Články

- Zajímavosti -

Čínský léčitel, učitel a mistr bojových umění
ShiFu ShiDelon - čínský léčitel, učitel a mistr bojových umění
    ShiFu ShiDelon je učitelem (ShiFu) a opravdovým mistrem energetické léčitelské metody ShaoLin Qi Gong (či-kung) a mistrem bojových umění Tai Ji Quan (tai-či-čchuen).

    Své mistrovství získal dlouhodobým studiem v klášteře SHAOLIN v Číně. Je představitelem již 31. generace tzv. laických mnichů tohoto kláštera. Je také 12. generací ChenJiaGou (Tai Ji Quan). Své vzdělání si rozšiřuje doktorandským studiem na univerzitě v Shan Dong (je držitelem titulu PhD).

    Hlavním smyslem jeho práce je prezentace Qi Gong jako trvalé a účinné léčitelské metody, použitelné i pro lidi západního světa.

    ShiDelon si také získal vysokou reputaci při léčbě (nejen drogově) závislých pacientů, pacientů s vážnými poškozeními pohybového aparátu, s artritidou, s problémy vnitřních orgánů, s psychickými problémy atd.

    Qi Gong a Tai Ji Quan jsou dvě strany jedné mince a vychází z čínského pojetí jednoty protikladů yin a yang / nahoře a dole / vědomí a podvědomí / akce a uvolnění. Společným znakem je práce a využití vnější energie zvané Qi. Tento princip se označuje Tai Ji a je filozofickým východiskem pro bojové umění Tai Ji Quan, které je vnějším, vůči vnějšímu světu zaměřeným výrazem práce s energií. Qi Gong se oproti tomu více soustředí na vnitřní svět člověka a je zaměřeno na podporu zdraví, zajištění dlouhověkosti a na léčení.

    Léčením se rozumí cílené nastartování samoléčebných a autoimunitních procesů v těle a jejich rozvoj prostřednictvím cvičení. Proto je Qi Gong naprosto nedílnou součástí tzv. tradiční čínské medicíny (TCM). Nejčastější využití cvičení Tai Ji Quan je pro relaxaci (tzv. meditace v pohybu), jako cvičení pro zlepšení fyzické kondice, jako rehabilitační cvičení po úrazech a v neposlední řadě jako bojového sebeobranného cvičení. QI Gong se využívá pro stimulaci vnitřních orgánů, pro navýšení energetické úrovně našeho těla i mysli, jako protahovací cvičení pro svaly i klouby.

    Aktivity ShiDeLona zahrnují zejména přednášky, semináře a léčení. Přednášky jsou pořádány jak pro laickou, tak i odbornou veřejnost, která má zájem o bližší seznámení se s principy Qi Gong a Tai Ji Quan.

    Zájemci o hlubší seznámení se s těmito metodami se mohou zúčastnit seminářů, které jsou prakticky orientované. V jejich průběhu dochází u účastníků k intenzivnímu nastartování samoléčebných procesů a k procvičování konkrétních cviků, sloužících k další stimulaci organismu. Vynikající odezvu mají ShiDeLonovy léčebná sezení (hromadná i individuální), která jsou určena i pro pacienty bez předchozí zkušenosti s touto formou léčení. S velkým úspěchem se setkávají i tzv. letní tábory, které umožňují pacientům i cvičencům skloubit pobyt v přírodě s intenzivním léčením a cvičením.

    ShiDeLon vyučuje na celé řadě předních lékařských škol po celé Číně. Je často zván jako přednášející i na evropská pracoviště. Z našeho okolí můžeme jmenovat např. Univerzitu Komenského Bratislava, Fakultu lékařství v roce 2008 (na osobní pozvání děkana prof. Petera Labaše), Institut fyzioterapie Univerzity Cyrila a Metodeja (UCM) v Piešťanoch, střední zdravotnické školy v Banské Bystrici, výcvik Armády Slovenské republiky (5. Pluk speciálního nasazení v Žilině), výcvik Policie SR aj.
Jak funguje ShaoLin Qi Gong?
    Metoda energetického léčení Qi Gong se v Číně používá již více než 6000 let. Naprosto převážná většina čínské společnosti tuto léčebnou metodu používá dodnes. Některé principy tradiční léčení ale zůstaly v průběhu času pozapomenuty a tato nevědomost vede k tomu, že se někteří na tuto metodu dívají dnes s podezřením.

    Avšak Qi Gong je v rukou zkušeného praktika velmi, opravdu velmi efektivní sebeléčebnou metodou. Qi Gong vychází z premisy, že léky, které bereme, jsou pouhým stimulantem a samy o sobě nejsou léčivem. Vstupem do krevního řečiště tyto stimulanty spouštějí chemické reakce, které urychlují činnost obranné energie (Wai Qi) našeho imunitního systému. Následně se pacientův metabolismus několikanásobně zrychluje a bojuje s nemocí či problémem, který způsobil nerovnováhu v naší životní síle Yin Yang. Naše tělo a mysl mohou být následně stimulovány až do znovunastolení rovnováhy.

    Na uvedení pacienta do stavu zdraví se tak podílejí nejenom lékaři, léčitelé či léky, ale nemenší podíl má i působení pacientovy vlastní obranné energie Wai Qi. Energetická léčebná metoda ShaoLin Qi Gong je založená na tomto konceptu. Energie Qi Gong, bez ohledu na to, zda ji považujeme za nebeskou, pozemskou či lidskou, je právě tím stimulantem, který vstupuje do procesu léčení.

    Jednou z nejdůležitějších oblastí studia každého léčitele ShaoLin Qi Gong je proto ovládnutí procesu zachycení a nasměrování této důležité a mocné energie.

ShiDelon

Vydáno:   14. 06. 2010

Přečetlo:  2594 čtenářů
Zdroj: http://www.veletrhesoterika.cz

Autor (vložil): Danka



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Qi Gong
16. 06. 2010 23:08
Danka
¤ No nevím nevím
16. 06. 2010 18:01
Grush