Články

- Kurzy, Akce, Semináře -

Noc na hradě Houska a noc na tajemném Horním Hradě
    Zajímají Vás tajemné a záhadné jevy? Položili jste si někdy otázku, co se vlastně děje na hradech v době, kdy hradní chodby osvětluje pouze svit měsíce a hvězd?

    O hradu Houska se říká, že je v něm vchod do pekla. Hrad prý byl vystavěn takovým způsobem, že brání něčemu nebo někomu opustit podzemní prostory, které se pod hradem nacházejí. Pověstí a příběhů o tom, co se na Housce odehrávalo nebo odehrává, je hodně. Můžeme připomenout legendu o vězni, který se nechal spustit do záhadné díry s příslibem následného propuštění z vězení. Po vytažení však nešťastníkovi hrůzou zbělely vlasy a do druhého dne zemřel. Známý je i dopis příteli prý psaný K.H. Máchou o jeho prožitku na hradě Houska, kdy se propadl do Prahy 20. století. Autorka se sice následně přiznala (po mnoha letech) k podvodu, ale v době, kdy byl Máchův dopis příteli zveřejněn, obsahoval takové popisy technických vymožeností, které spisovatelka v době zveřejnění nemohla znát. Jak je to tedy doopravdy? Co záhadné fresky na stěně hradní kaple? A jak si vysvětlit skutečnost, že v době 2. světové války byla Houska prakticky vymazána z map a současně ji obsadila německá armáda. Co se na Housce dělo?

    Dnešnímu zámku Horní hrad předcházel královský hrad Hauenštejn. Ten byl v 19. století přestavěn na zámek, z hradu se zachovala pouze válcová věž a sklepení. Po roce 1945 byl zámek využíván jako výchovný ústav mládeže a v šedesátých letech byl definitivně opuštěn. Budova začala chátrat a stávala se zříceninou. Dnes má zámek nového majitele, budovy se postupně opravují, to však celému místu neubírá nepopiratelné kouzlo místa. I Horní Hrad má své legendy a pověsti. Opravdu se po hradě prochází statečný kapitán, který bránil hrad před Švédy? V podzemí prý stále kutají permoníci, které můžeme v noci u velké věže za příznivých podmínek zaslechnout. Jsou na hradě místa s výrazně pozitivní a naopak negativní energií? Co se dělo na hradě v novodobé historii, kdy přímo na hradě přišel o život mladý člověk?

    Pokud se nebojíte a chcete se na vlastní oči a kůži přesvědčit, co se v nočních hodinách na hradech děje, zveme Vás na zážitkové semináře: Noc na hradě Houska - z 10. na 11.9. 2017 a Tajemný Horní Hrad 7. - 8.10 2017. Na obou hradech jsou pro Vás připraveny prohlídky hradu - na Housce s kastelánem, na Horním Hradu noční prohlídka s loučemi. V programu je povídání o bytostech kolem nás a ochraně a obraně před nimi, naučíte se kreslit ochranné a obranné symboly, vyrobíte si vlastní ochranný talisman, vyzkoušíte si práci s energiemi. Především Vás však bude čekat noc strávená na místech, která jsou jedny z nejzáhadnějších a nejtajemnějších u nás. Obě noci strávíme přímo v hradních budovách.

    V případě zájmu prosíme o kontakt na info@zazitkova-magie.cz, případně na tel. 607 733 981 nebo 777 341 560, kde Vám sdělíme podrobnější informace. Počet volných míst je omezen.

Vydáno:   17. 07. 2017

Přečetlo:  1197 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Kateřina z Nefritu



( Sekce Kurzy, akce, semináře není zahrnutá do diskuzí, má strukturu pouze informační )