Články

Záhady a tajemno

Bohnický hřbitov bláznů - (komentáře)

Garfi
Vzpomínám si, jak
13. 10. 2014 15:37

asi před rokem a půl se tu dohadovala akce jít na hřbitov v noci a další do domu, kde údajně straší(bývalý dětský domov, nyní opuštěná budova) a zájemců a nadšenců tu bylo plno. Takže mi přijde, že Jirka dělá jen to, co by mnozí rádi taky zkusili. je v tom kus adrenalinu, kus nostalgie i romantiky.
iveta
já zase vidím příklad
13. 10. 2014 11:09

vskutku inteligentního myšlení...:-)))
Adanom
(0.0)
13. 10. 2014 8:20

To je vskutku priklad velice "inteligentniho " prispevku.
iveta
ha
12. 10. 2014 20:17

Askii a jak si přišel na to že uvedené činnosti nás všechny tady otravují?
Takže nakupovat se ti nechce a žrát jo že? :-))
Zdá se mi to a nebo se jen válíš a všichni okolo tě obskakují?
Askii
Zbyňku
12. 10. 2014 20:04

Já se nedomnívám, že by noční navštěvování hřbitově byla činnost hodná obdivu ale pořád lepší než chlastat, sjíždět se pervitinem, krosit na motorkách v přírodě, trávit volný čas nakupováním nebo narcistickým cvičením v posilovně... Uvedené činnosti buďto obtěžují nás ostatní nebo jsou proti přírodě. Běhání po hřbitově se z tohoto úhlu jeví celkem nevinně. Jaké činnosti jsi měl ty na mysli?
Adanom
Zbynku
10. 10. 2014 10:23

Jak to? Ty se domnivas ze kdyz podle tveho uhlu pohledu - tvych vlastnich predstav ' by mu bylo ' prijemneji ´ kdyby ' ...... Tak ze on sam se subjektivne nemuze citit prijemne presne prave tak jak si ted vybral?
Ale sno muze. Neni nahoda ze si vybral takhle. Coz by jiny naopak nevolil. Kazdy tady neco delame a ma to smysl pouze pro nas samotne -subjektivne.
Zbyněk P.
Pro Askii
10. 10. 2014 9:28

Vážený pane, nikomu a ničemu nebráním v jeho počínání, či v jeho rozletu! Klidně ať se staví třeba na hlavu, či na uši! Toto je mi zcela šumafuk! Pouze jsem politoval to, že mrhá svým mladým životem něčím, co bude moci plnými doušky vychutnávat ve stáří, obtěžkán třeba i nějakými "příjemnými" nemocemi! Proč neobjevuje jiné krásy, při kterých by mu bylo daleko příjemněji a krásněji! Pěkný den. Zbyněk P.
Askii
Zbyňku
10. 10. 2014 0:13

A jak by sis představoval ty, že je správné prožít život? Hned se odpravit? Stejnak živoit vlastně nemá smysl, chrchel bílkovin zanikne tak i tak. Pokud někoho baví běhat po hřbitově, ničeho špatného se nedopouští a baví ho to, tak mu to jen přeju, bez toho, že bych ho nějak odsuzoval....
Zbyněk P.
Tvrdá pravda
6. 10. 2014 13:47

Je překrásné, jak se lidé snaží za sebou zanechat nějakou tu "stopu" pro ostatní následující lidi. Když si ale uvědomím, že (budu-li to obrazně bráti jen od začátku našeho letopočtu) kolik lidí zde na zemi již pobývalo, a skoro každý mohl míti takovéto přání, tak jest v údivu, jen kolika jedincům se to podařilo! Je vskutku velmi úsměvné, jak si všichni myslí, že budou známi "navěky", a přitom, jakmile opustí své tělo, tak většinou ho již nikdo, kromě vlastní rodiny, ani nezná! Natož, aby tady zanechal nějakou tu stopu! Opravdu, jak naivními tvory jsme! A jak moc bychom chtěli, aby nás každý znal až navěky!! Ano, musím se takovému postoji velice smát! Vždyť nejsme nic jiného, než-li jen chrchel bílkovin, tvořený ještě z většího chrchle buněk! Pěkný den! Zbyněk.
Zbyněk P.
Souhlasím
6. 10. 2014 13:36

s Iv v jejím tvrzení, že každý by měl dělati to, co umí, a co je mu blízké. Pouze mě mrzí v tom, že Jirka, tak mladý člověk se upíná ke hřbitovu, tedy k místu, kde je hlavní protagonista SMRT! Je velká škoda, že ten svůj (resp. jeho) život jakoby zakončoval na hřbitově! Působí na mne dojmem, jako by byl životem zklamán, jako by nějaká ženščina jej zklamala! Zřejmě ta ženščina byla tou poslední kapkou, která způsobila onen životní zlom! Ale přeci jsou i jiné ženy, které by jej přivítaly ve své náruči! Jak říkám, je velká škoda jeho mladého života...... Pěkný den. Zbyněk P.
iveta
Jitko
6. 10. 2014 10:24

zkus se od toho odprostit a zaposlouchej se znovu.
Jelitko
....
6. 10. 2014 9:49

no ja na hrbitove se necitim dobre,protoze to je misto velkeho bolu....citim tam ty straslivy bolestny place tech lidi co jim odesel nekdo koho meli radi....Lide v nasem svete vetsinou se tezce smiruji s tim ze sveho draheho uz tady neuvidi a nikdo nevi,ze se setkaji na jinem svete.
iveta
Jirka
6. 10. 2014 8:01

na mě působí velice pozitivně.
Ano každý dělá to co umí...jestliže se takto rozhodl,tak jedině dobře.
Každý by měl dělat přesně to co ho baví.
Osobně se cítím na hřbitově velmi dobře.