Články

Zamyšlení

Chvilková myšlenka - (komentáře)

BB244
..
22. 10. 2013 19:27

Lup -Děkuju za poupravení... nejspíš je to tak, nedokážu vědět sám za sebe co vnímají zvířata,ale nejspíš máte pravdu.. v jednom dokumentu o lemurech jsem viděl jak se matka rozmýšlela 6 hodin jestli zůstat se svým nemocným mládětem a zahynout nebo jít se svojí "smečkou" dál a zachránit se(nakonec šla se smečkou)..
Někde jsem četl.. že mysl by se měla používat jen pokud je to nutné..že mysl převládá nad naším já..myslím že to bylo v knize Moc přítomného okamžiku - Tolle Eckhart(nemám dočtenou..)
Vasekk
Autor
22. 10. 2013 15:57

Hele, tak se tak koukám, že poslední dobou má každý starost s přemýšlením. Všichni moc přemýšlíme, pak jsme z toho celí špatní. A když zkusíme nemyslet..... tak zase myslíme dál. Inu je to opravdu věc ten mozek, ale bylo-li by nám bez něj lépe, to nevím.
adija
nu
22. 10. 2013 14:20

jenže je to téměř naopak, zvířata mají všechny city a emoce a jsou na tom mnohem líp, jelikož nemají přehnaně velké nároky na materiální potřeby, taky přemýšlejí a jelikož vždy byla blíže Bohu, neznají závist faleš a pomluvy
Reiki
Nemít starosti
22. 10. 2013 12:17

... a zapomenout na starosti...
lup
pre autora
22. 10. 2013 7:21

Pre autora zamyslenia:

Nielen tieto, ale aj kopec ďalších otázok som si kládol aj ja. A v živote som zistil, že nielen ja.

Len tak na okraj: aj z vlastnej skúsenosti viem, že zvieratá majú cit, emócie. Zvieratá si dokážu uvedomovať napr. zranenie, smrť, stratu blízkeho zvieraťa. Aj zvieratá majú pamäť, dokážu sa učiť. Len všetko na svojej inteligenčnej úrovni. A dokonca sa pokusmi zistilo, že aj golily dokážu abstraktne myslieť. A aj domáci mazlíček (mačka, pes) vie počítať :-D Dajte mu dve misky granulí, do jednej podstatne viacej a pozerajte, ku ktorej pôjde.
S pozdravom LuP
Jarda
re:
22. 10. 2013 0:23

Zapomenout sám na sebe... to není vůbec špatný nápad ;-)

Pro inspiraci: http://zivotni-energie.cz/frantisek-drtikol-a-videl-buh-ze-je-to-dobre.html
;-)