Články

- Knižní novinky -

Miluj svůj život (Louise L. Hay)

    Tak toto je nástěnný kalendář, který tak nějak hladí a probouzí duši k radosti. Přemýšlela jsem, čím to je. Snad díky mistrnému výtvarnému dílu Joan Perrin-Falquet a snad díky velmi praktickému rozložení, které přesně pokryje takové obyčejné rodinné potřeby záznamů. Okénko pro každý den je akorát tak velké na jednu nebo dvě běžné poznámky a hlavně poskytuje báječný přehled o celém měsíci. Ale naprostým skvostem jsou obrázky, které jsou barevné, měkké, vyzařující klid a pohodu. Až takovou dětskou, naivní, takovou, se kterou jsme usínali jako děti.

    A když jste tak bezvadně ukolébáni těmi obrázky, přijde na řadu text, o který se postarala známá Louise L. Hay.

    Takže pojďme se podívat třeba na listopad, protože to takové pohlazení a schoulení se sami do sebe budeme určitě potřebovat. Listopadové poselství zní:

„V posteli jsem v bezpečí

    Ve snech se často mnohé objasní. Můžu sny dokonce požádat o pomoc s konkrétním problémem. A často dostanu do rána odpovědi na své otázky. Na spánek se připravuji tak, že dělám něco, co mi pomáhá se uvolnit. Můžu použít tyto afirmace:

Každý kout mého světa je bezpečný.

Jsem v bezpečí i ve spánku, uprostřed tmavé noci.

Vím, že zítřek se o sebe postará.

Zdají se mi sny plné radosti.

Ráda se probouzím.

    Tiše, ještě pod přikrývkou vzdávám dík za svou pohodlnou postel a všechna požehnání, kterých se mi dostává. A když se probudiím ze snu, požádám ho, aby mi něco o sobě prozradil.

Každodenní cvičení duševních schopností může začít, ještě než otevřu oči.“

    Je to hezké přivítání do studeného a sychravého měsíce. A nakonec, i kdybyste si jen několikrát za měsíc přečetli tento text, bude to mít svůj význam. Měla jsem podobný kalendář před dvěma lety a faktem je, že kolikrát jsem si přečetla třeba jen jednu dvě větičky a minimálně se mi zpomalily zběsilé myšlenky. Uvědomila jsem si priority a přestala řešit hlouposti. Nebo se povznesla nad starosti s větší trpělivostí a péčí.

    Jsem si jista, že právě to potřebujeme. Kalendář si tedy naprosto jasně zaslouží JEDNIČKU S HVĚZDIČKOU.

    Je praktický pro denní použití, je pohlazením pro duši i oko a velmi cenným způsobem inspiruje k životu. Jemně, krásně, hebce. Bude mu to slušet úplně kdekoliv a to jak ve chvíli, kdy na něj bude dopadat unavené oranžové letní slunce zvečera, nebo za oknem bude padat sníh z ocelově šedé oblohy. Kdy se člověku stane, že při pohledu do kalendáře se zastaví a usměje - vždyť je to skoro vzácnost.

O autorkách:

Louise L. Hay

    Je lektorkou v oboru metafyziky a autorkou mnoha bestsellerů, včetně knihy Miluj svůj život. Její díla byla přeložena do 20 jazyků a byla vydána ve více než 35 zemích po celém světě.

    Prostřednictvím její pozitivní filozofie a léčivých technik se miliony lidí naučily, jak si do života přinést více toho, po čem touží, včetně životní pohody, štěstí a zdraví. Její vlastní filozofie vyvstala z nelehkého dětství a využila ji, když bojovala s rakovinou. Louise L. Hay vystupuje v televizních pořadech po celém světě a její sloupek Milá Louise vychází každý měsíc v 50 novinách a časopisech v USA, Kanadě, Austrálii, Španělsku a Argentině. Ve věku 81 let natočila film o svém životě a práci s názvem Miluj svůj život.

    Louise L. Hay založila společnost Hay House, Inc., nakladatelský dům, který šíří knihy, CD, DVD a další výrobky, které pomáhají k uzdravení naší planety. Když zrovna necestuje, věnuje se Louise L. Hay ve svém domově v kalifornském San Diegu malování, zahradničení a tancování.
Joan Perrin- Falquet

    Malířka patří mezi přední ilustrátory v oblasti inspirativní literatury. Její silné intuitivní ilustrace se objevují na kalendářích, afirmačních kartách, CD, v časopisech a knížkách, včetně bestselleru Louisy L. Hay Miluj svůj život.

    Joan Perrin-Falquet upoutala pozornost knižního světa i široké veřejnosti svými barevnými kresbami. Její obrazy nás okouzlují živou obrazotvorností a mistrně vytvářejí náladu a pocit. Byla odměněna čtyřletým stipendiem na prestižní School of Visual Arts v New Yorku, kde vystudovala obor výtvarné umění a ilustrace.

    Žije se svým mužem a syny-dvojčaty ve státě Pensylvánie v USA, v malebném městě nedaleko Filadelfie, a pokračuje ve spolupráci se slavnými duchovními vizionáři a zároveň proniká do nových oblastí včetně dětské literatury, televize a celovečerních filmů.

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2015, www.synergiepublishing.com

Vydáno:   31. 08. 2015

Přečetlo:  1160 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)