Články

- Zajímavosti -

Regresní terapie
Regresní terapie a práce s duší.

/ převzato s laskavým svolením autorky níže uvedeného webu /

Příčinou současných potíží člověka jsou většinou traumatické události, které prožil v minulosti. Regresní psychoterapie proto používá techniky, umožňující klientovi vybavit si nejen události nejrannějšího dětství, ale projít i událostí vlastního narození a pak jít ještě dále do minulosti.

Teorie i praxe regresní psychoterapie shodně dokazují, že bez takového návratu do své nejvzdálenější historie není odstranění řady současných potíží vůbec možné.

Tuto metodu jsem se naučila na seminářích Míly Lukášové. Za svou několikaletou praxi jsem získala nové poznatky, které změnily můj přístup k vedení klienta při terapii. Celé sezení je od počátku svěřeno do vedení klientova i mého Anděla strážného. Toto vnímám jako velmi bezpečnou a kvalitní cestu k vytčenému cíli. Anděl strážný zná dokonale duši člověka se kterým je spjat, jeho životní plán, duchovní cestu,... Pod jeho vedením je každá terapie naprosto individuální.

U některých klientů, zvláště u těch, kteří na sobě duchovně pracují, nepoužívám zcela jen metodu regresní terapie (znovuprožívání traumat minulých životů), ale obcházím tuto metodu tím, že oslovím přímo duši klienta. Díky této přímé komunikaci nedochází ke zkreslování pohledu na věc egem a myslí. U klienta dochází zpravidla k rychlému uvědomění, proč si danou situaci zařadil do svého života a popřípadě co se z ní měl naučit, což je pro něj velmi osvobozující. Ztrácí pohled na sebe jako na oběť a je ochoten vrátit se ke svému původnímu životnímu plánu, který si předsevzal před narozením. Pokud k tomuto uvědomění dojde, je možno odstranit energetické blokády i z těla. Díky andělskému vedení je zaručena správně volená metoda terapie, tak klientem zvolené téma k řešení.

Během jedné terapie je zpravidla řešeno pouze jedno téma (př.: odstranění důvodu bolesti zad, vztahy, fobie, nevolnost v autě, obezita, nechutenství, nespavost, migréna, atd. )

Je nutné si uvědomit, že jakákoliv terapie není všelék, ale jen další z mnoha pomocí člověku na jeho cestě.


Příklady obvyklých témat k regresní terapii:

Osobní vztahy - matka, otec, děti,...
Partnerské vztahy - minulé i současné
Vztahy obecně - sám k sobě, k penězům, ke svým schopnostem, k práci, k učení, ke změnám,... Všechny druhy strachů a fobií - z vody, z pavouků, z hadů, ze sklepů a malých prostorů, strach z duchů a nadpřirozena,...
Různé druhy emocí - vztek, pláč, agrese,... (bez zdánlivého opodstatnění)
Tréma, problémy s autoritou (s nadřízeným), se slovní komunikací
Nevolnost při jízdě v autě
Nemoci, bolesti - různé fyzické projevy na těle, pro které nemají lékaři vysvětlení, astma, alergie
Léčení traumat z dětství a prenatálního období
Čištění šoků ze situací, kdy se člověk nachází ve stavu změněného vědomí - narkóza, hypnóza, úraz, alkohol, drogy, fyzické násilí a psychický šok
Ztráty - smrt blízké osoby, smrt oblíbeného zvířátka, ztráta postavení, peněz,...
Sexuální zneužívání, znásilnění
Problémy se sexem - všeobecně
Psychosomatický problém s otěhotněním
Závislost všeobecně - na partnerovi, nákupech, čistotě, kouření, alkoholu, drogách,...
Problém učení jen v jednom tématu - př. angličtina
Odvádění přivtělených duší


Vydáno:   19. 03. 2006

Přečetlo:  3146 čtenářů



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Plán pred narodením??!
25. 08. 2008 15:54
judzin
¤ Škola regresní terapie
31. 10. 2006 19:53
Mefi
¤ hypnóza
24. 05. 2006 12:52
Luis