Články

- Knižní novinky -

Sex jako cesta k Bohu (David Deida)

Sex jako cesta k Bohu
David Deida

    Davida Deidu považuji za obdivovatele ženské krásy. Jak fyzické, tak té duševní. A tak jsem s velkými očekáváními vzala do ruky jeho poslední u nás vydanou knihu Sex jako cesta k Bohu. Název slibný, anotace slibná… Výsledek mě ovšem celkem dost překvapil, občas zkřivil úsměv, občas pohoršil a velmi často pohladil, potěšil a utěšil a taky navnadil. Jako čtenář mám z této knihy, jak to říci nejtrefněji - roztřepený dojem.

Na jednu stranu tu najdete věci jako….

    „Ženská forma je nedostižná krása, a to jak pro muže, tak pro ženy. Její tělo, nálady a energie v sobě zahrnují veškerou přírodu. Musíme uctívat ženství v její nádheře, světlé i temné, aniž bychom se v ní ztratili. Je nesmírně přitažlivá, je samý pohyb a barva, a v posledku není nic, jako úsměv kočky Šklíby… ale bez kočky.

    Můžeme se jí klanět, znát její tajemství. Můžete si ji užívat, milovat se s ní a skrze ni. Její úsměv nás nepřestane inspirovat a naplňovat nás štěstím. Pokud ale nepochopíme, kým doopravdy je, budeme se jí jenom bát a toužit po ni. Budeme ji zraňovat, popírat, vykořisťovat, utíkat od ní. Všichni muži a ženy po ní buď touží, nebo se od ní odvracejí, v každém okamžiku, dokud s ní nesdílejí lásku a neprocitují její třpytivou, úchvatnou, nekonečnou a prázdnou formu. A sex je ztělesněním této praxe.“


    Na straně druhé autor dosti drsně, tedy optikou ženské jemné duše, přetíná knihu rozsáhlou ukázkou z knihy Cesta vášně, která byla drsným pojednáním o mužské sexualitě jaksi „z mužského oka do mužského oka“. A tehdy všechno dostane rázný spád. Citlivé dámské duše mohou býti pohoršeny výrazy jako „mrdání“, ovšem když se oprostíte od předsudků, musíte uznat, že na slovním spojení „mrdat život“ rozhodně něco je. Je to sprosté, prosté, živelné a jednoduché pojetí života takového, jaký je. Někdy měl David Deida opravdu potřebu pořádně bouchnout do stolu a snad i šokovat čtenáře, ale to jen z toho důvodu, aby je probudil.

Uklidním vás, kniha je pro NI i pro NĚJ

    Aby ale všechno bylo tak, jak má, každá kapitola je orámována nádherným intimním příběhem ze života, velmi často myšlenkami a ději za dveřmi ložnice. Někdy jsou to texty mimořádně vzrušující, dámy, smlsnete si. A taky se někdy pozastavíte nad psychikou a uvažováním mužů, protože to nám zase tolik blízké není a někdy lze jen těžko pochopit myšlenkové mozkové děje v hlavách našich druhých poloviček. Tady autor vybral opravdu pěkné, vkusné a k věci jdoucí situace, které jen navádí na to, co se bude dít potom. Problém nastolen, rozebrán dvojím způsobem. Pro ženy. Pro muže. A ve všem hledá závěry, klade si otázky a nachází na ně odpovědi.

    Mnohé z toho, co v knize Sex jako cesta k Bohu najdete, už znáte z předchozích Deidových knih. Tady ale zvolil trošku jinou strukturu textu, která baví, je čtivá a ukazuje nám lidskou sexualitu, ale i tvořivost, pokornýma očima a probouzí touhu hledat kvalitu. Hledat lásku. Právě takovou, jakou nachází a na které velmi tvrdě pracuje ten domnělý hlavní hrdina této knihy. Ten, který nám vypráví ty úvody v každé kapitole… Ten, který ve vás často vyloudí jedno velké „ááách!“
O autorovi:
    David Deida je považován za jednoho z nejpřevratnějších a nejprovokativnějších duchovních učitelů současnosti. Jeho učení a knihy o radikálně praktické spiritualitě hluboce ovlivnily směr našeho duchovního a sexuálního růstu. Jeho knihy byly přeloženy do více než pětadvaceti jazyků a stávají se doporučenou literaturou na univerzitách, workshopech a mužských i ženských skupinách po celém světě. Jako cenný zdroj pro duchovní transformaci a posvátnou sexualitu ho cituje mnoho dalších autorů. Pořádá také své vlastní workshopy zaměřené na probuzení mysli, těl i srdce. www.deida.info
Mezi jeho předchozí úspěšné tituly patří například: Cesta pravého muže, Cesta nespoutané ženy, Kdy jde o muže, Intimní splynutí, Prostá pravda, Cesta vášně.
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2016, www.synergiepublishing.com


Vydáno:   08. 10. 2016

Přečetlo:  950 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)