Články

- Záhady a tajemno -

Skupinová karma


    Mimo jiné Edgar Cayce poskytl řadu výkladů také pro sebe. Postupně objevil, že mnoho lidí, jež ho v tomto životě obklopovali jako příbuzní, přátelé či rivalové, vystupovali v různých rolích v jeho životech minulých. Výklady zdůrazňují, že skupiny duší mají tendenci se společně reinkarnovat v cyklech, aby daly do pořádku své vzájemné vztahy. Cayce dále v tranzu řekl, že čas od času mění pohlaví, rasu a národnost tak, aby si vytvořil co nejlepší podmínky pro odbourání negativní karmy a splnil úkol, kvůli němuž vstoupil do pozemského plánu.

    V bdělém stavu byl Edgar Cayce hluboce nábožensky založený muž, který až do své smrti v roce 1945 pravidelně učil v nedělní škole. Když upadl do tranzu, byl schopen kontaktovat zdroje vědění, k nimž v bdělém stavu neměl přístup. Cayceho mimořádné schopnosti se většinou projevovaly, když byl v tranzu, avšak i v bdělém stavu byl schopen rozpoznat lidi, jež znal během svých předchozích životů. Když ho požádali o výklad, dozvěděli se, že ho znali už před mnoha staletími.

    Tato skutečnost je v souladu s tvrzením dalšího známého senzibila Dr. Rudolfa Steinera, jenž žil v devatenáctém století, že skupiny duší se v době mezi životy v astrální sféře dohodnou, kdy se znovu objeví na zemi. Znamená to, že řadu duší, s nimiž se po smrti můžeme setkat, na zemi nepotkáme, neboť se reinkarnují v jiných cyklech.

    Tato tendence, kdy jisté duše na zem vstupují společně, se nazývá skupinová karma. Edgar Cayce často zdůrazňoval, že pokud bychom nebyli ochotni se na zemi setkat s těmi, s nimiž jsme v minulých životech nevycházeli v dobrém, pak bychom se s nimi museli setkat v některém z budoucích životů. Je přirozeně v našem zájmu, abychom své vztahy s nimi dali do pořádku co nejdříve.


Z knihy: Záhady reinkarnace - Ruth Montgomeryová

Vydáno:   20. 06. 2011

Přečetlo:  2370 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Administrátor



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ úvaha
1. 07. 2011 10:09
Dana P.
¤ re:
22. 06. 2011 6:20
Jarda
¤ Můj názor:
21. 06. 2011 5:13
Reiki