Články

- Zamyšlení -

Pravda a lež
Největším nepřítelem člověka je člověk. Příroda je i v teoretických mezích předvídatelná, kdežto člověk se chová iracionálně. Jen člověk dokáže zničit vše kolem sebe, včetně sebe samého. Člověk se musí naučit vážit si všeho a všech, jinak nikdy nebude člověk svobodný tvor. V minulých dobách a i v té dnešní je člověk zaslepen touhou po moci a majetku a tyto své tužby praktikuje bezohledně na své okolí. Díky pár jedincům a jejich touze ovládat všechno a všechny, pracuje zbytek lidstva jako otroci.
V přírodě funguje jeden nejdůležitější princip, a to, že vše se opakuje. Bez tohoto principu není možné nikdy pochopit veškeré souvislosti s fungováním vesmíru. Vše musí zaniknout aby se nové mohlo zrodit. Toto je jediná a zcela jasně prokazatelná pravda a veškeré dění je postaveno na těchto základech.
Z filozofického hlediska mohou teoreticky existovat věci i bytosti, které tomuto pravidlu nepodléhají, ale tyto úvahy přenechme filozofům.
Jestliže tedy existuje zákon o zániku a zrodu, pak musí existovat zákon o chaosu. Pod slovem "chaos" si všichni představíme nepořádek a zmatek, ale i chaos má své pravidla. Chaos musí existovat souběžně s řádem, stejně tak jako černá a bílá, oheň a voda, protože vše má svůj protiklad jako dobro a zlo. Bez tohoto pravidla by ani náš vesmír nemohl být skutečnou realitou.
Proto tedy dnešní místní a celosvětové problémy musí jednou skončit, aby byl nastolen opět mír, který se postupem času, změní bohužel opět ve válku.
Jenže jak se říká "každý zákon se dá porušit" a podle toho se pár samovyvolených jedinců řídí, ale existuje ještě jedno pravidlo neboli přísloví "tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne", které jejich chamtivost udusí, bohužel ale s jejich chamtivostí bude zadušeno i velice mnoho nevinných.
Pro tyto samozvané vůdce světa je největším nepřítelem pravda, protože ONI žijí ve lži, kterou nám nenápadně a pomalu podsouvají. Z toho vyplívá jasný fakt, že pokud chceme být svobodní, nesmíme se bát říkat pravdu a když všichni budou pravdu ctít, nebude žádný kroužek těchto velezrádců existovat.
Jestliže ale všichni budeme konat dobro, tak jak potom poznáme rozdíly mezi dobrem a zlem? Pokud budeme všichni konat dobro ve jménu zdravého rozumu, pak nebude tolik třeba rozlišovat tyto dva stavy. Bude ale důležité znát význam těchto stavů a hlavně je velice důležité brát si ponaučení ze svých minulých činů, abychom se špatným věcem mohli včas vyhnout a nesklouznout následně opět do doby temna a úpadku.
Pravda ve všech těchto souvislostech hraje důležitou roli. Nesmíme se jí bát říkat a musíme ji umět přijmout a nevyhýbat se jí. Pravda je boží dar, který nesmíme nevyužít a nepřivlastnit si jí.
Každý z nás má na výběr ze dvou cest životem, žít ve lži a procházet životem velice pohodlně, ale s velice dramatickým koncem, nebo jít cestou pravdy, která je přeplněna překážkami, ale za to s velice sladkou cenou na konci cesty.
Protože je ve světě tolik zla, tak to jasně poukazuje na realitu v které ten nejpohodlnější a nejlínější vyniká nadevšemi. Díky lenosti ti lidé co sedí někde ve svých zlatých palácích, přišli ke svému bohatství. ONI totiž musí ovládat nás druhé, aby vše co mají, měli zadarmo, kdežto nás na úkor toho zotročují, neboli musí zotročovat. ONI aby nás donutili, pracovat pro jejich potřeby, vymysleli zákony, daně a ÚROKY, abychom neměli čas bouřit se proti jejich vládě.
Vykořisťují nás, abychom nemohli rozvíjet svůj intelekt a zdravý rozum. Jenže ONI se přepočítali a nepoučili z chyb minulosti, kde otroctví byla zrušena a nahrazena svobodou. ONI vidí, že se lidé začínají probouzet z letargie a mají strach. Bojí se tak moc, že všechny své páky moci stlačují takovou silou a rychlostí, až se jejich velmi dobře šlapající stroj zadře a vybuchne. To bude zkáza nás všech. ONI nás vychovali k naprosté závislosti na jejich systému, že bez jejich manipulativního ovládání nepřežijme.
Nepřežije ovšem jejich smysl života. Člověk je velice adaptabilní tvor, který překoná veškeré úskalí života a vždy následně na to vyjde jako rozumná a moudrá bytost.
Rozdíl mezi normálními lidmi a těmi tam "na hoře" je ten, že obyčejný člověk se zdravým rozumem, nepotřebuje zákony a zákazy, kdežto ti "na hoře" je mít musí aby nás drželi spoutané, díky tomu nás můžou ovlivňovat a manipulovat s naším zdravým rozumem.
Normální člověk nepotřebuje znát, kam druhý člověk jede a co tam bude dělat a kdy se vrátí, ONI to však znát musí, aby mohli kontrolovat případné nežádoucí revoluce, které nezapadají do jejich osnov.
Nutí nás bát se říkat pravdu, nutí nás žít v neustálém strachu, strachu z vyhazovu z práce, z nemocí které zcela jistě vznikli v jejich laboratořích, strachu z terorismu který řídí lidi jimi ovládaní, strachu z počasí a neznáma.
Je velice mnoho věcí kterými nás mohou držet v pernamentním strachu, ale když se přestanem bát, tak ONI ztratí svoji moc. Strach je jejich hlavní hybnou silou. Strach je strašlivá zbraň v jejich rukách.
Přestaňme se tedy bát a naučíme se žít svobodně.
Zákony ale dodržovat musíme a stačilo by jich jen pár, bůh jich nám dal deset základních, které jsou naprosto dostačující a hlavně jsou nepřekrucovatelné.
Pak lidé jako celek vyhrají tu nejvyšší cenu a to je pravda a svoboda

Vydáno:   09. 03. 2010

Přečetlo:  1896 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Ramzes01



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Do diskuse
6. 04. 2010 20:32
Zbyněk P
¤ hh
10. 03. 2010 11:43
Veinza
¤ autorovi článku:
10. 03. 2010 8:49
orime
¤ pro lykantropa...
9. 03. 2010 20:23
terra.bary
¤ odpověď
9. 03. 2010 20:13
lykantrop
¤ dve strany
9. 03. 2010 18:43
terra.bary