Články

- Zajímavosti -

Tajemnou symboliku tarotu si můžete podmanit i vy
    To, co můžeme o tarotových kartách s určitostí tvrdit, že fakt, že pocházejí z Evropy. Jinak jsou ale předmětem, který si svůj punc tajemna uchovává dosud.
Kde se vzaly tarotové karty
    První zmínka o nich pochází z druhé poloviny 14. století. Zákon bernského kantonu tehdy vymezuje hazardní hry a určuje, které z nich jsou zakázané. A byly mezi nimi právě i tarotové karty, jež se v té době užívaly tedy primárně k zábavě. Podobně tomu bylo se zákazy i v dalších evropských zemích jako Francie či Itálie.


    Tarotové karty jsou typem hracích karet, který se používá dodnes. Skládají se z běžné sady karet, k níž se přidává ještě jedna. Jedná se o tzv. taroky.
Taroty v současnosti
    V současné době jsou tarotové karty ovšem spjaty s úplně jinou činností. Řada lidí je využívá k tomu, aby jejich prostřednictvím poodhalila budoucnost. Karty dokáží zrcadlit naše vědomí, myšlenky a pocity. Jejich symbolika vás proto může podnítit k přemýšlení nad další životní cestou a odpovědět vám na zásadní otázky.

    Jak se dá moudrost tarotu nejlépe využít a na co byste měli dbát zejména tehdy, když s výkladem tarotových karet teprve začínáte?

    Nemělo by vás v prvé řadě překvapit, že existuje celá řada různorodých typů karet. Ty správné si musíte vybrat sami. Neexistuje žádný návod a neexistují takové, které by byly správné, nejlepší nebo nejvhodnější. Podle některých teorií by karty dokonce měly být darované.
Jak karty vykládat
    Základem je ta správná atmosféra. Nikdo po vás samozřejmě nemůže chtít, abyste se naráz ocitli v obležení svíček, pentagramů nebo jiných magických propriet. Zkrátka si kolem sebe vytvořte takové prostředí, které bude vyhovovat právě vám. Začít s kartami může kdokoli a můžete je používat i u sebe doma.

    I když do budoucna určitě můžete využít knihy, v nichž je význam tarotových karet zapsaný, měli byste se nejprve kartám zkusit maximálně otevřít a nechat je působit na vlastní podvědomí. Pozor, vždy je potřeba k této činnosti přistupovat s dobrými a nezištnými úmysly.


    Asi nejčastěji se používá výklad na tři karty. Ty reprezentují přítomnost, minulost a budoucnost. První karta, kterou sejmeme z balíčku, pak vyjadřuje přítomnost. Vlevo je ta, která odkazuje na minulost, vpravo je ta se symbolem věcí budoucích.

    Vykládat karty se v podstatě naučí každý. Všichni v sobě totiž máme danou určitou míru citlivosti a všichni tuto schopnost dokážeme i dále rozvíjet. Proto je důležité vybrat si vhodnou sadu karet.

    Když nám připadají příliš složité a nechápeme je, vykládat se je naučíme jen stěží. Místo klasických karet tarotových tak mnohým lépe vyhovují například karty andělské.

    Kde karty sehnat? V současné době je nabízejí v hojné míře knihkupectví, specializované obchůdky s esoterickými potřebami a také e-shopy jako je např. poznani-knihy.cz

Vydáno:   29. 04. 2018

Přečetlo:  1062 čtenářů



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)