Články

- Knižní novinky -

Colette Baron-Reid: Karty Kouzelné mapy
    Karty, které jsou schopny nám pomoci najít smysl našeho života, nasměrovat ho právě tam, kam potřebujeme a pochopit své vlastní kroky, které jsme do této doby udělali. Poskytnou vám vhled a vaše otázky budou zodpovězeny s nejhlubší možnou srozumitelností. Autorka při jejich tvorbě vycházela z tradičních věštěckých prvků, jako je I-ťing, Tarot nebo norské runy.

    Už jen to vám dává do rukou prazvláštní nástroj, ke kterému pocítíte úctu od první chvíle, kdy je vezmete do dlaní. Karty Kouzelné mapy jsou naprosto nádherně zpracované…

    Zvláštně magické, nikoliv kýčovité ani nějak viditelně komerčně zpracované, ale hrají podivnou energií, která donutí snad každého, komu spočinou v dlaních, si je pozorněji prohlédnout a prolistovat. Jsou jako obrovská pohádková výpravná kniha, která se ovšem týká jen a jen našich životů. Pro každého se Karty Kouzelné mapy otevírají jinak.

Jedny z nejkrásnějších

    Není to sice klasický tarot, ale 54 výkladových karet inspirovaných vlastní autorčinou cestou. A podle její Kouzelné mapy vznikla i stejnojmenná kniha, kterou jsme si zde také představovali. V kartách potom tento její fantazijní svět ožívá… Cesta, kterou šla sama autorka ke svému poznání a životu takovému, jaký chce a nikoliv pod vlivem násilnických partnerů, anorexie a drog, byla trnitá. A na této cestě ji potkalo postupně právě poznání Kouzelné mapy, která je vlastně jejím autorským dílem. Ona ji poprvé spatřila ve své duši a hlavě, ona ji dala na papír a ona jí vdechla život.

    Pro mě osobně to byl úžasný zážitek, jak samotná kniha, tak karty. Protože však kniha byla první, mnohé z toho, o čem tam vypráví, jsem si ve své fantazii představila jinak. Karty to ukazují opět trochu jinak. Asi jako když vidíte zfilmovanou oblíbenou knihu, něco je prostě jinak a je jen na vás, jak se na to nové kouzlo a na oficiální dílo autora obohacené o další dimenzi budete dívat.

Výklady těmito kartami jsou magické

    Nejsou to určitě karty pro každodenní výklad, jsou tak tajemné a mnohoznačné, že si práci s nimi považuji asi podobně jako když si šaman zajde do své skrýše a tam ve vší úctě osloví bohy, aby s ním rozmlouvali.

    Krásné karty se zlatým ořezem jsou opravdu malým uměleckým dílem, kde jsem nenašla jedinou kartu, o které bych mohla jen kousíčkem říci - a tohle je tady poněkud odfláknuté… Není… Tady je vyjeven každý detail a řadím to k jedněm z nejkrásnějších děl po bok krásných tarotů Cira Marchettiho.

Chcete vyložit?

    Dvěma z vás tyto karty vyložím. Napište do komentářů svůj dotaz, popis životní situace, se kterou si nevíte rady a nevíte kudy kam… a dvěma z vybraných se tu za pár dní objeví kompletní výklad i s fotografií karet, který mi vyšly… možná tak i sami použijete prostřednictvím monitoru svou intuici a najdete si v obrazu výkladu svoji vlastní odpověď.
Moc se těším…

Karty vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2013,
www.synergiepublishing.com

Vydáno:   09. 12. 2013

Přečetlo:  2600 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Osobní výklad
18. 12. 2013 13:58
Administrátor
¤ Žádost o výklad
9. 12. 2013 14:59
merypea
¤ Prosba o výklad
9. 12. 2013 14:16
Lila001