Články

Zamyšlení

Destrukční energie - (komentáře)

iveta
člověk
11. 08. 2014 15:47

Destrukce jako taková a její dopady jsou samozřejmě přirozenou součástí rovnováhy.
Nenech se vykolejit tím že destrukce je pouhé ničení....má to své materiální a duchovní opodstatnění.
Adanom
Danuusko :D
5. 08. 2014 12:48

Tve nazory- projekce me vskutku nijak nezajimaji. Snazis se zbytecne ty podivni skritku. :-)
Dana P.
Pro Adanom:
5. 08. 2014 12:40

nejsi-li člověče schopna pojmout, pak jsi nedospěla do výše, kdy by jsi mohla... žiješ ve vesmíru, kde jsi sama pro sebe středobodem a obsahem a naprosto nevnímáš okolí. Nejen že nevnímáš, nemáš ani zájem, pro typ člověka jakým jsi je zásadní jen to, co si myslíš s potřebou dávat to všem stále okázale na vědomí
Dana P.
johanko
5. 08. 2014 12:37

to je velmi velmi zajímavá, spíše úžasná otázka! Kde se bere energie destrukce by mne také zajímalo, zatím to fakt nevím. Kde je ten bod zlomu? Jak to začne? Kdo nebo co to způsobí? Možná člověku daná potřeba vlastnit je jeden z důvodů? Třeba je to ten základ, na němž energie lásky se mění na destrukční, roste, živí se a sílí?
Adanom
Joha
4. 08. 2014 9:37

Tak kde jsi clovece?
Adanom
? Joha
28. 07. 2014 11:16

Me by zajimalo proc jsi pouzila pojmoslovi 'destriktivni energie' ?

Pojem destrukce pro mne osobne vyjadruje zkazu , niceni , zniceni.
Mela jsi na mysli ze lide sami sebe i vzajemne nici, pusobi si vzajemna zniceni?
Dost silny pojem pro disharmonii- vykolejeni z rovnovahy.
Ja osobne ne-moc nevnimam za destrukci ale za vychyleni z harmonie.
Dokonce bychom tedy mohli povazovst za destrukci i " prirozenou" smrt bytosti kvuli prirozene Nemohoucnosti lidskeho tela pokracovat v jeho pouti pri jeho starnuti.
Je to vsak skutecne destrukce ?

Nevim Joha jak Te pojmout. Vidim nekolik uhlu nevim vsak proc je Tva myslenka pojmenovana takto.
Askii
Zvláštní dotaz
28. 07. 2014 1:19

Prvně bych upozornil, že esotericky moc nepřemýšlím. Spíš hledám odpovědi na různorodé filosofické otázky týkající se našeho bytí, hledám vysvělení transcendentálních zážitků, mimořádných prožitků, nesmyslnosti konzumeristické mašinerie apod. Došel jsem zhruba k tomuto. Destrukce je v podstatě nosnou filosofií západní civilizace, podle mého názoru vychází z ega- ztrátou rovnováhy mezi napojením na zdroj a materiálnem. Tzv. esoterika, pokud je prováděna pro ukojení tužeb deviantního ega je také dle mého názoru destruktivní. Ve chvíli, kdy nastoupíme existenci v harmonii, tak se zbavíme závislostí, začneme prožívat a pak můžeme při plném vědomí tvořit. Bohužel nyní musíme stále svádět boj se systémem, který se nás snaží zastrašovat a k tomu používá drsné praktiky od nevolnictví ve feudalismu, přes uranové doly v komunismu, po nezaměstnanost v kapitalismu.... pro ty, co se chtějí osvobodit, to je vysilující, ovšem vidím světlo na konci tunelu, Tím světlem může být kombinace transcendentální zkušenosti(prozření-konec bytí v negativních stavech mysli), přes sdílení znalostí ohledně šetření energií, permakultury, po důslednou tvůrčí činnost, která zlepší postavení jednotlivce oproti oligarchii nebo nízkým destruktivním entitám(finanční oligarchie, zbrojařské, farmaceutické nebo energetické korporace ale i motocrosoví závodníci v přírodě, křiváci a jiný lidský odpad)