Články

Zajímavosti

Principy Feng shui v bytě - (komentáře)

Askii
Můj názor na Feng-shui
17. 05. 2014 12:34

Se odvíjí ode dvou zkušeností:
1)Před pár lety jsem navrhoval jeden barák dle principů Feng-shui ovšem celá věc skončila pro mě fiaskem. Investor (manželský pár) prosazoval tyto principy před praktičností. Nakonec to skončilo tak, že se rozvedli, protože se jeden z nich necítil v domku šťastný. Feng-shui zřejmě nebylo nic platné.
2)Radami Feng-shui se řídí jedna osoba z mého okolí, která je velmi konzumeristicky zaměřená. Nakupování nových věcí a povrchnost jsou tím, co ji zcela charakterizuje. Co je duchovního na Feng-shui, když láká takovéto lidi?
Jsou to jenom moje domněnky a třeba máte pozitivnější zkušenosti.
Já si spíš myslím, že je přínosnější vyznávat principy vyházející přímo z nás, z naší kreativnosti a svobodomyslnoti, než ty, které jsou nám podsouvány nebo zprostředkovány někým jiným.
Zbyněk P.
Adanom
16. 05. 2014 18:31

dozajista pravdu máš!! Já jen doplňoval patřiční informace. A vzhledem k tomu, že jsem již vypustil svého brouka ven do étheru, a ten si začal již žíti svým životem, tak je již tento můj vstup předpokládám již jako posledním z mé strany k danému tématu. Pěkný den. Zbyněk P.
Adanom
Zbynku
16. 05. 2014 18:11

Ty vtipalku. :))
Dnes jsi psal tohle: " Takže takovéto "mlácení argumenty" jest sice pěkná zábava, ale ničeho se tím nedosáhne!! " ;)

Me napadlo ze pokud by Dana v tom textu cetla jinak ( vnimala ten text,a jeho sdeleni jinak ) nez Treba prave Ty, pak pokud by tomu tak bylo ( ake nevim jen pisu ze me to napadlo jako moznost ) tak v takovem pripade by byly Tve predlozene argumenty v podstate zadnymi argumenty.
Ve videni veci rozdilne ( pokud tomu tak vsak je ) nelze zaroven videt vec stejne. :)
Kdyz dva vidi rozdilne nemuzou se zaroven shodnout na videni veci stejne. V ten okamzik mam na mysli. ;)

Zbyněk P.
Pro Danu P.
16. 05. 2014 17:11

Dani, kolegyňko, vím a cítím to, že to myslíš se mnou dobře, a za to jsem Ti vděčen, ale.......
To, co jsem napsal je postaveno pouze na tom, co jsem se dočetl v tom článkovém povídání... Dovolím si Ti přiblížit sled mých myšlenek. Tak 1.) správně jsi uvedla onen odstavec 2.) úvodní věta 3.) dále v odstavci, který začíná: V oblasti bydlení..... je věta: Ve svém okolí máme lidi, kterým se jakoby zázrakem daří vše , 4.) následuje krátký odstavec tvořený 2-mi větami: Tyto rozdíly jsou způsobené rozdílnou kvalitou energie.........
Dani P, mám za to, že jsem to dostatečně kvalitně přečetl tak, že nemusím býti ani po škole, a ani nemusím za trest něco 10x přečítat či opisovat....
Kolegyňko Dani P.,pevně věřím, že jsem Tě svými předloženými argumenty přesvědčil o kvalitním mém přečtení a o adekvátní mé reakci.... Pěkný den. Zbyněk P.
Dana P.
Milý Zbyňku
16. 05. 2014 16:40

domácí úkol pro tebe - ještě jednou si pozorně přečíst ten článek :o)
Nevím, proč jsi zrovna "vypíchl" materiální bohatství, o ně tu podle mne nejde, i když je poněkud nešikovně zmíněno v předposledním odstavci.
Já tam ale čtu o energiích a o tom, jak je důležité a dobré si udělat - laicky řečeno - pořádek kolem sebe a v sobě. Mimochodem sama na tom pracuju, zatím dost neúspěšně, například neumím se zbavovat nepotřebných věcí a provzdušnit kolem sebe životní prostor :o(
Zbyněk P.
Do diskuse - můj názor
16. 05. 2014 12:23

Vážená kolegyňko, paní Djemelová! Je vskutku překrásné, a je to i cítit, s jakou pílí, snahou a láskou jste předložila tento Váš článeček podporující umění Feng Shui. Jer překrásné jak zjednodušeně uvádíte, že vše (tedy skoro vše) se dá napravit právě onou metodou umění Feng Shui. Jak za všechen nedostatek, smůlu, samotu, problémy, aj. že může ta zatrolená oblast rozdílné kvality energie......
Vážený kolegyňko, dovolte mi trošičku náznak oponování a to ve formě mého subjektivního poznání, tedy ve formě domněnky. Takže, kdyby vskutku ta Vámi propagovaná metoda byla tak "zázračná a kouzelná" (pravdivá), tak bychom dnes v Číně a v jiných asijských zemích viděli téměř všechny lidi jako boháče, superboháče, a přešťastné lidi..... A přitom, když se díváte na tyto země, tak vidíte jen obrovskou bídu, chudobu, smutek a bohužel i odhodlanost klanět se komukoliv, kdo je u moci v jejich zemích!!
Milá kolegyňko, prosím, neberte tento můj vstup něco jako nepřátelský postoj, či jako něco negativního...... ba spíše naopak!! Ano, je pravda, že víra přes hory vše přenese, a zázraky provádí.....a možná také v tomto je ten můj nedostatek, tedy v nedostatku oné bezuzdné víry a pokory, což mne nakonec přivedlo k takovému realistickému pohlížení na tento materiální svět plného zloby a zla, atd..... Ano, najdou se lidé, kteří uvěří, aniž by si sáhli.....bohužel u mne je to poněkud jiné. Pěkný den. Zbyněk P.