Články

- Zamyšlení -

Co je ukryto v trezoru?
Otevřený dopis č.4 určen skeptikům sysifos.cz
    Stále nedokážu pochopit, proč čeští skeptici vyhlašují soutěže jako: "Co je ukryto trezoru, co je v krabici?", když to žádný jasnovidec nedělá. Jedni hrají fotbal a druzí vypíší soutěž v hokeji. Stejně nechápu proč ve své paranormální výzvě, někoho otestují a jiného ne.

    V tomto otevřeném dopise se vyjádřím k náročnému esoterickému tématu. Je taková náročná, že jí nerozumějí ani lidé s tituly před jménem a za jménem. Pokud to pochopíte, tak mate navíc, než tito lidé s tituly, pokud to nepochopíte, nic se neděje.

    Loni zase vyhlásili dva skeptici, podle mě spíše komedianti (Bc. Leoš Kyša a Jakub Kroulík), paranormální soutěž s výhrou 100 tisíc korun. Bylo třeba uhodnout, co je ukryto v trezoru. Tyto komedianty podporují lidé s tituly před jménem a za jménem. Dokonce si zvolili Bc. Kyšu se svého předsedu. V předchozích otevřených listech jsem nikoho nejmenoval, pouze jsem uváděl sysifos.cz. Jelikož k žádné nápravě nedošlo, tak uvádím jejich jména.

    Původně jsem test s trezorem považoval za pouťovou atrakci a nevšímal jsem si tuto záležitost. Nakonec však prohlásili, že tento test dokazuje, že v Čechách žádný jasnovidci nejsou. Tak takový důkaz mě rozzlobil a proto píši tento otevřený dopis. Uvědomil jsem si, že jim vlastně šlo o zesměšnění všech esoteriků.

    Jak vzniká paranormálni jev? Esoterik prohlásí, že ovládá paranormálni jev a poskytne důkaz. Ideální je, pokud tuto činnost dělá, nebo dělalo více esoteriků. Paranormální je něco, co se nedá pochopit našimi smysly.

    Všimněte si, že nejdříve je esoterik, pak paranormálni jev a nakonec skeptik.

Nejdříve je spisovatel, pak je kniha a nakonec kritik.
Nejdříve jsou herci, pak je hraný film a nakonec kritik.
No a tito dva komedianti mají všechno naopak.

    Vymyslí paranormálni jev, ale esoterik, který to dělá se ještě nenarodil.
Stejně předpokládám, že mají knihu, ale spisovatel se ještě nenarodil
a mají i hraný film, ale herci se ještě nenarodili.

    Já osobně neznám jasnovidce, který by hádal obsah trezoru. To znamená, že se nejedna o paranormálni jev. Jako obvykle zase testovali nesmysl. Většina jejich testů jsou takové nesmysly.

    Existuje milion možných činnosti a stejně existuje milion nemožných činnosti. Vzít nějakou nemožnou činnost a prohlásit ji za paranormální, tak to dokážou jen tito dva komedianti. Přibližně polovina všech činnosti je nemožná. Z toho dostáváme, že polovina všech činnosti je vlastně paranormálních a nemusíme existenci paranormálních jevů dokazovat.

    Asi jsem to řekl velmi rychle. Existují miliony nemožných činnosti. Stačí nějakou nenapadne vybrat a prohlásit ji za paranormálni jev. Paranormálni jev je na světě, ale esoterik který to běžně dělá se ještě nenarodil. To znamená, že to není paranormálni jev. To co udělali tito dva komedianti je jako vyhlásit nový olympijský sport, který nikdo nedělá.

    Zkusím to ještě jinak: Paranormálny jev je především jev. Jev je něco, co se stalo. Toto však žádný jasnovidec nedělá, ani nedělal. To znamená, že se to ještě nikdy nestalo, tedy žádný jev nebyl.

A teď pomalu:

paranormálni jev je činnost, která musí splňovat dvě podmínky:

1.nedá se vysvětlit pomocí našich smyslů
2. musí ji dělat nějaký významný esoterik, nebo nejlépe více běžných esoteriků, ať už nyní nebo v minulosti.

    Jak jsem se již zmínil. Existuje milion možných činnosti a stejně existuje milion nemožných činnosti. Pouze některé z nich jsou paranormální. Proto zde máme bod 2. Vzít nějakou nemožnou činnost a prohlásit ji za paranormální, to nejde.

    Pokud uslyšíte paranormálni jev, vždy je to spojeno s osobou, která to dokáže. I v pohádce, když jsou tam čáry, tak je tam i čarodějnice. Co je to za paranormálni jev, který nikdo nedokáže, nikdo nedělá.

    Příklad: Tito dva komedianti udělali test. Starší senilní pán tvrdil, že položí dva talíře na skříň a tím odruší geopatogenní zónu na podlaze asi metr od skříně. Potom chodil virgulí nad podlahou a určoval, zda je zóna odrušená. Pokud talíře v krabici na skříni byly otočené proti sobě (jako létající talíř), tak zóna měla být odrušená, jestliže byly v sobě, tak ne. Nikde jsem se nedočetl, že by se létající talíř dal použít jako rušička, ani o tom, že by něco položené na skříni mohlo rušit zónu vedle skříně na zemi. Nic takového jsem nenašel ve starých knihách, ani v současných. Taková paranormálních schopnost existuje jen v hlavě člověka, který ji vymyslel. Nikde jinde ji nenajdete, ani v historii, ani v současnosti. Je to prostě hloupost a tito dva komedianti otestovali hloupost. Natočili video a mají další důkaz, že nic paranormální neexistuje. Podobně, jako v případě tohoto staršího pána, i tito dva komedianti mají v hlavě paranormálni jev, který neexistuje.

    Existují rušičky geopatogenních zón. Ty se však dávají pod postel, aby odrušili postel a pod. To má svou logiku, ale toto je už příliš. Takovou hloupost nevymyslíš, to je život. Před třemi lety jsem o tom napsal podrobně. Článek s názvem "nejhloupější paranormální test vůbec" najdete na mé stránce jasnovidec.wordpress.com

    Když řeknu, že můj kocour dokáže štěkat, tak tito dva komedianti to otestují. Proto je potřebný bod 2. Jinak testují nemožnou činnost a ne paranormálni jev. Nač testovat nemožnou činnost, zda je opravdu nemožná? Pouze žeby to někomu vyhovovalo. Tito dva komedianti většinou testují nemožné činnosti a ne paranormální jevy. Vysvětlit jim to se snažím už roky.

    Kouzelníci takové věci dělají. Oni vědí, co je v trezoru ukryté a ještě to odtud i vyberou. To je však jiná kapitola. Jeden z těchto komediantů je kouzelník, tak možná proto.

    Oblíbeným testem těchto komediantů (Bc. Leoš Kyša a Jakub Kroulík) je krabicový test: Je v krabici kámen, nebo květina? Připadne něco jiného. Mnoho lidí vnímá, že stromy vyzařují. Citlivější vnímají, že květiny vyzařují. Toto záření je však takové jemné, že neprojde přes karton, z něhož je krabice. Žádný esoterik to nedělá, takže nejde o paranormálni jev, ale o nemožnou činnost.

    Navrhl jsem, že uděláme zeď ve které budou díry jen pro ruce. Přes zeď neuvidím. Oni tam položí kámen nebo květinu a otestují mě. Na toto řekli, že to by bylo příliš snadné ???

    Proč se soutěžící testu zúčastnili? Asi neměli jinou možnost. Já jsem tento krabicový test odmítl a už 4 roky mě odmítají otestovat.

    Pokud vím, tak nikdo ze soutěžících předtím krabicový test nedělal. Nebylo by lépe testovat to, co dříve dělali? Jaký to ma smysl testovat něco v čem nemají praxi? To je otázka pro obě strany. Soutěžící možná přecenili své schopnosti. Možná zapomněli, že květina vyzařuje, ale přes karton to necítit. Kolik trénovali od pohovoru na test do samotného testu? S kolika krabicemi? Jakou měli úspěšnost? Nevím, snad nám to soutěžící řeknou.

    Mě tito komedianti odmítají otestovat už 4 roky. Před 2 lety jsme se dohodli, že uděláme tlustou čáru za našimi spory a že mě otestují. No a skutek utek. Prošli dva roky a test nikde. Nevím, proč mě nechtějí otestovat. Asi tuší, že bych dosáhl dobrý výsledek. Možná, že je to pracne. Můj test: Řeknu, zda osoba na fotografii žije, nebo ne. Při těchto testech je výhra přes 3 miliony korun.

    Kritéria pro fotografie: Maximálně 20 let stará fotografie. Všechny osoby od 18 let. Velikost fotky jako v ID nestačí, třeba alespoň 2x větší, do velikosti pohlednice. Větší než pohlednice netřeba, pokud máte, tak nevadí. Fotky bez tmavých brýlí, oči otevřené, jedna osoba na fotce, žádná brada, vousy mohou být. V podstatě portrét, případně od pasu nahoru. Pokud na fotce je i druhá osoba, může být vystřižená nebo zatřená.

    Kdo je jasnovidec? Množi čtenáři si jasnovidce představí jako někoho z filmu, z konspiračních teorií, nebe z pohádky. Tam jasnovidec dokáže všechno, i trezory a krabice. Má schopnosti jako Bůh, možná i větší. Toto nám nenapadne podsouvají i tito dva komedianti: Jasnovidec přece vidí všechno. Není to tak. Jasnovidec dokáže pouze některé činnosti, ty i dělá a ty třeba testovat. Ne trezory a krabice. Žádný jasnovidec to nedělá. Možná ten z filmu. Tak ať toho herce otestuji.

Abyste pochopili, kdo je jasnovidec uvedu 2 příklady:

    1.Krzysztof Jackowski - nejlepší polský jasnovidec. Podle fotografie řekne, zda osoba žije, nebo ne. V mnoha případech spolupracoval s policií, za to dostal mnoho ocenění.

    2.Saša Pueblo - slovenský léčitel, esoterik a jasnovidec. Věnuje se celé esoterice. Dělá vynikající zdravotní diagnózy na dálku. Denně se napojí na 30 osob, za úcelem léčení, diagnózy a pod. Ani jeden z nich nedělá trezory a krabice.

    Hledal jsem dál po celém světě a zjistil jsem, že nikdo ze známých jasnovidců nedělá trezory a krabice. Dělají to jen v paranormální výzvě v Čechách a to jen amatéři, nebo jasnovidci začátečníci. Jasnovidci zkoumají člověka, budoucnost, minulost a podobně. 90 procent jasnovidné činnosti je člověk - člověk a 10 procent člověk - věc. Nechápu proč to tito komedianti to mají naopak.

    Tito dva komedianti původně tvrdili, že test živý-mrtvý (podle fotografie řeknu, zda osoba žije) není regulérní. Po mém otevřeném dopise a zásahu zahraničních skeptiků však změnili názor. Tisíce jasnovidců se věnují tématu: osoba žije, nebo ne. Trezory a krabice nedělá nikdo. Máme tu soutěžícího, máme tu regulérní test a přesto za 4 roky k testování nedošlo. Přitom na každém rohu slibují miliony, které se dají vyhrát. Nepřipomíná vám to podvod?

    Kolik času potřebuje příprava testu? Velmi málo. Když odečteme házení kostkou a filmování před testem, tak pár hodin, tedy hodinu každý. Krabice mají již 4 roky, dají se poskládat a odložit. Teď už mají nové, pár let jim vydrží. Kameny mají někde odložené a květiny koupí. Filmování před testem je hlavně proto, aby po testu zesměšnili uchazeče a aby Bc. Kyša předvedl své organizační schopnosti. Měl by jít dělat špičkového manažera. V mém případě by příprava testu trvala déle, možná proto mě nechtějí otestovat.

    Jistý esoterik prohlásil, že má paranormální schopnost. James Randi mu řekl: "Dobře, pokud svou schopnost prokážeš v dvojité zaslepeném testu, dám ti tisíc dolarů." Všimněte si, že nejdříve byl esoterik, pak paranormálni jev a až nakonec James Randi. Takto začala paranormálních výzva. Začátek byl v pořádku. Pak se však přidali čeští skeptici.

    Dalším komediantem je James Randi. Slibuje milion dolarů, ale udělá maximálně jeden test do roka. Jednou ročně si vybere nějakého lehkého soupeře a důkaz je na světě. Přitom jeho působnost je celosvětová. Já jsem mu poslal svou přihlášku dvakrát. Poprvé v roce 2010. Pak jsem mu velkými písmeny napsal asi 30 emailů, dokud jsem dostal odpověď, že moje žádost je kompletní.

    Tito dva komedianti chodí na evropské kongresy skeptiků. Obvykle je tam pochválí. Jsou tam lidé s tituly a nevědí co je paranormálni jev. Je to stejná banda komediantů jako tito dva. Setkají se tam, sami se navzájem pochválí a je to. Žádná z evropských organizaci mě nechce otestovat. Všude slibují miliony a mě nemá kdo otestovat. Dobře vymyšlený podvod.

    Čeští skeptici každoročně udělují cenu bludný balvan. Já jim zase, jako obvykle, uděluji cenu "prasklá zkumavka". Je to za lenost a hloupost.

RNDr. Milan Nostrad

Vydáno:   21. 03. 2018

Přečetlo:  963 čtenářů



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Nic ve zlém,
23. 04. 2018 18:09
Grush