Články

- Zajímavosti -

Čtyři vesmírné zákony pohybu energie
Zákon lásky

Láska plyne

    Láska je pralátka. Nekonečná a všudypřítomná tvořivá energie světla. Pokud neplyne, někde je zádrhel. Lásku prostě máte dávat a přijímat stejnou měrou. Takže například, máte-li ve vztahu pocit, že jste to vy, kdo pořád dává a nic nedostává, snažte se hledat, kde je chyba. Nejspíše v tom, že podvědomě nechcete nebo nemůžete přijímat - čistěte bloky univerzálním světlem, které si na sebe stáhnete jako lampu v kuchyni. Možná jste si přijímání lásky zakázali; pak zrušte zákaz v srdci: ruším zákaz přijímat, dávat, prožívat lásku, žiji tento život v transformaci. Třeba se jenom lásce neumíte otevřít, vnímat ji, protože máte strach ze zklamání, opuštění, ztráty, bolesti (srdeční čakra). Stačí přijmout a propustit strachy, pocity viny, odpustit si ? to znamená jen otevřít srdce, především vůči sobě!

Zákon karmy

Oko za oko, zub za zub

    Nebojte, nejde o nic krvavého, jen "co zaseješ, to sklidíš". Ale pokud si pořád říkáte: "Proč mi tenhle člověk ubližuje?", pak vězte, že jste mu nejspíš v minulém životě ubližovali vy a je načase vědět, jaké to je. Pak už snad nebudete ubližovat dál, ani vám pak nebude ubližováno (a jestli ano, máte ještě zažít určitou další karmickou zkušenost, kterou jste buďto úplně nepochopili, nepřijali, nebo vám z nějakého úhlu pohledu ještě chybí). Neřešte to, jak se říká. Mávněte rukou, odpusťte mu, a jděte dál - on to nechtěl udělat, jen musel. Protože osud je osud a dohoda duší je dohoda duší. A kdo by se pořád zaobíral tím, co mu kdy kdo provedl a proč? V životě jsou přece důležitější věci, třeba kdo jsem já, co se mám ještě naučit, kam jdu a proč...

    Karma se dá čistit v srdeční čakře v oblasti fyzického srdce. Pozveme si tam ty, kteří nějak ovlivňují buď nepříjemně nebo až moc příjemně náš život, a poprosíme je jednoho po druhém o odpuštění, odpustíme jim a odpustíme i sami sobě, dáme svobodu jim a poprosíme o tu svou. Pokud to provedeme opravdu z otevřeného srdce, je po karmě jednou provždy. Čistíme i emocionální stopy s tím spojené stejným způsobem. Jen karmický způsob života se většinou musí odžít - to je ta osudovost, kterou si naše duše pro tento život naplánovala. Jsou to zkušenosti k nezaplacení, na které většinou už nikdy nezapomeneme, tudíž se nemusí opakovat. Pokud se nám to podaří přijmout a pochopit, pak můžeme tyto z hlediska člověka většinou nepříjemné věci prožít jen ve své mysli, tedy psychice, a z karmického kruhu tak vyjít. To je v tomto životě záměrem mnoha lidí: zkusit žít šťastný život na Zemi.

Zákon stejnorodosti

Jakou energii vyšlete, taková se vrátí neboli vrána k vráně sedá

    Nikdy vás nezaskočí nic, co v sobě nemáte. Tedy například agrese fanatika - i tuto energii v sobě máte. A pokud vás emočně dostane, pak ji přijměte za svou do obrazu své celistvosti a emoce z ní vzniklé propusťte. Zákon jde vysvětlit i úplně jednoduše: jsem naštvaná a někomu vynadám nebo odseknu, a pak se objeví někdo, třeba i po dlouhé době, kdo mi to vrátí i s úrokem. Zkuste na to dávat si pozor, vždyť málokdo má zapotřebí koledovat si o nepříjemnosti. Pravdivost tohoto doporučení mohu jen potvrdit: kolikrát jsem se už vzbudila bez nálady, vynadala kocourovi, že se chce poránu mazlit, nabručeně pozdravila souseda, odploužila se do práce, kde jsem nasupeně seděla u počítače? Nikdo se na mě neusmíval, protože jakékoli pokusy okolí o něco pozitivního jsem odrážela svým výrazem a vzdechy. Myslíte, že jsem měla hezký den? NE! A když jsem svou "blbou" náladu, nadto způsobenou nějakou nesmyslnou maličkostí typu "zase kilo navíc", zapudila a měla radost, že nefouká vítr a čeká mě psaní zajímavého článku, celý den byl fajn...

Zákon nevměšování

Nečiň druhým to, co nechceš, aby činili oni tobě

    Nemůžeme manipulovat ostatními. Nemůžeme brát záměry jiných duší na sebe, případně jiným záměry jejich duší měnit. To se týká hlavně nutnosti jejich poznání, získání zkušeností. Tam, kde je láska, je přirozená volnost. Závislost není láska. Tyto věty se týkají svobody každého z nás - máme nezadatelné právo být takoví, jací jsme, a nikdo druhý nás nemůže přetvářet. Pokud nemáte rádi, když vás někdo ovládá, není ani důvod to dělat druhým. Jednoduché, ale dost těžké, že?


Převzato z webu Esoterické encyklopedie (//sirver.neutral.cz/EE)

Vydáno:   20. 11. 2010

Přečetlo:  2224 čtenářů
Zdroj: http://www.adastra.estranky.cz

Autor (vložil): Danka



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Nu...
21. 11. 2010 12:28
Grush
¤ re:
20. 11. 2010 21:10
Jarda
¤ jj
20. 11. 2010 19:15
garias
¤ -
20. 11. 2010 17:27
Danka
¤ Otázka
20. 11. 2010 11:52
garias