Články

Videa

Vysvětlení epifýzy, třetí oko - (komentáře)

iveta
mikau
3. 01. 2013 20:46

ano pochopili dokonale smysl toho všeho....vše ostatní(myslím tím teď jiná náboženství)je jen manipulace a záměrné odklonění se(dezinformace).
mikau.
iveta
3. 01. 2013 20:27

ani zdaleka mě nenapadlo, že se budeš vychloubat :) Beru to jako tvojí zkušenost a přesně to je tak, jak říkáš. Pochopil jsem, že oni opravdu zjistili uplně všechno co jde od našeho pozemského života dostat.
iveta
Takže
2. 01. 2013 22:44

viděla jsem zbytek, těch dílů je 10...musím říct ,že pro mě neexistuje vzdělanější a vyspělá civilizace než ta staroegyptská,oni totiž věděli co je to univerzální vědomí a pochopili smysl života a vesmíru.
iveta
mikau
2. 01. 2013 22:40

to co jsem psala o tom ,že mi jednou jeden moudrý muž řekl....neber jako vychloubání nebo povyšování nad někým.Protože ten kdo by to tak mohl chápat,vlastně nepochopil vůbec nic. :-)
mikau.
for all
31. 12. 2012 16:07

Stejně jsem ještě nenašel ten hlavní dokument.Vypovídá tam potomek který je ještě součástí ústního dědictví které se předávalo z otce na syna. Jsem rád, že se vám líbí :)
iveta
mikau
30. 12. 2012 23:50

jednou mi jeden velmi moudrý člověk řekl ,že ke mě promlouvá bohyně Isis...už vím co tím chtěl říct.
Ještě jednou děkuji za skvělý seriál dokumentů,už vím co znamená ten poslední symbol,který jsem nedokázala rozluštit.Zkoukla jsem 5.dílů za sebou a musím říct ,že naprosto souhlasím a stotožňuji se.Zítra dokoukám ten zbytek :-)
Grush
Odkaz je
30. 12. 2012 20:07

zajímavý, hnedle první věta na samém začátku: "náš příběh začíná těsně před potopou světa..." je vypovídající :-)
iveta
mikau
30. 12. 2012 19:56

díky za odkaz :-)
mikau.
for all
30. 12. 2012 19:44

docela jste se oddálili od tématu ne ? :))

zatím jsem nenašel zdroj kde to bylo jasne a hezky ukázaný.Oni dokonce postavili veliký chrám podle postavy člověka a přesně v jeho hlavě na místě epifýzy, byla nejdůležitější místnost. Rytiny na zdech popisují kolikrát i průběh reinkarnace atd...

Tento dokument je úvodní do celé série :) dopuručuji aspon dojít do 5.-6. dílu.Je to na vás já kouknul na všechny, je to víc než poučné !
http://www.youtube.com/watch?v=MGKXr2EIeVg


Sylvia
Honza
29. 12. 2012 21:58

ten dokument uz tu je, davala som ho sem o tej oblasti 51
iveta
i toto
29. 12. 2012 21:11

je bohužel příklad jak staroamerickou civilizaci,kmeny Siouxů - Lakotů vyhubil člověk sám...smutné.
http://www.stream.cz/katastrofy/782282-1890-masakr-u-wounded-knee
iveta
a nebo
29. 12. 2012 20:27

gravitaci
iveta
jinak
29. 12. 2012 20:21

právě ta free(volná)energie je jedno a totéž jako univerzální energie...je to vlastně všemohoucí univerzální energie.
No jasně že takovým lidem všechno zabavují,protože nechtějí aby informace vyšli ven.
Tak třeba to co si myslím o HAARP tak to je možná zkouška jak v reálu rozředit,rozmělnit magnetické pole. :-)
iveta
Honzí
29. 12. 2012 20:01

jasně že má 6.čakra vliv na oči...představ si že sedíš v kině a kamera,která pouští film je epifýza a ty jsi 6.čakra a plátno jsou oči.
Honza784512
Ívet
29. 12. 2012 19:54

O ty novy technologii jsem slyšel, podle me uz je hodně věci vyvinuto. Zajimava je ta free energy, ale zatím ty vynálezy lidem neukažou. Jednou jsem videl dokument o aree 51 (potom ho sem přidám) , a delali to normální lidi a kolem ty zaklady jsou ještě kilometry od toho různý skryty čidla, takze se tam vůbec nikdo nedostane nepozorovaně, je to vázne zajímavy dokument, tem lidem FBI prohledala byty a spoustu toho zabavili, třeba i monitor (nevím proc)

Jinak podle me 6. Cakra se nerovná ta epifyza. 6. Cakra ma vliv i na oči :D Jinak nemám co říct, zadny AC zážitky nemám :P
iveta
myslím že astrální
29. 12. 2012 19:30

cestování funguje na principu....že napolohujeme naše těla na určitou jinou realitu(svět)a díky magnetickému poli rozředíme naše těla na jemnohmotná a gravitace té jiné dimenze(jiného světa)nás automaticky vytáhne tam kam chceme letět.Asi tak :-)
Mohla by na tomto principu fungovat i ta nová technologie.
iveta
Sylvi
29. 12. 2012 19:11

představuji si ,že v budoucnosti to bude fungovat jako ve známým filmu AVATAR...tam je hlavní hrdina defacto také astrální cestovatel.Na samém začátku filmu říká že se v nemocnici naučil létat,jestli si vzpomínáš.A v podstatě on tu postel nebo tu buňku do které vždycky leze nepotřebuje,protože to dokáže sám,prochází také v té buňce tím tunelem(tou červí dírou) a ocitá se posléze v jiném světě.
Ale technologie bude na takové úrovni že "obyčejní"lidé se tam do té jiné reality dostanou také díky ní.
iveta
no ano
29. 12. 2012 18:28

vnímáš to reálněji protože si na to můžeš sáhnout,jo toto je naše realita nám fyzickým lidem daná...to bezpochyby.Nemůžeš to stavět do primární pozice,protože žijeme ve fyzickém světě....vidím to spíš tak že budeme moci to jemnohmotné tělo v budoucnosti využívat ale dokud žijeme tu na Zemi budeme se přirozeně vracet sem ale samozřejmě jen do té doby než umřeme.
Sylvia
No
29. 12. 2012 17:00

Ono je v podstate jedno, cim je tvorena a jak je tvorena, ale zalezi, co vnimas tu a teraz a co si uvedomujes, inak by toto vobec tu nemalo by vobec vnimatelne, pokial to neexistuje, lenze Ty to vnimas a vies o tom. Navyse je to realita, do ktorej sa neustale vracias aj ked zazivas ac alebo ine prezitky. Samozrejme, ze by bolo idealne, keby to bolo inak, navyse, nielenze existuje tu a teraz, ale este Ta aj ovplyvnuje okolie. Myslim, ze kazdy si praje, aby nebolo takto vsetko tazke, neskrabat sa lavou rukou za pravym uchom, pokial vies, ze existuje aj redsia hmota, teda telo s eterickeho materialu. Ja som ale myslela, preco toto neni ta primarne vec, ktoru vnimame. Musime sa o to snazit a zase sa vratit sem, takze je to v podstate nieco, co prezivas len ked ta hmota odpociva a pritom je ale primarna.

Teraz tym nemyslim to, coho sme sucast, ale co vnimas primarne. Samozrejme tam je podla skurocnejsi svet nez tu, ale to vnimanie zrovna je hutnejsie, len preto, ze to existuje.
iveta
Sylvi
29. 12. 2012 16:54

pokud máš k dispozici dva magnety...tak si představ že když je dáš k sobě tak se přitahují(to je to fyzické tělo) a na druhé straně odpuzují to je to jemnohmotné tělo,na základě toho to vše funguje.
iveta
narušujeme
29. 12. 2012 16:47

jaksi to magnetické pole a gravitaci.
iveta
řekla bych
29. 12. 2012 16:46

že díky tomu že hmota jako taková neexistuje se naše fyzické tělo dá "rozředit"do těch jemnohmotných těl.
iveta
Sylvi
29. 12. 2012 16:41

my máme určitou a někým danou výhodu že máme několik těl.
Myslím že hmota jako taková neexistuje,vše drží pohromadě díky gravitaci a magnetickému poli.
Vše je složeno s atomů,protonů,částic...a vše vibruje,nic nikdy nestojí v klidu.Takže to mi dává jistý signál k tomu abych si já mohla myslet že hmota jako taková neexistuje.
Sylvia
No
29. 12. 2012 16:09

Ale aj zvierata a mravce ziju v tomto svete a maju uplne ine schopnosti nez clovek, to, ze sa pohybujeme v tomto prostredi s tymito schopnostami ma svoj vyznam, prave tej vyuky by som povedala. Keby sme mali existovat s tymito schopnostami, preco by sme neboli rovno jemnohmotni? Naco saskaren s hmotou?
Sylvia
Ivet
29. 12. 2012 16:06

Oni to mali prirodzenejsie, ale aj ony povazovali ludi, ktori tym oplyvali za nieco nadprirodzene - preto mas carodejov a jasnovidcov, za ktorymi odni chodili a povazovali ich za mudrcov. Tie schopnosti tu boli, ale musela si a musi ich hladat, evolucia je v tom, ze ich hladat nemusis. Inak by staroveke civilizacie neuctievali takto bohov, proste by povazovali za prirodzene schopnosti, ktore maju, ked pripustim, ze to neboli bohovia, ale vyspelejsie bytosti.

Vyvoj cloveka smeroval k tomu, aby si ulahcil zivot, ale tym prave tieto schopnosti stratil a zabudol na ne uplne, ja myslim ale, ze teraz ludia na to prichadzaju a zistili, ze mozno raz techniku nebudu potrebovat na urcite veci, ze im vlastne telo a mozog umozni to, co ta technika a daleko vacsie veci. Naco vymysla raketu zo super pohonom, ked sa mozem takto premiestnit sama niekam.
iveta
už z logiky
29. 12. 2012 16:01

pokud existuje univerzální energie a jako že existuje tak všechny tyto schopnosti s ní souvisí přeci...a energie tu je od začátku stvoření,neměla a nemohla mít nikdy "výluku"
iveta
Sylvi
29. 12. 2012 15:56

no tím pádem je jasné ,že starověké civilizace byli vyspělejší než my a bylo to pro ně přirozené...tím pádem dnešní lidé jsou zdegenerovaní.Myslím ,že vždy tady byly tyto schopnosti a pořád tu "visí ve vzduchu" jako přirozené.Nemohli nikam zmizet ten záměr tu byl dán od začátku,jen jsme to vše zapoměli a přestali využívat.
iveta
Houba
29. 12. 2012 15:42

no jo ale my žijeme ve fyzickém světě a proto abychom všechny mystické stavy dokázali vnímat a cítit....no prostě to musí souviset s fyzickým tělem,nelze mít tělo bez duše,nelze mít vědomí nezávislé na mozku...nefungovalo by to tady.Tam někde v jiné realitě,v jiném světě ano,tam není zapotřebí fyzického těla.To samé je to s čakrami,zdá se že nesouvisí s fyz.tělem ale opak je pravdou.
Jinak není to sebevražda ale smrt a znovuzrození a není to iluze ale zážitek,který pociťuje miliony lidí...nemáš v mozku(když to řeknu blbě)přeci videokameru a rádio,které přijímá signál.:-)Je to totiž na stejném principu.
Sylvia
Lenze
29. 12. 2012 15:41

ta evolucia ide ruku v ruke s potrebami. My mame zatial techniku, ktora robi mnoho za nas, ale az bude clovek na urovni, kedy to nebude stacit a bude sa potrebovat napriklad premiestnovat rychlo v case a priestore, tak potom sa aj rozvinu prirodzene schopnosti na to dane.
Sylvia
lebo
29. 12. 2012 15:37

prirodzene je nieco vtedy, ked sa o to nemusis snazit nejakymi ukonmi a mas to dane, jak cuch alebo hmat a zrak. Pokial sa pohybujes vo svete, kde su niektore frekvencie skryte a Ty nemas moznost ich ohmata, len vlastnym prezitkom, tak to bude vzdy vo faze nadprirodzena, az sa budu vyvijat ludia, ktori uz toto budu mat jak beznu vec, tak sa to stane prirodzene
Sylvia
Iveta
29. 12. 2012 15:33

Ja myslim, pokial to este nieje bezna sucast zivota, stale je to nadprirodzene, je to mozno tym, ze my v tomto stave, za tohto stavu bytia proste tieto schopnoste nemame k comu vyuzivat, neni to ten zamer, ktory by malo toto nase bytie este poznavat, ja myslim, ze vdaka tomu, ze su ludia, ktori na to prichadzaju, tak sa budu rodit iny ludia, pre ktorych to bude stale prirodzenejsie a nebudu uz neveriaci Tomasi. Az bude clovek evolucne na urovni, kedy tato schopnost nebude vseobecne povazovana za scifi, tak sa stane z nadprirodzenej prirodzenou.

Ked si si pozrela ten prispevok od admina, jak sa bavi Igor Chaun s Baudysom, tak tam to prave Igor vysvetluje v suvislosti s pranickou vyzivou. Bol nam dany fyzicky predpoklad, ze mame dobijat energiu hmotnou stravou a nie takymito experimentami. Az budu ludia zit len z energie, tak potom to bude prirodzene. Ja len myslim, ze niektori predbiehaju evoluciu, ale je to prave prinosne v tom, ze oni zakladaju tie predpoklady na vyvoj cloveka, ze uz predavaju tu geneticku informaciu potomkom, aby to prave bolo pre nich prirodzene.
iveta
:-))
29. 12. 2012 15:24

nadpřirozeného
iveta
vše
29. 12. 2012 15:23

je přirozené,není nic nadpřorozeného.
Houba...to je právě to co nikdo ještě neodhalil,já bych řekla, že ta psychická fyzická pasivita je právě podnět k tomu aby se aktivovala ta nefyzická psychická aktivita.
Sylvia
Houba
29. 12. 2012 13:33

No prave som Ti chcela pisat, ze aj pri meditacii, teda pri hlbokej meditacii mozes dosiahnut tie iste prezitky, jak ked sa prave vyplavuje DMT a co sa tyka tej fyzickej veci, myslim, ze aby sa clovek vobec prepojil na vyssie vedomie, tak prave toto sluzi jak by som povedala jak antena. Vdaka mozgu mas vnimanie a pat zakladnych zmyslov, ten siesty zmysel, ktory podla mna obsahuje vsetko (nde, ac, stavy zmeneneho vedomia), tak normalne to ludia neprezivaju prave preto, ze nemaju aktivivanu sisinku. Myslim, ze aj ludia, ktori toto dokazu (dostat sa do stavu zmeneneho vedomia) tak nevedia presne vdaka comu to je, ale ja som presvedcena, ze to suvisi so sisinkou a ze sa deje nejaka ina aktivita prave v mozgu. To ale, ze sa aktivuje je prave to, ze sa ludia dokazu dostat nejakym cvicenim do tohto stavu, ale nieje to uplne z nicoho nic. Ze ma clovek tuto schopnost, tak je za to zodpovedny mozog alebo tato mala cast.Ja by som povedala, ze to proste suvisi s evoluciou cloveka a ze normalne to k zivotu nepotrebujes. Podla toho dokumentu o DMT, sny, halucinacie, vizie, jasnovidectvo - vsetko je vlastne jedno a to iste a tento maly organ v mozgu Ti to umoznuje, jak hovorim, sluzi skor jak antena alebo spojovac na dosiahnutie toho a nemusi to byt iluzia. Ked chces preladit radio na inu frekvenciu, tiez potrebujes otocit nejakym spinacom alebo koleckom.

A v ramci tejto evolucie toto moze byt raz prirodzena schopnost cloveka v normalnom stave vedomia, myslim, ze starsie civilizacie tuto schopnost este mali, ale s pokrokom a vyvojom techniky prestali pouzivat intuiciu a zakrnelo im aj toto, ale ze by sa to malo vratit nie uz jak nadprirodzena schopnost ale prirodzena.
Houba
dodatek
29. 12. 2012 13:04

No, uvědomil jsem si, že není mediace jako meditace, takže to o té pasivitě beru zpět :-)
Houba
divné
29. 12. 2012 13:02

Ahoj,
je to zajímavé. Ale něco mi tady nesedí. Meditace je podle mě spíš psychická pasivita, než aktivita. Aktivita a představivost je právě spíš to, co je rušivé. Nebo ne? Já přesně nevím co se při meditaci děje v mozku. Ale tipnul bych si, že v ideálním případě vůbec nic.
Nepřikládal bych takový význam něčemu fyzickému. Pokud by člověk měl nějaké zážitky způsobené vyplavováním nějakého DMT do těla, tak bych řekl, že ten zážitek musí být iluze. Zkrátka jako si vzít nějakou drogu. Pokud existuje něco věčné a skutečné, tak to nemůže přece nijak záviset na fyzickém těle. Tělo se mění, umírá...
Navíc čakry, třetí oko apod. (ani podle tradice) nemají být ve fyzickém těle, ale v nějakém nehmotném.
Ve videu taky zmiňujou, že Ježíš řekl: "The people, who sat in darkness saw great light". A tím se snaží podpořit svoje myšlenky o šišince a vlivu světla na ni.
Ale já bych tu větu třeba pochopil spíš tak, že člověk který prochází nějakým temným, nešťastným obdobím se vzdá ega, protože už tu bolest a bezvýchodnost situace nedokáže unést (zkrátka taková sebevražda, akorát bez zabití těla) a najednou dosáhne osvícení.
iveta
Grush
29. 12. 2012 12:05


věřím že je to okno do vyššího povědomí

Podle doktora Sérgio Felipe de Oliveira z univerzity v Sao Paulo v Brazílii zvýšení aktivity šišinky souvisí blízce s psychickou aktivitou, jako např. představivostí nebo meditací.

Kromě početných endogenních funkcí (kontrola hypothalamu a biologických rytmů a ochrana před volnými radikály) je šišinka mozková zodpovědná také za vylučování dimethyltryptaminu (DMT) známého jako „molekula duše". Uvolňování této molekuly je považováno za jeden z nejsilnějších halucinogenních neuropřevaděčů, jaký známe. Roste během spánku, v určitých meditačních stavech, během setkání se smrtí a také s užíváním halucinogenních rostlin.

Skeptikové zpochybňují platnost těchto domnělých epizod vyššího vědomí v jiných dimenzionálních úrovních a preferují názor, že tyto zkušenosti jsou pouhé chemicky vyvolané jevy v mozku, ovšem nemohou najít rozumné vysvětlení vztahu mezi uvolňováním DMT (a následným vytvářením obrazů v šišince) a zážitky ze setkání se smrtí.

Doktor Rick Strassman, který provádí důkladné studie účinků DMT u lidí, ale takovýto vztah uznává. Výzkumy tohoto druhu začínají k šišince mozkové přistupovat jako k něčemu víc, než jen zakrnělému oku, odsouzenému k výrobě hormonů, a považují ji za vrozené okno do jiných sfér existence.

Tento pohled na šišinku mozkovou není novinkou. Mluví se o ní ve védské tradici jako o šesté čakře, v hinduismu jí říkají Bráhmovo okno, staří Číňané ji nazývali nebeské oko (také třetí oko), taoisté ji znají jako palác niwan a filozof Descartes jí říkal „sídlo duše". Může tato malá šištička ukrytá ve středu mozku ztělesňovat potenciál k nahlížení do říší, které věda jednoduše nedokáže pochopit?


iveta
Grush
29. 12. 2012 11:51

staroamerické civilizace(mayové,inkové,hopiové...)
starověký egypt....
Grush
2mikau.
29. 12. 2012 10:16

Které staré civilizace dávno věděly že epifýza je nejdůležitější orgán? A nejdůležitější k čemu? Můžeš dát nějaký zdroj?
mikau.
DMT
29. 12. 2012 1:56

Před časem jsem viděl tento dokument (viz dole) a otevřel mi oči stejně tak jak ten kterému patří článek :)


http://www.youtube.com/watch?v=3h-qZYunDuE
mikau.
Podmozeček
29. 12. 2012 1:52

Ve škole nás učili že epifíza zvaná podmozeček, udržuje rovnováhu a když se opijeme, jednoduše padáme na hubu :)
Nebude to zrovna náhoda že právě na tento orgán působí i psylocibin, ayahuasca aj. Ve zmiňovaných je největší podíl toho DMT a není to zrovna náhoda :)
Staré civilizace dávno věděli, že je to nejdůležitější orgán ! a my se to dovídáme s odstupem nejméně 5 000 let