Články

- Kontakty se záhrobím -

Hlasy z podzemí
K nejstarším záznamům o úžasném fenoménu, k němuž prý občas dochází na různých místech naší zeměkoule, je případ z Ameriky. Na území dnešní Bolívie údajně ožila hora Potosí a varovala lid před pokračováním těžby stříbra. Kladete si otázku, je-li to vůbec možné? Ačkoliv vědci nenašli pro tento jev úplné vysvětlení, něco se jim přece jen podařilo objasnit..

Podle vyprávění místních indiánů objevili starobylůí Inkové na hoře Potosí mohutná ložiska stříbra. Ke zdobení svých chrámů potřebovali veliké množství tohoto kovu, a proto se rozhodli pro těžbu. A tehdy se prý stalo něco úžasného..

První úder nástroje do svahu probudil ducha půdy a z puklin se údajně ozvaly hlasy: „Varujeme vás! Vy tu těžit nesmíte! Tato ruda náleží lepšímu lidu, který přijde po vás!“ Inkové se prý pokusili na Potosí těžit stříbro ještě několikrát. Avšak horníky stíhalo jedno neštěstí za druhým a mnoho jich tu zahynulo. Pokaždé se přitom z hory ozvalo varování. Vládcové incké říše se nakonec dobývání drahého kuvu vzdali.{ O několik století později přišli do země Inků Španělé. V roce 1592 odsud odvezli 201 tun stříbra. A ubozí indiáni byli nuceni za nelidských podmínek pracovat pro své nové pány. Jejich situace není o mnoho lepší ani v současnosti. Evropané se neukázali jako lepší lid, spíš naopak. Hlasy z hlubin země tedy evidentně lhaly. Dalším místem. odkud se z útrob zeměkoule ozývají lidské hlasy, jsou některé činné sopky. Domorodci v Tichomoří tvrdí, že stačí pouze sestoupit do kráteru a přiložit ucho ke skalní puklině. Má-li člověk štěstí, duch vulkánu se mu ozve. Místní kouzelníci prý využívají jeho rad už stovky let. Údajně se nikdy nestalo, že by „Pán ohnivé hory„ poradil někomu špatně. Mnozí odborníci se domnívají, že lze tento jev vysvětlit obyčejnou halucinací. Z kráteru unikají nejrůznější sirné plyny, často prudce jedovaté. Stačí nepatrná koncentrace a člověk je obluzen natolik, že přestává rozlišovat mezi iluzí a realitou. Zdá se mupak, že slyší hlasy, které neexistují. Zcela logické vysvětlení však vyvracejí vědci vybavení kyslíkovými přístroji, kteří rovněž slyšeli zvuky vycházející ze sopečních dutin. Navíc domorodci na Aljašce tvrdí, že hlasy občas znějí i z kráterů vulkánů zcela vyhaslých, odkud žádné otravné plyny neunikají. .

Vysvětlit existenci promlouvající země se pokoušela už řada badatelů. Teorii o otravných plynech nahradila hypotéza infrazvukové, říkající, že z některých zemských dutin vychází zvuk o nízké frekvenci lidskému uchu neslyšitelné, avšak mozek jej zaznamenává. .

V mnoha případech však tajemné hlasy předpovídaly budoucnost. Tento jev se zase pokouší objasnit jiná teorie, jejíž základy vycházejí z prací profesora Rupperta Sheldreaka. Podle této hypotézy tryská na určitých místech ze země proud energie, napájející morfické pole. V takových lokalitách je pak citlivý člověk schopen vnímat určité informace. .

Jestliže podle některých fyziků existuje jakýsi nadprostor, kde minulost, přítomnost i budoucnost tvoří jeden celek, pak by se napojením na paměťové pole této vyšší dimenze daly čerpat taká informace o budoucích událostech. Je-li to ale správné vysvětlení záhadných hlasů z podzemí, to musí ukázat teprve čas.

Vydáno:   12. 05. 2005

Přečetlo:  12283 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Angelika



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ .
11. 03. 2008 18:36
Ester
¤ snkjsl
24. 02. 2007 18:58
Haki23
¤ Jen poznámka:
2. 11. 2006 16:40
richard
¤ lol
30. 09. 2006 23:51
Snake
¤ základny
12. 08. 2006 19:45
nikdo důležitý
¤ UFO
17. 07. 2006 13:10
Snake
¤ kdo?
6. 05. 2006 12:56
Mautin
¤ moje schopnosti
30. 04. 2006 9:53
denis
¤ bb
16. 04. 2006 0:02
barbie.
¤ Hmm.
29. 03. 2006 6:49
tuka