Články

- Bytosti světla -

Symboly reiki
Bytosti reiki jsou andělé, podřízeni dobru na této planetě a vedou k zasvěcení lásce tím, že nás učí moudré, bezpodmínečné lásce. Speciálně to platí pro symboly reiki 3. Tyto symboly se nazývají mistrovskými právě kvůli tomu, že se už od jejich nositelů vyžaduje duchovní vyspělost a chápání vesmírných zákonů dobra, které se na zemi, ale i v celém vesmíru projevují bez ohledu na postoj jednotlivce.

Občas se člověku po zasvěcení zdá, že je něco špatně. Je mu nepříjemně, zasvěcení mu způsobí nemoc. Je to jen zdání. Nemoc tam byla nachystaná, jen jsme o ní nevěděli. Reiki nás nutí k tomu, abychom vzniklý problém řešili buď změnou postoje, nebo máme nemocí naordinovaný odpočinek. Další z možností je to, že na základě zasvěcení k nám přicházejí „divné nápady,“ které jakoby nebyly z naší hlavy. Je to způsobeno tím, že se k reiki dostal člověk, který se momentálně nachází v pomyslném matrixu, tedy jinde, než je jeho skutečná úloha na tomto světě - boží záměr. Reiki je nástroj, který zasvěcence učí jeho skutečné úloze i někdy odlišné od toho, co se domnívá, že jeho úlohou je.

To samé platí, když si reiki posíláme na svoje cíle. Člověk to, co chce, nemá právě proto, že ještě neudělal všechny potřebné kroky, které musí být udělané, aby se k cíli dostal, anebo cíl je mimo jeho životní cestu. Když na cíli člověk trvá, cíl se naplní a člověk má příležitost pochopit, podle svých pocitů a výsledků, že je něco špatně.

Nejideálnější varianta je, ptát se reiki a učit se od něj prostřednictvím snových symbolů a nebo intuitivních myšlenek. Reiki má schopnost postavit nám do cesty člověka, který problém vysvětlí. Musíme to akorát přijmout. A to je někdy těžké, protože ten správný člověk je většinou někdo, s kým máme špatný vztah. Dotyčný je pro nás ten nejsprávnější učitel, i když to sám neví.

Reiki 1 pracuje nejpomaleji a nejnevědoměji. Poloha rukou při terapii je určující pro léčení daných orgánů. Je to jako při akupresuře. Reiki pro nás nevědomě léčí prostřednictvím ovlivňování vedlejších čaker a jednotlivých meridiánů.
Symboly reiki 2, mám na mysli hlavní symboly, pracují už vědoměji a tlačí nás k potřebnější změně myšlení, popřípadě ke změně chování vůči konkrétním lidem. Reiki umí odpovědět na otázky, je lepší ptát se.

Symboly reiki 3 nás přímo vedou k božímu záměru tak, jak to s námi zamýšlí vesmír. A tím se může stát, že po zasvěcení člověk zjistí, že ho práce nebaví a nebo manželství nemá smysl. Tato situace tu sice již byla, jen jsme o ní nevěděli, nevšimli jsme si toho.

Reiki je nástrojem, který nám dává odměny na základě toho, jak žijeme. Měli bychom mu děkovat za každý dar, který je nám tímto způsobem zprostředkovaný a za každé učení, které dostáváme.

Ivana Kalmusová
Dřevařská 12
BRNO
tel. č. 775 334 360
541 213 413 pevná linka

Vydáno:   12. 12. 2005

Přečetlo:  5119 čtenářů



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Varovanie.
8. 01. 2014 0:12
Kybernaut
¤ reiki
13. 01. 2006 14:47
Iva Janíčková
¤ Reiki
10. 01. 2006 12:05
Balú
¤ partner
22. 12. 2005 11:28
Ivana Kalmusová
¤ Kate
20. 12. 2005 20:25
Petr
¤ odklonenie
19. 12. 2005 8:09
kata
¤ drž se pravé víry
14. 12. 2005 20:59
Petr