Články

Videa

Zvědavost, jak zanikne náš svět - (komentáře)

Jelitko
...
3. 05. 2012 13:35

na me to video pusobi desive a jde mi s toho mraz po zadech.Obzvlast kdyz mame deti a ti se maji tohoto strasliveho zasahu dozit...na druhe strane,priroda se musi branit,lide jsou premnozeni a prave ta nizsi vrstva si proste nenecha mluvit do jejich mnozeni.Tohle by se melo celosvetove vyresit a razne.
Kolik uz techto koncu sveta uz za existenci nase planety asi bylo?...
Zbyněk P.
Pro všechny
3. 05. 2012 11:21

Je překrásné, jak si zde všichni dobře rozumíme, jak máme všichni "jasnou" budoucnost. My starší, máme oproti těm mladým a dětem, tu obrovskou výhodu, že se toho možná již nedožijeme. Já vím, je to sobecké uvažování, ale ........ A jak se lidově říká:"Tonoucí se každého stébélka chytá!" I když takto hovořím, tak každému přeji to, aby dosáhl svého vytyčeného cíle (tj. poznání sebe-sama), než-li ukončí strastiplnou pouť v tomto "uplakaném údolí". Přeji krásný den. Zbyněk P.
lup
do diskusie
3. 05. 2012 10:52

Prírodné pohromy geologické, astronomické, meteorologické a klimatické tu v historickej dobe boli a v budúcnosti aj budú. Je to vždy len otázka času a my s tým absolútne nič neurobíme. Treba ešte počítať s prírodnými epidémiami podobnými, ako boli v Európe tri vlny moru - čiernej smrti pred pár storočiami.

A to neberiem do úvahy pohromy spôsobené ľudskou činnosťou (vojny, ekologické katastrofy,...), vyčerpanie fosílnych palív a ostatných nerastných surovín, premnoženie človeka s nemožnosťou uživenia toľkého ľudstva, nedostatok pitnej vody, ideologické, rasistické a nacionalistické nepokoje,....

V súčasnosti sme tak závislí na elektrine, že stačí napríklad (teoreticky) niekoľkotýždňový výpadok elektriny na veľkom území uprostred mrazivej zimy a chcípneme hladom alebo zimou.
S pesimistickým pozdravom LuP
okolojdouci
...
2. 05. 2012 22:09

takova videa mam rad - krasne ukazuji sebestrednost USA...
bylo by pekne videt podobny dokument zamereny na Evropu a nebo jeste lepe na celej svet - v takovem meritku by bylo nejake zemetreseni nekde v USA jen nicotnou zpravou v porovnani s tim co nam muze zpusobit priroda v jinych castech sveta ale o tom se tento dokument nezminuje ani okrajove:)
Dana P.
Ono to lidstvo
2. 05. 2012 21:32

se snaží se vyhubit různými způsoby taky od úsvitu věků...bohužel nejsme dost důslední, ale nyní se již celkem dost proniklo do tajů jádra, tak snad to i vyjde. Černobyl byl zahřívacím kolečkem? Omlouvám se za černý humor :o)
Engai
Do diskuse
2. 05. 2012 21:21

Vdim to podobne,jak Zbynek.Spise se drive vyhubime sami,nez nas vyhubi nejaka prirodni katastrofa....
Zbyněk P.
Do diskuse
2. 05. 2012 20:58

Překrásné!!!!! Miluji přírodu!! Miluji živly a jsem jimi velkolepě fascinován!! Je však nádherně vidět a cítit, že se zaobíráme něčím, co se nás přímo asi nebude týkat, neboť lidstvo se vyhubí, A VELMI RÁDO, daleko dříve samo. Jen si vezměte v úvahu a na zřetel, co všechno si lidstvo zamořuje jedy, jaké vyrábí zbraně, jakou šílenou rychlostí ničí celkovou přírodu i moře, adt.... a přesto je to některým stále málo. Můžeme se pouze utěšovat snad jen tím, že se toho nedožijeme osobně. A i kdyby, tak to nádherná a fascinující podívaná, kterou uvidíme jednou a naposledy, neboť se již většina z nás přemístí do jiného (možná snad) do astrálního světa, a tam nám již ty pohromy vadit nebudou. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Dana P.
Ničivým přírodním
2. 05. 2012 12:23

pohromám lidstvo nemůže nijak zabránit. Aspoň tak to vidím já. Provázejí Zemi od nepaměti - tak se domnívají vědci - takže dokument je pouze zajímavý tím, jak nám vysvětluje scénáře katastrof. To, co můžeme udělat my tady a teď je vzít rozum do hrsti konečně a nedevastovat si to, co nám příroda pořád nabízí a je schopna často po nás i napravovat. Jenže to nejde vždy, máme vyspělé technologie na ulehčení a zpříjemnění životního stylu, ale také na jeho ničení bohužel. Lidstvo je hodně nepoučitelní ze svých chyb a dělá další a další