Články

- Zamyšlení -

Opravte historii

    Zadáme-li na vyhledávači GOOGLE - Obrázky, heslo „menhiry dolmeny na Zemi“, překvapí nás, že není snadné nalézt oblast, kde menhiry, dolmeny a jiné megalitické stavby nebyly budovány. Stejně nás udiví jejich počet, když pouze na Golanských výšinách jich bylo postaveno 80 000. Lze konstatovat, že na celé Zemi se nachází milióny megalitických struktur. Nepřehledné množství hypotéz, kterými jsou tyto stavby zdůvodňovány, pouze dokazuje, že dosud nebylo prokázáno, jakému účelu mohly sloužit a proč jim lidé dávných kultur věnovali tolik námahy. Nelze se tomu divit, vysvětlení není snadné, je zde mnoho otázek, z nichž se každá rozvětvuje do otázek dalších.

    Pokud byly dolmeny rozmístěny na všech světadílech, vyplývá z toho, že na celé Zemi mohla být pouze jedna technicky vyspělá kultura, řízena jedním vedením. Pouze za těchto podmínek mohla komunikovat s odlehlými místy, která nejsou v dosahu ani současné spojové techniky. Zde je zapotřebí „přehodit výhybku“ do jiného směru technického myšlení. Navodila mne k tomu slova Alberta Einsteina. Omyl a právo mýlit se je neodlučitelnou součástí, dokonce hnací silou procesu, při čemž se rodí a prosazuje nová vědecká pravda, zvláště ta, o níž už nediskutujeme, protože je pro nás zcela samozřejmá, se s odstupem doby může ukázat ve světle nových a ověřených poznatků bludným kamenem, který vědu svedl na scestí nesmyslných závěrů.

    V průběhu dvacátého století se věda bezvýsledně snažila neřešitelné převážně archeologické otázky vtěsnat do známých skutečností a odsuzovala jakoukoliv odchylku od nich. To ale skončilo, budeme-li mít zájem poznat historickou pravdu, je nutné se vrátit do pravěku a překročit mantinely známých skutečností. Vrátíme se k menhirům a dolmenům s novým hodnocením. Může si někdo v naší době snad myslet, že milióny megalitických struktur byly budovány pro účely zemědělské, rituální nebo astronomické? Pokud technicky vyspělá celosvětová kultura byla schopna komunikovat s každým místem na Zemi, jistě měla pro budování dolmenů mnohem závažnější motiv, který lidé respektovali. Můžeme se k němu přiblížit tím, že si položíme otázku, co je pro nás nejdůležitější? Nelze pochybovat o tom, že je to lidské zdraví, pro které je snad každý ochoten obětovat námahu a čas. Hledáním souvislostí mezi megality a lidským zdravím dospějeme k přírodním zákonům, které jsme dostatečně neprozkoumali, neunikly ale pravěké civilizaci, která nás tomto směru předstihla.

Touto problematikou se zabývám desítky let a na www.miroslavprovod.com popisuji průběh empirického výzkumu, kde se snažím více přiblížit k pravěkým poznatkům.

Miroslav Provod

Vydáno:   17. 05. 2014

Přečetlo:  1722 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Miroslav Provod



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Miroslave Provode
19. 05. 2014 22:07
Askii
¤ Garfi
17. 05. 2014 13:51
Askii
¤ Askii, tys to, pozdě na
17. 05. 2014 12:49
Garfi
¤ Ahoj Askii,
17. 05. 2014 12:44
Garfi
¤ Můj názor na Feng-shui
17. 05. 2014 12:33
Askii
¤ Do diskuse - můj názor
17. 05. 2014 11:57
Zbyněk P.