Články

Zamyšlení

Otázka související s převtělením - (komentáře)

Martin Svoboda
Spiricom
28. 03. 2014 17:31

Bohuzel nevim o necem, kde bych ho sehnal...
missi
askii
27. 03. 2014 11:29

Naprosty souhlas..hezky napsane..
Jelitko
k debate
27. 03. 2014 7:47

ahoj.Podle me se sem lide uz nedostanou,po odchodu naseho tela se odchazeji dal,tech moznosti maji vice,myslim,ze toto je jedna s tech zastavek.
Ja osobne mam kontakty se svyma blizkyma.Sacal to deda(mam tady nekolik pribehu) a rekla bych bez nejakeho vyvolavani z me strany.Proste prisel sam,protoze videl,ze mam problem se zdravim,asi jsem byla sama na odchodu a bylo to asi brzo,deda me prisel pomoct a jestli mu v tom pomohl jeste nekdo dalsi mocnejsi to uz nevim.Videla jsem ho normalne pred posteli.Potom to bylo podobne s rodicama,vzdy me kontaktovali.K tomu je zapotrebi byt uplne v klidu,v mem pripade pri spani,ve dne to nejde(aspon me ne),ja jsem se nevyvolavala,vzdy se me ozvali sami,kdyz o neco u nas slo.Mozna ze jsem na to vnimavejsi,protoze vetsina z nas si toho nevsima.
V posledni dobe se s nima uz nevidavam,ale kdyz sama o neco zadam,je mi odpovezeno.Myslim,ze jsme s nima porat v kontaktu ,oni maji na to lepsi vnimani(telepatie)ale nam se to kolikrat vsechno do naseho hmotneho mozku nedostane.
Vyvolavat duchy primo,bych nedoporucovala,behem spani je to lepsi pro ne,protoze se ozvou,kdy oni sami to uznaji za vhodne.
To je muj nazor.
Kybernaut
S magnetofónmi to treba.
27. 03. 2014 1:30

Martin Svoboda, ako bezpečnejšiu náhradu za magicky špiritisticko okultistické vyvolávanie duchov, som navrhol pokusy s komunikáciou s bytosťami z druhej strany prostredníctvom prístroja typu Spiricom. Nebol som ešte nijako informovaný o tom, že by na rozdiel od vyvolávania duchov, bola táto iná metóda používania prístroja Spiricom akýmkoľvek spôsobom nebezpečná, že by to niekedy malo nejaké negatívne následky. Preto sa mi táto metóda zdá byť ako bezpečnejšia. Bigbiz, videl som ten film s názvom "Hlas smrti". Tak to bolo aj jasne badateľné, že ste nevedeli ako nahrávať zvuky EVP. Používaním mobilných telefónov a počítačových programov sa tie zvuky duchov ťažko nahrávajú. Táto metóda je málo úspešná. Ani diktafón by nemal byť digitálny. Tak som bol informovaný rôznymi parapsychológmi, že duchov sa najlepšie nahrávať s klasickými starými magnetofónmi. Kotúčovými alebo kazetovými. Môžu sa použiť aj malé staršie nedigitálne diktafóny na malé mikro kazety. Na magnetofónoch je lepšie používať externé mikrofóny, lebo tie, ktoré sú zabudované priamo v prístrojoch, nie sú moc vhodné, lebo zachytávajú aj rušivé zvuky vrčiacich motorčekov, prevodov, ozubených kolies a iných mechanických súčastí v prístroji. Z toho dôvodu by to mali byť staré magnetofóny, lebo tie zvuky fungujú na princípe zmien elektromagnetických polí. Prečo ťa Bigbiz tie čudné zvuky smiechu dieťaťa odradili od nahrávania zvukov zo záhrobia? Hádam, že si sa toho veselého smiechu dieťaťa nezľakol. Odkedy a bojíš malých detí ako sa veselo smejú? Keby to bol nejaký strašidelný hlas ako keby nazlosteného diabla, ktorý by sa ti škaredo vyhrážal, tak to by som sa až tak moc nečudoval. A spravil si aspoň nejaký zvukový audio záznam toho smiechu?
Askii
Zajímavá diskuze
27. 03. 2014 0:20

Nedělám to, ale tahle diskuze si to zaslouží. Můj osobní názor je, že něco zkoušet, aby se člověk záměrně spojil s jinou realitou, smrdí průšvihem. Poslouchání hlasů za pomocí elektroniky mě přijde přitažené za vlasy. Z vlastní zkušenosti vím, že někdy se stačí pouze zastavit. Zaposlouchat se. S jedním kamošem chodíme do lesa, na dobrý čaj a filosofické debatování(býváme tam celou noc, třeba i v mrazech, abychom si pročistili mysl a tělo od sraček konzumerismu) No a jednou jsem měl já i kamoš nějakou zvláštní náladu. Začal jsem vnímat trochu jinak hlas lesa a šel kousek dál tmou až mě to zavedlo na místo, kde byla zvláštní atmosféra, tma zde byla trochu nazelenalá a plně mne pohltila. Bylo to tak trochu děsivé ale cítil jsem, že jako očištěný člověk se nemusím bát. Tehdy jsem navázal zřejmě komunikaci s nějakou jinou realitou a tehdy mne to zaplnilo něčím velmi nepospatelným, co mne zajímavým způsobem vnitřně obohatilo. Ale to bez mého nějakého původního záměru, zkrátka jsem do toho nešel s chtíčem. jen jsem seděl s kamošem v noci v lese a byvili sme se o astrálích zážitcích, výtvarném umění apod. Ono to tedy někdy přijde, iniciativa musí ovšem přijít z té druhé strany. Od té doby co chodím v noci přes les sám se nic takového nepřihodilo ani po tom netoužím protože to respektuji a kdyžtak počkám až se to otevře znova. Čili co tím chci říct? Žádostivostí se nikam nedostanete, nechte to plynout a dejte životu všechno nejvyšší ze své lidské bytosti. ve chvíli kdy nebudete chtít si vás to najde samo protože budete naladěni na té správné úrovni. Úroveń žádostivosti a zvědavosti může spíš napáchat více škody než užitku protože nízká úroveň logicky přitahuje nízké entity.
Petrapet
.
26. 03. 2014 16:59

Martine no možná by tě mohly zajímat šamané techniky na spojení s duchy predků a nebo šamanské techniky navrácení ztracených částí duše.
Bigbiz
Vyvolávání
26. 03. 2014 16:45

Já nevím, ale spíš bych se vyvolávání duchů vyhnul velkým obloukem. Ona je to docela sranda, ale pak by se ti to mohlo dost nepěkně vrátit. Kyvernaut: Kdysi jsem viděl film Hlas smrti a mě a ještě jednu známou napadlo, že by jsme mohli každý zvlášť zkusit EVP, jak v tom filmu. Jen, že jsme nevěděli, jak na to. Tak kamarádka to nejdřív zkoušela přes mobil a já přes klasický diktafon v PC. Ovšem jelikož jsem měl ten základní windowsácký, tak jsem zkoušel stahovat různé kvalitnější. Samozřejmě, že jsem taky zabrousil na slunečnici, abych si tam nějaký ten program stáhnul. A tehdy vlastně nastala ta událost, která mne od EVP definitivně odradila. Jak jsem totiž otevřel slunečnici, tak se mi v reproduktoru začalo něco ozývat. Zesílil jsem tedy hlasitost, abyh zjistil, co to je za zvuk a znělo to, jako neustále se opakující dětský smích. Jelikož jsem si s tou známou psal přes icq, tak jsem se jí zeptal, jestli mi neposlala nějakou žertovnou aplikaci, ale nebylo tomu tak. Zvláštní bylo, že zvuk ustal okamžitě po té, co jsem ze slunečnice vyjel. Už nikdy víc se mi tohle pak nestalo.
Martin Svoboda
Děkuji
26. 03. 2014 14:34

za komentáře. Petrapet: Od malička jsem na tyto věci citlivější a v mém životě se stalo pár divných věcí (o kterých nemá smysl psát povídky o třech řádkách, jako že spadla z poličky porcelánová ryba přímo před našima očima.)
Díky této citlivosti mě od malička trápily různé otázky, například "proč jsem se nenarodil jako někdo úplně jiný". 20 let jsem nenašel na tuto otázku odpověď. V říjnu jsem měl příhodu se svým psem, o které píšu v povídce "Můj pejsek" a začal jsem nadpřirozeno blíže zkoumat. Objevil jsem tento skvělý web a jeho pomocí mi konečně nějaký "život po životě" dává bližší představu, která dává smysl :).
Čili, zeptal jsem se, že mě to zajímalo :). Vyvolávání důchů mě hrozně láká, ale mám před tím respekt. Kdyby existovala bezpečná metoda, neváhám ani minutu...
Petrapet
.
26. 03. 2014 8:12

Martine a jak jsi na tuhletu otázku přišel?
Vyvolával jsi ducha někoho konkrétniho už zesnulého a dověděl jsi se od ducha že žije opět v lidské podobě? Dověděl jsi se kdo je ta znovuzrozená žijíci bytost a kde?
Napiš víc.

Kybernaut
Sú samozrejme aj fejky.
26. 03. 2014 2:27

Nie Askii, nemám zo Spiricomom žiadne skúsenosti, lebo nie som elektrotechnik ale snažím sa niekoho takého nájsť, kto by s nami do toho šiel. Bigbiz, potešilo by nás, keby si podrobnejšie popísal tú istú príhodu, ktorá ťa odradila od fenoménu elektronických hlasov. Jedna česká skupina mladých nadšencov tie EVP robia špatne. Tak sa volajú, že V.T.P.J.: http://www.youtube.com/user/VTPJ/videos?view=0&flow=grid Niektoré ich videá som aj okomentoval svojim skeptickým názorom. Obávam sa ale toho, že tie moje názory sa im nemusia zrovna páčiť.
Bigbiz
Upřímě
25. 03. 2014 22:37

Mě se to EVP taky moc nezdá. Nedávno jsem s tím chtěl experimentovat, ale po jisté příhodě už s takovejma srandičkama nechci nic mít.
Askii
Spiricom
25. 03. 2014 20:37

Co sem o tom zatím slyšel, tak se prý jedná o fake. Máš se spiricomem nějakou zkušenost?
Kybernaut
Spiricom.
25. 03. 2014 19:37

Vyvolávanie duchov sa neopláca. Je to nebezpečné. Sylvia správne písomnou formou vysvetlila aj dôvody, že väčšinou sa jedná o niekoho iného, dobrého asi ťažko. Iné to už môže byť s komunikáciou s obyvateľmi vyšších paralelných svetov. Mal by na to existovať aj komunikačný prístroj s názvom "Spiricom", prístroj na spirituálnu komunikáciu. Je to prístroj z oblasti EVP. Na internete sa dajú nájsť aj schémy a technické plány na zostrojenie tohto komunikačného prístroja.
Sylvia
Martin
25. 03. 2014 14:37

Moj nazor je ten, ze drviva vacsina vyvolavanych dusi neni ten clovek, ktoreho vyvolavam, su to ine enrgie/entity, ktore reaguju mozno na nejaky podnet, ktory vznikne pri procese vyvolavania. Vyzera to jak poltergeist by som povedala. A existuje aj teoria, ze v podstate poltergeist je nieco, co si clovek nosi zo sebou, takze tieto javy vyvolava samotny ten clovek a nie nejaka ina entita. Ale su aj teorie, ze sa toto lepi vacsinou na mladych ludi v pubertalnom veku, ktori maju rozhadzanu psychiku.

Takze je aj otazka, ci vobec vyvolavanie funguje a ci nejake zazracne formulky existuju, ktore duchov privolavaju a ci to nahodou neni len aktivacia energii, ktore normalne spia, ale clovek vynalozi nejake usilie, veri tomu a vzniknu rozne javy, ktore sa pripisuju duchom.

Keby ale teoreticky toto existovalo a daju sa vyvolat duse zo zahrobia, tak si myslim, ze su to duse, ktore su nejakym sposobom zivazane s touto realitou, neuvedomuju si svoj stav a pobyvaju v astraloch blizsie k nasej realite. Myslim, ze sa inkarnuju len duse, ktore postupuju do vyssich dimenzii a jejich vyvojovy stupen je niekde inde a cely proces inkarnacie si uvedomuju.

Podla mna z tychto vyssich dimenzii, svetov sa uz vyvolavat duse nedaju, preto aj tvrdim na zaciatku, ze vacsinou ani o nasich pribuznych alebo blizkych nejde. Navyse podla jednej teorie je reinkarnacia nieco, co zavisi od Tvojho rozhodnutia, neni to automaticky proces, mozes veky pobyvat v astralnych dimenziach a neinkarnovat sa nikam. Vacsinou ale kazda entita pochopi, ze stoji na mieste a chce sa posunut v duchovnom vyvoji, k comu ma reinkarnacia pomoct. Nema to fungovat jak nejaky trest alebo odplata za zivot predchadzajuci. Je to vsetko o rozhodnuti.

Takze myslim, ze nie, ze vyvolavas bud niekoho ineho alebo len toho, kto este nebol schopny sa definitvne odputat od tejto reality a niekde tu stale sa mota v blizsom astrale az dokial si neuvedomi svoj stav.