Články

- Knižní novinky -

Jak čelit strachu, smutku a depresím
Jak čelit strachu, smutku a depresím
Také vás něco trápí a nedaří se vám to odložit, odpustit, zapomenout?

    Každému z nás se v životě stalo něco smutného, zažili jsme zklamání, něčeho se bojíme. Někdo umí traumatické zážitky zpracovat a jít dál, jiní však nedokáží negativní vzpomínky pustit a postupem času se uzavírají vůči vnějšímu světu ve strachu, aby se traumatické zážitky neopakovaly. Toto uzavírání spolu s hloubáním nad sebou samým může vést také k depresi, která postihuje v západním světě stále větší počet lidí.

    V dokumentu „Strach a deprese“, natočený našimi zahraničními přáteli, lidé vyprávějí o duševních krizích a také o pomocích, kterých se jim při jejich překonávání dostalo. Osobně se mne nejvíce dotkl rozhovor s Dr. Elisabeth Lukasovou, nekonečně laskavou dámou žijící v blízkosti Vídně a nejznámější žákyní psychologa Viktora Emanuela Frankla v jedné osobě, která v dokumentu vypráví o síle našeho ducha. Ta podle ní spočívá v každém z nás, připravena nám pomoci překonat každý strach, úzkost či zklamání. Nejsme postaveni do žádné situace, kterou bychom nebyli schopni zvládnout, pokud se pro to rozhodneme.

    K DVD vyšla také knížka „Cesty z duševní krize. Pomoc ve strachu a depresi“. V ní Susanne Barknowitzová na základě bohatých zkušeností ze své praxe, ukazuje cestu, jak si sám pomoci, pokud se dostaneme do složité psychické situace. Závěr knížky tvoří výňatky z Abd-ru-shinových přednášek z knihy „Ve světle Pravdy“, které skýtá pevnou oporu pro život.

    DVD „Strach a depresi“ je v prodeji do konce roku za 70 Kč, knížka za 126 Kč. Obojí lze zakoupit v našem eshopu www.integralbrno.cz

Přeji Vám krásné dny naplněné důvěrou v život!
Václav Kazda

Vydáno:   26. 08. 2015

Přečetlo:  1028 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Administrátor



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)