Články

- Zajímavosti -

Magie kamenů
Magie kamenů - pomoc při zaklínání i věštění
Kameny mají velkou magickou moc. Jsou odedávna používány na pomoc v magii. Barva vašich vybraných kamenů bude mít stejný význam při divinaci (věštění) jako při zaklínání. Významy se vyvíjely po dlouho dobu. Pokud si člověk volí kameny, které obsahují více barev, sílu bude mít ta, která převládá. Kameny se přechovávají v látkovém pytlíku, který je tak široký, tak akorát , aby se do něj vešla ruka. Než se člověk vyladí na energii kamenů, je nutné je často držet v ruce a duševně vyhledávst jejich pomoc a znalost. Je dobré mít od každé barvy více kamenů.

Nezáleží na tom jestli jsou leštěné nebo ne. Budete-li mít několik kamenů stejné barvy a rozložíte -li je v kruhu nebo na oltář dosáhnete tím zvláštního magického účinku. Je dobré, aby kameny byly položeny na tmavém sametu. Nejvhodnější je asi tmavě zelená a černá. Pokud máte rádi zvláště určitou barvu a přejete si, aby měla ve vašem životě moc, noste náhrdelník nebo prstínek s tímto kamínkem. Posílí se tím vaše aura.

K tomu, abyste určili, které barvy jsou ve vaší auře slabé a nebo v ní nejsou zastoupeny vůbec, nastříhejte si kroužky z barevného papíru - bílou, červenou, černou, žlutou, zelenou, modrou, indigovou, levandulovou, oranžovou,... Ve své dominantní ruce držíte kyvadlo a na dlaň druhé ruky položte dominantní kroužek. Kyvadlo zůstává v klidu, pokud barva odpovídá vaší auře. Pokud se bude kyvadlo otáčet ve směru hodinových ručiček, je barva vyhovující. Pokud se bude otáčet proti směru hodinových ručiček, je vaše aura v této barvě slabá.

Když máte pocit, že chcete kameny používat a přijmout, položte je za úplňku na oltář, kvůli posvěcení. Oltář by měl být přikryt bílou látkou a v každém rohu by měla stát bílá svíčka. Udělejte kolem sebe kruh. Zapalte kadidlo, položte ruce na kameny a říkejte:

"Kameny silné, kameny mé, veďte mě správně na cestě magické. Pomáhejte mi při mé práci, poskytněte mi sílu, pomáhejte mi při mém dílu."


Podržte kameny nad dýmem z kadidla a nad plameny svíček. Uložte je do pytlíku a nechte přes noc na oltáři.

K divinaci (věštění) vezměte sametovou látku, kterou rozprostřete a kameny ve váčku lehce válejte po látce. Soustřeďte se na otázku, kterou chcete zodpovědět. Aniž byste se podívali do pytlíku, sáhněte do něj a vytáhněte kámen a směrem k východu položte další kámen, dále směrem k jihu, dále na západ, sever a poslední kámen vytáhnete a dáte doprostřed.


- Východ je oblast pro ideu, myšlenky , inspiraci, okultistické schopnosti.

- Jih je oblast pro akci, vášeň, změnu, předvídání situací.

- Západ je oblast pro city, léčení, manželství nebo vztahy, lásku.

- Sever je oblast prosperity, peněz, růstu, úspěchu, podnikání, zaměstnání.


Střed látky je pro moc, kterou používáte, az už negativní nebo pozitivní, aby ovlivnila otázku.

Uvědomte si kámen se světovou stranou na které leží, potom ve vztahu k ostatním kamenům.

Např. pokud je černý kámen na jihu, naznačuje strnulost života, strach ze změny, nebo máte k událostem negativní postoj. Purpurový kámen na západě naznačuje úspěšné dosažení vašich cílů v lásce, léčení nemocí. Bílý kámen na východě ukazuje na potřebu zklidnění, zatímco modrý kámen na severu naznačuje, že možný posun nebo cesta vám pomohou přinést potřebné změny v jednání. Oranžový kámen uprostřed naznačuje, že máte sílu změnit svůj osud.

Při magických úkonech můžete rozmístit v kruhu kolem kotlíku (nádoby) třináct kamenů. Kameny nemusejí mít stejnou barvu. Např. pro kouzla na prosperitu, peníze, můžete použít pyrit, abyste navýšili své schopnosti vydělávat peníze, magnetovec k tomu, abyste k sobě přitáhli bohatství, hnědý kámen k tomu, abyste získali na pomoc živly. Země, bílý kámen k tomu, aby vás dovedl ke správné cestě k dosžení cíle a horský křišťál k tomu, abyste nejdříve znásobili energii, kterou vysíláte. Byliny nebo svíčky pomáhají kamenům v určování zdrojů síly k jejímu umocňování.

Vydáno:   05. 12. 2009

Přečetlo:  1859 čtenářů



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ otázka ceny
6. 12. 2009 18:29
svetlovdusi.cz
¤ hh
6. 12. 2009 16:47
Veinza
¤ No nevím nevím
6. 12. 2009 16:36
Grush
¤ k článku
5. 12. 2009 21:06
Věra