Články

- Zamyšlení -

Příznivcům záhad
    Na Zemi, i v té maličké, zatím prozkoumávané části vesmíru je hodně věcí dosud nevysvětlených.

    Některé z nich se nejspíš časem vysvětlí na základě již známých vědeckých poznatků. Pro ostatní záhady mohou být nejrozmanitější vysvětlení: například u podivných nálezů pocházejících z minulosti to může být vliv mimozemské civilizace (jak píše autor článku Mimozemšťané - dříve i teď), ale také vliv cestovatelů z budoucnosti (o kterých píše autor záhadologických knih Ernst Meckelburg), pozůstatky působení nějaké dávno zaniklé civilizace (což je teorie, která velmi oslovuje mě), nevyloučila bych ani nějaké ty "jiné dimenze" či paralelní světy... Anebo - to nejspíš - může vysvětlení spočívat v kombinaci více různých vlivů.

    Ačkoli zastáváme my, příznivci záhad, různé názory, spojuje nás nejspíš přesvědčení, že zdaleka ne všechno je vysvětlitelné pomocí obecně známé vědy. A že o tom můžeme spekulovat, a případně i vlastním výzkumem hledat vysvětlení, to je přece paráda!

    Víte, co nám všem přeji? Aby nám v příštím roce, i potom do budoucna vydržela ta fantazie a schopnost nepřijímat nekriticky dogmata. Nezavrhujme žádné teorie předem. Pamatujme, co řekl Einstein: "Fantazie je důležitější než vědění." :-)

Vydáno:   22. 12. 2011

Přečetlo:  1707 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): makuvka



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Věda
11. 01. 2012 12:01
Gretchen
¤ makuvko
27. 12. 2011 13:13
Dana P.
¤ Je to
25. 12. 2011 8:27
Grush
¤ Záhady nezmizí
23. 12. 2011 1:07
mississippi