Články

- Zajímavosti -

Lapače snů, neuvěřitelný pomocník pro kvalitnější spánek
    Dlouhé zimní večery s sebou přináší i častou zimní únavu, která má za následek horší a nekvalitní spánek. Mohou se vám zdát i špatné negativní sny, které naruší a znepříjemní váš spánek.

    Špatné sny vám může pomoci zlikvidovat i takzvaný lapač snů neboli indiánský amulet. Lapače jsou velkým tajemstvím ničím nerušeného a klidného spánku. Můžete jej využít i jako moderní dekoraci do vašeho bytu či rodinného domu.


Jaký je význam lapače snů?

    Lapače snů neboli indiánské amulety slouží pro kvalitnější a lepší spánek každého z nás. Nejčastěji se zavěšují do ložnice nad hlavu spícího, tudíž nad postel. Jejich význam spočívá v zachycení negativních a špatných snů. Naopak ty dobré a pozitivní sny se vrátí zpět do duše spícího člověka.


    Jednotlivé modely lapačů snů se od sebe velice liší. Liší se především v použitých materiálech, velikostí či výpletem. Všechny modely mají jedno společné, a tím je společný kruh, který je znakem celého vesmíru a světa.

    Síť kruhu tvoří provázky. Uprostřed této sítě z provázků je umístěn kamínek či korálek, který symbolizuje především to, pro koho je lapač snů určen. Na spodní části pak bývají zavěšené různé provázky, ozdoby a pírka.

Jaké jsou výhody lapače snů?

    Největší výhodou lapače snů je zamezování přílišnému úniku naší pozitivní energie. Tento indiánský amulet považujeme i za ochranný symbol. Uprostřed místnosti nejen uklidní naši mysl, ale také pomohou zpomalit energetické toky. Obrovskou výhodou je také to, že chrání naše podvědomí před strachem, který nás každý den doprovází.

Kde lapače snů plní svůj význam?

    Lapače snů najdou své uplatnění především nad postelí v ložnici, kde spíme. Důvodem je zachycení všech negativních snů. Pokud však máte pocit, že vám uniká příliš mnoho pozitivní energie, můžete je umístit i například do okna. Své místo najdou i v dětském či obývacím pokoji. Pro pomalejší únik pozitivní energie je můžete umístit do středu místnosti, kde trávíte většinu času.

Jakou barvu lapače snů zvolit?

    Barva lapače snů plní svou funkci. Jaké sny se vám budou zdát, záleží především na tom, jaká barva na lapači snů převládá. Na současném trhu můžete vybírat z mnoha barevných provedení. Například žlutá barva má za následek kladně laděné pozitivní sny. Velice oblíbenou barvou je oranžová, která způsobuje vznik snů o rodiče či budoucí kariéře.


    Další barvou je černá, která plní sny o sexuálním životě. Černá barva nám také plní dobrodružné sny. Modrá barva je barvou rovnováhy a určité životní harmonie. Pokud jste si zakoupily lapač snů s převládající fialovou či zelenou barvou, nasměrují vás ke zdraví či snům o magických věcech. Bílá barva symbolizuje optimistickou náladu.

Části lapače snů

    Lapač snů se skládá z kruhu, peříček, provázkové sítě a kamínku. Uprostřed kruhu v provázkové síti se nachází kamínek, který představuje „vlastní já“ každého z nás. Kruh je částí, která má za úkol chránit kamínek.

    Další částí jsou peříčka, která mají za úkol lapat negativní energii a odhánět tak špatné sny a časté noční můry. Poslední částí je síť, která je nejčastěji vyráběna z provázků. Její funkce spočívá v zachycení negativních a strašidelných snů.

Kde můžete lapač snů zakoupit?

    Poměrně populární jsou lapače snů o větších velikostech, které většinou najdete jen ve specializovaných prodejnách. Jednou z nich je také prodejna a e-shop www.poznani-knihy.cz v Olomouci, kde jich mají velký výběr.

Chcete o lapačích vědět více?

    Níže se můžete podívat na přehlednou infografiku i legendách, prvcích i výzkumech studie spánku.

Odkaz na článek: Lapače snů

Vydáno:   04. 03. 2019

Přečetlo:  1169 čtenářů



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)