Články

- Prezentace -

Zdeněk Markvart / Arion-cz
Zdeněk Markvart a historie jeho tvorby
    Zdeněk Markvart se narodil v roce 1964 a od té doby žije a pracuje v Děčíně. Od dětství pro něho byl bílý papír a tužka, nebo pastelky výzvou a nutkáním na ten papír „něco“ vložit, ale trochu víc, než jen běžnou kresbu.

    Od svých zhruba 13ti let si začal uvědomovat, že svět kolem sebe vnímá v širokých souvislostech, kterým se postupně snažil porozumět. Dospěl tak k poznání, že mezi nebem a zemí To „něco“ skutečně existuje, že jsou to vibrace různých zemských a vesmírných energií, které k našemu životu patří a pakliže je umíme správně vnímat, využívat a směrovat, jsou nám jen ku prospěchu.

    Pomohla mu v tom také mnohá setkání s různými lidmi, které na své cestě potkal. Byla mezi nimi řada léčitelů, senzibilů, zkrátka vidoucích?, kteří mu řekli, že jeho výtvarný projev má i jiné poslání, než aby si maloval jen pro sebe, a tak po letech vznikly, mimo jiné, i jeho osobní stránky (viz. zdroj).


    V současné době maluje křídami na plátna různých rozměrů od malých až po např. 90x90 cm. Obrazy vznikají především pro konkrétního člověka, který si je buď objedná, nebo si vybere některý již vytvořený. Každý z nich přitom soustřeďuje a vysílá zemské a vesmírné energie blahodárné pro jejich příjemce. Působí příznivě buď na konkrétní zdravotní problém, nebo celkově harmonizačně a k relaxaci každému, kdo je vlastní, nebo je v jejich přítomnosti a svojí vnímavostí a otevřeným srdcem umožní, aby ho prostoupily barvy a informace v obrazech obsažené.

    "V centru Děčína před nedávnem vzniklo místo, kterému říkám minigalerie. Tady tvořím a vystavuji většinu obrazů. Pokud mě navštívíte, můžete si obrazy buď jen tak prohlédnout, načerpat energii a pokud Vás nějaký přímo osloví, bude se líbit, můžete si ho rovnou zakoupit. V případě zájmu o vytvoření osobního obrazu, můžeme krátce popovídat o věcech, které Vás trápí, a já pro vás obraz během následujících dní namaluji.

Každý je srdečně zván."
Z. Markvart

Vydáno:   21. 05. 2011

Přečetlo:  2066 čtenářů
Zdroj: http://www.arion-cz.cz

Autor (vložil): Zdeněk M.



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ -
25. 05. 2011 18:30
7man
¤ Ceny
24. 05. 2011 17:48
Zdeněk M.
¤
24. 05. 2011 15:01
Dolkar
¤ Krása
21. 05. 2011 23:12
Tom