rozmyslam jaky ucel by mal ten podvrh, dnes uz o vodicovi nieje ani chyru-ani slychu a nikto to neriesi, nezaraba na tom....tych 15 minut slavy v spravach na prime? To mi nejde nejak do hlavy.

Ja si to video tiez pamatam a zrovna toto sa mi zdalo docela zaujimave, nedokazem povedat na kolko je clovek schopny sa takto prezentovat az v bulvarnej a sledovanej TV a riskovat ostudu.

Mna ale len napadlo, preco tu ten duch tolke roky by strasil, ked po case kazdy po smrti odchadza niekam inam :-).
Perchta
já jsem
15. 03. 2012 16:06

si prohlédla na níže uvedeném odkazu (www.alef-investigation.cz/?mn_post=38) fotogalerii, kde Alef rozebírá video na 441 dílčích obrazů a musím přiznat, že jsem neviděla nic, co by nešlo přičíst tmě a silné vánice.

Taktéž je mi jedno autentičnost videa, protože, "ať to bylo, co to bylo" (fantazie řidiče, intuice, duch známého či zcela něco jiného...), zřejmě to účel splnilo, řidič si dával pozor na nebezpečné silnici, jel opatrně a bezpečně dojel....
Alef
Můj názor
15. 03. 2012 15:44

http://www.alef-investigation.cz/?mn_post=38
Adanom
Zbynek
15. 03. 2012 15:19

Zaznam vzniknul kdyz muz natacel silnou vanici KTERA ho donutila zastavit.
Zbynku, ja to chapu tak ze ridic to netocil za jizdy. :)


Me osobne je jedno zda je nebo neni prave tohle video podvrh. Tohle nebudu hodnotit.
Jen bez vahani reknu ze kdyz se tohle stane,zjevi me osobne,nebudu o tom ani na okamzik pochybovat, ze cosi, at uz je to duch nebo neco nam bezne neznameho(jak pise Gari),je skutecne mozne,existujici. Ze to JE. ;)
Dana P.
pane Zbyňku
15. 03. 2012 15:17

to, že řidič s autem zastavil stál kvůli silnému sněžení, to řekl moderátor už myslím v první minutě úvodu k videu. Proto ho taky napadlo si tu vánici filmovat - co je na tom nezvyklého? Dnes nemusíte držet kameru nutně při řízení v ruce. Můj syn si upevnil kamery dvě a mapuje si (pro případ nějaké "příhody" jako důkazní materiál) terén před i za autem při jízdě, nic tedy nedrží a věnuje se řízení...
Zbyněk P.
Doplnění
15. 03. 2012 14:03

Přece každý moc dobře ví, co a jak se všechno dá natočit na moderní elektronické kamery. Vytvoření ducha na takovýchto kamerách není až tak velkým problémem. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Zbyněk P.
Do diskuse
15. 03. 2012 14:00

A pak se divíme, proč je tolik havárek na silnicích, když namísto soustředění se na řízení a řízení vozidla samotného, tak si poští kameru. Podle mne je to hazardér sama sebe, a také rádoby fascinátor pro ostatní, abychom mu to "sežrali i s navíjákem". Fakticky : padající sníh, noc a vítr, a on si pouští kameru. Nezlobte se na mne, ale věří-li tomu někdo, tak to jest jeho věc, ALE BEZE MNE, neboť tvrdím, že je to podvrh. Přeji hezký den. Zbyněk P.
iveta
pustila
15. 03. 2012 11:40

jsem si záznam ještě jednou,je tam jasně vidět,že prošel před tím patníkem kde je nalepená ta světelná odrazka.Ještě několik málo okamžiků,je vidět jak to světlo jakoby jde s tím duchem,toto asi nejde nasimulovat.
iveta
Garias
15. 03. 2012 11:26

tvoje fantazie nemusí být až tak "nereálná",četla jsem několik konspirací na toto téma.Každopádně jsou to jenom úvahy.
V ukázce mě dost zaráží to červenooranžové světlo,které se jakoby rozplývá (rozmazává)skrz hlavu toho ducha,to z mého pohledu nejde nasimulovat.Je to zřejmě nějaké světlo,které bylo za tím duchem,v okamžiku jak prochází,světlo se tak jakoby vlní(protože je vidět skrz jinou formu energie).Nevím snad pochopíš jak to myslím.
garias
Všeličo
15. 03. 2012 9:03

Ak sa nejedná o žiadny podvrh, ani odraz a pod, potom to môže byť niečo skutočne neznáme. Nemusí to byť dokonca ani nejaký duch mŕtveho čo tam zomrel.

Môže to byť skutočne niečo neznáme, živé, ktoré funguje na inom princípe ako poznáme, ako sme zvyknutý na bežný život.
Ak by som nechal svoju fantáziu až príliš upustiť, mohli by to byť hologramy z vesmíru a to je už skutočne.. :D

Stále nevylučujem podvod. Snehová výchrica, svetlá, stojí na kraji, akurát nebezpečný úsek a dobre viditeľný duch. Netvrdím, že sa také niečo nemôže udiať, ale takto nejako by som to spravil ja, keby som chcel podvádzať xD. Fakt neviem. Ťažko povedať, či je to skutočný záber. Vypadá že ÁNO.
iveta
proč
15. 03. 2012 8:38

někdo zapíná kameru?Zřejmé proto aby měl nějaký záznam v různých situacích....nevidím v tom žádný problém.
Jinak tomu záznamu věřím.
Reiki
Názor.
15. 03. 2012 5:58

Já tomu věřím a beru to za věrohodné.