Články

Zajímavosti

2010-2012: Konec iluzí - příprava na změny - (komentáře)

mississippi
Dana P.
12. 08. 2012 20:37

Jestli máš koníčka odklánět lidi ze tmy na cestu světla, rád si nechám od Tebe překalibrovat kompas.
Nějak se poslední dobou ztrácím.
Dana P.
Adanom
11. 08. 2012 11:05

říká se, že "pro hloupého každý hloupý". Platí to i tak, že "pro chytrého každý chytrý"?
:o)
Adanom
.
10. 08. 2012 15:22

" Lidi se takhle ze dne na den nemění. Vlastně se nemění vůbec "

Mnoho lidi se meni,a ne ze ne,ale musi k tomu sami dojit a prat si to ze srdce.A nebo je k tomu dovede,donuti az nejaky hlubsi zivotni zasah. Podle mne nevidi zmeny ten kdo sam se vubec nemeni. :-)
Lidi jsou ruzni. A mezi nimi ti co se zmenili a meni.
Dana P.
Milý Zbyňku
10. 08. 2012 14:56

já svůj příspěvek včera ve 21:32 myslela lehce humorně, i když něco pravdy tam je. Jenom se snažím držet zpátky a nelámat na svou víru oběti fanaticky, mají vždy volbu. Já neměla o nějaké józe ani tušení do doby, než moji milovaní Beatles v 60. letech odjeli meditovat do Indie :o) pak jsem se postupně začala zajímat o to, co že to vlastně je. Sama 20 let znám jógovou sestavu (dnes je módní, známe ji pod pojmem Bikramova - podle tvůrce, už ji "stvořil" velmi dávno). Občas si ji cvičím, ale jsem lenoch, nejsem vytrvalá bohužel. Musím ale říct, že opravdu výtečně působí, svaly, šlachy, držení těla se zlepšuje, přichází lehkost a pružnost, zlepšení fyzické je znát na psychice. Jak říkám nejsem fanatik, něco jsem si z východního učení přečetla, buddhismus je mi sympatický, protože je o nenásilí.Co zde děláme my? Ať věřící nebo nevěřící, díváme se na zlo a násilí, pácháme ho, je stálou součástí našeho života ať otevřete noviny, TV nebo zprávy v PC - jak můžem dojít nějakého osvícení? Říkáte, že nám to je "podsouváno". No ale jak se něco dovíte, když informace nebudou široce dostupné a zveřejňované? Podsouvá se nám tím pádem ledacos, co není vůbec hezké - vadí Vám to taky...? Nicméně souhlasím s Vámi, i když je to cesta propracovaná a ověřená tisíciletími, nemusíte ji přijmout za svou, jistě můžete najít jinou. Hodně štěstí :o)
Zbyněk P.
Pro Danu P.
10. 08. 2012 13:16

Kolegyňko Danuš P., velice si Vážím Vašeho přístupu ohledně toho Vašeho tajemství, tj. ohledně toho ochranitelství. Pro dnešní svět, a lidi, je to něco překrásného a výjimečného. Časem bychom ale i o tomto přístupu mohli diskutovat, neboť není vše „zlaté“ jak se předkládá!
Ale dozajista jste mne již alespoň okrajově poznala z mých vstupů, a dozajista jste si všimla, že jsem poněkud človíčkem velmi náročným, který ve všem hledá „pravdu“ (ikdyž je to pravda zatím jenom subjektivní), který není ochoten přijímat něco, kde jsou „skřípající a třecí“ plochy, tedy, který hned tak něčemu nedá svůj hlas, své odsouhlasení! Ano, i jóga má své kladné a velmi dobré stránky! S tím souhlasím! Je ale zapotřebí si uvědomit, jakou formou se nám to podsouvá, s jakým cílem a také proč! Ano, jsem země se západní kulturou, tedy s mnoha nedostatky, ale i s mnoha výhodami. To ale ještě neznamená, že musíme přebírat učení od zemí s východní kulturou, či ze zemí třetího světa (ikdyž i ony země mají svou kulturu i s hlubokými myšlenkami!). Ale právě proto, že jsme se všichni zúčastnění narodili zde, tak je zapotřebí nacházet cesty k řešení zdejšími a vlastními prostředky! Přece, když budu míti rozkol ve své rodině (pro cokoliv), tak nepojedu do nějaké východní rodiny, či do rodiny žijící ve třetím světě a hledat tam cestu k řešení! Budu ten rozkol řešit, resp. MUSÍM ten rozkol řešit svými vlastními prostředky, cestami takovými, které jsou součástí země, ze které pocházím! A to, že je to módní trend, nebo, že nám to někdo z nějakého důvodu podstrkává, tak to nemohu vůbec přijmouti! Nebo-li, nejsem žádnou stádní ovcí! JÁ JSEM JÁ!! Přeji hezký den. Zbyněk P.
Dana P.
?
9. 08. 2012 22:04

:o)))))))))
Adanom
Dana
9. 08. 2012 21:50

ja te taky jeste nezadala o tve nazory,fakt mazec.
iveta
Danuš
9. 08. 2012 21:50

jdeš na chat?
Dana P.
Adanom
9. 08. 2012 21:40

ani já tě nežádala, aby ses o to starala.
Fakt mazec :o)
Dana P.
ivet
9. 08. 2012 21:39

když se chci podívat do světa takového, jaký by mohl být, ale na Zemi nikdy nebude, pustím si Avatar (ta chvíle se už zase blíží) :o)
Adanom
Dana
9. 08. 2012 21:38

a to delas i kdyz o to nejsi vubec zadana?
To je mazec.
iveta
Danuš
9. 08. 2012 21:34

máš pravdu...jsem přesvědčena ,že bude ještě dlouhou dobu proměnlivo :-)
Dana P.
Adanom
9. 08. 2012 21:32

víš, povím ti tajemství - já mám tyhle ochranitelské sklony, moje hobby je lidi přivádět na pravou cestu, ukazovat jim směr, když ho nenacházejí a tak...
Dana P.
ivet
9. 08. 2012 21:31

já nemyslím, že přijde viditelná a hmatatelná změna. Lidi se takhle ze dne na den nemění. Vlastně se nemění vůbec :o)
Adanom
Dana
9. 08. 2012 21:20

"Vy to nahlížíte po svém, škoda, je co se učit, vy jste si už asi z jenom Vám známého důvodu vytvořil odmítavý postoj. Přeju Vám tedy najít jiný kvalitní zdroj poznání, existuje-li."

proc ti to neda spat?
iveta
Danuš
9. 08. 2012 21:16

pavoucííí néé

Jinak co si myslíš ty....jak vidíš ty rok 2012?
Bude nějaká změna k lepšímu,nebo k horšímu.
Dana P.
ivet
9. 08. 2012 20:55

ale se spacákem a stanem je člověk mobilnější...? :o
V jeskyni můžou být pavouciiii
iveta
Danuš
9. 08. 2012 20:13

já bych tu jeskyni brala...někdy mám pocit ,že už nemůžu poslouchat ty nářky těch chudáků lidí ,kteří živoří od desíti k pěti a jak si na všechno stěžují,nadávají...
Dana P.
pro Zbyňka
9. 08. 2012 20:00

to video mne docela uchvátilo. Má to na svědomí i ta úžasně vybraná hudba nepochybně...Vy říkáte, že Vám vadí to stálé podsouvání jógy - asi myslíte ty poslední pasáže, kde sedí ten láma a následující obrázky, kdy do postavy proudí vesmírná energie, je tam náznak astrálního cestování. Víte pane Zbyňku, tak mne napadá, že to šíření nenásilného buddhistického učení, které přináší i tu jógu jako harmonizuijící cvičení pro fyzické i duševní tělo, že to nepřichází na západ samoúčelně. Nyní prostě už nějakou dobu přichází z východu na západ jemná výzva k "probuzení". Život lidí a kultura západního světa je dnes "pošpiněná" honbou za penězi, touhou mít pořád víc a víc, aniž bychom věděli vlastně proč, ale jsme do toho kolotoče vtahováni, chceme-li důstojně žít (mezi námi, ono už tu ani těch jeskyní a mostů není pro všecky dost). Ať chcem nebo nechcem, kdosi tu tahá za nitky a my jsme jako ta pimprlata (záměrně neříkám ovce, neboť zvířat si vážím). Vy to nahlížíte po svém, škoda, je co se učit, vy jste si už asi z jenom Vám známého důvodu vytvořil odmítavý postoj. Přeju Vám tedy najít jiný kvalitní zdroj poznání, existuje-li
Přeju hezký večer
iveta
....
9. 08. 2012 14:56

:-))))
Adanom
Zbynek
9. 08. 2012 14:45

" Nebo-li: jestliže není něco v nás uloženo, tak potom to ani nepoznáme, a ani nevnímáme!“

A jestlize jeden ze dvou nema v sobe ulozeno- obsazeno to co naopak ten druhy ma , pak to ten prvni nepozna a ani nevnima.

Kdyz budu mit schopnost kterou druhy neobsahl , tak ji ani nepozna , nerozezna , nevnima. :-)

Zbynku diky za Tvoji snahu :) ale o me si starost nedelej. ;)

Ted o Tobe alespon na druhou stranu vim ze se zajimas o magii. Magie me taky zajima. Hezky den.


iveta
Zbyněk P.
9. 08. 2012 13:52

já si to právěže uvědomuji už od samého začátku,taky jsem to Adamon několikrát říkala,že jsme na stejné vlně.....celou dobu se však snažím o to aby tato diskuze v tomto stylu nepokračovala.Bohužel.
takže to vidím tak ,že moudřejší ustoupí a pokud se naše diskuze bude schylovat k handrkování,jsem rozhodnuta neodpovídat. :-)
Zbyněk P.
Pro Peruna
9. 08. 2012 10:52

Kolegáčku, díky za info, ale i za link. Ta hudba mi totiž velmi připomíná hudbu od skupiny Corvus Corax, a nejvíce jejich "poslední" LP (CD): Buranus. Ještě jedno díky! Přeji hezký den. Zbyněk P.
Perun
Co se týče ještě hudby..
9. 08. 2012 10:48

Pro pana Zbyňka a další, kterým se takový žánr líbí.
Další taková ta epická hudba a podobná je např. od Two Steps From Hell stáhnul sem si CD a mají opravdu nádherné skladby
zde je krátká ukázka
http://www.youtube.com/watch?v=M6UdGgeYB3M
Zbyněk P.
Pro Adanom i pro Ivetu
9. 08. 2012 10:48

Mé milé kolegyňky! V magii je uváděn (obrazně řečeno) jeden zákon, ve kterém se hovoří o tom, že všechno jsme my sami! Nebo-li: každý z nás má zatím 5 smyslů vnímání (čich, chuť, hmat, zrak a sluch). A jestliže těchto pět smyslů vnoříme do onoho zákona, potom nám vychází následující a neměnné dogma:“ My sami (všichni lidé, resp. každý z nás) poznáváme sebe sama jen pomocí těchto 5-ti smyslů, a nepoznáme nic jiného, než-li jen to, co je v nás již někde uloženo!! Nebo-li: jestliže není něco v nás uloženo, tak potom to ani nepoznáme, a ani nevnímáme!“
Z výše uvedeného mi vyplývá (a zde bych Vás obě chtěl požádat, aby jste se na mne pro to nezlobily), že obě jste stejné (principově), ikdyž si to zatím možná neuvědomujete. Protože, kdyby tomu tak nebylo, tak by jste se neustále (obrazně řečeno) „nedržely pod krkem“ pro jakoukoliv prkotinu, tedy pro samé hlouposti. Prosím, uvědomte si jaké jste, co můžete , či nemůžete ovlivnit, a zapracujte na tom tak, aby i Vy jste z toho měly užitek! Přeji hezký den. Zbyněk P.
iveta
Adanom
9. 08. 2012 9:03

k tomu už se opravdu nedá nic říct,snad jen se :-)))))
Adanom
.
9. 08. 2012 8:57

Pokud by jsi byla schopna si sve vlastni ciny a chovani uvedomit,pak bychom nedosly tam kde jsme. To co jsi zapocala zkouset na me to si zkousej na ty kdo ti to dovoli. Ja to vsak nejsem. Zamer se na sve pocinani , tam je klic k tomu co ted odehrava.
Takze budu rada kdyz se srovnas.

A navic k tomu dalsimu-neni treba me osobne sahlodlouze neco podsouvat O skulinkach ja nafale vidim co vidim. Jestli te to tolik rozhodilo tak se nad tim zamysli. V jinem pripade ti asi me nazory budou lhostejne. :-))))



iveta
tady
9. 08. 2012 8:36

totiž nejsme u psychologa.....ale jsme na webu kde se řeší tajemno a to jak jistě víš vždy zůstane nezodpovězené do konce.
iveta
Adanom
9. 08. 2012 8:28

a navíc...jasně jsem psala(už na začátku) že se nedá všechno napsat do jednoho odstavce.
Tak buď tak hodná a hoď se do klidu.
iveta
Adanom
9. 08. 2012 8:25

to je sice hezké že si seš všecho vědoma a že všemu rozumíš a jseš ostražitá ale v tomto případě ať se na to koukáš s kterékoliv strany musí ti být jasné že ať napíše kdokoliv cokoliv,vždycky se najde skulinka,která je nezodpovězená do konce.V tomto případě to prostě nejde.
Já tady totiž nerozebírám jednotlivá témata ale jestli sis toho všimla tak těch témat v jednom odstavci bylo mnoho a obsáhnou všechno v pár větách jaksi nejde.
Takže byla bych ráda,kdyby sisi tyto poznámky nechala.Jestli jseš rozumná tak ti to musí dojít.
Neustále mi tady podsouváš něco co všichni víme,tvoje poznámky proto nejsou na místě.
Pokud budu rozebírat jedno téma pak si aplikuj na mě ty svoje ostražitosti a uvědomění si něčeho anebo to zkoušej na někoho jiného,je tu dost lidí,kteří svoje napsané myšlenky nikdy nedotáhnou do konce.To chceš toto vyčítat všem?nebo jenom mě?
Řeknu ti to takto...příjde mi že si narazila na někoho(mě)kdo ti nedá spát a zaměřila si se na mě,protože svoje myšlenky si nenechávám pro sebe a píšu je sem.
Dělej to taky a budeš klidnější,nebo se bojíš že by tě někdo rozebíral, někdo podobný jako si ty?
Adanom
Samozrejme
8. 08. 2012 23:28

Ze predevsim svym slovum rozumim ja sama. Ostatni ale (nekteri) tem slovum a vlastne celemu komplexu jednotlivych sdeleni nerozumi prilis jasne.
Ono to totiz nekdy neni vunec mozny, za jistych podminek. :D

Co se tykalo toho proc pisu o te ostrazitosti ( rikam tomu vedomi si neceho) Je proto, ze byla ohledne ostrazitosti rec o schopnosti te ostrazitosti , schopnosti zaznamenat uvedomit si) nejake podsouvani ( a nejen podsouvani)

Ja ostrazita byt dovedu. (Netvrdim tim ale ze nonstop.)
No ale jakmile jsem ,pak vidim co vidim , nikoliv to co by jsi chtela abych nasledne uvidela. :DDD. Mas to? :-)

iveta
Adanom
8. 08. 2012 23:11

Vim jenom co znamena nerict vsechno a nebo sdelit pouze malo.
Toto jsou tvoje slova...tak snad jim rozumíš,když je píšeš :-))to nemá s touto ostražitostí nic společného.


Adanom
Tak
8. 08. 2012 22:53

Si to nech pro sebe. Jsou to tve hypotezy. :D


Dnes mluvil Zbynek o ostrazitosti. Byt ostrazity neni vubec snadne. Nekdo si neco neuvedomuje jiny naopak ano.
iveta
Adanom
8. 08. 2012 22:36

Nevim co je podle tebe ona prahmota. Ale jestlize energie podle tebe vyvera z te prahmoty, tak co je ta prahmota ?

na toto jsem ti chtěla odpovědět ale když jsem si přečetla tvůj poslední komentář...nechám si to raději pro sebe.

Fakt nevím co mi tím vším, co tady neustále kopíruješ chceš pořád dokazovat...chceš mě asi znemožnit,dělej si co chceš.
Adanom
Iveta
8. 08. 2012 22:21

"jestli ono to není tak...že podle sebe můžeš posuzovat druhé. "

To je tvoje specialita. :-). Neposuzuj podle sebe ze nekdo mlzi a je to. Jasny jako facka.
iveta
a
8. 08. 2012 22:19

nebo vlastně nedočkáme protože ani ty to neumíš...ostatně si na to upozorňovala sama.
Adanom
Iveta
8. 08. 2012 22:18

"Možná to je to světlo o kterém mluvíš pořád ty ale já naopak si myslím ,že to světlo je jen součástí(podoba) té univerzální energie,která vyvěrá s té prahmoty. "

Pro mne je naopak svetlo tou univerzalni energii,zdrojem. Svetlo- vedomi.

Nevim co je podle tebe ona prahmota. Ale jestlize energie podle tebe vyvera z te prahmoty, tak co je ta prahmota ?

Ja prahmotu neznam. Nevim co to je. Ja jen vim co je svetlo.
iveta
tato
8. 08. 2012 22:17

debata mě opravdu nebaví,neboť se opět budeme tady handrkovat o něčem co kdo řekl a neřekl,kdo si protiřečí a kdo ne.
Mysli si opravdu co chceš...jen by mě zajímalo jak by si byla schopna ty sepsat tvoje myšlenky,tak aby byly pochopitelné a obsahovaly vše co chceš říct.
Třeba se toho jednou dočkáme.
iveta
Adanom
8. 08. 2012 22:10

jestli ono to není tak...že podle sebe můžeš posuzovat druhé
iveta
Adanom
8. 08. 2012 22:07


Neříct všechno,vždyť ti to říkám, že jsem neřekla všechno,zajímavé však je že u sebe to chápeš a druhého neé?
tak si to mysli když chceš,nenutím tě do ničeho.
Adanom
Iveto
8. 08. 2012 21:56

Nevim co je mlzit. Vim jenom co znamena nerict vsechno a nebo sdelit pouze malo.

Ty si ale proste viditelne protirecis a jeste se tu viditelnost snazis zakryt. Proste ti jen otevrene sdeluju co vidim kdyz te ctu. :-)

O tom ruznem smysleni tady uz taky byla rec. :)
iveta
jo
8. 08. 2012 21:40

taky si myslím ,že to Zbyněk popletl :-)))
iveta
Adamon
8. 08. 2012 21:38

proč se pořád ptáš na jednu a tu samou věc,sama víš jak je to těžké.
Nic jsem nepozměnila,neprotiřečím si...jen jsem to prostě a jednoduše nedořekla.
Na rozdíl od tebe se snažím něco zdělit,kdežto ty jen mlžíš a nebo používáš tu tvoji oblíbenou "fzlozofickou hantýrku"které můžu rozumět a nemusím...jak to mám vědět,když toho moc neřekneš.
Pokud nejsi schopna si to moje zdělení dát dohromady,doplnit si ho,pak zřejmě smýšlíme každá jinak.

Adanom
Zbynek
8. 08. 2012 21:07

V 16:59 to nejsou moje slova -ty v uvozovkach. Ty vety psala Iveta a ja je pouze okopirovala. :D. A nedelej ze to nevis. Nejak se me nechce verit ze by jsi nebyl zrovna pri smyslech. :D
Adanom
Iveta
8. 08. 2012 20:59

Me osobne z vlastni zkusenosti je zname a prilis jasne ze se tezko sdeluje tak aby bylo tim obsahnuto vsechno sdeleni.

Tohle jsi me uz sdelovala jinde a ja ti na to odpovedela tohle:

"A At pisu naopak ja cokoli nemuze to byt nikdy kompletni. Neda se to napsat ani do desitek knih. ". :-)

Ale to o te obsahlosti podle mne uz nikterak nesouvisi s tim ze jsi nejprve psala ze
musime a podruhe ze nemusime. Proste jsi to uplne pozmenila a staly se z toho ocividne protikladna tvrzeni.
Zbyněk P.
Pro Danu P.
8. 08. 2012 19:22

Je to možné. Mě se ale nejvíce jedná o tu první část, kde jsou tak velkolepé bubny. I když na první poslech by to mohlo vypadat na to, že je to část velice nepřejícná životu, plná těžkého pesimismu, tak opak jest pravdou. Posluchač obdrží tak obrovskou vlnu energie a chutě do života, že málem u toho skřepčí jako nějaký puboš. Přeji hezký den. Zbyněk P.
iveta
Adanom
8. 08. 2012 18:50

Proc pozmenujes sva zdeleni timble zpusobem?

toto není pozměněné zdělení....neumím odpovídat tak abych obsáhla všechno co tím chci říct.Prostě to nejde,protože toho je tolik ,že bych tady u toho počítače seděla velmi dlouho.

Danuš souhlasím s tím co si řekla v 17.39
ano taky mi to tak příjde
Dana P.
hm
8. 08. 2012 18:47

a docela bych řekla, že to ani není jediná skladba, ale koláž a že je tam i kousek Mika Oldfielda...? :o)
Zbyněk P.
Pro Danu P.
8. 08. 2012 18:41

Jéééé, kolegyňko, velice Vám děkuji za obrovitánskou snahu a ochotu!! Hnedle se na to podívám!! Ještě jednou velice moc děkuji. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Dana P.
Zbyněk P.
8. 08. 2012 18:37

k té hudební nahrávce u videa - já se domnívám, že je to ERA /skladatel Eric Lévi/. Na youtube pod odkazem era music najdete více jejich hudebních videí, např. zde http://www.youtube.com/watch?v=BrRpu2uBbb8
Zbyněk P.
Pro Danu P.
8. 08. 2012 18:36

Kolegyňko, tu problematiku ozřejmuji ve svém dalším vstupu v 15:51 hod. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Dana P.
Zbyněk P. 12:25
8. 08. 2012 17:55

mne by také zajímalo, co myslíte tou "podělanou jógou". Jde o to učení nebo o ten posed (pozice lotosového květu)? Učení já chápu jako cestu poznání, ale nevyhovuje-li někomu, může to ze svého života vytěsnit. Co se týká té pozice sedu, tu nevymysleli jogíni. Je to přirozený posed všech národů světa. Vemte si, jak sedí u ohňů Arabové, Afričané, Indiáni, Aborigins. Tak sedával i Ježíš, tak přirozeně sedí i malé děti. Je to posed, při ketrém se rovná přirozeným způsobem páteř, pak mohou dobře fungovat všechny orgány v těle, čakry. To jenom my, "kulturně vyspělí", máme ty svoje židle, křesla, gauče a pak se divíme, že nás bolí záda, chodíme "hrbatí", vzdálili jsme se přírodě, jsme v psychické nepohodě. Jasně, že teď sedím na gauči, když to píšu, ale neznám lepší zklidňující a meditační pozici, než je právě ten lotosový květ, ač nejsem žádný jogín :o)
daiterr
-
8. 08. 2012 17:50

Všechno je jenom pomůcka k vývoji člověka, nic víc. A když myslím všechno, tak tím myslím opravdu všechno - veškeré "víry", také vědu a různé "směry" mezi tím,které nabádají k tomu, či onomu.

Ten, kdo právě potřebuje některou pomůcku používat, ten k takovým věcem inklinuje a bude je používat.

Neustálá honba za jakýmsi "dobrem" a "zlem" - to je zase jen pomůcka k poznání, že "dobro", ani "zlo" neexistuje, jsou to jen pouze dvě strany jedné mince.

Myslím, že ideální stav by měla být rovnováha. Zatím ze životních poznatků mám vyzkoušené, že příliš dobra je na pendrek a příliš zla je samozřejmě ještě na větší pendrek.

Rovnováha těchto věcí zaručuje jakousi radost z této pozemské pouti + pocit "chtění se dále zdokonalovat a nestagnovat", k čemuž nás vlastně "nakopává" to "zlo"..

Pokud bychom jeli výhradně na "vlně dobra", pak by to sice bylo nesmírně krásné, ale také stagnující, protože by už chyběly podněty, které by nás z toho ukolébání na "sladké vlně" vyhnaly něco dělat. A myslím, že na Zemi rozhodně nejsme na stálé dobro a stagnaci.

Jako relaxace, odpočinek, zázemí a podobně - to ano, tam tato lajna "dobra" určitě patří, ale jsme tu za výukou, poznáním a ověřením teorie v praxi, takže proto Země patří do "zóny rovnováhy" a člověk se tady zřejmě učí "vyvažovat", tedy používat svou energii tak, aby tohoto stavu postupně dosáhl.

Pokud byste chtěli zónu výhradního "dobra", tak od toho jsou jiné "roviny" bytí a ani ty nás samozřejmě neminou, pokud budeme chtít. Ale do té doby jsme tady a teď..

Bohové a stvoření - jelikož jsme momentálně v "třídimenzionální" formě + čtvrtou dimenzi zatím jakž takž bereme jako "čas" - je veškeré hašteření o Bozích a stvoření zakrátka irelevantní a slouží zase jen jako pomůcka pro vzájemnou interakci a tříbení mysli, nic víc..

Ze své pozice jen těžko můžeme chápat věci, které jsou takzvaně "vícerozměrné", takže pro nás naprosto mimo lajnu.

Bůh může opravdu existovat a bude to "dědek s berlí".. a nebo taky to může být "jakási vesmírná inteligence", které je všechno součástí, tedy i my samotní.. a nebo jsme v rámci "jednoho celku" bohem my samotní a aniž si to uvědomujeme, tak vlastně "život za životem" utváříme tuto realitu.. a nebo také to vše může být ještě jinak.. - zkrátka možností je mnoho, ovšem díky "naší lajně" nelze zatím říci, která z možností lidmi navrhovaných by mohla být "ta pravá"..

Může to některá být a nebo taky všechny a nebo taky žádná.. Takže veškeré dohadování se v tomto směru je spíš ku tříbení mysli a pomůcka.

Denní a rutinní život? Pomůcka.. Někdo ji potřebuje, jiného to sere a tak hledá jinou pomůcku.. Jóga? Pomůcka.. Někdo ji má rád a pomáhá mu v mnoha věcech. Jiný ji nemusí, protože ji zkrátka ke svému vývoji nepotřebuje.. atd. atd.

Pokud si lidi uvědomí, že všechno toto je pouze pomůcka, pak teprve začnou být snad vnímavější a budou lépe vybírat další pomůcky ke svému vývoji a naučí se konečně používat svou energii tak, aby tady na Zemi nebyli jak sloni v porcelánu..

Dana P.
Adanom
8. 08. 2012 17:39

snažím se porozumět, ale nejde mi to. Ty totiž nediskutuješ. Pouze snad náznakem, více ale tajemnými narážkami. Z většího dílu jsou tvoje příspěvky posuzováním toho, co kdo říká, vytýkáním nebo dotazováním se, proč to či ono bylo řečeno, sama téměř na otázky neodpovídáš.
Zbyněk P.
Pro Adanom
8. 08. 2012 17:37

To byla má reakce na Váš vstup : 08.08.´12 (16:59), kde píšete, že jsme ztratili schopnost využívat universální energii...... Přeji hezký den. Zbyněk P.
Adanom
Zbynda
8. 08. 2012 17:27

"Kolegyňko, můžete míti pravdu v tom, že jsme začali (co by lidé) prosazovat své já, inteligenci a své emoce, a tím, že jsme se nebezpečně začali přibližovat samému bohu (bohům)."

Jak to myslis ze ja muzu mit pravdu v tomhle? Nic takove jsem osobne nikde nevyslovila.
Adanom
Iveta
8. 08. 2012 17:20

"na toto se nedá odpovědět tak abys pochopila co tím v celku chci říct."

Na muj vkus podivna odpoved. Podivny argument.
Muzu si o te odpovedi ted myslet cokoli,napriklad ze je to uhybny manevr. Ze je to vymluva, ze je to podcenovani apd. :-)
Jestli jsem schopna v celku pochopit tvoji pripadnou odpoved to nech na me.
Jestli ale je to o tom ze ty nevis jak odpovedet, nebo to neumis,protoze je to pro tebe tezky vyjadrit tak to uz je vec dalsi.

"nemusíme když nechcem....je to otázka svobodné volby."
Tak jak teda? Jednou pises ze musime ( a vsichni) a posleze kdyz se ptam proc MUSIME, tak odpovidas ze nemusime.
Proc pozmenujes sva zdeleni timble zpusobem?

Zbyněk P.
Pro Adanom
8. 08. 2012 17:19

Kolegyňko, můžete míti pravdu v tom, že jsme začali (co by lidé) prosazovat své já, inteligenci a své emoce, a tím, že jsme se nebezpečně začali přibližovat samému bohu (bohům). Ale aby to nebylo zase tak jednoduché, tak Vám předložím do protivenství tezi tu, že :“ Vzhledem k tomu, že jsme se, se svými schopnostmi, vlastnostmi, láskou a emocemi rovnali bohu (bohům), tak proto nám byla ta schopnost odňata ! Obé teze jsou platné a záleží vždy jen na tom, z jaké pozice se na ně díváte, z jakých emocionálních popudů je pojímáte, a konečně, co kdo je schopen a ochoten přijmout. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Sylvia
Adanom
8. 08. 2012 17:12

Ano presne tak, preto to pisem, ze je dost trufale odpovedat na otazku, ktora stoji nad vsetkymi otazkami Myslim, ze mi pozname len criepky a utrzky a ked sa odlisuju od seba jednotlive veci, tak su to bud casti jednej pravdy, ale kazda z inej casti alebo to samozrejme moze byt aj vymysel, Potom ked clovek tie vlastne zazitky nema, je tazke to rozoznat. Preto sa snazi nejak k tomu postavit, co by jemu samotnemu zmysel davalo. Ale ked dvaja hovoria nieco ine, ani dohromady nedaju tie odpovede.

A potom hra ulohu aj subjektivita jak hovoris, ale to nemusi byt ta pravda, bud je to subjektivita na zaklade vlastnej logiky alebo co sa komu hodi do kramu (cirkvi atd...). Ja mozem pracovat max. s instinktom a potom s nejakym rozoznavanim, ked si clovek vymysla a fantaziruje. Ono totiz v tom fantazirovani sa najde vzdy chyba - jak v matrixe :-). S poslednou vetou naprosto suhlasim, da sa to povedat aj tak.
Adanom
Zbynda
8. 08. 2012 17:05

Ok, diky, ted uz rozumim co jsi tou jogou mel na mysli kdyz jsi to psal- ta pozice, ten posed.

Pochopil jsi ´e velice dobre s tou ostrazitosti a nebo jak rikam ja- byt si vedom. ;)
Adanom
?
8. 08. 2012 16:59

"proto říkám, že za vše si můžeme sami, že jsme stratili tuto schopnost využívat tuto univerzální energii."

"Stratili jsme tuto schopnost tím, že jsme se odklonili na jinou cestu...na cestu materiální."

Jak jsme se odklonili a proc? A kde je ten prvopocatek?

Adanom
Sylvia
8. 08. 2012 16:39

"Jedina spravna odpoved na to je, ze neviem :-), takze pokial by sa chcel niekto pustat do odpovede na tuto otazku "preco" bola by to odpoved preco vznikol vesmir a kto ho vytvoril. Takze pokial ma clovek trochu vsetkych pat pohromade, tak na to odpoved nemoze mat, aj ked si teda na nu pockam. "

Tva reakce se me libi. :-) Libi se me proto, protoze svym zpusobem je vystizna. ;)
My lide neco vime nebo proste " vime" v uvozovkach. Kazdy z nas neco "vi" a to "vedeni" ( teda jinak receno nejaky subjektivne vnimany, vytvoreny zaver, hypoteza na zaklade ruzne ziskavanych informaci skrze vedomi ) ( a vedomi ma ruzne dosahy) , to " vedeni " se ruzne lisi prave podle toho jake informace mame subjektivne dostupne , odkryte a jak je pojmeme.
Je to ale stale " vedeni" protoze si nemuzeme byt jisti jestli to je prave tak jak my ( kazdy z nas ) " vime" . :-)

Zbynda se mnou zajiste bude souhlasit. ;)

"Dokazem si predstavit, ze kazda podmienka na zivot produkuje objekty a zive formy tak, aby prezili v tej podmienke. "

A nebo jinak receno lidske byti je primo umerne podminkam v casoprostoru. :)
Zbyněk P.
Pro Adanom
8. 08. 2012 15:51

Kolegyňko, zcela s Vašim pojetím, týkající se principu sjednocování a spojování našeho „Já“ s duchovní silou, s Universem, i s podstatou všeho bytí, souhlasím. S tímto nemám žádný problém. Tady jsem plně shodný s názorem Vašim.
Osobně ve svých vstupech narážím na to, jakou formou se to podává, a s jakými „automatickými (podvědomými) příkazy“ je to spojeno!!!! Nikde neuvidíte, že by dotyčná osoba procházející onou poznávací a duchovně-sjednocující cestou-silou byla ve stoji, či v normálním běžném sedu; je jen a jen v tzv. jogínském posedu! Neustále se zdůrazňují čakry a jejich význam, neustále se používá jogínská terminologie, atd……..
Píšete mi, že při aktu podsouvání, si za to může jen ten dotyčný, který si to nechá podsunouti. Částečně máte pravdu. Ale zeptám se Vás skromně jednoduchou otázkou :“Vy osobně, jste vždy v pozoru a při 100% ostražitosti? U Vás se nevyskytují chvíle nepozornosti, slabosti, zamilovanosti, atd….?“ Osobně jsem přesvědčen o tom, že též i Vy máte obdobné slabší chvíle, a že tudíž i Vy nebudete tak silná a tak ostražitá, jak to striktně a jednoznačně píšete. A zde je bohužel onen zakopaný pes, neboť onen „ZÁPAS“ mezi ostražitostí a případným podsunutím něčeho, čehož nežádáme a nepožadujeme, není v rovině vojáků s beranidlem a puškou proti zataraseným vratům. Tento „ZÁPAS“ je daleko tajemnější, až skoro neviditelným, založeným na magii a je maximálně plně sofistikovanějším. Takže, i když budete při plné pozornosti, obezřetnosti a ostražitosti, tak to přijmete podprahově do svých úvah a myšlenek, i když to nechcete. Nebo-li přijmete to automaticky! A tj. poněkud o něčem jiném, než-li to, co uvádíte ve svém striktním odsouzením dotyčného za svou nečinnost. Přeji hezký den. Zbyněk P.
iveta
Sylvia
8. 08. 2012 15:40

Ja ovsem nesuhlasim s tym, ze by sme mali byt najmenej pritazlivy, prave naopak, myslim, ze kazdy clovek z NDE pride zo zazitkom, ze sme jedni z najelegantnejsich bytosti a ze ludia su naopak krasni.

ano jsme elegentními bytostmi protože jsme právě v této formě,tedy z masa a kostí.Jsme stělesněním té naší duše.Toto stělesnění je právě ta součást,podoba té energie.
Má to dozajista nějaký důvod,půvab....ovšem můj osobní pocit je ten,že ty jiné formy bytí jsou přitažlivější.Protože je využíváme jen v té době kdy zažíváme NDE nebo AC a pak když umíráme ale to si nemůžeme vybavit.A to je to co mě na tom fascinuje,protože to lze zatím zažívat jen touto cestou.

iveta
ano
8. 08. 2012 15:11

tím bychom začali rozebírat věci,které v tom mém krátkém odstavci jsem nastínila.
Koules mi s tím velmi dobře pomáhá.
iveta
Adanom
8. 08. 2012 15:02

na toto se nedá odpovědět tak abys pochopila co tím v celku chci říct.
nemusíme když nechcem....je to otázka svobodné volby.
v podstatě jsme se všichni a všechno stvořili pomocí té univerzální energie.Ta energie má různou podobu,může se měnit,přetvářet.Možná to je to světlo o kterém mluvíš pořád ty ale já naopak si myslím ,že to světlo je jen součástí(podoba) té univerzální energie,která vyvěrá s té prahmoty.

Co způsobuje onen kolotoč?
Někdo tomu říká bůh,někdo stvořitel,Univerzum atd.
Tak to opravdu nemá smysl rozebírat,to se snad dozvíme až v tu chvíli kdy se staneme součástí,splyneme s tou prahmotou.

Jen vím ,že to chce zákonitě přežít,protože to má vědomí.
Sylvia
Adanom
8. 08. 2012 14:59

Jedina spravna odpoved na to je, ze neviem :-), takze pokial by sa chcel niekto pustat do odpovede na tuto otazku "preco" bola by to odpoved preco vznikol vesmir a kto ho vytvoril. Takze pokial ma clovek trochu vsetkych pat pohromade, tak na to odpoved nemoze mat, aj ked si teda na nu pockam. Dokazem si predstavit, ze kazda podmienka na zivot produkuje objekty a zive formy tak, aby prezili v tej podmienke. Takze mozu byt rozne svety, kde platia ine zakony a hmota nebude jej zaklad. Tym padom aj zive formy budu vyzerat inak.

Ja ovsem nesuhlasim s tym, ze by sme mali byt najmenej pritazlivy, prave naopak, myslim, ze kazdy clovek z NDE pride zo zazitkom, ze sme jedni z najelegantnejsich bytosti a ze ludia su naopak krasni. To len citujem ludi, ktori naozaj mali zazitky NDE. Takze myslim, ze davas moc tazke otazky.

Ale k tomu kolotocu, ja som z tych jejich zazitkov pochopila, ze ciel je navrat do Zdroja, ale to v tej najvyspelejsej moznej forme, takze ani nie tak kolotoc jak zdokonalovanie.
koules
Adanom
8. 08. 2012 14:48

Proč se duše vracejí na Zemi? Protože na Zemi se duše chtějí učit, poznávat, prožívat, duchovně růst, plnit své úkoly a záměry. Toto se děje na Zemi. Duše po smrti zůstává se svými vlastnostmi, vlastnosti zůstávají. Sice za života získává nové zážitky, poučení, růst, ale v základu má duše pořád stejné vlastnosti a vyvíjí se. Očišťuje také činy ze svých minulých životů a vyvíjí se a posouvá výše a výše. Duše s sebou nese energie všech svých životů, avšak na Zemi mu zůstávají skryty, tady ve Vesmíru duše zná všechny své životy. I toto zde na Zemi potom má duše jako jeden z úkolů, dořešit nedořešené záležitosti minulých životů. Duše se neustále vyvíjí, učí, poznává.

Země je jedna z nejlepších škol ve vesmíru :)
Adanom
Tak
8. 08. 2012 14:23

tady jsem se ptala na:
"A proc jsme vubec v lidske podobe bytí kdyz muzeme být bytím v jine forme bytí? A umet vyuzivat, pouzivat Veskerou energii ktera jak pises ty Vznika z te prahmoty ktera tu byla od zacatku? "

A Tva reakce:
"řeknu to velmi jednoduše....v lidské podobě jsme tady,protože tato planeta nám to umožňuje,kdežto jinde a na jiném místě můžeme mít jakoukoliv formu bytí.

Řekla bych že tato naše současná forma bytí(tedy z masa a kostí) je nejmíň přitažlivá ale musí si jí projít všichni.

Myslím ,že se to neustále vesměs opakuje,je to nutný kolotoč(koloběh)..."

Tva reakce vubec neodpovida ( nesdeluje ) na tu otazku proc jsme v lidske podobe kdyz muzeme byt bytim v jine forme byti.
Ze nam to takhle planeta umoznuje neni odpoved na podstatu kladene otazky proc jsme lidmi kdyz muzeme byt bytim v jine forme byti (a nebo i bytim bez formy a tvaru)
Protoze musime touhle formou lidskeho byti projit vsichni jak pises? Proc musime?
A co zpusobuje podle tebe onen nutny kolotoc?



Adanom
Zbynda
8. 08. 2012 13:53

"a hlavně nenápadné jsou podsouvány maličkosti, které vlezou do podvědomí, a již se jich nezbavíte. "

Podle mne muze byt neco nekomu podstunuto jen proto ze si to nekdo podsunout necha. Nevedomi ( nebyt si neceho vedom) je tou pricinou a tim nevedomym nechanim si neco podsunout. :)

"Viděla jste někdy nějaké video na téma „duchovní cesta“ či „sebepoznání“ na jiné úrovni, než-li jen na úrovni jógy? Rád bych viděl videa na úrovni : magie,
spiritualismu, okultního sebepoznání, či prvotní křesťanské nauky! A jste-li vnímavá (a já vím, že ano), tak potom mezi řádky Vám všude vnucují a předestírají jen a jen
podělanou jógu. A tím nepřímo uvádějí to, co jsem již napsal o těch břídilech. "

Neodpovedel jsi me co si ty osobne predstavujes pod tim pojmem joga. Nevim co presne to pro tebe znamena nebo obsahuje.
Nevim proto o cem mluvis, co mas tou jogou primo na mysli.

Pro mne je pojem joga - spojeni, sjednoceni. Joga znamena sjednoceni, spojeni.

A at uz jdeme jakoukoli cestou, stale se ve sve podstate jedna o spojovani, spojeni, sjednocovani s Duchovni silou, s Univerzalnim principem a podstatou vseho byti. ( podle me rozumej )

Videla jsem video Na tema sebepoznani skrze ayahuasku. I tam napriklad se jedna o spojovani a sjednocovani. Je to take cesta. Jina cesta.

Co teda tou jogou mas na mysli ty?



iveta
Adanom
8. 08. 2012 12:40

piš si jak uznáš ty za vhodné :-)
jen snad malinká drobnůstka ti pořád uniká....mám jméno.
iveta
Adanom
8. 08. 2012 12:38

řeknu to velmi jednoduše....v lidské podobě jsme tady,protože tato planeta nám to umožňuje,kdežto jinde a na jiném místě můžeme mít jakoukoliv formu bytí.
Řekla bych že tato naše současná forma bytí(tedy z masa a kostí) je nejmíň přitažlivá ale musí si jí projít všichni.
Tam někde jinde je to lepší,mnohem lepší...ostatně to ty určitě víš taky.
Myslím ,že se to neustále vesměs opakuje,je to nutný kolotoč(koloběh)to jsou ty minulé životy,které si nepamatujem.
Zní to šíleně?
né opravdu nečerpám zas tolik informací z knih a článků,jsou to vesměs moje zážitky a informace,které dostanu.

Adanom
Jestli
8. 08. 2012 12:34

ty dokazes neco rict jednoduseji a pises tak jak ty sama umis, tak to presto neznamena ze ja budu nebo mela bych psat podle tvych vlastnich predstav jak by to melo byt podle tebe a ani podle tvych ocekavani, ale budu psat tak jak to umim naopak zase ja sama. Neni tezke pochopit co ted sdeluju.
Zbyněk P.
Do diskuse
8. 08. 2012 12:33

Nezná někdo z Vás názvy oněch sladeb, či autora oné hudby, která provází to video? Přiznám, je to přímo fantastická hudba!!! Stálo by za to, míti nějaké CD s takovou hudbou, neboť je plnna energie a pocitů. Fakticky: přímo božské ! Děkuji za odpověď. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Zbyněk P.
Pro Adanom
8. 08. 2012 12:25

Kolegyňko, pár věcí:
a) Chyb si již nevšímám, neb ji jich téměř všude přehršle! A je zbytečné neustále na to poukazovat . Beru to již tak, že je to fenomén dnešních dní u mladých a nejmladších (nenapravitelná a osudová chyba Ministerstva školství a jejich „ocasů“). Buďte klidna ale v tom, že pravopisné chyby se nepíší jen na těchto web. stránkách, ale je to zádrhel téměř všude (např.: při přijímačkách, v životopisech, či v žádostech o zaměstnání, aj.). I když to člověku rve srdce, tak přesto není žádný obecný, a ani specializovaný zájem o to, aby se tento neutěšený stav zlepšil. Bohuž……..
b) Téměř ve všech současných videích je neustálý (ale velmi nenápadný) tlak na diváka ten, aby začali a provozovali jógu. I v tomto videu je tomu tak! Hezky, a hlavně nenápadné jsou podsouvány maličkosti, které vlezou do podvědomí, a již se jich nezbavíte. Viděla jste někdy nějaké video na téma „duchovní cesta“ či „sebepoznání“ na jiné úrovni, než-li jen na úrovni jógy? Rád bych viděl videa na úrovni : magie, spiritualismu, okultního sebepoznání, či prvotní křesťanské nauky! A jste-li vnímavá (a já vím, že ano), tak potom mezi řádky Vám všude vnucují a předestírají jen a jen podělanou jógu. A tím nepřímo uvádějí to, co jsem již napsal o těch břídilech. Toť na vysvětlenou. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Adanom
.
8. 08. 2012 12:21

Svem komplexu se me nekolikrat opakovane zminovat nemusis, ja o nem vim i bez toho.


Cerpas z knizek ktere popisuji hypotezy o tom ze zanik vyspele/ vyspelych civilizaci je o tom ze ty zanikle civilizace sesly z cesty duchovni na materialni? A proto lide ztratili schopnost Spojeni s duchovnim svetem?

A proc jsme vubec v lidske podobe bytí kdyz muzeme být bytím v jine forme bytí? A umet vyuzivat, pouzivat Veskerou energii ktera jak pises ty Vznika z te prahmoty ktera tu byla od zacatku?
iveta
Adanom
8. 08. 2012 11:45

tím vyčteným hlasem jsem neměla na mysli to, že jen čteš a řídíš se podle toho ale to ,že se to všechno dá říct jednodušeji a nepoužívat ty knižní výrazy,které jsou už tak chorobně známé.Proto jsem řekla aby si mluvila svým hlasem.


iveta
sice
8. 08. 2012 11:35

nevím komu tím tato otázka byla směřovaná...jen dedukuji, že by snad byla pro mě? protože já mám jméno.:-))
no ale odpovím na ní.
Stratili jsme tuto schopnost tím, že jsme se odklonili na jinou cestu...na cestu materiální.

Pro mě nejsou zas až tak důležité občasné chyby v textu.
Stane se to někdy tím ,že rychle píšu a uvědomím si to až později,když už se nedá opravit. :-)))
Adanom
?
8. 08. 2012 10:57

..... Proto říkám, že za vše si můžeme sami, že jsme stratili tuto schopnost využívat tuto univerzální energii.

Jak jsme tuto schopnost podle tebe Ztratili?

( se divim ze tobe jeste Zbynek neprisel rict ze by jsi se mohla snazit psat bez chyb )
iveta
....
8. 08. 2012 10:20



no vidím to tak a nejinak....veškerá tato energie vzniká s té "prahmoty"která tady je od samého začátku.Tuto energii využívali dávné civilizace(dá se to vysvětlit různými stavbami,které tady jsou a nikdo neví kdo je postavil)využíval ji sám Ježíš a všichni "svatí" prostě a jednoduše využívají ji lidé duchovně založení,kteří nutně museli projít procesem ,který jim otevřel a zharmonizoval čakry.Toto je podle mě základní věc,kterou všichni absolvovali.No a od toho se odvíjí různé zázraky(paranormální věci)které oni sami (díky této energii) dokázali.
Tuto energii používají lidový léčitelé,proutkaři atd.
Díky této energii vznikají černé díry,vstupy do jiných dimenzí(prostě univerzální víry) a ty jsou jasným původcem například mizení lidí,lodí,letadel,dají se tím vysvětlit i UFO a NDE,AC atd,protože ty otevřené čakry má i naše země(a ta je zase propojena s vesmírem)
Tyto víry vytváří okolo sebe a v sobě člověk,který má právě otevřené čakry,tím pádem se dostává k různým informacím,které nějakým způsobem zpracovává (je to prostě tvořivá energie pro malíře,spisovatele a různé další osoby,které tímto způsobem získávají schopnost vyjímečně tvořit).
Ano tato energie je prostě univerzální a pro vědce zatím nepolapitelná(pro další využití v jiných oblastech,je rychlejší jak světlo,je to ta nicota,kterou oni hledají).Touto energii jsme propojeni všichni a všechno.
Takto bych mohla pokračovat do nekonečna.....proto říkám, že za vše si můžeme sami, že jsme stratili tuto schopnost využívat tuto univerzální energii.
Třeba to jsou opravdu jen moje výmysly a fantazie....ať si to každý přebere jak chce ale dává mi to jistý klíč k tomu, že těmito víry,tunely,které vytváří tato energie jsme prošpikovaní skrz na skrz všichni a všechno,jsme jeden takový mozek(vesmír)který vysílá určité signály a záleží na nás jak jsme schopni tyto signály zachytit.Jedno je ale jisté,že tímto vírem, tunelem si jednou projdeme všichni... to ta podoba umírání.
Co se týká té prahmoty...tak toto je další věc,která je na další dlouhé povídání.Možná se to někomu zdá chaotické ale opravdu to nelze napsat do jednoho odstavce.
Adanom
Zbynda
8. 08. 2012 9:47

Takže všichni ti, kteří si vybrali jinou formu duchovní cesty jsou namydlení břídilové!

Tohle Ti Zbyndo uz nekdo rekl?

"že jen JÓGA je to pravé ořechové! Že právě JÓGA nás zachrání, že zachrání celý náš svět....a že bez JÓGY nejdeme tou správnou duchovní cestou, že v podstatě veškeré naše duchovní snažení je o ničem. "

Co si predstavujes ty osobne pod pojmem joga?

Adanom
Pro Ivetu
8. 08. 2012 9:32

Preposilam ti tvoje vlastni slova zpet.

Tak o tomto si já právě myslím: nejspíš si přečetla mnoho knih.
.... mluv prosím k věci svým hlasem...né tím vyčteným.:-).

:DDD
Adanom
:D
8. 08. 2012 8:40

Jo ....odkud okolojdouci "ví" ze je tomu prave tak jak tvrdis? :D

iveta
to
8. 08. 2012 8:37

bychom mohli fantazírovat všichni kdo se s tím nadpřirozenem setkal. :-)
iveta
okolojdouci
8. 08. 2012 8:35

Platona nečtu....v podstatě ani moc nečtu ale najdou se občas knihy,které mě opravdu uchvátí a jsem schopna několikasetstránkovou knihu do sebe nasoukat za pár hodin.
No mám k tomu jediný důvod....všechny info.které dostanu s astrálu(AC) si chci nějakým způsobem ověřit,proto hledám v knihách a článcích abych si potvrdila pravost mých zážitků.Je to jednuduché jako facka.
Jasně mi to dává odpověď ,že tato neznámá energie je jedna a tatáž pro všechny duchovní techniky.
Abych to ještě víc osvětlila....myslím, že tato univerzální energie je původcem všeho nevysvětlitelného co nás potkává a s čím si nevíme rady.Myslím, že tuto energii hledají vědci aby ji vzápětí mohli využít.....no třeba už ji našli? :-)Je toho spoustu co mi tak nějak zapadá do sebe :-))
A rozhodně to pro mě nejsou info s říše fantazie.:-)
koules
okolojdoucí
8. 08. 2012 8:08

A jak si můžeš být tak jistý, že Platónův příběh je značně zkreslený a všechny ostatní informace o Atlantidě jsou jen z říše fantazie? Odkud čerpáš tyto informace? :)
okolojdouci
...
8. 08. 2012 2:06

iveta - 7. 08. 2012 21:51
no tak pokud nectes platona tak ver ze vsechny ostatni informace na toto tema jsou jen z rise fantsie:) a dokonce i platonuv pribeh je znacne zkresleny...
iveta
okolojdouci
7. 08. 2012 21:51

já jsem také žádného nepotkala :-)
né teď vážně...občas si něco přečtu.
okolojdouci
...
7. 08. 2012 21:46

iveta - 7. 08. 2012 21:12
"...tento proces znali a užívali i Atlanťané..."
z ceho cerpas tyto informace?? ja zatim zadnyho atlantana nepotkal abych se ho zeptal :( leda bych jel do atlanty tam o tom treba budou neco vedet...

Dana P. - 7. 08. 2012 12:32
"Rozhodně stvořitel z lidstva radost mít nemůže, ale je vševědoucí, takže ho to nepřekvapuje."
tak by me zajimalo koho/co povazujes za "stvoritele lidstva"
iveta
..
7. 08. 2012 21:12

I tajné alchymické spisy tvrdí jednoznačně, že uvolněná energie uvolňuje blokádu vyšších stavů vědomí.
Kabala o tom ví také a celý tento proces popisuje jako
"projití ohněm Acilut",tento proces znali a užívali i Atlanťané i náročné magické techniky toto znají atd.
iveta
Zbyněk P.
7. 08. 2012 20:46

Osobně tyto videa nemusím.... ale rozhodně toto video nemusí mít nutně souvislost jen s Jógou.
Myslím, že každá forma duchovní cesty má něco společného.
Zbyněk P.
Do diskuse
7. 08. 2012 17:38

Ano, pěkně poučné. Další jeden z řady propagačních videí, které má nám "hlupáčkům" vsugerovat, že jen JÓGA je to pravé ořechové! Že právě JÓGA nás zachrání, že zachrání celý náš svět, a že bez JÓGY nejdeme tou správnou duchovní cestou, že v podstatě veškeré naše duchovní snažení je o ničem! Opravdu překrásné a úsměvné! Opravdu velmi úsměvné! Takže všichni ti, kteří si vybrali jinou formu duchovní cesty jsou namydlení břídilové! Ať žije stádnost! Ať žije snobství! Přeji hezký den. Zbyněk P.
Dana P.
haha
7. 08. 2012 12:33

kozum=konzum
Dana P.
7man
7. 08. 2012 12:32

pěkné. Další z řádky propagačně-populárně naučných filmečků. Lidé, kteří na to slyší, ti je nepotřebují, ti co by to potřebovali, ti se na to nepodívají a nic jim to nedá. Škoda, možná proto kozum a "zlo" pořád převládá. Teda já doufám, že stav se snad udržuje v jakési rovnováze, hodně lidí časem k plnějšímu duchovnímu vnímání pod různými vlivy dospěje, bohužel často tehdy, kdy jsou blíž k smrti a mohli by předávat, jenže mladí od starých většinou nechtějí nic slyšet. Rozhodně stvořitel z lidstva radost mít nemůže, ale je vševědoucí, takže ho to nepřekvapuje. Možná prostě jsme dalším druhem určeným k vyhynutí. O to se postaráme sami :o)
iveta
ano
7. 08. 2012 7:30


přála bych si a pevně věřím.... pokud se podaří uvolnit tuto energii dojde k vnitřní přestavbě našeho fyzického těla. Tato energie plně zaktivuje činnost čaker aby jimi mohla proudit Hadí síla,to je totiž podmínkou k dobrému fyzickému i psychickému stavu.
Tato energie také zaktivuje šestou čakru,která propojuje člověka s astrálním tělem.
Když tato energie vzniká...rodí se duchovní princip nové dimenze.