Články

Knižní novinky

Cesta císařovny - (komentáře)

Garfi
Pěkně
4. 01. 2014 20:12

se nám to tu rozjíždí. Já jen vím, že ještě málo víme a možné je celkem cokoliv.:-)
iveta
tož Zbyněškůů
4. 01. 2014 20:00

musím tentokrát oponovat...jedině člověk sám je schopný tyto schopnosti vybudit a nabudit...jedině člověk!!Jedině člověk je schopný tu DNA změnit,přeprogramovat a to jen slovy a myšlénkami!!
Zbyněk P.
Pro Garfíí
4. 01. 2014 19:17

Garfí, máš pravdu v tom, že člověk může něco málo pozměnit svou vůlí!! Ale bohužel NIKDY NEPŘEKROČÍ SV"J VLASTNÍ STÍN !!!! Tohoto bychom se měli držet a být si toho vědomi!! To, že někdo je v něčem či v mnoha lepším nad ostatními, není vůbec žádným darem od nějakého strejdy-boha, ale je to dáno chemickou reakcí, jež poopravila (a tudíž i svým způsobem opravila, či vylepšila) část DNA. Svým způsobem se DNA tvoří spojením obou rodičů + určité osobní životní podmínky při vlastním vzniku + podmínky chemie (tedy stravy) + klimatické podmínky + atd..... Lidově řečeno, DNA vzniká "divokým pářením" (je zapotřebí to bráti jen obrazně a né doslova), a tudíž se vytvářejí takové kombinace, které jsou pro tento svět třeba nevhodné, jiné jsou zase ideální pro život zdejší, jiné jsou ještě výhodnější, atd...... Takto bychom mohli pokračovat dál a dál.... Takže, když píši o předurčenosti, tak mám na mysli to, že ten dotyčný v daných a určitých podmínkách bude vynikat nad ostatními. Je zde ale pouze jeden zádrhel, a to, že daná podmínka umožňující vytvoření ideálních vlastností daného člověka buďto přijde, a nebo nepřijde. Když nepřijde, tak se nic neděje, a ten dotyčný zůstává třeba takový lempl jak byl. Když ale přijde, tak potom z lempla se stane třeba hrdina... Podle mne toto nemá nic společnýho s duchovnem!!!Jsou ale oblasti, které jsou vázány na určitou modifikační přeměnu genu DNA, a to, že se Ti otevřou vlivem nějaké radiačního, či genetického impulsu nějaké schopnosti, které člověk sám od sebe není schopen nabudit!! Třeba právě to otevření třetího oka, čtení myšlenek, přenášení předmětů silou své vůle, levitace, atd, atd...... A jak jsi správně sama napsala, že po přečtení nějaké knížky nikdo (kromě toho kdo je předurčeným k tomu aby to pochopil) to nepomůže, a zůstane stejným "blbem" jak byl předtím!!! Napsal jsem to slůvko proto, aby to více vyznělo!! Přeji hezký den. Zbyněk P.
Viale
je to trochu politika
4. 01. 2014 17:56

jsou lidé, kteří mají nejen charisma, ale také dávku talentu třeba pro komunikaci, nemluvě o inteligenci a schopnosti přežít. Nedávno jsem se dívala na Star Dance, to je docela názorná ukázka toho, co jedinec dokáže, když dostane šanci, jak s ní dokáže pracovat.Anička Polívková je milá a hezká dáma, ale že by mohla vyhrát v tanci vedle slečny Stodůlkový nebo Táni Kuchařový??? Rozhodli sice diváci, ale zase proč jejich hlasy dostala Anička a ne třeba Alice Stodůlková.
Garfi
Zbyňku,
4. 01. 2014 15:14

obávám se, že si sedím na kabelu, ne zcela jsem tvou otázku pochopila. Na předurčenost beze zbytku nevěřím, člověk může leccos ovlivnit. Nemůže se, až na vzácné výjimky zcela změnit a začít být najednou po přečtení knížky někým jiným a s jinými vlastnostmi a schopnosti. prostě to v člověku buď je a nebo není. A v kom to není, tomu ani knížka nepomůže. V kom to je, ten to povětšinou dělá a umí využít svůj potenciál. A já tvrdím, že jen ta malá část populace, ve které patřičné schopnosti jsou, se pak může "probudit" a úspěšně konat.
Zbyněk P.
Garfí
4. 01. 2014 12:33

Kolegyňko Garfí, velice zajímavé posuzování, které může míti v sobě hodně pravdy. Ale dozajista mne již znáš natolik, že i v takovéto záležitosti mám určité pochybnosti. Jedna z nich mi podsouvá takovou nenápadnou otázku, která zní: "Nemá to náhodou co dočinění s předurčeností", v dnešním slengu tedy: "Není to výběr s předem již známým vítězem???" Jedná se vskutku o rovnocenný přístup ke každému člověku, nebo zde opětně máme snahu si danou situaci překládat a přetvořovat do formulí a idejí jen proto, abychom vůbec byli schopni strávit takovou tu nehoráznou nespravedlnost??? Pěkný den. Zbyněk P.
Garfi
Úspěch- a nejen ženy,
4. 01. 2014 10:29

ale zrovna tak i muže, je závislý na osobnosti dané osoby, na jejím charakteru a vůli. Jak jde život, potvrzuje se mi, že jen naprosté minimum lidí se po přečtení, by´t velmi zajímavé knížky, dokáže změnit. Zkrátka ne každý má na to být císařovnou, císařem-převedeno do naší doby třeba úspěšným podnikatelem či slavnou a jinak úspěšnou osobností, neb jsme lidé různí. Tyto knížky mohou uspět, dle mého, jen u určité části obyvatelstva, které má už patřičné vlastnosti v sobě, jen je z nějakého důvodu nerozvinulo. Těm pak skutečně může pomoci, může člověka nakopnout. Lidé s nižším sebevědomím si možná taky rádi počtou, ale v praxi zůstanou stále stejní.