Články

- Zamyšlení -

O životě po smrti II...
Spánek, astrální "cestování" (AC), klinická smrt (NDE), koma, smrt - co má tohle společné? Nejprve zkusím alespoň velmi laicky popsat dva fenomény.

Tím prvním je „energetické vlákno“, které v době "výletu" našeho "Já" propojuje tělo s naším "Já" a zaručuje tak, aby "matrice" našeho "Já", do kterého se zase naše "Já" bude vracet, byla energeticky v pořádku a tím pádem aby byla možnost právě návratu do těla. Druhým fenoménem je právě „matrice“, neboli jakýsi energetický "protikus" našeho "Já". Tato matrice v době událostí, jako je spánek, AC, koma, NDE a smrt ? „rozvolní“ , neboli naruší svou energetickou stabilitu a tak umožní našemu "Já" vypadnout mimo tělo. Aby tato „matrice“ zůstala aktivní a byl možný návrat zpět, musí být s naším "Já" propojena takzvaným „energetickým vláknem“, protože zdrojem energie je právě naše "Já" a po přerušení by došlo k tomu, že „matrice“ by se "rozvolnila" úplně a tím pádem by byl návrat do těla našemu "Já" znemožněn. A nyní opět velmi laicky zkusím popsat výše uvedené fenomény.
Spánek
Bylo vypozorováno, že pokud spíme, pak naše "Já" takzvaně "vypadne" na chvilku z těla pryč, do "svých" realit, kde jednak nabírá energii a zároveň se setkává se svými známými a spřízněnými přáteli, je jedno, zda živými, nebo zesnulými. S tělem je spojeno energetickým "vláknem", navíc v době spánku jsou "spuštěny" mechanismy automatické ochrany, kdy "Já" je ve své, takzvaně "snové realitě" chráněno před energetickým vlivem jiných entit. Je zřejmé, že to ani jinak nejde, protože potřebu "spát" máme téměř všichni a tak by se lehce mohlo stát, že bychom v době spánku bez této ochrany měli problémy s udržením energetické bilance.
Astrální cestování"
Tak to už je vědomé opuštění těla s tím, že naše tělo není "vypnuto" a mozek se nenachází ve "spánku" (hladina delta?). To má za následek, že se zřejmě neaktivuje "snová" ochrana a tak naše "Já" se může přemístit téměř kamkoliv chce. Jenže málokdo z těch, co astrálně "cestují" má natrénovanou ochranu před různými entitami (ochranou je myšleno - mít například svého duchovního průvodce, který nás v astrálu vede a v případě nebezpečí varuje), takže se mnohdy stává i to, že po takových astrálích "výletech" jsou pak lidé vyčerpaní jak psychicky, tak později i tělesně, protože na sebe přitáhli pozornost takzvaných "energetických predátorů".. Pak trvá nějakou dobu, než se od vlivu takových entit daný jedinec oprostí. V době astrálního cestování jsme též propojeni energetickým vláknem.
Koma
Naše "Já" je vesměs násilím "vyhozeno" z těla následkem úrazu například. I když jsme s tělem spojeni energetickým vláknem, zřejmě je narušena činnost "matrice", takže i když jsme pak s tělem propojeni a tělo defacto "funguje", tak dokud se matrice nedá do pořádku, není návrat do těla možný..
Klinická smrt
Zřejmě "rychlá varianta komatu", kdy dojde k "vyhození Já" ven z těla, matrice je krátkodobě poškozena, takže naše "Já" se může rozhodovat, zda má smysl se do těla vracet. V této době jsou ale zřejmě spuštěny ochranné mechanismy, aby nedocházelo k napadání různými entitami v této chvíli rozhodování. Máme tak možnost spatřit jak své zemřelé příbuzné, kteří nás většinou jemně upozorní, že ještě nenastal čas a také můžeme spatřit svého osobního průvodce, který si většinou udělá čas na to, aby s námi polemizoval, nechal nám zhodnotit životní situace a nakonec připomněl, že opravdu ten čas ještě nenastal. Krátkodobý "výpadek" matrice pak způsobí to, že jsme opět přitaženi do svého těla, vesměs se tak děje bez našeho přičinění automaticky, stejně, jako když s tělo probudí ze spánku.

Ve všech fenoménech, jako jsou - spánek, AC, NDE - se projevuje jedna věc - pokud je mozek "vypnut", pak nemá možnost ve všech výše popsaných fenoménech zaregistrovat, že se něco děje. To znamená, že po probuzení si nic nepamatujeme a říkáme, že byla totální "nicota". Pokud se ale náš mozek aktivuje alespoň zlomek času před návratem "Já" do těla, může zachytit velmi nepřehledně a útržkovitě poslední události, které naše "Já" právě prožívá. V takovém případě záleží na zkušenostech mozku a daném "časovém" pásmu, ve kterém se "Já" nachází (čas je relativní pojem a to hodně znamená právě v jiných realitách, kde se naše "Já" pohybuje. Tisícina vteřiny pro naše tělo může znamenat, že naše "Já" je v dané realitě několik hodin. Proto je zřejmě možné, že "sny" trvají pár vteřin či minut, ale pro mozek v těle jsou to někdy i několikadenní, nebo i mnohem delší časové úseky události). Takže po aktivování mozku si tato část těla "pamatuje" velmi povrchně a útržkovitě nějaké události, které si pak "přebere" a srovná podle svých dosavadních zkušeností, tak, aby to bylo "pochopitelné". Toto se týká všech třech výše uvedených fenoménů, jen u AC (pokud neusneme) je toto přímé vnímání událostí opravdu poplatné tomu, co se děje a také v NDE, pokud je mozek aktivní, prožíváme dané události "v přímém přenosu". Poslední fenomén...
Smrt
Tak to je "konečná" stanice zřejmě hlavně pro naše tělo. Naše "Já" je vytrženo z těla a toto tělo následkem úrazu, nebo nemoci přichází i o matrici, která je díky velké nestabilitě úplně zničena. Energetické vlákno, které vždy propojovalo naše "Já" s tělem, je přerušeno a tím pádem se do daného těla nemůžeme vrátit (přirovnání - jedeme v autě, vybouráme se, vypadneme ven, ale protože kabina auta byla zničena, nemůžeme se vratit do kabiny a auto dále řídit, nepomohou ani klíčky od zapalování, ani centrál, nic.. Auto = tělo, Kabina = matrice, Řidič = naše "Já" (Duše).

Tyto výše zmíněné fenomény jsem popsal na základě nynějších vlastních poznatků tak, jak cítím, že to je, či může být a čemu nyní věřím. Jsme jako malí mravenci, co lozí okolo základů velkého mrakodrapu a považujeme za stoprocentní všechno, co se týká základů mrakodrapu tak do výšky jednoho metru. To, že mrakodrap je vysoký pětset metrů a že je v něm i něco jiného, než šedivý beton a tráva okolo, že má jakousi techniku a místnosti a stroje ? tak to my, „mravenci“ nemáme zatím šanci vědět, natož pochopit. Až budeme mít více zkušeností, pak budeme místo metru chápat třeba pět metrů mrakodrapu i s tím, že tam „cosi“ je. Ale to chce čas „o)


Pozn. Uvedený text byl vytažen z komentářů ke stejnojmennému článku uvedeném níže, protože si jistě zaslouží vaší pozornost.

Související články:
O životě po smrti...

Vydáno:   19. 09. 2009

Přečetlo:  2528 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): daiterr



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)