Články

- Prezentace -

Léto s Aztéky
    Pojďte si s námi vyzkoušet pobyt v přírodě, tak jak je praktikován mexickými šamany během posvátných ceremonií.

    Kmen se setkává, aby jeho členové společně oslavili a ocenili hojnost, vzdali hold duchovním silám, které jim pomáhají ve všech oblastech života .

    Právě takový vztah je možno rozvinout, když se na chvíli vzdálíme městskému životu. Za vedení zkušených mexických šamanů - Xolotla, Tecciztemoca a Yaopiltzin můžeme proniknout do tajů intimního a úzkého sepjetí s přírodou, jaké kdysi zažívali i naši předkové. S jejich vedením budeme společně otevírat nové obzory, necháme promlouvat naši přírodní duši, šamana uvnitř nás.

    Hlavní část letošního setkání s aztéckou tradicí se uskuteční na místě vzdáleném od hluku velkoměsta a každodenního shonu - na samé hranici Čech , v nádherném prostředí Jizerských hor. Naším hlavním „stanem“ bude „Žijící skanzen“ v Jindřichovicích pod Smrkem.

    Skanzen uchovávající tradiční způsoby hospodaření a soužití s přírodou ( žádná elektřina, vaření na peci, permakulturní zahrada?) bude ideálním místem k našemu propojení s přírodními silami.

    Hlavní části společného programu bude představovat výuka a procvičování šamanského tance - La Danza Mexica Azteca - na veliké louce za skanzenem vytvoříme společnou energií kolo medicíny, speciální prostor pro praxi tohoto tance, místo, jenž nám bude svou silou nápomocné, místo s mocnou léčivou energií.

    Pravidelně budeme provádět rituál tradiční potní chýše. Příroda, která nás bude obklopovat poskytne intimní prostředí pro léčivé procesy temazcalu, výuku šamanských technik, tradiční medicíny, pradávných posvátných zpěvů a mnoho a mnoho dalšího? Ve volných chvílích se budeme moci zapojit i do praktických činností ve skanzenu.

    Jelikož žijeme v nádherné době, kdy se pomalu znovu probouzí naše vlastní šamanská tradice, budeme věnovat hodně času též rozhovorům a přemýšlení o pradávné spiritualitě naší země.

    Další jedinečnost naší akce je její „průběhovost,“ kdy se budete moci připojit a odpojit od výukového programu kdykoliv za jeho chodu (po konzultaci s lektory- abychom mohli udržet potřebnou kvalitu skupinové energie na místě.) Budete se tedy moci zúčastnit dvou až mnohadenního programu, nebo pro otevřené časti programu přijet pouze na jednotlivé přednášky či speciální taneční ceremonie (doporučeno pro vás, kdo jste již prošli základním výcvikem NebeZemě a např. z časových důvodu můžete přijet jen na kratší segment aktivit)..

    Informace o místě našeho pobytu, „Žijícím skanzenu“ v Jindřichovicích naleznete zde - www.lunaria-jindrichovice.cz

    Nejkratší možná doba účasti jsou dva dny / či možnost přijet pouze na jeden den pro ty, kteří již minulý rok byli na některém z víkendových seminářů /. Cena za jeden den se bude pohybovat okolo 1 200 Kč /program, strava, nocleh/, v případě delšího pobytu bude cena nižší.. Děti do 3 let zdarma, do 15 let pouze za nocleh a stravu, mládež 15 - 18 let 20% sleva /

    Místo si můžete rezervovat již nyní.

Vydáno:   03. 05. 2010

Přečetlo:  1864 čtenářů
Zdroj: http://www.nebezeme.cz

Autor (vložil): Administrátor



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)