Články

Zajímavosti

Audiotéka.cz - Cesta pravého muže - (komentáře)

Zbyněk P.
Do diskuse - můj názor
13. 10. 2015 13:57

Je překrásné, kterak každý žongluje se slovíčky a s pojmy, jako kdyby to jen jablka byla! A přitom si vlastně ani neuvědomuje, o čem to vlastně je! Neuvědomuje si vůbec, jaký subjektivní nesmysl ze sebe vydává mezi lid, či své bližní! Neboť už když si jen nadpis člověk přečte, tak se dozví o autorovi to základní. Dozví se to, že chtěl sice něco napsat, a možná i třeba něco zajímavého, ale že použil formu, která jeho snahu veskrze k zemi sráží, a člověk začíná míti ten pocit, že se autor chtěl jen zviditelnit!
Přiznávám, že tento hloupý a nevhodný nadpis mě varuje, a volá na mne: „Nečti to!“ Neboť co, či kdo je ten tzv. „pravý muž“? A co je to ta „Cesta pravého muže“? Je snad pravý muž ten, co chodí vždy po pravé straně chodníku? Že vše vykonává, tedy i jí, jen svou pravou rukou? A tudíž, že když takový muž jen po té pravé straně chodníku chodí, tak že ta strana jest pro něj nějak vyšrafovaná, a tudíž proto nese přízvisko: „Cesta pravého muže“?
A jestliže se byť jen v tom hloupě zvoleném nadpise autor spletl, či jej zvolil záměrně, tak mohu snad potom takovému člověku věřit i ty poznatky, které v oné knize uvádí? Co když to jsou jen jeho sobecké snahy nás ostatní do svých pavučin nalákat ke svému nějakému zištnému prospěchu? Z mých úst však autor uslyší jen jedno! S mojí maličkostí nepočítej!!! Pěkný den! Zbyněk P.